banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Dec 2022, 12:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 72 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Jun 2019, 17:59 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
Postovi: 2079
Lokacija: Dystopia
Da li je iko koristio Amadeus for Developers?
Trebao bih da povucem podatke s njihovog apia, koristeci C#, ali sam neuk, pa bi mi trebala pomoc :D

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 07 Jun 2019, 21:49 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Postovi: 4991
Lokacija: Banja Luka
Ja nisam nikada cuo za to ali sam bacio pogled.
Cini mi se da API radi preko HTTP request metoda (GET/POST). Kao odgovor dobijas JSON objekte.
Mozes pokusati ovako nesto. Npr. ovaj request za Hotele.
https://test.api.amadeus.com/v2/shopping/hotel-offers

Kod:
            using (var wb = new WebClient())
            {
                var data = new NameValueCollection();
                data["cityCode"] = "PAR";
                data["adults"] = "1";
                data["radius"] = "5";
                data["radiusUnit"] = KM;
                data["paymentPolicy"] = "NONE";
                data["includeClosed"] = "false";
                data["bestRateOnly"] = "true";
                data["view"] = "FULL";
                data["sort"] = "PRICE";

                var response = wb.UploadValues("https://test.api.amadeus.com/v2/shopping/hotel-offers", "POST", data);
            }

To bi trebalo da formira ovakav HTTP request:
Kod:
https://test.api.amadeus.com/v2/shopping/hotel-offers?cityCode=PAR&adults=1&radius=5&radiusUnit=KM&paymentPolicy=NONE&includeClosed=false&bestRateOnly=true&view=FULL&sort=PRICE

Response bi trebao biti JSON.

_________________
Eins, zwei, eins, zwei build an empire, very Prussian!
Exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens, and you go faster.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 07 Jun 2019, 22:56 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Postovi: 4991
Lokacija: Banja Luka
Besparica je napisao:
Ja nisam nikada cuo za to ali sam bacio pogled.
Cini mi se da API radi preko HTTP request metoda (GET/POST). Kao odgovor dobijas JSON objekte.
Mozes pokusati ovako nesto. Npr. ovaj request za Hotele.
https://test.api.amadeus.com/v2/shopping/hotel-offers

Kod:
            using (var wb = new WebClient())
            {
                var data = new NameValueCollection();
                data["cityCode"] = "PAR";
                data["adults"] = "1";
                data["radius"] = "5";
                data["radiusUnit"] = KM;
                data["paymentPolicy"] = "NONE";
                data["includeClosed"] = "false";
                data["bestRateOnly"] = "true";
                data["view"] = "FULL";
                data["sort"] = "PRICE";

                var response = wb.UploadValues("https://test.api.amadeus.com/v2/shopping/hotel-offers", "POST", data);
            }

To bi trebalo da formira ovakav HTTP request:
Kod:
https://test.api.amadeus.com/v2/shopping/hotel-offers?cityCode=PAR&adults=1&radius=5&radiusUnit=KM&paymentPolicy=NONE&includeClosed=false&bestRateOnly=true&view=FULL&sort=PRICE

Response bi trebao biti JSON.


EDIT
Potrebno je da napravis aplikaciju na sajtu koja iz koje ces dobiti ClientID i Secret. ID i secret se koriste u metodi za dobijanje tokena. E sad, token treba ovde negdje prilijepiti.

_________________
Eins, zwei, eins, zwei build an empire, very Prussian!
Exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens, and you go faster.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 08 Jun 2019, 10:25 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
Postovi: 2079
Lokacija: Dystopia
E upravo je to problem. Dobio sam Key i Secret, ali nemam pojma gdje to da ubacim i kako. Napravio sam request i program mi vraca gresku "'The remote server returned an error: (401) Unauthorized". Ocigledno je greska jer ne znam sta da radim sa key i secret, kako da mi da token i to.
P.S
Vjerovatno ovo nije komplikovano uraditi, ali prvi put pokusavam ovo, pa nemam pojma kako, ne marite :)

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 08 Jun 2019, 15:18 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
Postovi: 2079
Lokacija: Dystopia
Baj d vej, zaboravih dio koda postaviti. Puca mi kod strelice, greska je ova gore sto sam napisao

