banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 00:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5854 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212 ... 293  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Sep 2021, 13:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2010, 09:21
https://www.nezavisne.com/novosti/banjaluka/Stanivukovic-Od-novembra-besplatan-javni-prevoz-za-penzionere-sa-minimalnom-penzijom/679564

Pohvala.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2021, 13:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
A.J.V.A.R. je napisao:
Castra je napisao:
Šta kaže Draško? Kakva je to transparentnost ako kažu jednu cijenu, a kad objave ugovor dobijemo drugu koja je za 1/3 viša?

Razumijem odstupanje od 2% ili 5%, ali kako cirka 30% sunce mu poljubim...

https://www.capital.ba/dajak-pristanist ... ferhadije/

Pa zavisi kada je rekao... Možda je požurio sa izjavama prije izbora izvođača, a sve je poskupilo plus što se firme među sobom dogovaraju koja cilja na koji tender pa idu sa višom cijenom praktično bez konkurencije.

Umetnik je napisao:
А шта се има уређивати на фасадама тамо између ферхадије и моста? Ем трошење новца на фасаде које су у сасвим ок стању, ем што, шта? Опет ће од старих грађевина направити нешто са модерним изгледом? Дивно.

Ne znam šta se tu može uraditi osim krečenja i pokušaja uniformisanja boje. Ti kućerci tu nemaju više neku arhitekturu koju treba očuvati/restaurirati, pola fasada je modernog izgleda. To je privatno vlasništvo, ne može se tek tako doći i reći: samo ćemo malo da poizbijamo ove prozore i vrata vaših radnji i sve uniformisati sa komšijama, pa mušterije više neće znati gdje je ulaz za šta :D.
Sve ovo kontam(cak mi ne smeta) i savrseno sam svjestan u kakvom okruzenju zivimo i da ne mozes ispraviti krive Drine, medjutim...upravo na ovakvim stvarima je gradio predizbornu kampanju i obecavao kule i gradove, kako ce sve promjeniti na bolje. Dobio je vlast bezveze, samo da bi naucio, on i ovi sto su glasali za njega, da se neke stvari ne mogu promjeniti, a neke naravno mogu i trebaju.

I dalje sam ubjedjen da bi zivot u BL bio znacajno bolji da je ostao Radojicic, racunajuci i ove neke pozitivne stvari sto je Drasko uradio (npr udzbenici). Prije nego sto pitaju zasto, imali su 20 godina da yo. urade..pa zato, sto je godina poslije korone godina za ekspaniju i sto bi dobar rezultat Draska kao opozicije sigurno promjenio nacin ponasanja i SNSD-a.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2021, 15:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Ima li gdje Ilica da odbrani cast SNSD-a?
Sad penzioneri nece izlaziti iz autobusa, samo ce se vozati tamo-amo.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2021, 15:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako i kada rijesi hotel Palas, kod mene dobija veliki plus i necu vise pisati da je nesposoban.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2021, 20:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Sta ono bi problem kod Palasa? Imovinski odnosi?

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2021, 20:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Koliko se sjecam jos kad sam trgovai na BLSE, Islamska zajednica je potrzaivala to zemljiste. Sta se izdesavalo unazad 10 godina..stvarno pojma neman

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2021, 21:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Mislim da je bio problem oko podzemnih etaža. Različiti vlasnici gornjih i donjih parcela. Ne sjećam se tačno.

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2021, 22:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
To ko onaj hotel u Sjevernoj Koreji, dovrsen tek nakon nekoliko decenija.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2021, 22:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
wizzy_bl je napisao:
Koliko se sjecam jos kad sam trgovai na BLSE, Islamska zajednica je potrzaivala to zemljiste. Sta se izdesavalo unazad 10 godina..stvarno pojma neman

Postoji fotografija na kojoj se vidi džamija iz hotela Palasa, a na staroj austrougarskoj mapi grada na prostoru parka PK nalazilo se muslimansko groblje.

Citiraj:
Izvor: Nezavisne novine | Ponedjeljak, 12.11.2007.| 09:37Izdvojite članak Odštampajte vijest
Banja Luka: Za izgradnju novog hotela "Palas" 40 mil KM

U Banjaluci će u ovoj i narednoj godini početi realizacija više kapitalnih projekata vrijednih oko 100 miliona KM, a među najznačajnijim je izgradnja novog hotela "Palas".

