banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 18:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221 ... 280  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Dec 2020, 10:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
_зока je napisao:
Šta je rekao?

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Pa ono sto svi znamo... ne moze se ustav mijenjati bez sva tri naroda plus garanti dejtona, ukljucujuci i hrvatsku. Plus opaska koju su sarajlije protumacile da ih je nazvao prljavim... tako nesto, voda, sapun, higijena...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 11:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
U Dnevnik HRT:
...Dayton je takav kakav je i ne vidim uopće načina da ga se promijeni bez nasilja. Ne mislim na rat. Mislim naprosto na mentalno i svako drugo nasilje koje u BiH, to svako zna, nikad nije prolazilo. I uvijek je izazivalo još veće nasilje. Vi ne možete bosanski sustav, bosanskohercegovački okvir promijeniti bez volje konstitutivnih naroda.

Imate Hrvate - da, Hrvati postoje, kao i Bošnjaci, postoje, ne možemo se praviti da ne postoje - koji su nezadovoljni u toj državi. Je li to neka tajna? Jesam li ja nacionalist ili šovinist ako to kažem? To je sad problem onih koji se sa mnom ne slažu što će to meni jako teško reći, mada će mi to reći, već i govore. Neka se ne zanose da će bilo kakve strateške odluke o ičemu biti donošene bez suglasja triju konstitutivnih naroda, i to nije nikakav srednji vijek, i bez toga nema građanske države. Dakle, još jednom govorim - građanska država je daleki, daleki san, i to je lijepa stvar, ali prvo sapun, onda parfem.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 11:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Pa uopšte nije rekao da su prljavi, već da se ide korak po korak, bez preskakanja...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 11:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
To govori koliko imaju pameti. I naši se političari ko po komandi propinju na zadnje nogice, kad se neka gnjidica poput Turkovićeve javi sa onakvim stavovima.

Mjesto samo jedan da se javi i kaže....

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 11:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Castra je napisao:
Pa uopšte nije rekao da su prljavi, već da se ide korak po korak, bez preskakanja...

Nije rekao ali su to tako protumqcili...
Eno na klixu, face, hayat, avaz...
Mnogo je uvrijedjenih :)

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 11:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Kompleksi.
Svako se pali na ono što ga žulja.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 11:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Castra je napisao:
Naravno
Drizzt je napisao:
Kompleksi.
Svako se pali na ono što ga žulja.

Žulja njih Zoki već duže vrijeme

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 15:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
Castra je napisao:

naravno, ali da bi se tumačilo kao pitanje higijene treba da budeš ili glup ili bezobrazan.
cijenim da je među histericima omjer pola-pola.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 16:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
kosta je napisao:
Castra je napisao:

naravno, ali da bi se tumačilo kao pitanje higijene treba da budeš ili glup ili bezobrazan.
cijenim da je među histericima omjer pola-pola.

Zasto bi jedno iskljucivalo drugo?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
munja.alex je napisao:
To govori koliko imaju pameti. I naši se političari ko po komandi propinju na zadnje nogice, kad se neka gnjidica poput Turkovićeve javi sa onakvim stavovima.

Mjesto samo jedan da se javi i kaže....

Ja mislim da je to njoj palo onako na pamet...onako iz vedra neba! :)

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 20:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Nekako je dio o sapunu i parfemi skrenuo pažnju sa možda najbitnijeg dijela u Milanovićevom odgovoru na pitanje novinara.
munja.alex je napisao:
Vi ne možete bosanski sustav, bosanskohercegovački okvir promijeniti bez volje konstitutivnih naroda.
...
Neka se ne zanose da će bilo kakve strateške odluke o ičemu biti donošene bez suglasja triju konstitutivnih naroda, i to nije nikakav srednji vijek, i bez toga nema građanske države. Dakle, još jednom govorim - građanska država je daleki, daleki san.

Te riječi dolaze od zvaničnika susjedne zemlje koja je jedna od potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma.
I poruka da u ovom trenutnku nema ništa od "građanske države" koju zagovaraju neki u BiH i to učestalo sada kada se obilježava 25 godina Dejtona.

Još Hrvatska može da blokira EU put BiH, što vrlo lako može da se desi, jer nisu zadovoljni izbornim zakonom koji je omogućio Komšiću da bude u Predsjedništvu BiH.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 20:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slazem se "Hrvatska je ta koja kreira politiku na Balkanu" a i Srbija isto tako... koje gluposti.

Pa i toj Hrvatskoj je neko bio garant da moze postojat "nezavisna" takva kakva je danas i biti tu gdje jeste i takva kakva je... jel mozda mozes da se prisjetis ko bi to mogo bit?

Dajmo malo ozbiljnosti.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 20:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Taj neko ko im je bio garant, njemu ovaj region nije toliki prioritet, pa se Hrvatska "razmahala" i želi da bude faktor.
Pogotovo jer se sve više priča o Srbiji kao nekom regionalnim lideru (a i regija nam je neka, baš "jaka"...)