Kod:
string strUrlTest = String.Format(@"https://test.api.amadeus.com/v1/shopping/flight-offers");
            WebRequest requestObjGet = WebRequest.Create(strUrlTest);
            requestObjGet.Method = "GET";
            var authKey = "HKT11MwpvGp3XCWy1bOBw39o4k7bKop6";
            requestObjGet.Headers.Add("Authorization", "Bearer "+authKey);
            requestObjGet.ContentType = "application/json";
            HttpWebResponse responseObjGet = null;
            responseObjGet = (HttpWebResponse)requestObjGet.GetResponse(); <------------------------

            string strResultTest = null;
            using (Stream stream = responseObjGet.GetResponseStream())
            {
                StreamReader sr = new StreamReader(stream);
                strResultTest = sr.ReadToEnd();
                sr.Close();
            }

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 08 Jun 2019, 20:36 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Postovi: 4991
Lokacija: Banja Luka
Kod je dobar. Problem je sto u URL nisi proslijedio mandatorne parametre za zahtjev.
Konkretno, za ovaj koji pokusavas mandatorno je: origin, destination i departureDate.

Pokusaj sa npr:
Kod:
https://test.api.amadeus.com/v1/shopping/flight-offers?origin=MAD&destination=MUC&departureDate=2019-07-28

_________________
Eins, zwei, eins, zwei build an empire, very Prussian!
Exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens, and you go faster.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 08 Jun 2019, 20:47 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
Postovi: 2079
Lokacija: Dystopia
Kod je bio skoro dobar, morao sam doci do access tokena, i uspio sam ali preko JavaScripta sam ga pokupio (moja teritorija), i onda sam ga tamo stavio gdje je authKey.
I hvala jeste, parametri su mi potrebni bili, sad krece patnja kako da ove Json podatke iskoristim u C# i to.
U svakom slucaju, hvala na pomoci :)

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 25 Jun 2019, 16:05 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2013, 14:00
Postovi: 2803
Evo ljudi ako ima neko zainteresovan
viewtopic.php?f=45&t=68537


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 02 Nov 2021, 08:16 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Postovi: 6717
Lokacija: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zna li neko kako se vrsi validacija broja licne karte nase od 9 znakova, ima li neki algoritam slican kao "luhn" ili nesto ili oni bubaju brojeve napamet?


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 05 Jul 2022, 11:22 
OffLine
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Avg 2017, 10:37
Postovi: 1028
Znali iko na koji način i gdje mogu da nađem nekog profesionalca stručnog za baze podataka tipa Mediawiki? Poslije ažuriranja krajem januara i kad je pokrenuta Joomla došlo je do određenih problema tako da su neke stranice prazne, neke slike se ne vide i još svašta nešto. Probao sam da se registrujem na upwork, ali nisam uspio. Ipak, radije bih to nekom objasnio na srpskom, ako postoje takve stručnjaci voljni da probaju da riješe ovaj problem.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 05 Dec 2022, 01:09 
OffLine
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Postovi: 11825
Treba mi pomoć, nikako da se iskobeljam sa ovim... :-?

Dobijam h264 frejmove, ali ne kao strim, već stvarno kao pojedinačne frejmove različite dužine.
Da li iko ima ideju kako te jebene frejmove da prebacim u jpeg ili nešto slično, pošto ovako sa njima ne mogu ništa da napravim?

Primjer:
Kod:
sensor_msgs__msg__CompressedImage(header=std_msgs__msg__Header(stamp=builtin_interfaces__msg__Time(sec=1667458250, nanosec=582744444, __msgtype__='builtin_interfaces/msg/Time'), frame_id='camera_04_01', __msgtype__='std_msgs/msg/Header'), format='h264', data=array([  0,   0,   0, ...,  81,  22, 128], dtype=uint8), __msgtype__='sensor_msgs/msg/CompressedImage')

_________________
Ciao seljazzi...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 05 Dec 2022, 01:53 
OffLine
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Postovi: 22914
Može li FFmpeg pomoći?

_________________
Rad je od čovjeka napravio roba, neradu smo odani sve do groba.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 72 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting BitLab
Prevod - www.CyberCom.rs