Izgradnjom ekskluzivnog zdanja u samom centru grada, čija se vrijednost procjenjuje na oko 40 milona evra, Banjaluka će dobiti savremeniji izgled, a kvalitet hotelskog smještaja znatno će se poboljšati.

Kompanija "Zepter Inernational", većinski vlasnik "Palasa", pokrenula je inicijativu rješavanja pitanja nedovršenog dijela hotela koji je decenijama narušavao izgled centra grada i odlučila se za izgrdnju novog objekta, koji će biti nadovezan na stari dio tog hotela.

"Nakon izvršenja izgradnje i dovođenja u funkciju novog objekta hotela `Palas`, intervenisaće se i na starom dijelu hotela, ne dirajući u njegovu autohtonost", rekao je Borislav Savanović, tehnički rukovodilac i stručni saradnik za sprovođenje investicija u hotelu "Palas".

Unutrašnji izgled novog "Palasa" biće poznat nakon izrade izvedbenog projekta, kojim će biti definisani detalji, izgled i uređenje unutrašnjosti hotela.

"Za ovaj objekat površine 27.500 kvadratnih metara, na osam spratova, planira se u naredne tri godine investirati oko 40 miliona evra", kazao je Branislav Grujić, predstavnik kompanije "Zepter International".

Prema njegovim riječima, ovaj projekat je značajan korak u revitalizaciji gradskog jezgra Banjaluke, a radovi će početi rušenjem stare betonske konstrukcije na Trgu Krajine, koje se očekuje u narednih šest mjeseci.

"Novoizgrađeni objekat spojiće hotelske usluge s modernim poslovnim centrom. Trgovački dio centra bi trabalo da bude okrenut pješačkoj zoni, dok bi iznad bili smješteni poslovni prostori", precizirao je Grujić tokom prezentacije projekta.

Hotelski centar će biti opremljen modrenim kongresnim salama, koje će omogućiti gradu da organizuje velike skupove. Projekat bi, prema Grujićevim riječima, trebalo da bude realizovan u naredne tri godine.

Dragoljub Davidović, gradonačelnik Banjaluke, istakao je da je Banjaluka nakon posljednjeg rata postala administrativni i finansijski centar, te da izgradnja hotela visoke kategorije s kongresnom dvoranom i pratećim sadržajima u samom centru predstavlja značajan projekat.

Slika

Samo su se makete mjenjale.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2021, 22:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ono oko čega se svi slažemo i stranke u postupku i mi javnost da se ono treba srušiti to se moglo uraditi davno ako se svi slažemo oko rušenja.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2021, 22:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Po mogucnosti... sve srusiti zajedno sa Boskom. Umjesto Boske veliki neboder, tj moderni trzni centar.Napraviti podzemni tunel za automobile koji ce pocinjati negdje kod Palasa, a izlaziti tamo kod hotel Bosne. Trg Krajine integrisati sa parkom PK u jednu cijelinu.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2021, 22:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Boska je simbol grada. Može joj se i namjena promijenti. Ali da se ruši i praviš neboder... I to daj još butika i slično. Fali nam to.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2021, 23:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A jest mi neki simbol. Napravili komunisti obicnu robnu kucu....i to da bude simbol. Napaeavi novi trzni centar i nazovi ga BOSKA... neka od "simbola" ostane samo ime

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2021, 23:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Boska simbol? Cega bog te jebo?

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2021, 23:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Kaseta nindza kornjaca kad mi je keva kupovala za 5cu u skoli.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2021, 23:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vi to posmatrate iz ovog vremena, ali sigurno je bila ono što je Delta danas. Mene je očarala skupoćom prije 20 godina.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2021, 23:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da, obična robna kuća. Puna običnih detalja, recimo video nadzor koji je Čajavec pravio. Koji su isto ti komunisti napravili. Sve obično. ali daj sada neobični neboder kao tržni centar iako su i postojeći prazne kako se novi napravi... Jer ipak ovaj grad će rasti do bar 500000 narednih 10-15 godina. Pa treba tako i planirati. jer gdje će toliki narod trgovati...

