banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 11:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Mar 2022, 23:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Evo još jedan video star skoro sedam godina. Za uvod u krizu u Ukrajini.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2022, 09:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
USA i Nato se bori protiv Rusije i Ukrajina je kolateralna šteta.
Šao mi je i Rusa i Ukrajinaca u Ukrajini, i civila i vojnika.
Slab sam sa geopolitikom, ali znam da ratovi sjebaše obične ljude dok velike silu kuvaju svoju čorbu.
Ljudi su pohlepni i gramzivi, daj meni sve i daj što više jer vlada zakon jačeg.
Slično je sa Balkanom, 2000 godina se nalazi na raskršću komninenata i jebao nas se svako ko je mogao.
Jebem im majku svima, počev od Hansa Holcijusa pa nadalje.
Tako stoji u tekstu.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2022, 12:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Znam da moj dobri drug stratocaster čita, pa evo zgodne prilike da se uvjeri kako u ukrajini nema nacista.

https://www.worldjewishcongress.org/en/ ... i-soldiers

Slika

Slika

Riječ je o "proslavi" godišnjice osnivanja SS Galičina, prilikom čega su iskopali pobijene SS-ovce i upriličili im novu sahranu, uz počasnu paljbu i nacističku koreografiju.
Ako me sjećanje dobro služi, ovo se odigralo još 2012-2013 godine.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2022, 15:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Pop je u lila boji, boji tuge i žalosti u pravoslavnom obredu.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2022, 15:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
filozof sa vrbasa je napisao:
To nije pop već kreten....

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2022, 15:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovako je bilo i kod nas, kosti se otkopavale od žrtava i zločinaca prvo, pa smo se poslije uhvatili za vratove.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2022, 15:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Šesti po redu "Staljinov udar" je bila Lavovsko-Sandomješka strateška napadna operacija Crvene armije koja je za cilj imala definitivan obračun s nacističkim formacijama koje su se nalazile na prostoru zapadne Ukrajine i jugoistočne Poljske. Operacija je izvođena u razdoblju od 13. srpnja do 29. kolovoza 1944. godine.

Citiraj:
1. ukrajinski front se sastojao od približno 80 pješadijskih i konjičkih divizija, 10 tenkovskih i mehaniziranih korpusa i četiri samostalne tenkovske brigade. Njegova ukupna jačina je iznosila oko 1,2 milijuna ljudi, 13 900 artiljerijskih cijevi i minobacača, 2200 tenkova i samohodnih oruđa. Zrakoplovnu potporu ovim snagama davala je 2. zrakoplovna armija s nešto više od 2800 zrakoplova. Pored 1. ukrajinskog fronta u operaciji su sudjelovali i dijelovi 4. ukrajinskog fronta, kao i poljske partizanske jedinice iz sastava postrojbe "Armia Krajowa".

Citiraj:
Grupa armija "Sjeverna Ukrajina" (formirana od dvije njemačke i jedne mađarske armije) s ukupno 42 divizije, od čega je šest bilo oklopno-mehaniziranih i motoriziranih. Ukupna jačina ovih snaga je procijenjena na 900 000 ljudi s oko 6300 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 900 tenkova i jurišnih topova. Tijekom operacije ove snage su ojačane s dijelovima 17. A i 24. tenkovskog korpusa, uključujući tu još dodatnih 11 pješadijskih divizija, dvije tenkovske, 14. SS grenadirsku diviziju "Galičina" s različitim dobrovoljačkim milicijama, i nekoliko samostalnih sastava koji su pristigli izravno iz Njemačke.

Citiraj:
Jedan od najvećih aduta Crvene armije bila je njezina artiljerija. Trebalo je doživjeti i preživjeti pakao gardijskih artiljerijsko-raketnih jedinica koji su se nalazile unutar divizijskih, korpusnih i armijskih artiljerijskih sastava. Ove jedinice su imale takvu vatrenu moć da su mogle u prah i pepeo pretvoriti i najutvrđenije pozicije neprijatelja, stvarajući efekt koji je analogan taktičkom nuklearnom udaru.

