banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 07:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 270 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Jul 2020, 16:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
stoja je napisao:
Da li neko ima Toshibu 65u2963. Primamljiva mi je cijena od 999 KM i duzina garancije. Zanimljivi su mi TLC 55EP660 (769KM) i Panasonic 58gx700e (1000). Svi su sa 5 godina garancije. To mi je uslov jer opekao sam se sa samsung 50ju6872 nakon 3 godine otišla led pozadinsko osvjetljenje, a garancija trajala 2godine. Da li neko ima neki od ovih uređaja da mi pomogne pri izboru.
Ja sam nekako najblize Panasonicu,ali bih pokusao pronaci neko snizenje za onaj model serije 8. Racunaj da penzioneri tokom zadnje subote u mjesecu imaju -10% na cijenu u Tehnomagu

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2020, 22:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Jel Panasonic stvarno najbolji? Tako sam procitao na jednom forumu, a u radnji su soldino skuplji bili od ostalih.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2020, 22:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Megabyte je napisao:
Jel Panasonic stvarno najbolji? Tako sam procitao na jednom forumu, a u radnji su soldino skuplji bili od ostalih.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
Ne znam...ali ja im vjerujem kao brendu.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2020, 22:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
A još ako piše na forumu...

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2020, 23:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Па искуства људи су понајбољи параметар. Не знам гдје може наћи боље рецензије и искуства... Сваки произвођач свога коња хвали, тако да ту не може пуно сазнати. У продавници такође маркетинг игра улогу. Једино да пита неког свог мајстора или да тражи искуства људи по нету.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2020, 03:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Тешко да ико може бити бољи од еЛЏиа и Самсунга, али код њих је цена јебено папрена.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2020, 06:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Nov 2016, 15:44
Sony, LG i Samsung su kategorija za sebe u odnosu na ostale.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2020, 08:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2014, 11:18
Zašto? Možda što su najskuplji i što im je garancija rijetko preko dvije godine? Elem, pišite mi vašu preporuku za TV od 40 do 43". Hvala.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2020, 09:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2014, 19:41
Ja sam uvijek nekako vukao ka LG, međutim moj 43" model se pokazao tako da je morao da se mijenja panel pred istek garancije. Kod mojih roditelja je LG 32" popravljan jedno 5 puta, problem sa backlight diodama.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2020, 09:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2010, 09:21
Panasonic TX-40FXW654 ili TX-40FSW504. Oba su top, a cjenovno prihvatljivi.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2020, 09:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

teksviler je napisao:
Zašto? Možda što su najskuplji i što im je garancija rijetko preko dvije godine? Elem, pišite mi vašu preporuku za TV od 40 do 43". Hvala.

A šta mi znači Teslina garancija od 5 godina ako će svakih 6 mjeseci biti na servisu po 30+ dana? Na kraju krajeva, svi sad imaju akcije na produženu garanciju. Ja sam kupio Samsungov QLED sa garancijom od 5 godina.
Skupoća je relativan pojam. Ako tražiš kvalitet, ako tražiš performanse, onda ne možeš očekivati da je jeftino. Ne kupujem TV svake 3-4 godine. Radije ću platiti 300-400 KM više jer to posmatram kao investiciju, a ne trošak. To je moj način razmišljanja, možda nisam u pravu. Uostalom pogledaj recenzije na rtings-u npr, po forumima. Barem sam ja tako kad sam bio u potrazi napravio detaljnu analizu i tako odlučio. I zadovoljan sam.
Sony je uvijek bio sinonim za kvalitet, istina, u posljednje vrijeme žive na račun stare slave jer su cijene cca 10-15% više u odnosu na konkurenciju (može im se).
LG ću uvijek pohvaliti jer imam više uređaja i ni sa jednim nemam ni najmanji problem. LCD TV koji je star 12 godina i koji je radio dan/noć bez ijednog kvara. Takođe, u familiji i kod prijatelja još 5 modela (starih 10, 8, 5 godina), ista stvar. Ko ne želi puno istraživati, kome nije bitno kakav je panel, kontrast, karakteristike, ko traži dobar omjer uloženo-dobijeno, pouzdano, sa jednostavnim i fluidnim interfejsom, to je to.
Nemam tačne podatke, ali po broju modela koje izbace na tržište i prodatih uređaja, Samsung je definitivno u TOP 3. Kome je OLED skupa priča, a želi nešto barem približno tome, tu je QLED bez brige da li će doći do "burn-in", a s druge strane, jako kvalitetna slika. Naravno, i to košta.

Eto, sad sam smorio sa romanom, ali kad si me već pitao, da odgovorim i pokušam objasniti zašto oni.

A što se tiče preporuke, obrati pažnju na udaljenost sa koje ćeš gledati. Ako želiš 4K, po današnjim standardima, mislim da je 40 isuviše mala dijagonala. Osim ako nisi na metar, metar i po udaljenosti.

