banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 19:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Sep 2022, 21:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Rusi se još igraju rata? Kad će početi da ratuju, u igri im ode 20-30 000 profi vojske, ko zna koliko su novca spržili bezveze do sada....

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2022, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2011, 14:43
Ko je ozbiljan ili neozibljan dalo bi se pričati, ali za kako ljudi trenutno masovno pričaju smotane nestručne i šta ja znam kakve Ruse, podigla se cijela zapadna civilizacija ...
Za nepunih 10 godina uspjeli su organizovati ofanzivu i šta čak više osvojiti nešto teritorije.

Mnogo trua NATO-a i zapada za jednog neozbijnog čovjeka i neozbiljne ljude.

Bil bi interesatno uporediti novac uložen u Ukre sa gubicima od majdana sa ruskom gubicima i novcem

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2022, 12:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Citiraj:
Арестович је запретио кривичном одговорношћу Украјинцима који су добили руске пасоше
Алексеј Арестович, саветник кабинета председника Украјине, рекао је да се они који су добровољно добили руски пасош и „активно подржавају“ Русију суочавају са кривичном одговорношћу. Према његовом мишљењу, у овом случају „најбоља казна је затворска казна за издају”.

https://www.kommersant.ru/amp/5559140

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2022, 00:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U moru loših vijesti za rusku stranu, jedna dobra, ukoliko je istinita:

https://twitter.com/UAWeapons/status/15 ... yENFg&s=19

= navodno u Kupjansku nađeni ostaci koji liče na dio od bespilotne kamikaza letjelice Šehid 136 (na engleskom Shahed 136). To svjedoči da se transakcija, koju su SAD najavljivale, između Rusije i Irana stvarno desila.
Ova kamikaza dron će im biti od koristi u pokušaju da suzbiju ukrajinsku PVO, ali i unište Himars. Ukoliko su nabavili potrebne količine...

Slika

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2022, 15:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sa Telegram kanala ruskog pilota:

Slika
Slika

...i ovo nije sad prvi put, traje skupljanje donacija nekoliko mjeseci, ali eto da vide i ostali učesnici ove teme.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2022, 15:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Pa to je malo duža istorija i od postsovjetske Rusije. Ako odneseš dr kafu, ne znači da dr nema kod kuće kafe. :D

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2022, 18:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Jebeni diletanti (ne mislim na pilote)

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2022, 19:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nego? Rec rec..

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2022, 20:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Ruski:

Spoiler:
Citiraj:
Борис Корчевников, генеральный директор телеканала «СПАС», ведущий телеканала «Россия 1»

Ночью читал о высадке натовских войск на Кинбурнской косе в Херсонской области. А чуть раньше была информация у Cтарше Эдды о масштабных планах ВСУ высадиться на резиновых лодках ВМС США на эту косу и начать своё наступление на Херсон со стоящего здесь, на косе, села Покровского.

Кинбурнская коса — это самая западная точка Херсонщины, дотягивающаяся почти до Очакова. В Очакове — через маленький пролив — пока враг.

Есть один факт о Кинбурнской косе и об этом селе Покровском, который нужно знать нам всем, чтобы и в этой битве, и во всей СВО победить.

В день Покрова Богородицы, 1 октября (теперь это 14-е) 1787 года, турецкий десант (их было 6 тыс. человек) высадился на эту косу. Шла Русско-турецкая война, и турки всё порывались вернуть недавно ставший русским Крым.

Начальник русских частей здесь, полководец Суворов, в пору высадки десанта… стоял на праздничной литургии в походной церкви. Покров всё же. Ему докладывали дважды о подходе неприятеля — он не покидал службу.

Потом доложили о высадке. Он ответил: «Пусть все вылезут!»

Больше того, Суворов не только достоял до конца литургии и причастился, но и дал туркам совершить свой полуденный намаз и омовение...

И потом приступил к обороне крепости Кинбурн.

Против 6 тыс. турок выступили лишь 1 тыс. суворовских пехотинцев и четыре казачьих полка.

Это была суровая битва: потерпеть поражение туркам было нельзя — султан грозил казнить в этом случае всех очаковских военачальников.

От турецкого десанта остались в живых лишь 700 человек — и те были пленены (600 из них скончались от ран), убит был и командир турецкого наступления Юс-паша. Русские же войска потеряли здесь тогда только 200 человек убитыми и 800 были ранены, включая тяжелораненого самого Суворова.

После этой победы солдаты преподнесли своему отцу-командиру купленное в складчину большое красивое Евангелие, весившее 38 фунтов, и огромный серебряный крест.

А сам Суворов в честь победы велел построить на косе церковь Покрова Пресвятой Богородицы, в праздник Которой и по молитве к Которой и была одержана эта победа. Вокруг этой церкви Покрова, которая и теперь стоит на этой косе, и выросло село Покровское.

Сейчас у этой суворовской церкви снова неспокойно. Но пусть с теми, кто там стоит и снова не пускает десант под этот Покров Божией Матери, и с нами, кто сейчас далеко, но тоже там, на косе, своими мыслями, сердцем, молитвой за наших, будет главный урок не проигравшего ни одной битвы в своей жизни Суворова:

«Молись Богу! От Него победа. Чудо-богатыри! Бог нас водит, Он нам генерал».

