banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 17:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Jul 2020, 15:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Jesi li ti pelcovan?

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2020, 15:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Jul 2020, 20:24
Naravno, kao i svi i moji roditelji su doveli djecu da ih zastiti neko kome je to profit, nije se o tome rad raspravljalo a vidis da i sad nema rasprave kod indijanca. S tim da ja nemam problem ako sam ja nesto da je to mozda pogresno, ja sam i djecu full vakcinisao, jbg bio mlad, glup i nenacitan

Evo sad kad sam stariji mislim da sam pogrijesio i nemam problem da o tome diskutujem

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2020, 15:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Veljo: Vakcine nas truju

Isto Veljo: Daj tablete, steroide, whey, protein od konoplje, kojekakve čarolije; Naručuje preko neta sa nekih XY sajtova, čudi se što se ne može uvesti legalno

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bolje imati malu ćunu, nego biti spomenik...

No hajde, just for fun, da diskutujemo pošto nemaš problem.
Ajde objasni nam zašto misliš da si pogriješio sa vakcinacijom svoje djece...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2020, 16:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Информисао се на фб па је постао начитан :-D
Нека се мало информише о епидемији малих богиња у Србији 17 и 18 гдје је због смањене (или непотпуне) вакцинације инфицирало преко 600 особа.
А 2015 у свијету умрло преко 150 000 становника углавном у сиромашним земљама и Русији гдје је мала стопа вакцинације.
Вакцинација не смије бити ствар избора,под условом да је иста одобрена од СЗО, јер постоје групе који због здравственог стања не смију примити исту и тако им се угрози здравље због неодговорних појединаца.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2020, 16:15 
Početnik
Početnik

A sta ako se desi nuspojava, "primi neko ko ne smije", hoce li roditelj moci tuziti doktora, drzavu, proizvodjaca i koliko je realno da dobije po kili neispravnog djeteta?

Jesi li otisao nekad u neki centar koji radi sa takvom djecom, proveo tu neko vrijeme, vidio i cuo ili se obrazujes na nekim drugim mjestima?

I naravno, zasto u drugim zemljama to moze biti stvar izora a ovde ne moze?

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2020, 16:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
west je napisao:
Naravno, kao i svi i moji roditelji su doveli djecu da ih zastiti neko kome je to profit, nije se o tome rad raspravljalo a vidis da i sad nema rasprave kod indijanca. S tim da ja nemam problem ako sam ja nesto da je to mozda pogresno, ja sam i djecu full vakcinisao, jbg bio mlad, glup i nenacitan

Evo sad kad sam stariji mislim da sam pogrijesio i nemam problem da o tome diskutujem

Kakav crni profit u SFRJ od vakcina :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2020, 16:17 
Početnik
Početnik

E to to, u trku sam napisao pa ispalo tako, kad je to postalo pravi biznis onda je i postalo opasno

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2020, 16:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
A kada je postala tako profitabilna proizvodnja vakcina? Koliko se novca tu sprži za razvoj i testiranje... Pa na kraju kao za SARS samo odustanu... Pa i sada će se upumpati milijarde u razvoj vakcine za covid-19, ali ne da bi spasili ljudima živote ili zaradili na toj vakcini... nego da bi ekonomiju izvukli iz rupe koju je pandemija iskopala...

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2020, 16:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

west je napisao:
A sta ako se desi nuspojava, "primi neko ko ne smije", hoce li roditelj moci tuziti doktora, drzavu, proizvodjaca i koliko je realno da dobije po kili neispravnog djeteta?

Jesi li otisao nekad u neki centar koji radi sa takvom djecom, proveo tu neko vrijeme, vidio i cuo ili se obrazujes na nekim drugim mjestima?

I naravno, zasto u drugim zemljama to moze biti stvar izora a ovde ne moze?
Постоје болести код којих се не даје вакцина.
Имунолошки поремећај,алергије,леукемија.
Увјек се може десити да се на вријеме не открију ризичне болести код дјеце .
Али вакцине су највеће медицинско постигнуће и скоро су искоренили многе болести које су однели милионе живота.
Ниједна вакцина није 100% ефикасна али спречава тешке облике болести и ако неко оболи.
Ниједан лијек није 100% сигуран,има своје нуспојаве,неки мање а неки више,па је ли то значи да лијекове као као што су аналгетици,антибиотици избјегавамо?
Наравно све лијекове па и вакцине треба одобрити СЗО,да позитивна дејства знатно надмашују нуспојаве.

Свако има право одбити примати терапију ако сумња у исту али нема право да тиме угрози здравље других.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2020, 16:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
boban1982 je napisao:
Вакцинација не смије бити ствар избора,под условом да је иста одобрена од СЗО,...

Ovo je problem jer ja stvarno ne vjerujem SZO.
Druga stvar je što su to alfa ili beta verzije i ja bih primio ali za djecu nisam baš oran.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2020, 16:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Неке се вакцине морају примити до одређене године старости,послије су неефикасне.
Нпр. кад је избила епидемија малих богиња на видјело је испливало да се многа дјеца нису ревакцинисала па нису била заштићена.