Poslednji put menjao mare_zz dana 14 Jul 2020, 09:47, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2020, 09:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
mare_zz je napisao:
Enter na aparatima

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2020, 09:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2014, 11:18
mare_zz je napisao:
teksviler je napisao:

A šta mi znači Teslina garancija od 5 godina ako će svakih 6 mjeseci biti na servisu po 30+ dana? Na kraju krajeva, svi sad imaju akcije na produženu garanciju. Ja sam kupio Samsungov QLED sa garancijom od 5 godina.
Skupoća je relativan pojam. Ako tražiš kvalitet, ako tražiš performanse, onda ne možeš očekivati da je jeftino. Ne kupujem TV svake 3-4 godine. Radije ću platiti 300-400 KM više jer to posmatram kao investiciju, a ne trošak. To je moj način razmišljanja, možda nisam u pravu. Uostalom pogledaj recenzije na rtings-u npr, po forumima. Barem sam ja tako kad sam bio u potrazi napravio detaljnu analizu i tako odlučio. I zadovoljan sam.
Sony je uvijek bio sinonim za kvalitet, istina, u posljednje vrijeme žive na račun stare slave jer su cijene cca 10-15% više u odnosu na konkurenciju (može im se).
LG ću uvijek pohvaliti jer imam više uređaja i ni sa jednim nemam ni najmanji problem. LCD TV koji je star 12 godina i koji je radio dan/noć bez ijednog kvara. Takođe, u familiji i kod prijatelja još 5 modela (starih 10, 8, 5 godina), ista stvar. Ko ne želi puno istraživati, kome nije bitno kakav je panel, kontrast, karakteristike, ko traži dobar omjer uloženo-dobijeno, pouzdano, sa jednostavnim i fluidnim interfejsom, to je to.
Nemam tačne podatke, ali po broju modela koje izbace na tržište i prodatih uređaja, Samsung je definitivno u TOP 3. Kome je OLED skupa priča, a želi nešto barem približno tome, tu je QLED bez brige da li će doći do "burn-in", a s druge strane, jako kvalitetna slika. Naravno, i to košta.

Eto, sad sam smorio sa romanom, ali kad si me već pitao, da odgovorim i pokušam objasniti zašto oni.

A što se tiče preporuke, obrati pažnju na udaljenost sa kojeg ćeš gledati. Ako želiš 4K, po današnjim standardima, mislim da je 40 isuviše mala dijagonala. Osim ako nisi na metar, metar i po udaljenosti.

Ne, ne mislim na Teslu i njihove od 400 KM. Prosto me kao kupca odbija onih dvije godine garancije. OK, ima i produžena ali trebaš ganjati te akcije. Čemu? Ako su vrh, kao što jesu, zašto ne garancija od pet godina. To je više psihološki. Svakako da tada ne bih žalio tu razliku. Ovako...već nekoliko dana istražujem i dvoumim se između TCL i Toshiba. Možda, ali možda uđe i neki Panasonic model u konkurenciju... Eto, dao bih za Samsung ili LG par stotina više ali ovako vjerovatno ne.

P.S. Ne, nisi smorio. Hvala ti kao i ostalim kolegama na forumu.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2020, 10:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

teksviler je napisao:
mare_zz je napisao:
teksviler je napisao:

A što se tiče preporuke, obrati pažnju na udaljenost sa kojeg ćeš gledati. Ako želiš 4K, po današnjim standardima, mislim da je 40 isuviše mala dijagonala. Osim ako nisi na metar, metar i po udaljenosti.

Ne, ne mislim na Teslu i njihove od 400 KM. Prosto me kao kupca odbija onih dvije godine garancije. OK, ima i produžena ali trebaš ganjati te akcije. Čemu? Ako su vrh, kao što jesu, zašto ne garancija od pet godina. To je više psihološki. Svakako da tada ne bih žalio tu razliku. Ovako...već nekoliko dana istražujem i dvoumim se između TCL i Toshiba. Možda, ali možda uđe i neki Panasonic model u konkurenciju... Eto, dao bih za Samsung ili LG par stotina više ali ovako vjerovatno ne.
Miele je sinonim za kvalitet pa kolika je garancija? 2 godine. Prosto, nemaju potrebe da daju 5 godina, izgradili su imidž i može im se. Ovi što daju 5 godina, daju zato jer žele psihološki da utiču na potencijalnog kupca. Logično je da ćeš gledati da je duža garancija. TCL je zanimljiv brend, ima finih modela.

Sent from my SM-G9750 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2020, 10:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Imao sam priliku testirati jedan philips sa amblight, android i uredno instaliran kodi. TV je stvarno ok, daljinski sa full tastaturom sa druge strane i sve u svemu planirao sam kupiti sličan model kad mi jedan LG crkne (ako crkne).

