banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 13:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9942 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 480, 481, 482, 483, 484, 485, 486 ... 498  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Nov 2023, 09:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Imao sam Note 2 pa Note 4 i redmi note 7pro nikakvih problema sa senzorima i softverom i ovaj sada što koristim 12T pro isto tako sada već preko godinu radi bez problema. Takođe što ja znam od familije Note 10 pro, Poco x3, Mi 10T, Mi 9T, tablet Redmi Pad (koji sam dobio uz 12T pro) niko se ne žali i svi jos koriste te uređaje i modele.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 10:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Људино, купио ја нов 9Т, од старта није радио Андроид Ауто, више од мјесец им требало да поправе након што су их бомбардовали људи на форуму. Сензор близине опште срање, заборавио сам сад моделе, значи друга два потпуно модела, титра екран ко луд због њега док причаш, сам гаси микрофон у току позива, мораш се зајебават и гасити оптимизације батерије, подешавати пермисије, итд да би пролазиле нотификације. Не желим да се тиме бавим нити да истражујем зашто не ради.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 11:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Ti jesi imao problem ali ih xy nije imalo problem.

Ja sam imala redmi note 8 i nikakvih problema, što se mene tiče, savršen telefon.
Muž je imao 9 i posle poslednjeg ažuriranja mu se počeo povremeno gasiti. Sad je ponovo uzeo redmi note 12 i zadovoljan je.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 11:39 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Okt 2020, 16:15
Uvijek im nešto sjecka i štuca. Kratko im traje podrška, taman kad vidiš novo ažuriranje i pomisliš da će popraviti bagove naprave još gore.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 12:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mara- je napisao:
Људино, купио ја нов 9Т, од старта није радио Андроид Ауто, више од мјесец им требало да поправе након што су их бомбардовали људи на форуму. Сензор близине опште срање, заборавио сам сад моделе, значи друга два потпуно модела, титра екран ко луд због њега док причаш, сам гаси микрофон у току позива, мораш се зајебават и гасити оптимизације батерије, подешавати пермисије, итд да би пролазиле нотификације. Не желим да се тиме бавим нити да истражујем зашто не ради.
Zato ti i pišem očigledno duže koristim njihove telefone i to što ti pišeš su neki izdvojeni slučajevi za određene serije, tako mozes naci i kod ostalih proizvođača, da se pregrijavaju radi procesora, da troše brže bateriju ili da neka baterija i eksplodira.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 12:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Kakvi su ovi procesori na Realme telefonima?
Konkretno "Unisoc Tiger T612".
Ovaj telefon je u pitanju https://www.gsmarena.com/realme_c53-12310.php
Korištenje telefona prosječno, ništa posebno.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 14:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
A sta ocekujes? Da ce pokrenuti OS i aplikacije, pokrenuce ih. Da ce sve biti daleko sporije nego sto treba biti, bice.

Sve zavisi od toga koji telefon si prije toga koristio. Ako si koristio neki niskobudzetni telefon star par godina, ok je. Poredjenuja radi ima 10x nizi Antutu Benchmark score od trenutnih top modela.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 14:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
gishas je napisao:
mara- je napisao:
Zato ti i pišem očigledno duže koristim njihove telefone i to što ti pišeš su neki izdvojeni slučajevi za određene serije, tako mozes naci i kod ostalih proizvođača, da se pregrijavaju radi procesora, da troše brže bateriju ili da neka baterija i eksplodira.

Па шта мене брига јесу ли то издвојени случајеви или не? Колико пара требам потрошити и њихових телефона купити док не ”убодем” тај без проблема? Ово су била 3 различита телефона, и сваки је имао проблем.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Možda situaciju oko bagovitog Miui popravi novi HyperOS koji će dobiti većina novijih Xioamija.

Ja sam godinama bio zadovoljan korisnika Šaomija, ali mi zadnji modeli 10 i 11 nisu legli nikako, jedan je bagovao, drugom se palio proximiti senzor pa sam ih prodao i rekao nikad više Žoami.

