banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 17:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1020 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 51  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Jul 2020, 16:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Да,гледам,позиције канала су више сличне Тоталу него Телемаху.
И пише да у понуди имају SK 1 HR HD,не знам одакле ће да преузимају стрим?

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2020, 22:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Usrali su sa tim da nemaju RTS. Htio sam da predjem, ali zbog tog ne moze.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2020, 22:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Ni ovo što drugi operateri imaju nije za neku pohvalu. Sve što valja na RTS-u je zamračeno.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2020, 22:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Vidim na Lausu preko putaone piljare ima bilbord kao "Telemach i EoN od sad i u Banjaluci..."

Od ranije je neko pisao da imaju mrezu na Lusu,Petricevcu i Česmi

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2020, 23:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I u centru na nedovršenom Palasu, na onom video bimu ide reklama za EON

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2020, 07:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2015, 17:48
KCTarantula je napisao:
Ovo samo dostupno u Banjaluci?

...ooooooop...

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2020, 14:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2011, 21:49
Pa, nije kako treba ni u BL pokrivena osim jedva par naselja, nema ih nigdje drugo.

A Eon i Telemach televiziju možeš uzeti kao samostalnu uslugu na bilo koji internet. https://bh.eon.tv/info/

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2020, 21:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Ja pitao danas za svoju ulicu rekoše da mogu doći. Sutra ću još malo uporediti šta gubim šta dobijam odlaskom s mtela.
Istekao mi je ugovor, prošao gratis period 2. stboxa, digli su cijene 2x u medjuvremenu, ali sam ostajao na mtelu jer nisam imao alternativu.
Lično mi je važniji brži i stabilniji net, na uštrb sportskih ili filmskih kanala, koje svakako gledam na drugi način. Naravno, tu je i finansijski momenat, svaka ušteda na mjesečnom nivou od 10-20 KM je dobrodošla.

Poslano sa mog Mi 9T koristeći Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2020, 22:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Realno EON je potpuno druga dimenzija od mtelove, Totalove i bilo koje druge platforme. Sve to izgleda zaostalo u poređenju s EON-om.
Što se tiče TV kanala, ono što bi izgubio su Arenasport i RTS kanali, dobio bi neke bolje fimske + razne videoteke tipa Cinestar, Nova S, Epic Drama itd. Tako da tu možeš izračunati šta gubiš a šta dobijaš.
Ja koristim između ostalog EON Smart TV aplikaciju već neko vrijeme, a ako ovi dođu u Borik uskoro vrlo vjerovatno ću preći na Trion. Neko reče ovdje da kopaju po Boriku, ne znam gdje tačno.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2020, 07:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Daky je napisao:
Ja koristim između ostalog EON Smart TV aplikaciju već neko vrijeme.

Na kom TV-u koristiš smart tv aplikaciju? Koja brzina interneta je potrebna? Jesu li videoteke u okviru aplikacije?

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2020, 08:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Zvao sam ih, trenutna akcija se odnosi na uslugu sa fiksnim (6 mjeseci) bez fiksnog (4 mjeseca).

Isplati mi se uzeti i najskuplji taj premijum paket u odnosu na ono što trenutno plaćam mtelu (kad pomozim i podijelim dodje me mjesecno 60-ak maraka).

Prednost premijuma je što ima veći izbor kanala i Hbo videoteke. Takodje, dobija se risiver za drugi Tv uređaj iako je moguce koristiti 2 smart TV-a i u jeftinijem paketu.

Ako je brzina 400/200 zagarantovana, a jedini minus nedostatak RTS-a, a zato dobijam Novu, nemamo onda više mtel i ja šta pričati.

P.s. Zovnuh ih juče, rekoh istekao mi ugovor šta mogu dobiti, kažu oni dva mjeseca pola pretplate, znači jednu pretplatu da im potpišem nove 2 godine. Pritom mi od ovog mjeseca naplaćuju drugi TV 5 KM jer mi je gratis bio dok je trajao ugovor.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2020, 08:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Razmišljam kako riješiti taj RTS... Neće oni sigurno još dugo van Banjaluke ali ja sigurno nebih mogao prijeći na Trion jer je kod mene u kući RTS najgledaniji kanal.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2020, 08:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

despot777 je napisao:
Daky je napisao:

Na kom TV-u koristiš smart tv aplikaciju? Koja brzina interneta je potrebna? Jesu li videoteke u okviru aplikacije?
Phillips Android TV je u pitanju.
Da, sve je u aplikaciji. Sve su videoteke u HD, imaš vraćanje unazad 7 dana na svim kanalima. Kanale sortiraš po želji.
Možeš podešavati kvalitet slike u skladu sa brzinom otprilike od 1-7 Mbps kako ti odgovara. Na najvećem kvalitetu vuče 7 Mbps za HD kanale.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2020, 09:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
dtkbl je napisao:
Zvao sam ih, trenutna akcija se odnosi na uslugu sa fiksnim (6 mjeseci) bez fiksnog (4 mjeseca).