Vidim da su cijene za 4K veliki panel dosta pale, ima neki shop na FB reklame, "televizori.ba" čini mi se, ponuda ne izgleda loše.
Dobar amblight philips se može naći i polovan kod švercera.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2020, 11:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
teksviler je napisao:

Самсунг имамо већ 9 година, oд како је стављен на полицу први дан, није ношен на поправак, нити се икад дешавало да га упалимо, а нешто не ферцера. Почињем вјеровати да је у питању грешка у производњи, просто немогуће да нешто произведено послије 2008. ради више од двије године без кварова :lol:

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2020, 16:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jul 2010, 17:40
Izabrao sam toshiba tv, ajd da kažem što je bio u bl i što je 65 incha. Sutra će mi biti isporučen. Imam već Panasonic plazmu iz 2009 koja radi kao singerica i slika i boje su vrh. Na lcd tehnologiju kao nešto prelazno, zato sam se ograničio na neku svotu do 1000 KM. Ono što mi je bilo važno je 5 godina garancije.
Svoj Samsung 50ju6872 sam platio prije 4 godine 1300KM i nakon 3 godine su se pojavili problemi. Na netu vidim more takvih slučajeva. Mislio sam Samsung je baš smeće i nikad više i onda od majstora sam sazno da je isti problem kod svih proizvođača. Kod dosta televizora crkne pozadinsko osvjetljenje u garantnom roku, što na moju žalost nije bio slučaj. Niti imam mogućnost, niti želim da kupujem televizor svake dvije do tri godine. Prvi mi je uslov bio 5 godina garancije. Gledajući cijene panasonic televizora, najjeftiniji su u domodu i trenutno je akcija 5 godina garancije.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2020, 16:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
teksviler je napisao:
https://www.televizori.ba/philips-televizor-43pus7354-e-led-43-108-cm-4k-ultra-hd-android-srebreni

Pre mjesec dana uzeo ovaj model, i nemam zamjerki, ambilight odlicna stvar, android fercera dobro.
Pet godina garancije, i nasao sam ga za 820 KM.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2020, 17:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pošteni Srda je napisao:
mare_zz je napisao:
Enter na aparatima
Npr...LG je sranje sto se tice ulozeno/dobijeno u LED panelima . Fusere opasno jer su se fokusirali na OLED gdje su TOP.

Samsung je isto oslabio svoje led panele (sadasnja serija 7 je u rangu nekadasnje serije 6,sa tendencijom i daljeg pada) , sve u cilju promocije Qled, koji je u sustini LED,ali kvalitetniji :)

Sony je standardno dobar,ali mi se cini da svake godine moras uzeti visu seriju da bi dobio onaj njihov kvalitet i da bi mogao reci bolji su od ostalih zato su i skuplji.Npr...nekad je i serija 6 bila TOP,pa onda serija 7 ...sad vec moras poceti od serije 8

Ne znam zasto ljudi pljuju Philips..meni su oni standarno OK sa tim omjerom ulozeno/dobijeno. Na nasem trzistu cesto imaju dobre akcije + produzena garancija.

Panasonic sam vec napisao..brend kojem ja licno vjerujem ( naravno to nista ne znaci).Vjerovatno se moze naci dobar TV za solidan omjer ulozeno/dobijeno

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2020, 17:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

stoja je napisao:
Izabrao sam toshiba tv, ajd da kažem što je bio u bl i što je 65 incha. Sutra će mi biti isporučen. Imam već Panasonic plazmu iz 2009 koja radi kao singerica i slika i boje su vrh. Na lcd tehnologiju kao nešto prelazno, zato sam se ograničio na neku svotu do 1000 KM. Ono što mi je bilo važno je 5 godina garancije.
Svoj Samsung 50ju6872 sam platio prije 4 godine 1300KM i nakon 3 godine su se pojavili problemi. Na netu vidim more takvih slučajeva. Mislio sam Samsung je baš smeće i nikad više i onda od majstora sam sazno da je isti problem kod svih proizvođača. Kod dosta televizora crkne pozadinsko osvjetljenje u garantnom roku, što na moju žalost nije bio slučaj. Niti imam mogućnost, niti želim da kupujem televizor svake dvije do tri godine. Prvi mi je uslov bio 5 godina garancije. Gledajući cijene panasonic televizora, najjeftiniji su u domodu i trenutno je akcija 5 godina garancije.
Nek je sa srecom i da posluzi :) . Ako si navikao na PANASONIC plazmu, sve i jedan LCD koji uzmes, osim mozda onih TOP serija koje su 2000+ KM ce imati sliku kurac u odnosu na tu plazmu. Sa novim TVom ces svasta nesto dobiti..veci ekran,bolje funkcionalnosti,itd...ali bolju sliku i zvuk neces :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 270 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]