E sad razmišljam o Redmi Note 13 Pro + kada krene prodaja globalna da uzmem, mislim da će biti dobra kupovina, ako uspiju da ispeglaju softver :D

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 15:01 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Okt 2020, 16:15
Samo drugi naziv za bagoviti MIUI. Pokušavaju riješiti problem sa promjenom imena.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 15:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mara- je napisao:
gishas je napisao:
mara- je napisao:

Па шта мене брига јесу ли то издвојени случајеви или не? Колико пара требам потрошити и њихових телефона купити док не ”убодем” тај без проблема? Ово су била 3 различита телефона, и сваки је имао проблем.
Dobro si izdrzao, kod mene bi nakon prvog maltretiranja bio neki drugi proizvođač, tako sam nakon Samsunga s3 mini koji je imao neke random restarte kupio Xiaomi Redmi Note 2 i do danas se držim njih.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 16:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2010, 10:22
Rider on the storm je napisao:
Moj Šaomi ima 33W punjač, sat i 11 minuta do 100% i daje 13 sati uključenog ekrana zvanično (a i u praksi).
Vidim da Šaomi 14 Pro ima 120W punjenje i napuni se za 18 minuta do 100%.
A ima i još bržih punjača tj. telefona sa bržim punjenjem.

13 sati SOT-a ama baš nema šanse, čak ni 10+ nije realno :D

To ultra brzo punjenje jeste odlična stvar, ali ima i svoju cijenu, jer poprilično ubrzava degradaciju baterije. Kod mene na OnePlus 9 Pro (65W) je spržilo bateriju za godinu i po dana.

mara- je napisao:
Џаба кад им је софтвер карина. Дуго сам носао Шаоми, и свако мало неки баг и проблем, немам живаца више да гањам зашто и како, имају превише модела и не могу то да испрате софтверски, док се не уозбиље ја га не куповао не знам какво пуњење или батерију да има.

Ista stvar, imao Xiaomi prije 7-8 godina kad ljudi nisu imali pojma ni šta je to :D u to vrijeme stvarno bio prezadovoljan telefonom, ali za današnje standarde previše bagovit softver, a ni vizuelno mi nikako ne leži taj njihov UI. Flagship modeli su im cjenovno dostigli Apple i Samsung, hardverski to jeste na top nivou, ali za te pare i softverski mora da bude pod konac, što očigledno nije slučaj.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 16:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Volta je napisao:
Ista stvar, imao Xiaomi prije 7-8 godina kad ljudi nisu imali pojma ni šta je to :D

Sad ti je to Rilmi.

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 16:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kako sam napisao 120W punjač, telefon sada već preko godinu dana kod mene, a baterija me služi kao prvog dana. Konkretno za ovaj moj model 12T pro napisite koji su bagovi pa da obratim pažnju, 120Hz displej sve ide glatko bez bilo kakavih trzanja, zastoja, kamera solidna, zvuk (Harman Kardon) vrhunski.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 16:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Kod mene je 65w ja mislim, ali ostavim ga nocu i on lagano puni do 6 ujutro bude 100%. Taklo sam podesio, kontam da to cuva bateriju, nakon godinu dana nisam primjetio da je ofalila.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 17:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Možda sam i ja koji put napunio na standarne punjače, a većinom je bilo na njegov ovaj veliki punjač, kako sam ranije napisao nekih 10 min od 5-10% pa do 80-85%.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 17:09 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Rasprava je ko da kažeš da je Dacia isto što i Mercedes.
Svaka roba ima svog kupca... ako je neko zadovoljan s postojećim - nek koristi.
Dok ne uporediš nešto s nečime, za tebe je to nešto najbolje što postoji... tako je sa svime, pa i sa telefonima.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 17:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa u nekom cjenovnom rangu od 500€, koliko je sada ovaj telefon ne znam šta bi bolje kupio, a da su slične karakteristike.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 17:18 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Što upada u kategoriju dobar odnos uloženo - dobijeno.
Flagship telefoni ne spadaju u tu kategoriju.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 17:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To i jeste poenta dobijes neflagship telefon sa flagship procesorom za taj period. Inače kod telefona mi je procesor i najbitniji uz dobru bateriju i brzo punjene.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9942 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 480, 481, 482, 483, 484, 485, 486 ... 498  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]