banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 21:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Okt 2022, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Mislio sam da ovo nikad neću napisati... Slažem se od riječi do riječi sa Braletom...
Da je ovakav defetizam bio ovdje 90-ih, pitanje šta bi bilo sa nama...što kaže Prilepin, parafraziram, lako je sa strane kritikovati, ali zašto ne bi svi dali svoj doprinos ko koliko i šta može...bez obzira na sve, ja i dalje vjerujem u Ruse, naravno bilo je i biće izgubljenih bitaka, ali njima je ovo pitanje opstanka i samo potpuna pobjeda na kraju dolazi u obzir...

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2022, 20:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 18:57
Pitanje opstanka za Rusiju je da okupiraju i izvrse aneksiju Ukrajine!?

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2022, 20:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Tako nekako

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2022, 20:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Ali samo ako uz to uspiju da sruše dovoljno vrtića i bolnica i ubiju dovoljno civila. U Buči.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2022, 20:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
sam_protiv_svih je napisao:

Ovo ono kad se pravis blesav da ne kazem englez pa ti brojanje vremena pocne 24. februara

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2022, 21:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Hajde da se jednom stavi tačka na tu priču oko aneksije, koju frenetično gura jedna od strana u sukobu - EU i NATO.

Naime, rat u Ukrajini nije počeo 24.02. ove godine. Rat u Ukrajini je počeo, kada i ova tema, ako ima zaboravnih poput nekih neka okrenu na prvu stranicu teme.

Onog momenta kada su Amerikanci na ulici, Majdanom, srušili legalno izabranog predsjednika zemlje, Viktora Janukoviča, samo zato što nije htio da zemlju uvede u NATO i EU, a za šta je izbornom voljom većine građana Ukrajine dobio glasove, pa i podršku Ukrajinskih oligarha, počeo je raspad zemlje koja je mogla ladno biti nezamjenjiv most između istoka i zapada.
Sve ostalo je na ovoj temi već napisano. Nasilnim preuzimanjem vlasti u Kijevu, probudio se podivljali fašizam koji ovdje ima duboke korijene, a sa njim i zabrana svega što je rusko. Jezik, pismo, prava. Najprije je tu podivljalu fađšističku hobotnicu napustio Krim, da raspad zemlje je doživio vrhunac sa Ruskim proljećem 2014. godine. Svi proruski i ruski regioni ustali su na noge, na šta je Kijevski režim reagovao šaljući tenkove u Donbas.
Spirala nasilja dovela je do osmogodišnjeg građanskog rata u Donbasu i proglašenjem nezavisnosti dvije potpuno proruske republike, ali i velikih civilnih žrtava u Donjecku, Gorlovki, Pantelejmovki, Jasinovataji, Volnovahi, Ilovajsku, Slavjanoserbsku, Alčevsku, Jenakijevu, rodnom mjestu Viktora Jnaukoviča, Pervomajsku, Novoazovsku, Slavjansku i Mariupolju.

Ko nije, do sada, neka bar sada na netu ili tv vidi Aleju anđela nastalu tokom prvih ratnih godina u Donjecku. 150 djece je stradalo u fašističkom granatiranju škola, vrtića, dječjih igrališta, po naredbi svih idiota u novijoj Kijevskoj fazi od Porošenka do glumca.

Slika

Spirala nasilja privremeno je zamrznuta krajem 2015. godine prvim Minskim sporazumom, kojeg je Ukrajina narušila velikom zimskom ofanzivom početkom 2016, koja je okončana velikom protivofanzivom u kojoj su snage DNR oslobodile Debaljcevo.
Krahom Drugog Minskog sporazuma, krajem 2020, i nakon nepostizanja dogovora na relaciji Rusija - EU/SAD, oko budućeg statusa Ukrajine, njene statusne neutralnosti, Ukrajina sa zapadom priprema "Oluju" kako bi zbrisali "pobunjene republike" Na nesreću zapada, Rusi su ih preduhitrli i otpočeli SVO.

Rusija je samo uradila ono što Srbija nikada nije uradila u Kninu. Rusija je zaštitila svoje stanovnike, Srbija nikad nije, a i jedna i druga zemlja bile su direktni garanti određenih međunarodnih sporazuma. Srbija Vensovog plana, Rusija Minskog sporazuma.

