Rivaldinho je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Ako je istina da je Cistoca Drasku nudila da vozi smece na teku, a ovaj odbio onda je isto vjerovatno planirao da napravi nekakvu dramu i haos kako bi kukumako o raspadu grada zbog neusvajanja njegovog budzeta.
Zajeb je sto je napravio imecilnu gresku svojih opozicionih sapatnika (stariji znaju, a mladji pogledati pod Ognjen Tadic) i sam samcijat usao na teren u kome je Mile jos uvijek neprikosnoveni car, kralj i prvak u skoku dalj.
Moguće da je tako bilo, samo što sam ja mislio da će Draško lično u svom stilu napraviti performans, obući rukavice i čistiti. Tu sam omašio u procjeni. Umjesto toga grad sinoć čiste "nestranačka" djeca, što je potez koji ne mogu da provalim, zašto se PDP skriva od "narodnog" čišćenja, dok recimo SNSD ide na tu kartu? Ne vjerujem da je neosmišljeno i bez nekog razloga. Doduše, Draško sad pokušava instant na Milin level, tražio je razgovor samo sa njim, pa ako i nije prošlo, možda je nekome jako zazvučalo. Kako god da okreneš, iako je i Draško tim svojim potezom (što opet samo nagađamo) de fakto ugrozio čistoću grada, opet ostaje da je temeljni razlog svega ovoga ono pa bukvalno orgijanje SNSD sa onim amandmanima u stilu austrougarskog ultimatuma Srbiji 1914. Daješ ponudu koja mora da se odbije jer je potpuno besmislena i bezobrazna.
Ajd kad već pogađam, pretpostaviću da Stanivuković ipak neće dopustiti da grad danima bude zaprljan jer kontam da bi mu se to ipak moglo obiti o glavu i početi imati marketinški kontraefekat. Da li i do kakvog kompromisa će doći, ostaje da se vidi. Malo brojim lajkove i komentare po FB, zasad mi se čini da su ljudi vidno naklonjeniji Stanivukoviću u ovoj situaciji.
A što se tiče poređenja sa Tadićem, čuo sam o Tadiću jednu stvar od negdašnjeg višeg člana SDS BL - bio je izuzetno lijen da vodi kampanje, htio sve na gotovo. Sad je ipak drugo vrijeme, Draško ima head start na društvenim mrežama koje se danas pokazuju veoma bitnim, samo što će, da izbjegne neuspjeh, ipak vremenom morati dati nešto konkretno, a to SNSD pokušava da spriječi, doduše zasad na o-ruk način koji se njima trenutno obija o glavu. Mile je držao skoro sve medije, bilborde, biračke odbore, finansije za kampanje... uspjeh je bio praktinčo zagarantovan. Sad su mu našli polje gdje realno imaju dosta da ga napadnu, gdje nema kontrolu i nije mu pozicija odavno bila ovako klimava. Ko je realno očekivao da Radojičić izgubi Banjaluku, uostalom?
Pa nije valjda najbitnije u svemu sta je za Draska dobro. A sta je sa tim sta je Draskova odgovornost kao gradonacelnika. Za blokadu je kriv Draskoj jer nije bio spreman da se oko budzet dogovori. Je li Drasko konsultovao skupstinsku vecni kad je pravio budzet? Predlozio budzet na uzmi ili ostavi. Da je prosao dobro mu, posto nije Drasku jos bolje. Ako ne bude po njegovom idemo u blokadu. Nije Drasko vise opozcija, sad je gradonacelnik, cija je odgovornost bila da se budzet donese. Posto nema skupstinsku vecini trebao je o tome sam da vodi racuna da do toga ne dodje, da mu je stalo do grada. Nije ni pokusao a sad se pravi nevjest, pa nije zato izabran.
Budzet je inace los jer je Drasku od pocetka bio plan da rebalnsom radi po svom. Ostavio most u Docu a nakon dva dana izjavio da ga nece graditi, pa otisao u Cesmu. Sto kad je vec drugaciji, pametniji, bolji nije bio dosljeda pa stavio most u Cesmi u budzet, kao sto je obecao. Ne, nema ga u budzetu ali ce se praviti.
Drasko nista nije uradio da do dogovra dodje, tek kad je doslo do blokade onda bi kao nesto prihvatio. Svjesno je isao na to da ako dodje do blokade on ce izvuci vise poena i kao ostati ispravan. Dva dana se poziva na neki poslovnik i glumi u skupsitni, dusa da te zaboli, umjesto da je nesto konkretno predlozio.
Rekao je da nece postovati budzet ako se usvoji a sad kao postuje blokadu nema para za cistocu. Sto nije rekao da se vozi kad se rjesi bice placeno ali ne treba se praviti predstava, treba lijepit one naljepnice po kantama kako su gradonacelniku drugi krivi sto mu je grad u blokadi.