Што се тиче вакцине против CoVID-19 сумњам да ће бити у скорашње вријеме.
За вакцину против сезонске грипе требало је преко 20 година.
Кад је HIV откривен говорило се да ће вакцина бити за пола године.
Ево прошло је 40 година и још ништа.

А и ако буде одобрена примаће је ризичне групе.
Здравствени радници и особе са хроничним болестима.
Не вјерујем да ће бити обавезна за све,бар у почетку.
Свака земља има листу обавезних вакцина и оних опционих.
Као нпр код нас вакцине за сезонску грипу.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2020, 17:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Najgora je napisao:
Tabako Pit je napisao:
Mislim da i nije problem u svrsi vakcine kao vakcine vec u gubitku povjerenja zbog totalne komercijalizacije farmaceutske industrije, kao i svega ostalog uostalom.

Evo Ameri za kovid na sve nacine guraju onaj Remdesivir, pa mu i EU bulumenta ekspresno dade dozvolu, Znaci lijeke za malaraji koji se nije pokazao dobar ni za malariju a sad kao lijeci kovid. Usput doza je oko 300 400 dolara a terapija 2000 do 3000.

Šta bi onda bilo rješenje? Da ne daju nikakvu terapiju i ne pokušavaju spasiti bilo koga dok nema vakcine? Onda kad i ako je bude, isto će biti antivakserskih teorija zavjere.

Nema tu rjesenje, jer kao sto imas antivakserske teorije zavjere tako imas i vaskerske teorije zavjere. Sklon sam da sumnjam i u jedne i u druge. Ne sumnjam u svrhu vakcinisanja, jasan je to model, vec u vakcinu koju ce da nam serviraju.

Sve se danas vrti oko profita, tako da nije cudo sto teorije postoje. Ovo za Remdesivir je kalsican primjer trke za profitom, da se iskoristi kriza i na njoj zaradi a ne za zdravljem. Jbga americak licenca se gura na trziste iako nije dovoljno pozdana.

Vezano za remdesivir
Potencijalni antivirusni lek za koronavirus remedisvir nije se pokazao kao uspešan u prvom kliničkom ispitivanju. Za remdesivir se verovalo da bi mogao da leči kovid 19. Međutim, kinesko istraživanje pokazalo je da lek nije bio uspešan, prema nacrtima dokumenata koje je slučajno objavila Svetska zdravstvena organizacija, prenosi Bi-Bi-Si.

“Lek nije poboljšao stanje pacijenata ili smanjio prisustvo patogena u krvi”, rečeno je.

Vesti o neuspešnom testiranju proširile su se nakon što je SZO objavio detalje u svojoj bazi podataka o kliničkim ispitivanjima, a zatim je iste uklonio. SZO je potvrdila da je nacrt izveštaja greškom objavljen.

Istraživači su proučavali 237 pacijenata od kojih je 158 dobilo lek, a ostalih 79 su primili placebo.

Posle mesec dana, 13,9 odsto pacijenata koji su uzimali lek je umrlo u poređenju sa 12,8 odsto onih koji su primali placebo. Istraživanje je prekinuto zbog nuspojava.

A sad se Remdesivir ubrzano odobrava al hajd valjda nece ubiti puno vise ljudi nego sto bi umrlo bez Remdesivir tu mu je negdje efikasnot sa i bez njega.

Istovremno ona jeftina terapija Hlorokin je zabranjenja od strane SZO zbog nekih nuspojava, koliko sam skontao najvise kod srcanih bolesnika u kombinaciji sa antibioticima. Hlorokin se istovremeno godinama koristi za lijecenje malarije i niko ga nije zabranjivao zbog istih tih nuspojava, a sad najednom nista ne valja. Jbga nije licenciran.

Mozda slucajno ali od kad je SZO preporucio Remdesivir niko iz amerike vise ne pljuje po SZO.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2020, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Remdesivir скраћује лијечење код тешких болесника од короне и произвођач оправдава цијену терапије за неколико дана од око 2200 € тиме да само дуже лежање у болници у САД од 4-5 дана кошта и шест пута више.
Али тачно је дефинисано коме се даје,која доза.
Поента је ко ће тај лијек платити.
Осигурање или пацијент.

Poslednji put menjao boban1982 dana 05 Jul 2020, 17:30, izmenjena 4 puta

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2020, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Вакцина, ако буде исправна и добра, помоћи ће имунитету који штити од короне, или барем неће довести до нуспојава, неких хроничних болести, смрти и сличног, а ако не буде исправна, ако буду као и некад до сад стављали живу или нешто још, онда нек нам је Бог на помоћи.

