Ne lupam hvala Bogu, vec pricam kako i jeste, mozda sam se pogresno izrazio, nema potrebe za takvim ophodjenjem.. BHT radi na skroz drugim frekvencijama, stoga ima LTE + ili LTE Advanced ili 4g+kako hoces te brzine idu preko 100 Mbps.
Ja ti kazem da na s10 plus kada mi je pisalo 4g+ u najuzem centru grada kako BL i PD brzina bila oko 10-15 Mbps, odmaknem se 400-500m od grada, prebaci na 4G i brzina je oko 70/40 Mbps. Mislio sam da je do kartice, odem promijenim karticu opet isto, kontam da je do uredjaja, ali vidim ista situacija i kod kolega na drugim uredjajima na istim lokacijama.
Zovnem njih pitam u cemu je problem, ne znaju naravno, kazu recite adresu problema kao da pokusaju "poboljsati signal". Da li to namjerno rade, zbog veceg broja korisnika, pa se obori brzina, to ne znam, ali da li je redu, nije.
Promijenim telefon u tom periodu, predjem na iOS i svugdje mi je brzina 70/40... Sad ko je lud, mtel ili ja, Boga pitaj.

Onda naidjem na clanak iz 2012/2013 kada je Mtel uveliko bio spreman za uvodjenje 4G, ali posto zivimo tu gdje zivimo to se desilo 7 godina poslije. Tada su trebali uvesti 4G, a BH Telekom je 2019. reklamirao uvodjenje 4g+ mreze. Ili je mtelova infrastruktura, ostala na nivou 2013, a BH Telekom krenuo sa novom opremom i samim tim korisnicima omogucuje vece brzine ili nas mtel po obicaju za....va. Po meni je to jedini objasnjiv razlog, zasto mtel nema brzinu preko 70, posto je ionako maksimalna brzina LTE 100/50 Mbps, a LTE+ 10x veca. Ili mtel jednostavno forsira druge frekvencije, te stoga nemamo LTE+. Ako si upucen to mi razjasni. Hvala