banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 07:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9343 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380 ... 468  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Total TV u RS
PostPoslato: 10 Jul 2021, 23:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Slika

Full sportski paket. Okolina Banjaluke. Danas. Biće ovo, po svemu sudeći, sve češća pojava. Ili tako ili IPTV aplikacije koje imaju i jedne i druge, i treće, i četvrte i pete. Doduše, to sa IPTV će biti češća pojava u urbanim sredinama, gdje je kvalitetniji internet.

Što bi rekao Crni Gruja, dolaze vremena koja će neumitno biti teška i valja se dobro spremiti za njih. :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2021, 15:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Kakva kriminalna slika na SK, kao da Brooklyn Netse prenose, nestala boja.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2021, 15:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Јесте бледа слика али се кроз подешавања на тв може мало поправити.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2021, 16:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Nov 2016, 23:29
gishas je napisao:
Kakva kriminalna slika na SK, kao da Brooklyn Netse prenose, nestala boja.

Zato što imaju u ekipi nekog "genijalca",koji ne zna da uradi ispravno tone mapping prilikom downscale sa 4K na 1080p rezoluciju.To se dešavalo uvijek,najviše kod derbi utakmica LaLige i Engleske Premijer lige,čiji su signal dobijali u 4K rezoluciji za SK 4K kanal.

Smanjen je kontrast,pa ako nekome smeta neka samo pojača kontrast slike.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2021, 16:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Rezolucija (4K, tačnije UHD) nema veze sa tone mappingom. HDR ima.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2021, 16:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Ljudi se bore sa 4K, a mi ni HD nemamo kako treba. Još to pompezno najave uzeli eksluzivna prava, a slika kao na Simicu.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2021, 18:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2014, 11:18
Zvali me danas. Nude uz potpisivanje ugovora od 24 mjeseca prvih godinu dana po 15% niže. Inače ugovor mi ističe početkom februara. Nisam ništa odgovorio, mislim da ću na kraju ipak odbiti. Više i ne gledam TV kao nekad a sad i poredim šta imaju za razliku od drugih. Svake godine poskupljenje, izgubili Arene... Ljubazna žena pominje Novu i evropsko prvenstvo. Mislim u sebi, WTF?!, pa ko hoće taj kanal da gleda može preko metar običnog koaksijalnog kabla. Elem, mislim da je rastanak stigao. Konačno. U stvari, imaju te Sportklubove na kojima je sve manje bitnog sadržaja, ona dva, tri Cinestara i to bi bilo to... I EON je dobar, ali... Ne mogu ovako ipak. Da li su svjesni u tom menadžmentu njihovom da je sve više drugih alternativa za onog ko hoće da gleda televiziju?

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2021, 21:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Ja sam prihvatio tu istu ponudu jer sledece godine na Totalu ekslukzivno EP u kosarci (Srbija se vec kvalifikovala) SP Qatar od novembra 2022 plus meni bitna odbojka i Svjetska liga, Fox kanali itd.

Mislim sa ovim IPTV ne zelim da se cimam vise.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2021, 02:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

СП у Катару преноси БХТ који је доступан код свих оператера.
А вјероватно ће ЈГ изгубити права и на УЕФА такмичења националних тимова тако да ће им од фудбалског премиум садржаја остати само Бундеслига.
Остају ФИБА такмичења и то се легално може гледати само на Тоталу.Или Трион Тел,ЕОН код нас у РС.
Занимљиво како Телеком није то узео умјесто рецимо француске лиге у фудбалу.
Вјероватно из разлога што РТС откупи права за Србију а корисници њихових оператера у БиХ нека се сналазе.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2021, 10:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
A šta sa Primerom i Premier ligom?

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2021, 10:30 
Veteran
Veteran

Primera je već od ove sezone na Arenama,a navodno i Premier Liga od sledeće sezone.Nije sto posto,ali veoma vjerovatno.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2021, 10:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Boban, nisam znao da bi prenos Qatar2022 prenosio BHT1, mislio sam da oni nemaju ni za kifle :)

Uzgred oni prenose Olimpiske igre sada ili ?

Engleska premier liga je na SK ovu narednu sezonu, a za naredne 3 tek treba tender i ponude da se rade,tako da to nista ne znaci, mislim moguce je al sad mozes samo nagadjati.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2021, 11:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

БХТ преноси и ОИ а одавно се зна да преносе СП.

Енглези су готово сигурно од наредног љета на Арени, следећих 6 година.Тендер је завршен.Телеком је понудио знатно више од ЈГ која је такође понудила више од 50% него до сада.
Чека се званична одлука јер емитер мора испунити и многе техничке услове.