Na žalost, ova budala na čelu Kijevskog profašističkog režima, ratovaće do posljednjeg Ukrajinca. U ovom trenutku ne postoji rješenje za ovu krizu, jer oni koji su istu zahajcali jako lijepo od nje žive. To su SAD. I zato će rat potrajati. Do tada, EU će se raspasti, a Ukrajina će biti spržena zemlja, sa velikim brojem žrtava. Na žalost, najviše će ih biti u proruskim regionima, koje će Kijevska hunta gađati svime i svačime što dobije od NATO pakta. Mržnja je prevelika. U prevodu, Ukrajinci su ispali veće budale čak i od južnoslovenskih naroda.

Toliko o aneksiji.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2022, 21:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

drug je napisao:
Svi proruski i ruski regioni ustali su na noge, na šta je Kijevski režim reagovao šaljući tenkove u Donbas.

Fino si se potrudio ali te ukopalo ovo boldovano.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2022, 23:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06

Pitanje je glupo bez odgovarajuceg repera na osnovu koga bi se mogao ponuditi nekakav odgovor.

Dakle, treba nam bar jedna drzava kao primjer sa kojim cemo uporediti intervenciju Rusije.
A jedini takav primjer su USA, stalna clanica Savjeta bezbijednosti i nuklearna sila u rangu Rusije. Necemo valjda Rusiji porediti sa Danskom.

Dakle, ajde, ziv nam bio, pobroj sta je Amerika radila od Paname i ganjanja neke pravde pa na ovamo :) Sa sve opravdanjima za te poteze, intervencije, bombardovanja i ratove.

Cisto da vidimo sta se kome moze, a sta se kome ne moze.

Merci.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2022, 23:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Kao što reče neko gore iznad, lijepo je praviti se lud. "Stručnjak" jako dobro poznajem situaciju u Ukrajini. Po bakinu liniju su mi odande. Imamo rodbinu i danas u Donbasu, koja jedva čeka da Ruska vojska i snage DNR oslobode Slavjansk, kako bi se vratili domu svome odakle su ih još prije osam godina protjerali Kijevski fašisti. Da, oni su glasali za Janukoviča i partiju Regiona, za Olega je bila manjina. On je bio jedini opozicionar naklonjen zapadu te 2013. Tamo svi pričaju Ruski, i tako se izjašnjavaju. Kada su im fašisti na Majdanu protjerali legalno izabranog predsjednika ustali su na noge protestujući protiv nanovo probuđenog fašizma u toj zemlji. ( možeš boldovati ) Tražili su da im vrate pravo na jezik, pravo na pismo, pravo na autohtonost. Kijevska hunta je na njih poslala tenkove koji su gazili ljude na Lenjinovom trgu u Slavjansku. ( možes boldovati ) Upravo ta upotreba sile će ih jednog dana, iskreno se nadam - ukopati, jer ko se mača lati, od mača i strada.

Svojima tamo odakle mi je porijeklom jedan dio rodbine želim brz povratak u slobodni Slavjansk i stabilnu granicu na Dnjepru. Boldovano stabilnu.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2022, 01:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:

Pitanje je glupo bez odgovarajuceg repera na osnovu koga bi se mogao ponuditi nekakav odgovor.

Dakle, treba nam bar jedna drzava kao primjer sa kojim cemo uporediti intervenciju Rusije.
A jedini takav primjer su USA, stalna clanica Savjeta bezbijednosti i nuklearna sila u rangu Rusije. Necemo valjda Rusiji porediti sa Danskom.

Dakle, ajde, ziv nam bio, pobroj sta je Amerika radila od Paname i ganjanja neke pravde pa na ovamo :) Sa sve opravdanjima za te poteze, intervencije, bombardovanja i ratove.

Merci.

Ne, pitanje je sasvim uredno. Eto mozes i ti odgovoriti da li je opstanak Ruske nacije i drzave uslovljen osvajanjem i aneksijom Ukrajine? Znaci kratko da ili ne.