Isplati mi se uzeti i najskuplji taj premijum paket u odnosu na ono što trenutno plaćam mtelu (kad pomozim i podijelim dodje me mjesecno 60-ak maraka).

Prednost premijuma je što ima veći izbor kanala i Hbo videoteke. Takodje, dobija se risiver za drugi Tv uređaj iako je moguce koristiti 2 smart TV-a i u jeftinijem paketu.

Ako je brzina 400/200 zagarantovana, a jedini minus nedostatak RTS-a, a zato dobijam Novu, nemamo onda više mtel i ja šta pričati.

P.s. Zovnuh ih juče, rekoh istekao mi ugovor šta mogu dobiti, kažu oni dva mjeseca pola pretplate, znači jednu pretplatu da im potpišem nove 2 godine. Pritom mi od ovog mjeseca naplaćuju drugi TV 5 KM jer mi je gratis bio dok je trajao ugovor.
РТС мање-више,али ако волиш спорт недостатак Арена је огроман минус.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2020, 10:40 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Okt 2013, 18:47
od Rts nema vajde ni kod mtela i elte i totaltv,koji imaju taj kanal jer sad sve zivo blokiraju....moze se gledati fakticki samo jutarnji program i dnevnik i poneka emisija i to je to...u sustini nista vazno
uzmes eon box,na njega instaliras neku aplikaciju i gledas Rts bez ikakvog blokiranja...isto vazi i za Arenu..ja je imam na totaltv u muljavom sd pa je to kao da je i nemam...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2020, 11:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
E da, jeli ko koristio onaj tv viet? Kakav je to servis? Naletjeh nekom prilikom na njih na netu? Možda su oni rješenje za one kojima treba RTS.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2020, 12:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
By the way. ..
Pre neki dan mi nešto dune pa rekoh ajd da pogledam kakva je ponuda internet paketa na bhtel i eronetu.
To je strašno šta tek oni rade, mtel je amerika za njih.
Ne znam kakvo je stanje sa lokalnim provajderima po većim gradovima, ali nije nikakvo čudo da se sarajlije kunu u telemach jer te pakete koje nudi bhtelekom smo mi imali prije 10 godina.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2020, 12:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I ovo što mtel ističe na sajtu je samo na papiru, odnosno kod manjeg broja ljudi. Ogroman broj ljudi je i dalje osuđen na ADSL i brzine cca 10 Mbps i manje. To je ipak realnija slika od one manipulacije na sajtu.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2020, 12:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2004, 13:31
despot777 je napisao:
Daky je napisao:

Upustvo
https://sbb.rs/Binary/20780/uputstvo_uz ... kaciju.pdf

Iskreno potrebno ti je preko 10Mbps, realno samo za gledanje nekog OTT kanala ti je potrebno oko 3Mbps, zavisno od konfiguracije kanala (različiti profili sa rezolucijom zvuka i videa zavisno od protoka tvoje mreže kod kuće). Na primer, prvih par sekundi kada pokreneš neki kanal, automatski kreće sa najlošijim kvalitetom (niži profil konfiguracije) i kad skonta tvoj protok interneta diže na viši profil (kvalitetniji zvuk i video).
E sad, pored toga trebaš uzeti u obzir da će neko od ukućana da gleda FB (i najvjerovatnije ima automatsko pokretanje video klipova na zidiću), YT ili neke druge socijalne mreže, pa će ti i to oboriti protok, tako da gledaj minimalno da imas 15-20Mbps konekciju.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2020, 12:50 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Okt 2013, 18:47
kao sto Daky rece maksimalni protok na eon tv app je 7mbps a mozes odabrati i nizi bitrate ako je internet sporiji mada to je steta tako degradirati sliku.....na 7mbps je iznenadjujuce dobra HD slika
to je za tv aplikaciju a na aplikaciji za telefone i tablete je maksimalni bitrate 4mbps

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1020 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 51  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]