Енглези трљају руке а ово претплаћивање спортског садржаја на крају ће платити корисници.
Једно вријеме ће Телеком покривати минус док не привуку љубитеље фудбала са оператера ЈГ а онда кад запапре цијену.
Ако је досадашњих 2€ за Арене било превише за некога ускоро ће то бити и дупло ако мисле пословати позитивно.
Само за Енглезе изађе око 0,8 € мјесечно по претплатнику Арене плус ЛШ,ЛЕ,Ла Лига,Сериа А,НБА,домаће лиге и др.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2021, 11:05 
Veteran
Veteran

Vrlo moguće,ali i ta ekspanzija Telekoma će morati jednom da stane.Ne mogu do vijeka ovako da kupuju nove sadržaje po nenormalnim cijenama i uslovima.Ličnog sam mišljenja da će još dve-tri godine ovako da se ponašaju,a onda kad prekardaše izgubiće sav kvalitetan sadržaj.Proći će mnogo gore,nego što je SK sada.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2021, 11:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Све више садржаја купују на пет-шест година.
Тако да љубитељи фудбала а користе Тотал неће чекати 6 година и надати се да Телеком пропадне.
А још је наивније очекивати да се Арене врате.
То би требао бити приоритет менаџмента Телемаха али о томе се одлучује у ЈГ.
Вјероватно мисле да ће више изгубити ако врате Арене.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2021, 11:30 
Veteran
Veteran

Naravno da neće čekati,ali sport neće stati nakon 6,7,8 godina.Kada je Total/TM dobio Arenasport kanale prije 4 godine,mnogi su to uzimali "zdravo za gotovo" i da će tako ostati faktički zauvijek.Sjećam se one reklame od mtela "10 SK kanala u start paketu,promocije,k...,palac" i narod navalio kao da sutra ne postoji.Meni taj dolazak Arena u SD nije ništa značio,jer sam ih imao,a i dalje ih imam u HD preko Eltine kablovske.Iskren ću biti jedino srbijansku Arenu 1 sam gledao preko Totala,jer je na Elti slika "blagi užaš".

Što se mene tiče,nastaviću koristiti usluge TotalTV,kao i Elte tj.operatera koji nudi dobar internet i Arenasport u HD bez dodatne naknade.Žao mi je samo što Arena nema dobrih fudbalskih komentatora kao Sportklub,jedino vrijedno pomena su onaj tandem što često prenosi Zvezdu i Večite odnosno komentator koji prenosi derbi utakmice Serie A,imena zaista ne znam.Ostali nisu "do koljena" SK ekipi,čak ni tandemu Lončar-Gojko.Prije bi volio da Arena prenosi sve košarkaške lige,a SK fudbalske,to bi bilo odlično gledajući komentatore.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2021, 11:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

markopd je napisao:
Žao mi je samo što Arena nema dobrih fudbalskih komentatora kao Sportklub.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Tastatura stvarno trpi sve. Šta čovjek izvali i osta živ. Ajd da je obnuto pa bi te možda mogli i razumjeti, ali izvaliti da Arena nema dobre komentatore za fudbal je ravno bogohuljenju. :lol: :lol: :lol: još porediti sa SK koji je baš baš tanak sa komentatorima za fudbal. Svašta.

Poslednji put menjao drug dana 18 Jul 2021, 11:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2021, 11:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
Nije čovjek puno pogriješio. Na oba kanala imaš komentatore koji su navijački ostrašćeni i neobjektivni. Isto tako na oba kanala ima dobrih komentatora.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2021, 11:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

markopd je napisao:
Naravno da neće čekati,ali sport neće stati nakon 6,7,8 godina.Kada je Total/TM dobio Arenasport kanale prije 4 godine,mnogi su to uzimali "zdravo za gotovo" i da će tako ostati faktički zauvijek.Sjećam se one reklame od mtela "10 SK kanala u start paketu,promocije,k...,palac" i narod navalio kao da sutra ne postoji.Meni taj dolazak Arena u SD nije ništa značio,jer sam ih imao,a i dalje ih imam u HD preko Eltine kablovske.Iskren ću biti jedino srbijansku Arenu 1 sam gledao preko Totala,jer je na Elti slika "blagi užaš".

Što se mene tiče,nastaviću koristiti usluge TotalTV,kao i Elte tj.operatera koji nudi dobar internet i Arenasport u HD bez dodatne naknade.Žao mi je samo što Arena nema dobrih fudbalskih komentatora kao Sportklub,jedino vrijedno pomena su onaj tandem što često prenosi Zvezdu i Večite odnosno komentator koji prenosi derbi utakmice Serie A,imena zaista ne znam.Ostali nisu "do koljena" SK ekipi,čak ni tandemu Lončar-Gojko.Prije bi volio da Arena prenosi sve košarkaške lige,a SK fudbalske,to bi bilo odlično gledajući komentatore.
Користиш два оператера па имаш и Арене и СК.
Велика већина,међу њима и ја,нити може а нити жели да плаћа две претплате.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2021, 11:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

@gazda1970 Uz dužno poštovanje prema svima, i prema svakome, ali SK je svjetlosnu milju lošiji sa komentatorima za fudbal. Pa na SK se jedino može Gojko Smorko slušati kad nije pijan i kada ne puši cigarete tokom prenosa. Strašno. Arenasport je pokupila sve što valja, kada je u pitanju fudbal. Sviđalo se to nekome ili ne. Uostalom gledam oboje godinama i vidim, ne mora mi niko sa strane objašnjavati. :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9343 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380 ... 468  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]