@Rocker Jeste simbol jednog vremena. Obnavljanja grada nakon zemljotresa i vraćanja u normalan život. I rasta grada nakon toga. Ono da li je izrađena na lokaciji epicentra, nisam siguran. Iako su to neki spominjali. Ali kako god, od tih robnih kuća kao simbola gradovi tog vremena. Nije ih mnogo ostalo... Ali prije je Boska bila žila kucavica grada jer kroz nju se prolazilo. Skoro kao nastavak Gospodske...
Ali ne mora uvijek da bude ono što je sada. Kao što nije ostala da bude ono što je bila. Ali ne možeš gledati Bosku sada samo kao New Yorker, apoteku, banku...
Možda ste i vi u Tesliću imali neku prodavnicu, gdje ste se okupljali pa vam nešto znači. Ili neki SUR.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2021, 00:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
Rocker je napisao:
Boska simbol? Cega bog te jebo?

Robne kuće kakva je bila pravljena u svakoj varoši. (manje doduše)

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2021, 00:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Isto kao i crkve, džamije, zgrade kao Banski dvor, tvrđave...

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2021, 01:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
danijell je napisao:
Da, obična robna kuća. Puna običnih detalja, recimo video nadzor koji je Čajavec pravio. Koji su isto ti komunisti napravili. Sve obično. ali daj sada neobični neboder kao tržni centar iako su i postojeći prazne kako se novi napravi... Jer ipak ovaj grad će rasti do bar 500000 narednih 10-15 godina. Pa treba tako i planirati. jer gdje će toliki narod trgovati...

@Rocker Jeste simbol jednog vremena. Obnavljanja grada nakon zemljotresa i vraćanja u normalan život. I rasta grada nakon toga. Ono da li je izrađena na lokaciji epicentra, nisam siguran. Iako su to neki spominjali. Ali kako god, od tih robnih kuća kao simbola gradovi tog vremena. Nije ih mnogo ostalo... Ali prije je Boska bila žila kucavica grada jer kroz nju se prolazilo. Skoro kao nastavak Gospodske...
Ali ne mora uvijek da bude ono što je sada. Kao što nije ostala da bude ono što je bila. Ali ne možeš gledati Bosku sada samo kao New Yorker, apoteku, banku...
Možda ste i vi u Tesliću imali neku prodavnicu, gdje ste se okupljali pa vam nešto znači. Ili neki SUR.

Prostor na kojem se boska nalazi , i one udžerice oko i iza nje je iz današnje perspektive naružen i zagušen upravo boskom i objektima iza nje. Današnjem gradskom centru treba bar tri puta veći trg i naravno ideja koju je wizzy predložio je jedina logična, taj prostor od palasa pa do danšnjeg malbašića bi trebalo sjediniti sa parkom a saobraćaj izmjestiti ili tunelom ili preko stare autobuske (i tako jebati one lopove koji su to zemljište praktično oteli gradu).

Kad se malo bolje pogleda, jasno je da su boska i muzej izašli iz "istog pera" i glavu dajem da su arhitekte koji su osmišljavali kako to sve treba da izgleda imali odlične ideje koje su naravno degradirane količinom novca sa jedne i manjkom ukusa kod "glavonja" sa druge strane.

Iz arhitektonsko-urbanističkog ugla Boska kao objekat nije ruglo i slažem se da je u neku ruku postala sinonim za banjalučki centar, no ja i dalje ne vidim u čemu je njena stvarna vrijednost u današnjim vremenima kad taj koncept više nema namjenu prema kojoj je zamišljen i projektovan ?

Mi smo u tesliću imali "staru" i "novu" robnu kuću, ni jedna ni druga više ne služe svrsi za koju su napravljene, ali, naravno, još niko ne razmišlja o rušenju :D. Beše tu i gradska kafana/hotel, zgrada koja je nekad pripadala SPC pa je komunisti oduzeli, sad je to porušeno i napravljena "zgrada" :D. Što se tiče teslića, tu je napravljeno urbanističko ruglo u svakom smislu, ali ko ga jebe ja sam sad balanjučanin.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5854 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212 ... 293  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]