Citiraj:
Njihovo stanje je bilo očajno. To više nisu bile jedinice, nego grupice izbezumljenih vojnika od kojih svaka pojedinačno nije imala više od 50 ljudi. Kompletna tehnika je ostala u obruču, ili je uništena prilikom proboja. Ukupni gubici SS divizije "Galičina" su bili oko 8000 poginulih vojnika i časnika. Svega njih 2500-3000 je uspjelo izbjeći okruženje kasnije se priključiti lokalnim odredima UPA (Ukrajinska ustanička armija) i 18. SS dobrovoljačkoj diviziji "Horst Wessel", koja je formirana 25. siječnja 1944. godine na teritoriju NDH, i koja se uglavnom borila na teritoriju Mađarske, Slovačke i Austrije.

Prema sovjetskim izvorima koji nisu uzimali u obzir pojedinačne gubitke 14. SS divizije "Galičina", već su se orijentirali na ukupne gubitke 13. armijskog korpusa koji je bio okružen kod grada Brodi, govori se o 30 000 poginulih njemačkih vojnika i njihovih pomagača. Također, zarobljeno je i oko 17 000 vojnika.

https://hr.rbth.com/povijest/82102-crve ... -unistenje

Čitao sam neke memoare nekad ne mogu se sjetiti, uglavnom te 1944 ili 1945 Partizani sukobljavaju sa okupatorom koji priča ruski ili im je ličilo na ruski, a nisu bili iz Crvene Armije. Jebada. Ono pomisliš, obraduješ se eto Rusa.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2022, 17:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
The_new_Statesman je napisao:

Procitao sam - ima korisnih informacija!
Istina je prva zrtva rata - srecom sam ja vec odavno naucio da ne uzimam svaku vijest zdravo za gotovo, vec na distanci i sa skepsom.
Najvise me nerviraju pojedinci u mom okruzenju, koji sire fake news po Viber i WhatsApp grupama - svaki put ih spustim i ukazem da to ne rade, al dzaba - vjeruju i dalje u razne dezinformacije…

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2022, 18:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ruski Šešelj kao nešto prorekao.

https://www.vecernji.hr/vijesti/video-r ... 22-1565472

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2022, 18:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
munja.alex je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
To nije pop već kreten....

To su raskolnici ukrajinski. Nije od njih [ta bolje ni očekivati.

Danas ozbiljni gubici Rusije na nebu, 1 Su-34, 1 Su-30, 1 Su-25 i jedan helikopter Mi*35.
Kad se realno pogleda, mnogo je manji tehnološki jaz ukrajinske PVO i ruske avijacije, nego Srbije i NATO 1999, a naši su opet skinuli nekoliko aviona. Za očekivati je i od Ukrajinaca da skinu nešto. Sjećam se da su Rusi imali problema i u Gruziji, sa sovjetskim PVO sistemima koji su Ukrajinci naknadno modernizovali.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2022, 18:57 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
https://www.youtube.com/watch?v=y1dXAs2ybIU

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2022, 19:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

https://www.youtube.com/watch?v=kWjA_VmN8xc

https://www.youtube.com/watch?v=yIXRMP97m0Y

Dok čekamo Ramba...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2022, 21:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Rivaldinho je napisao:
[Danas ozbiljni gubici Rusije na nebu, 1 Su-34, 1 Su-30, 1 Su-25 i jedan helikopter Mi*35.
Kad se realno pogleda, mnogo je manji tehnološki jaz ukrajinske PVO i ruske avijacije, nego Srbije i NATO 1999, a naši su opet skinuli nekoliko aviona. Za očekivati je i od Ukrajinaca da skinu nešto. Sjećam se da su Rusi imali problema i u Gruziji, sa sovjetskim PVO sistemima koji su Ukrajinci naknadno modernizovali.

