banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 19:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5854 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209 ... 293  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Avg 2021, 22:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
Choban je napisao:
Ozbiljno, pogledajte Ršumovića...

eo, Pfc sve leti!

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2021, 23:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
<Enter_name> je napisao:
Uspio je ispolitizirati Kočićev zbor... svaka čast, nema šta!

A jok, nego će pjevati pod šatorom i poručivati da se jebu oni koji mu ne vjeruju.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2021, 06:59 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Jedna je stvar krkanluk, kojem znamo da nam je vožd sklon (i na to se raja pali, nažalost), druga je držati ovakav govor. Ali dobro, očigledno pričam sa ljudima koji imaju polarizovan stav, te će odgovori uvijek biti isti, u zavisnosti ko je kome sklon. Ja i dalje mislim da ovaj govor nije primjeren, čovjek vodi političku kampanju i gdje treba i gdje ne treba.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2021, 06:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
GialloRosso je napisao:
<Enter_name> je napisao:

A jok, nego će pjevati pod šatorom i poručivati da se jebu oni koji mu ne vjeruju.
Ko pjeva, zlo ne misli

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2021, 07:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
To u Milinom slučaju ne važi. :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2021, 08:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
GialloRosso je napisao:
<Enter_name> je napisao:

Draško ima Dodu u prvom redu i priliku da može reći i poručiti sve što hoće. Al najjače kad je citirao Kočića: " Šta ti misliš glavati gospodine... " hahaha

Uzgred sve je politika i ispolitizovano, od turnira u fudbalu, do konkursa za posao ili asfaltiranje ulice. (Nažalost).

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2021, 09:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Kočićev zbor je odavno ispolitizovan, Drašku to prepisivati nema baš nekog utemljenja.

Vidio je Draško da narod voli cirkus, Dodik i komplet snsd ga godinama radi, od zborova, kampanja, lažnih refrenduma, pa sve do nardone skupštine.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2021, 09:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Iako on nijednog slova iz onog govora nije napisao, Draško je juče ispao gospodin u odnosu na Dodika, ali to u našem naraodu ne pali, 90% preferira pjevanje pod šatrom, galamu i psovanje.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2021, 10:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

baki je napisao:
GialloRosso je napisao:
<Enter_name> je napisao:

Draško ima Dodu u prvom redu i priliku da može reći i poručiti sve što hoće. Al najjače kad je citirao Kočića: " Šta ti misliš glavati gospodine... " hahaha

Uzgred sve je politika i ispolitizovano, od turnira u fudbalu, do konkursa za posao ili asfaltiranje ulice. (Nažalost).

"Glavati, velevažni gospodine"
Kao da je pisano za njega. :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2021, 11:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
<Enter_name> je napisao:
Jedna je stvar krkanluk, kojem znamo da nam je vožd sklon (i na to se raja pali, nažalost), druga je držati ovakav govor. Ali dobro, očigledno pričam sa ljudima koji imaju polarizovan stav, te će odgovori uvijek biti isti, u zavisnosti ko je kome sklon. Ja i dalje mislim da ovaj govor nije primjeren, čovjek vodi političku kampanju i gdje treba i gdje ne treba.

Kocicev zbor je vec godinama politicki skup, legao je SNSDu zbog svoje ruljanske prirode. Reci cemo da to nisi znao :)

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2021, 11:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Kočićev zbor nije samo korida i krljanje pod šatorom. Ali reći ćemo da to nisi znao.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2021, 11:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
Njemu dosta.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2021, 11:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Reći ćemo da ne pratim rad našeg vožda. Isto tako ne bi ni ispratio rad našeg gradonačelnika da neko ovdje nije okačio klip.
Dakle, komentarišem klip ne gledajući istorijat Kočićevog zbora. Iskreno, nikada nisam ni bio na istom.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2021, 11:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Pa jebiga, onda komentarises samo djelic cjelokupnog sranja oko te manifestacije.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2021, 12:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Upravo tako. Ja sam komentarisao sam govor (klip), ne cjelokupnu manifestaciju, niti njezin istorijat.
Koliko god ovo izgledalo kao dobra prilika da gradonačelnik kritikuje vožda (kritika je manje-više na mjestu), smatram da je to uradio na pogrešnom mjestu. Ništa više.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2021, 14:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
ja ću samo da dodam da fraza "glavati gospodine" u Kočićevom "Jazavcu" ima sasvim drugačiju konotaciju u odnosu na klinačko poimanje ali bih sitnu đecu ostavio da obitavaju u svom blaženom neznanju.
dete-gradonačelnik, inkluding. 8)