И не будет победы без этого урока суворовской «науки побеждать». Потому что и правда «Он нам генерал».

Prevod:

Citiraj:
Boris Korchevnikov, General Director of the SPAS TV channel, presenter of the Russia 1 TV channel

At night I read about the landing of NATO troops on the Kinburn Spit in the Kherson region. A little earlier, Elder Edda had information about the large-scale plans of the Armed Forces of Ukraine to land on the rubber boats of the US Navy on this spit and begin their attack on Kherson from the village of Pokrovsky standing here on the spit.

Kinburn Spit is the westernmost point of the Kherson region, reaching almost to Ochakov. In Ochakovo - through a small strait - is still the enemy.

There is one fact about the Kinburn Spit and about this village of Pokrovsky, which we all need to know in order to win this battle and the entire NVO.

On the day of the Intercession of the Virgin, October 1 (now it is the 14th), 1787, Turkish troops (there were 6 thousand people) landed on this spit. There was a Russian-Turkish war, and the Turks were trying to return the Crimea that had recently become Russian.

The head of the Russian units here, commander Suvorov, at the time of the landing ... stood at the festive liturgy in the camp church. The cover is still. He was reported twice about the approach of the enemy - he did not leave the service.

Then the landing was reported. He replied: “Let everyone get out!”

Moreover, Suvorov not only survived to the end of the liturgy and took communion, but also allowed the Turks to perform their noon prayer and ablution ...

And then he began to defend the fortress of Kinburn.

Only 1,000 Suvorov infantrymen and four Cossack regiments opposed 6,000 Turks.

It was a fierce battle: the Turks could not be defeated - the Sultan threatened to execute all the Ochakov commanders in this case.

Only 700 people survived from the Turkish landing - and they were captured (600 of them died from wounds), the commander of the Turkish offensive, Yus Pasha, was also killed. Russian troops lost here then only 200 people were killed and 800 were wounded, including the seriously wounded Suvorov himself.

After this victory, the soldiers presented their father-commander with a large beautiful Gospel bought in a clubbing, weighing 38 pounds, and a huge silver cross.

And Suvorov himself, in honor of the victory, ordered the construction of the Church of the Intercession of the Most Holy Theotokos on the spit, on whose feast and through prayer to which this victory was won. Around this Church of the Intercession, which still stands on this spit, the village of Pokrovskoye grew up.

Now this Suvorov church is restless again. But let those who stand there and again not let the landing under this Cover of the Mother of God, and with us, who are now far away, but also there, on the spit, with their thoughts, hearts, prayer for ours, be the main lesson of not losing a single battles in his life Suvorov:

“Pray to God! Victory comes from Him. Miracle heroes! God leads us, He is our general.”

And there will be no victory without this lesson of Suvorov's "science to win." Because the truth is "He is our general."

Čuo sam ranije ukratko za ovu priču, evo sad detaljnije. :)

Kažu na Telegramu da su Wagnerovci kod Bahmuta zarobili ovo: https://mil.in.ua/uk/news/zoopark-3-pis ... obnytstvo/.
Lijep trofej za raspakivanje Rusima, ako je tačno.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2022, 16:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Ups, EU ce morati da prezivi zimu bez americkog plina i americke nafte

https://www.b92.net/biz/vesti/svet/amer ... ma-2214565

Tesla "privremeno zaustavlja svoje planove o proizvodnji baterijskih ćelija u Njemačkoj"
Kazu zbog poreskih olaksica, sigurno nije zbog skupe struje

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2022, 19:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Niko ne zna da li ce njemci imati dovoljno plina
https://www.b92.net/biz/vesti/svet/nemc ... mo-2214337

Ali ovakvo neodgovorno ponasanje, pa stvarno

S druge strane, Miler je iznenađen time što je prethodnih dana više gasa otišlo u privatna domaćinstva – uprkos lepom vremenu i visokim cenama. "To mora da se promeni."
Miler pretpostavlja da mnogi vlasnici i stambene zajednice nisu naštelovali postrojenja za gas, tako da ona automatski greju kada temperatura padne do neke granice.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2022, 21:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Stanje na ratištima se ipak stabilizovalo. Komanda Ruske vojske čini mi se pokušava ubijediti "navijače" i domaću javnost da je operacija povlačenja sa Harkovskog i Izjumskog pravca bila dobra odluka, zbog pregrupisavanja jedinica na Donbaskom i Hersonskom frontu. Niko se ne osvrće na fašistički teror Kijevske hunte koja redom strijelja saradnike "mrskog okupatora iz Rusije", zaboravljajući valjda da je u ovom dijelu Ukrajine oduvijek živio Ruski narod. Po svemu sudeći, Kupjansk bi mogao imati sudbinu Sarajeva ili Mostara, na duže staze.