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 20:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Neki dan Dodik spominje da će vezano za nešto tražiti da se izjasni ako treba i Narodna skupština Srbija i Hrvatski sabor. Nakon toga Zoki spominje ne samo Hrvate, nego sva tri konstitutivna naroda. Izgleda i Zagreb prihvatio Dodiak kao v.d. hrvatskog člana predsjedništva BiH. :) Onaj Dodikov odlazak u Zagreb, pa nakon toga Bakirov trk... govori da se svašta kuha u pozadini. Sa podmetanjem Komšića kratkoročno i lokalno su dobili nešto, ali dali su prostor Dodiku da iskoristi priliku da bude "sugovornik" Zagrebu. Koliko god da traje. Umjesto da ga izoluju što više. Zato i cvile strancima da poduzmu nešto, jer teško ide na drugi način.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Još Lavrov sutra dolazi, prvo kod nas, a on je ministar inostranih poslova, a ne tamo neki "zamjenik pomoćnika sekretara" neke zemlje (pogledajte funkcije nekih koji su posjetili BiH).

danijell je napisao:
Zato i cvile strancima da poduzmu nešto, jer teško ide na drugi način.

Zar ne bi trebali razgovarati sa predstavnicima drugih naroda? Sa ljudima koji žive ovdje, a ne strancima koji će boraviti ovdje par godina dok se na snađu za bolje mjesto?
A i ja svašta pitam :iconbiggrin:

Poslednji put menjao Choban dana 13 Dec 2020, 20:38, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 20:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
I ovo je gradjane.ba nedavno nazuljalo

https://www.klix.ba/sport/nogomet/nogom ... /201210022

Ima li "nogometni Željko Komšić" pravo glasa? :lol:

Zanimljiva je i formulacija da za usvajanje odluke, što se tiče FBiH, treba po jedan glas iz "Kantonalnog saveza" i jedan iz "Županijskog saveza".
Dakle, jasno je stavljeno do znanja da neki imaginarni Josip Josipović iz Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo nije "pravi Hrvat", takoreći on je "nogometni Željko Komšić" i njegov glas se ne ubraja u glasove "Županijskih saveza" jer je svima jasno koji su to savezi.

Takoreći, Nogometni savez BiH je dao Hrvatima "treći entitet".

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Neki dan Dodik spominje da će vezano za nešto tražiti da se izjasni ako treba i Narodna skupština Srbija i Hrvatski sabor. Nakon toga Zoki spominje ne samo Hrvate, nego sva tri konstitutivna naroda. Izgleda i Zagreb prihvatio Dodiak kao v.d. hrvatskog člana predsjedništva BiH. :) Onaj Dodikov odlazak u Zagreb, pa nakon toga Bakirov trk... govori da se svašta kuha u pozadini. Sa podmetanjem Komšića kratkoročno i lokalno su dobili nešto, ali dali su prostor Dodiku da iskoristi priliku da bude "sugovornik" Zagrebu. Koliko god da traje. Umjesto da ga izoluju što više. Zato i cvile strancima da poduzmu nešto, jer teško ide na drugi način.

Slazem se, "kod nas narod odlucje" o svemu to je opste poznato!
I ne samo kod nas.

Sjetimo se kako je u Francuskoj narod odlucio 2005 o EU ustavu (pa presjednik reko da narod nije pouzdan... pa odlucila vlada) pa u Grckoj narod odlucio, pa u Spaniji (Katalonija), pa eto i u jednoj Engleskoj narod odlucio i jos uvijek nisu stvarno van EU (samo teoretski)....jel treba dalje.
Narod ce da odluci...!!

Moze skupstina, moze sabor ali ili medjutim samo ono sto im se prezentuje i servira u dozvoljenoj mjeri i na dozvoljen nacin i u dozvoljeno vrijeme.
Nista drugo a i to je veliko veliko pitanje.

Poslednji put menjao Brale001 dana 13 Dec 2020, 20:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 20:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislio sam da im ide teško uspostavljanje BiH - Sarajevo centar svega. Za to, osim pojedinaca, nema ništa od dijaloga. Na kraju SDA izgubi i to Sarajevo...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 20:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
danijell je napisao:
Mislio sam da im ide teško uspostavljanje BiH - Sarajevo centar svega. Za to, osim pojedinaca, nema ništa od dijaloga. Na kraju SDA izgubi i to Sarajevo...

A ko je dobio u SA pa da to nama nesto znaci?

Mislis da je u Sarajevu dobila neka drugacija opcija ili da kod njih ima neka opcija koja ima drugaciji stav po tom pitanju?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2020, 21:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne mislim. Pričam o ovima koji trenutno vode "višu" politiku. To tvoje je u rangu... Draško je isto četnik. Trenutno nebitno za ovaj dio ko je šta uzeo u Sarajevu, a ko u BL. Samo pišem, bore se za ukidanje entiteta, a ne mogu se u glavnom kantonu izboriti... Toliko o njihovom kapacitetu. Bez stranaca su ništa.
Dobro, i Dodik brani RS a izgubio BL... Tu su izjednačeni :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221 ... 280  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]