Nitro je napisao:
Castra je napisao:
@Nitro
Šta pričaš ti bolan? Jesi normalan jebote?
Italijani su zakasnili sa mjerama i previše su se opušteno ponašali. Rezultat toga je znaš šta? Rezultat je 35000 mrtvih. To je čitav jedan Prnjavor ili Laktaši jebote...
Mi smo imali od početka rigorozne mjere jednostavno zbog straha. Zbog toga smo imali i tako malo zaraženih.
Pogledaj kako sad rastu cifre kod nas, kad nema mjera...
https://www.klix.ba/koronavirus-u-bihTi ako želiš da rizikuješ, slobodno zarazi svoju porodicu i stavi njihove živote na kocku, ali ja svoju neću...
@WW
Tako je, ja ne kontam kako ljudi zaboravljaju tu razliku...
Smiri doživljaj. Godišnje u svijetu umre preko 600000 ljudi od respiratornih oboljenja. Umre ih i preko 600000 od malarije, preko 800000 sa HIV virusom, milion i nešto godišnje gine u saobraćajnim nesrećama, preko 8 miliona umre od posljedica pušenja, od čega je više od milion nepušača... Statistički gledano daleko je veća šansa da pogineš u saobraćajnoj nesreći ili od posljedica duvanskog dima, nego od covida 19, pa me živo zanima, da li zbog toga ne koristiš automobili i po svaku cijenu izbjegavaš duvanski dim?
Na kraju krajeva, niko nikog ne tjera da se izlaže. Masku na lice, iz kuće izlazi samo kad je neophodno i kraj priče.
WinstonWolfe je napisao:
У поређењу са обичним грипом се занемарује једна ствар, а то је да у сезони грипа нема никаквих мјера, док је код ове епидемије буквално цијела планета била у блокади како би се спријечило ширење. И имамо приближне бројеве што се тиче умрлих.
A zašto ne bi imali mjere? Zbog čega su žrtve covid 19, važnije od onih koje umru od običnog gripa?
Brt, ti si pangla jebote.
Kad ja nosim masku, ne štitim sebe, već tebe. Zar još nisi skontao kako stvari funkcionišu?
U svijetu je za ovih pola godine (početak u Kini je bio tad, u Evropi je počelo oko marta, u Americi još kasnije) i uprkos svim ovim mjerama umrlo 500000 ljudi.
Koliko bi bilo da se čitav svijet ne bori ovako grčevito?
Nisi vidio masovne grobnice u Italiji i Americi? Nisi vidio vojne transportere i komercijalne hladnjače kako vozikaju mrtve? Tebi je to normalno i opuštena situacija?
Nemoj porediti sa malarijom. Od malarije godišnje strada oko 435000 ljudi, a i vektor prenosa je potpuno drugačiji. Misliš da se ne radi na suzbijanju komaraca?
HIV se takođe drugačije prenosi i problematičan je uglavnom i nisko-razvijenim zemljama. Lako ga je suzbiti i kontrolisati kao što smo vidjeli na primjeru Evrope i Amerike u prošlom vijeku...
Tačno ne mogu da skontam da raspravljamo o ovome... Nevjerovna mi je ova doza ignorantizma i idiotizma...
Kao kad su ljude učili da ne trebaju srati tamo gdje jedu...