Mislio sam nesto duze pisati ali obrisao sam post.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2022, 03:16 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
borikbl je napisao:
Moramo se se dogovoriti jel ovo rušenje mosta terorizam ili ne? Ne možemo reći da je terorizam, a onda slaviti Milana Tepića. Ili su i jedno i drugo herojski činovi ili su i jedno i drugo terorizam.
Ne može biti onako kako nam odgovara. Ili smo narod koji nije sposoban realno sagledati bilo šta?

Rusi da su pametni trebaju priznati da su jeli govna, uputiti izvinjenje svijetu, povući se iz Ukrajine, strijeljati Putina i sve saradnike i nastaviti život normalno,a ne živjeti kao robovi mozgova vraćenih u tridesete godine prošlog vijeka.

Jedini gori od njih smo mi srbi. Mi smo veći rusi od rusa. Po BL na svakom ćošku natpisi "Z" dok se po Moskvi ne mogu vidjeti.

Za tebe je stradavanje Milana Tepića i Stojadina Mirkovića terorizam?

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2022, 07:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2017, 08:56
Mene zanima šta bi sa denacifikacijom?

Što Rusi predadoše (razmjeniše) 108 pripadnika Azova? Ja sam mislio da će tu biti nekih suđenja, neki nirmberški proces 2.0, čak i strijeljanja su se pominjala. Nisam znao da je to ta denacifikacija.
A i šta rade Prokopenko i njegov zamjenik u Turskoj ...

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2022, 07:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:

Merci.

Ne, pitanje je sasvim uredno. Eto mozes i ti odgovoriti da li je opstanak Ruske nacije i drzave uslovljen osvajanjem i aneksijom Ukrajine? Znaci kratko da ili ne.

Mislio sam nesto duze pisati ali obrisao sam post.

Em ti je pitanje jadni pokusaj cinizma, em koristis pojmove okupacija i aneksija. Znaci fino si se potrudio ali ajde pokusaj ponovo.

Dakle, zasto je po tebi ruska operacija okupacija? Na osnovu kojih savremenih uporedivih dogadjaja si to zakljucio?

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2022, 08:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Opstanak 1.

https://www.telegraf.rs/vesti/svet/3568 ... raz-za-sve

Opstanak 2.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/eu- ... 02556.aspx

Jbt sta je opstanaka :)

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2022, 09:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pa i meni je jadan tvoj pokusaj spinovanja teme na Amerikance.

Rusija jeste izvrsila okupaciju a zatim i aneksiju teritorija Ukrajine, to je cinjenica i nema se sta tu komentarisati.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2022, 10:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako imas bolji reper za ovu situaciju od USA izvoli pa ponudi.
Zar je toliki problem? Dje boči?

Btw cak sam fonu tvoje price dodao i nato i eu :)

P.S. Ameri imaju duboki naklon za nacin kako odradjuju posao u svoju korist. Mora im se to priznati.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2022, 11:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Moze se praviti poredjenje izmedju SAD i Kine ali izmedju SAD/Kine sa jedne a Rusije sa druge strane, sigurno ne.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2022, 11:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Opet nisi ponudio drugi reper vec mijenjas temu. Saberi se i vrati se :)
Aj nije tesko.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2022, 11:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19

Rusija jeste izvrsila okupaciju a zatim i aneksiju teritorija Ukrajine, to je cinjenica i nema se sta tu komentarisati.

Moze se onda isto rdci i za kosovo... Nato opleo po srbiji i kao posljedicu imamo okupaciju dijela srbije koji je u dobroj mjeri pretvoren u samostalnu drzavu.
Ako kao argument izneses strukturu stanovnistva na kosmetu, postavljam kontrapitanje ko zivi na istoku ukrajine?!

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2022, 13:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

vlakanje je napisao:

Moze se onda isto rdci i za kosovo... Nato opleo po srbiji i kao posljedicu imamo okupaciju dijela srbije koji je u dobroj mjeri pretvoren u samostalnu drzavu.
Ako kao argument izneses strukturu stanovnistva na kosmetu, postavljam kontrapitanje ko zivi na istoku ukrajine?!

Sama struktura stanovnistva neke regije ne znaci nista.

@TNS, Necu ni davati. Nisam ja ni rekao da ga treba davati cak sam i u startu rekao da nema smisla i ne znam zasto toliko forsiras nesto sto je i vise nego glupo i besmisleno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]