Slika

Fašisti iz Kijeva i danas tuku centar Donjecka, Gorlovku, Jasinovataju, Aleksandrovku, Pantelejmonovku. I sve to sa kalibrom 155 mm ( NATO ). Svaki ubijeni civil ovim projektilom je ujedno i žrtva Nato pakta. To valjda znaju oni što oružje šalju, jer kad dara prevrši mjeru, bojim se da bi moglo doći do kraja ove civilizacije.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2022, 06:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Neće doći do kraja civilizacije, Rusi su poznati kao tolerantna nacija (čitaj budale). Pri napadu izvana, uz stradanje od tuđe agresije, povuku poteza taman toliko da postrada duplo više vlastitih ljudi nego što treba.
Tako da polugodišnje strašenje sa kojekakvim nuklearnim oružjem otpada, da su mislili, davno bi upotrebljeno bilo.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2022, 11:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Nemoj tako - jesi li vidio šta Džo kaže?

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2022, 08:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kao što sam pisao Rusija vodi geopolitiku ...
Ukrajina je priča za topovsko meso, u međuvremenu ljudi mjenjaju svijetu....

Deklaracija o multipolarnom svijetu ...
https://balkans.aljazeera.net/news/worl ... i-saradnje

Uključili su Iran, što govori samo po sebi koliko "ozbiljno" shvataju Amere i NATO.

Turska je fascinantna, podsjeća me na SFRJ, kada je TITO sjedio jednom guzicom na dvije stolice, čini mi se da Erdogan to jako dobro radi i svijestan je da ga i jedni i drugi trebaju, ali nije taj zaboravio da su mu Ameri organizovali puč u kući.

Organizacija za kolektivnu bezbjednost je "rusko - kineski" NATO.
Imaju pretpostavljam spavače u vidu Japana, Austrilije ali imaju Rusi i Kinezi jedan Iran, Indiji i Pakistan (što je nestvarno) ...itd.

Ruska mobilizacije se neće desiti, ali vjerujem da će savez - istočni "NATO" tj. Organizacija za kolektivnu bezbjednost svoju prvu ulogu i testiranje upravo imatu u Ukrajini.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2022, 09:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2017, 08:56
Erdogan je sam sebi organizovao državni udar. Ono je bilo iscenirano.

Japan i Australija nisu spavači. U Japanu je proljetos bilo 56.000 američkh vojnika. Tu je i gomila nosača aviona, razarača, baza. On predstavlja dobru odstupnicu za SAD.
Autralija je članica AUKUS-a i aktivno uključena sa SAD-om i VB oko suzbijanja kineskog uticaja u Indo- pacifičkom regionu. U tom regionu će samo rasti tenzije u buduće.

Ja sam očekivao da Rusi do jeseni uzmu Slavjansk. Prije kiša, snjegova i zime. Nakon one ofanzive i uzimanja Limana, Severodonjecka i manjih mjesta, oni su stali koliko sam ispratio poslije. Putin očigledno nešto taktizira. Čini mi se da tu postoje neki dublji prećutni dogovori na obe strane.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2022, 10:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Volim Borac je napisao:
Organizacija za kolektivnu bezbjednost je "rusko - kineski" NATO.

Volim Borac je napisao:
savez - istočni "NATO" tj. Organizacija za kolektivnu bezbjednost

Ima već ODKB... :D

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2022, 10:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

LeonN je napisao:
Erdogan je sam sebi organizovao državni udar. Ono je bilo iscenirano.

Japan i Australija nisu spavači. U Japanu je proljetos bilo 56.000 američkh vojnika. Tu je i gomila nosača aviona, razarača, baza. On predstavlja dobru odstupnicu za SAD.
Autralija je članica AUKUS-a i aktivno uključena sa SAD-om i VB oko suzbijanja kineskog uticaja u Indo- pacifičkom regionu. U tom regionu će samo rasti tenzije u buduće.

Ja sam očekivao da Rusi do jeseni uzmu Slavjansk. Prije kiša, snjegova i zime. Nakon one ofanzive i uzimanja Limana, Severodonjecka i manjih mjesta, oni su stali koliko sam ispratio poslije. Putin očigledno nešto taktizira. Čini mi se da tu postoje neki dublji prećutni dogovori na obe strane.

Nije nista iscenirano bilo, to su teorije zavjere ...državni udar je pokušan ...
ili treba postavljati i tražiti videa gdje naraod komada vojnike ...

"Spavači" znači upravo ti što si ti napisao...da su američki igrači ...

Normalno da Putin taktizira, što bi Rusija sama protiv Amerike i NATO-a ratovala kada se stvara multipolarni svijet u kojem će ratovati NATO i Organizacija za kolektivnu bezbjednost.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2022, 11:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2017, 08:56
Volim Borac je napisao:

Nije nista iscenirano bilo, to su teorije zavjere ...državni udar je pokušan ...
ili treba postavljati i tražiti videa gdje naraod komada vojnike ...

Ja ne govorim o teorijama zavjere, nego o realnom povezivanju činjenica i slijeda događaja. Bilo je to prije 6 godina, ali znam da je taj državni udar bio pun manjakovsti, nelogičnosti i da je traljavo urađen, a da je Erdogan itekako profitirao od njega. Ako ti to smatraš teorijom zavjere, ok. :)

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2022, 11:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Sve teorije zavjere:
https://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_c ... 7%C3%A9tat

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]