A uz to su dobili pošiljku Stingera , Pioruna i još nekih ručnih PVO lansera.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2022, 23:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Svaka 'hrvatska' raketa kojom Vučić plaši Srbe košta – 'samo' dva milijuna dolara!
Priča o nabavi VBR-ova ne bi izazvala pažnju da nije spomenuta skupa MGM-140 ATACMS raketa dometa do Beograda, Čačka, Niša...

https://www.vecernji.hr/vijesti/svaka-h ... ra-1048311

Uglavnom pokojni Lazanski je pričao ovo se koristi za udar po kolonama, ali izgleda ni Ukrajinci je nemaju.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2022, 00:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Djeca u Gorlovki ginu i danas. Djecu im niko nikada ne smije oprostiti.
https://twitter.com/noviput/status/1498 ... W7xul-Rixg

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2022, 10:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2022, 10:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Digresija je napisao:
The_new_Statesman je napisao:

Procitao sam - ima korisnih informacija!
Istina je prva zrtva rata - srecom sam ja vec odavno naucio da ne uzimam svaku vijest zdravo za gotovo, vec na distanci i sa skepsom.
Najvise me nerviraju pojedinci u mom okruzenju, koji sire fake news po Viber i WhatsApp grupama - svaki put ih spustim i ukazem da to ne rade, al dzaba - vjeruju i dalje u razne dezinformacije…

Da li Rusi uticu i na hladno vrijeme? Jos nisam naletio na takvu teoriju, ali ne sumnjam da necu :D

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2022, 10:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
U vezi ovog jaukanja o nacistima u Ukrajini , ima li iko ikakve provjerene podatke o kolicini , broju tih glupaka (kojih zauzvrat i nazalost ima u haman svakoj zemlji danas)? Po ovdasnjim medijima, koji inace nisu korumpirani , ustraseni , kupljeni i ucijenjeni poput mnogih drugih u Rusiji i po balkanu , broj tih nacista je mariginalan u odnosu na broj light orijentisanih prozapadnjaka medju Ukrajincima koji ratuju protiv Rusije. Ovdasnji desnicari su inace prije bili popaljeni i cak pojedini isli kao dobrovoljci kad je krenulo s Ukrajinom, ali su u ovom zdnjem izgleda odustali, bas zbog cinjenice da je Zelenski jevrej.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2022, 10:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Po klipovima koji su ovde kačeni nacista nema mnogo, ali glavni su u Ukrajini. Hajd znaj.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2022, 10:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
ERROR je napisao:
U vezi ovog jaukanja o nacistima u Ukrajini , ima li iko ikakve provjerene podatke o kolicini , broju tih glupaka (kojih zauzvrat i nazalost ima u haman svakoj zemlji danas)? Po ovdasnjim medijima, koji inace nisu korumpirani , ustraseni , kupljeni i ucijenjeni poput mnogih drugih u Rusiji i po balkanu , broj tih nacista je mariginalan u odnosu na broj light orijentisanih prozapadnjaka medju Ukrajincima koji ratuju protiv Rusije. Ovdasnji desnicari su inace prije bili popaljeni i cak pojedini isli kao dobrovoljci kad je krenulo s Ukrajinom, ali su u ovom zdnjem izgleda odustali, bas zbog cinjenice da je Zelenski jevrej.
https://twitter.com/fragma_dia2/status/1499884883056934913?s=19

Evo da ti bude jasnije... malo ti to smanjujes broj tih fasista.

Za mene je svako fasista ko ogranizava upotrebu ruskog jezika u gradu gdje 90% ljudi prica isti. Pisao sma o primjeru Odese.Ne mozes otici u jebeni bioskop jer je titl na ukrajinskom jeziku, a pola starijih ne zna dobro tak jezik.

Nije problem prozapadna orijentacija... vec u pravom smislu rijeci fazicam i kulturolski genocid nad populacijok koja je vise okrenuta ka Rusiji.Da si pustio ovaki.. za 30 godina bi sve nove gene4acije izgubile vezu sa Rusijom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]