banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 15:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 270 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Jul 2020, 18:17 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 09 Okt 2014, 22:29
Potpisujem za panasonic plazmu. Moja G20 serija iz 2010. jos radi bez greske.
Slika na SD kanalima je nesto najbolje sto se moze izvuci iz tog signala.
Imam par mjeseci i Sony XG8196 , androd, sjajan tv ali plazmi na SD kanalima ne moze prići.
Za HD i 4K to je vec druga prica.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2020, 20:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jul 2010, 17:40
wizzy_bl je napisao:
stoja je napisao:
Izabrao sam toshiba tv, ajd da kažem što je bio u bl i što je 65 incha. Sutra će mi biti isporučen. Imam već Panasonic plazmu iz 2009 koja radi kao singerica i slika i boje su vrh. Na lcd tehnologiju kao nešto prelazno, zato sam se ograničio na neku svotu do 1000 KM. Ono što mi je bilo važno je 5 godina garancije.
Svoj Samsung 50ju6872 sam platio prije 4 godine 1300KM i nakon 3 godine su se pojavili problemi. Na netu vidim more takvih slučajeva. Mislio sam Samsung je baš smeće i nikad više i onda od majstora sam sazno da je isti problem kod svih proizvođača. Kod dosta televizora crkne pozadinsko osvjetljenje u garantnom roku, što na moju žalost nije bio slučaj. Niti imam mogućnost, niti želim da kupujem televizor svake dvije do tri godine. Prvi mi je uslov bio 5 godina garancije. Gledajući cijene panasonic televizora, najjeftiniji su u domodu i trenutno je akcija 5 godina garancije.
Nek je sa srecom i da posluzi :) . Ako si navikao na PANASONIC plazmu, sve i jedan LCD koji uzmes, osim mozda onih TOP serija koje su 2000+ KM ce imati sliku kurac u odnosu na tu plazmu. Sa novim TVom ces svasta nesto dobiti..veci ekran,bolje funkcionalnosti,itd...ali bolju sliku i zvuk neces :)

Ajd ja i nekako mogu gledat lcd al zena kad god upalimo plazmu 42x10, koja se nalazi u potkrovlju kaze "e ovo je tv". Kad sam uzimao ovaj samsung koji se pokvario, rekoh ajd prevaziđen je hd ready, kupiću 4k tv hdr koji ce biti narednih 5,6 godina tehnološki aktuelan. U tom momentu u tehnomagu je bila jedna samsung f8500 plazma 50 inča.Ostao je žal što je nisam uzeo. Presudilo kao ovaj je 4k hdr, a plazma samo full hd. Na plazmi su mi boje uvijek bile prirodnije, a pogotovo crna. Jedino što je bijela na lcd bolja. Brze scene su mi bolje na plazmi. Imao sam prilike gledat i sony xf7596 i xf9005 seriju, ali me stvarno ne zadivljuju što se tiče kvaliteta. A serija xf9005 je baš nahvaljena. Tako da je nemam šta više tražit što se tiče lcd. Mislio sam da ce sljedeci prelazak biti na Oled, al vidim da i oni imaju dosta problema i da treba da to još sazrije.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2020, 06:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Nov 2016, 15:44
wizzy_bl je napisao:
Pošteni Srda je napisao:
mare_zz je napisao:
Sony, LG i Samsung su kategorija za sebe u odnosu na ostale.
Enter na aparatima
Npr...LG je sranje sto se tice ulozeno/dobijeno u LED panelima . Fusere opasno jer su se fokusirali na OLED gdje su TOP.

Samsung je isto oslabio svoje led panele (sadasnja serija 7 je u rangu nekadasnje serije 6,sa tendencijom i daljeg pada) , sve u cilju promocije Qled, koji je u sustini LED,ali kvalitetniji :)

Sony je standardno dobar,ali mi se cini da svake godine moras uzeti visu seriju da bi dobio onaj njihov kvalitet i da bi mogao reci bolji su od ostalih zato su i skuplji.Npr...nekad je i serija 6 bila TOP,pa onda serija 7 ...sad vec moras poceti od serije 8

Ne znam zasto ljudi pljuju Philips..meni su oni standarno OK sa tim omjerom ulozeno/dobijeno. Na nasem trzistu cesto imaju dobre akcije + produzena garancija.