Нисам против вакцине, алк како се може бити потпуно сигуран у ту вакцину, како можеш да знаш 100% шта се налази у тој дози, одакле та доза, како је справљена, како ће ти организам на њу реаговати. Људи имају неповјерења с разлогом, није то ниаква хуја и заглупљеност. А ви што вјерујете свему што вам свјетске главешине путем медија сервирају и једете њихова говна као да је торта, слободно наставите да мислите да све свјетске тајне знате, да све што вам говоре је пука истина и да нико од њих ништа не крије и не ради иза леђа њима на корист, а свим осталим људима на штету. Нема проблема. Они су анђели и сведржиоци ове планете и све што говоре по телевизијама је искрено и из срца, а вама нико неће одузимати право ма мишљење, тако да, само опуштено.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2020, 18:22 
Početnik
Početnik

hadzidado je napisao:
boban1982 je napisao:
Вакцинација не смије бити ствар избора,под условом да је иста одобрена од СЗО,...

Ovo je problem jer ja stvarno ne vjerujem SZO.
Druga stvar je što su to alfa ili beta verzije i ja bih primio ali za djecu nisam baš oran.
Ne bih ja hvala, moj imunitet je nikakav, ne moze me promasiti nista al opet ne bih

Doduse ovo me promasilo a vec su se u sali oprastali od mene znajuci kakve probleme imam s virusima, svaki dan kao ajd da se uslikamo dok jos stojis i te fore

Jesi li se inace vakcinisao ovim grip vakcinama?

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2020, 18:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Samo jednom i ne namjeravam više jer je ta vakcina prodavanje muda pod bubrege.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2020, 18:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
boban1982 je napisao:
Remdesivir скраћује лијечење код тешких болесника од короне и произвођач оправдава цијену терапије за неколико дана од око 2200 € тиме да само дуже лежање у болници у САД од 4-5 дана кошта и шест пута више.
Али тачно је дефинисано коме се даје,која доза.
Поента је ко ће тај лијек платити.
Осигурање или пацијент.

Poenta je da nije pravi lijek za kovid vec samo pomocno sredstvo koje eto pomaze samo onima koji i tako nebi umrli od kovida i da ce Gilijad sajensis na propalom lijeku za ebolu zgrnuti milijarde. Planiraju da proizvedu do krajha godine 2 miliona doza.

Lijek sam po sebi ne skracuje oporavak svima vec moze da skrati nekima. Ne zna se kome skracuje a kome ne a ima i nuspojave koje vise niko ne spominje. Ima i istrazivanje u kini koje je prekinuti zbog nuspojava. Kako sad utvrditi kome treba a kome nije trebao da morace da ga plati. Koliko ce trajati oporavak onima koje se nakljukaju Remdesivirom pa se nakon 12 dana utvrdi da im nije pomogao, sta ako umre jer ocigleno nije lijecen kako treba.

Remdesivir nije ultimativni lek - ali donekle skraćuje lečenje

Lekari Remdesivir vide kao olakšanje za pacijente, ali ne i kao ultimativni lek za Kovid-19. Međunarodna studija na 1063 učesnika krajem aprila pokazala je da Remdesivir kod korone može da skrati lečenja - u proseku - za četiri dana, sa 15 na 11 dana. Pacijenti sa teškim oblikom Kovida-19, koji su činili otprilike 90 odsto pacijenta u kliničkoj studiji - bili su izlečeni za 12 dana u odnosu na 18 dana bez tog leka.
Kod blagog do umerenog toka bolesti: oporavak je sa i bez Remdesivira trajao 5 dana. Takođe nije bilo razlike kod najtežih pacijenata koji su počeli da primaju Remdesivir ili placebo, a koji su već bili na respiratoru.
Stopa smrtnosti s remdesivirom u ovom istrazivanju je bila 8,0%, a bez njega 11,6%

https://cji.com.hr/remdesivir-u-lijecenju-covid-19/

Inace neki britanci su izracunali da bi proizvodna cena jedne doze Remdesivira trebalo da bude oko osam evra.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2020, 18:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ја сам примио једанпут,нисам имао нуспојава нити грипу.
Та вакцина штити од три соја вируса која су најчешће у циркулацији.

Нажалост имам искуства са дуготрајним кориштењем терапија и колико год су штетни већи је позитивни учинак.

Прије двије године имао сам озбиљних здравствених проблема.На препоруку докторице купио сам одређену дозу лијека Cerebrolysin који код нас има само у једној бањалучкој апотеци.
Ампула мале дозе 26 KM.
Нажалост добио алергијску реакцију и морао прекинути.
А помогли би ми да сам читаву терапију примио.
Срећом апотека ми је вратила новац за неискориштену терапију.

Хоћу рећи да у фармацеутици не можеш бити 100% сигуран да је нешто сигурно или баш штетно овиси и од реакције организма пацијента.

Poslednji put menjao boban1982 dana 05 Jul 2020, 19:19, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2020, 19:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
https://www.facebook.com/petar.janjic.7 ... 239285488/

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2020, 19:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Divlji Balkanci za razliku od recimo

https://twitter.com/Elliotgc/status/1279557209731579907

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]