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2021, 21:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mile je glavonja, ova rečenica mu sasvim lijepo pristaje. Da, sigurno je David Štrbac to izgovarao kao kompliment, a cijela pripovjetka je ismijavanje vlasti/suda.

Spoiler:
David Štrbac pozdravlja suca i ostale prisutne u sudnici (Jazavac pred sudom) sa glavati
gospodine/gospodini: „Dobar dan, glavati, carski gospodini!...“ Istim izrazom David
oslovljava suca i u nastavku razgovora, sada, naravno, u jednini: „Ti misliš, glavati
gospodine, đe sam ja rođen za turskog suda, da ne znam današnjeg reda.“ Ili kad govori
sucu o svojoj ženi: „Ama, ženo, oklen ti tolika pamet, krst ti tvoj ljubim?! – čudim se ja,
glavati gospodine.“ Ili kad pita za jazavca: „Kako bi bilo, glavati gospodine, da ga izvadim
iz vreće, pa da ga privežem za ’vu jednu nogu od astala, da vidite mog zlotvora i
dušmanina, kosti mu u Zenici sagnjile?“
Pridjev glavati, ovdje ima više humorističku nego satiričnu funkciju. Glavat je onaj koji
ima veliku glavu. (U narodnom je jeziku imenička oznaka za takvu osobu glavonja.)
Dakle, pridjev glavat ima negativne konotacije, jer govori o neproporcionalno razvijenim
dijelovima ljudskog tijela. Tako se u svijesti čitalaca javlja vrsta karikature: slika osobe sa
neproporcionalno velikom glavom, pa predstavnici vlasti, pošto su glavati, izgledaju kao
karikature. Asocijacije mogu da idu i dalje: obično se u narodu kaže da onaj ko ima veliku
glavu, ima malo mozga, malo pameti. U tom smislu može se govoriti o ironiji i u izrazu
glavati gospodini. Dakle, i sudac i svi prisutni u sudnici koje David oslovljava sa glavati
gospodini, a koje David vidi kao predstavnike carevine i carske vlasti („carski gospodini“),
nisu glavni, nego su glavati, što znači i smiješni i sa malo pameti.

Jadan SNSD sa takvim kadrom. :lol: Niste u stanju da razumijete pripovjetku, a ovamo bi drugom da solite pamet.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2021, 21:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
<Enter_name> je napisao:
Sa druge strane, ja potpuno podržavam govor od a do ž i mjesto i vrijeme, samo je orator pogrešan. Kočić je bio narodni tribun, i u njegovom duhu bi bilo dati kritiku društva - našeg naroda u kom se živi trenutno. Nije on pisao da bi dobio Nobela ili već kakvu nagradu, već zna se zašto...

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2021, 23:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
wizzy_bl je napisao:
Jbg.. ako se cita, to znaci da ja bas nikad necu dobiti sanaciju ulice. Eno toplandzije prekopale i ono malo citavog asfalta sto je bilo

Е па хоћеш ти и сендвиче од црвених и асфалт од плавих, неће да може :lol: Одлучи се, не можеш на двије столице сједити :lol:

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2021, 23:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Једина грешка тог драшковог цитирања нашег Кочића је што је и он главати господин јер је на власти на неком нивоу. Тиме и себе прозива. Није он више обичан клинац који чупа асфалт, већ градоначелник.

Сваким прозивањем власти прозива и себе, јер је и он власт. Не би ни био градоначелник да то снсд-у није одговарало нити је снсд већ деценијама на власти да то сдс-у не одговара исто тако. Та нећемо се правити наивни.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5854 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209 ... 293  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]