Panasonic sam vec napisao..brend kojem ja licno vjerujem ( naravno to nista ne znaci).Vjerovatno se moze naci dobar TV za solidan omjer ulozeno/dobijeno

LG sranje? Ne bih rekao, konstantno su drugi najprodavaniji brend.
Samsung, očekivano, tata igre, nisam znao da to traje već 14 godina. :D

Slika

https://www.avforums.com/news/samsung-leads-global-tv-market-for-14th-straight-year.17299

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2020, 08:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2004, 13:31
Samo kod nas još uvijek ima ljudi kojima su plazma i SD kanali vrh.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2020, 09:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2016, 01:11
A taj 4K, ko zna kada će biti aktualan. Možda će da se više kanala pojavi u 4K rezoluciji tek kada operateri prijeđu na h.266 kodek.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2020, 10:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
4K kanali ?
Ljudi, šta vi uopšte gledate na TV-u? Osim sporta, kakav drugi sadržaj se mora gledati na nekom kanalu a da se ne može naći 4K rip ?

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2020, 10:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
4k samo ako gledaš Netflix, Amazon Prime ili vlastite filmove...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2020, 10:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Nov 2016, 15:44
Ili koristiš Real Debrid. :)

Sent from my SM-G9750 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2020, 10:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

@Rocker Ako gledaš generalno, većinu korisnika nezanima igranje igrica i traženje 4k ripova, nadam se da negriješim.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2020, 11:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
4К се купује сад да би отприлике за 10 година, кад се та резолуција распрострањи, били спремни и имали телевизоре који ће тад да добију своју сврху.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2020, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Sto onda ne kupiti za 10 godina kad 4k bude 200 maraka :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2020, 15:00 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 09 Okt 2014, 22:29
Karbo je napisao:
Samo kod nas još uvijek ima ljudi kojima su plazma i SD kanali vrh.
90% stanovnistva gleda npr.kablovsku gdje su ti svi domaci kanali u SD i moj komentar je bio da je slika na tom izvoru signala daleko bolja na panasonicovoj plazmi nego na bilo kom drugom tv.
Znaci imam mtel iptv, bolja slika je na plazmi G20 iz 2010. nego na Sony XG 8196 iz 2020.
Sta ti nije jasno ?
Ne znam zaista cemu potreba za tako cinicnim komentarom.

Druga je stvar sto imam satelt sa CS, Netflix 4K, iptv liste sa 4K kanalima itd.
Valjda znam sta sam napisao.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2020, 15:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Sehxor je napisao:
Umetnik je napisao:
4К се купује сад да би отприлике за 10 година, кад се та резолуција распрострањи, били спремни и имали телевизоре који ће тад да добију своју сврху.

Sto onda ne kupiti za 10 godina kad 4k bude 200 maraka :D

Филозифско питање :D

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2020, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Pa 4K televizori i nisu za one koji bi na njima gledali samo kablovsku. Zato i postoje Netflix i Prime Video i drugi izvori za gledanje 4K

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2020, 17:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Specifično kod nas je kultura gledanja/negledanja TV, upali se tv izjutra i radi čitav dan, bez obzira gleda li se nešto ili ne. Onda kasnije otišlo pozdinsko, kako su tako loše napravili, takvim je najbolje da se vrate na lampaše ili da kupe tranzistor.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2020, 18:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jul 2010, 17:40
Kolega. Meni nije radio cijeli dan i otšlo je pozadinsko svjetlo.
Pregledaj koliko je to česta pojava.Ljudima se dešava i da poslije 6 mjeseci ode. I da je bio non stop upaljen ako će otići poslije 6 mjeseci...... Vjerujem da mi plazma ima tri puta više sati pa se nije pokvarila

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2020, 18:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Da ti lampaši su naročito bili kvalitetni, kada imaju neki problem dovoljno je bilo da ga šakom udariš i da tv proradi. :lol:

Loš kvalitet LCD LED televizora osim što nije ekonomski, nije ni ekološki prihvatljiv, pogotovo ako će ih nesavjesni građani bacati po šumama i potocima.

Definitivno je da su LCD LED televizori lošije kvalitete u odnosu na svoje prethodnike.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2020, 19:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

stoja je napisao:
Kolega. Meni nije radio cijeli dan i otšlo je pozadinsko svjetlo.
Pregledaj koliko je to česta pojava.Ljudima se dešava i da poslije 6 mjeseci ode. I da je bio non stop upaljen ako će otići poslije 6 mjeseci...... Vjerujem da mi plazma ima tri puta više sati pa se nije pokvarila
Imam isti Samsung tv radi 5 god bez problema.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2020, 19:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Kako ste vi čudni. Do sada ste trebali shvatiti da sreća igra veliku ulogu kada kupuješ uređaj. Nekome tv radi 2 godine, a nekome toliko dugo radi da ga mora baciti ispravnog da bi kupio novi. Mi smo na poslu imali neki LG 32". Druže, taj se nije gasio nikada. Radio je 3 godine. Isto sada neki Fox 32" piči već skoro 2 godine.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2020, 20:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Možda je logika da radi non-stop, najbolja opcija neki Vox i kupovati dok ne naleti "pravi".

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 270 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]