banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 02:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jun 2020, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
danijell je napisao:

Citiraj:
Estimates of exact prevalence vary, but it seems that roughly 50% of patients diagnosed with Sars-CoV-2 – the virus responsible for causing the illness Covid-19 – have experienced neurological problems.

50%, gadan procenat. Inače imaju od ranije informacije da ostavlja trajna oštećenja na plućima, testisima...

Inače, vidim sad neki članak koji pominje Afriku, bacim malo pogled na statistiku i vidim tek sad počeo porast kod njih. Kalendarski, u junu je kod njih počela zima. Što će reći da ipak mora imati veze sa temperaturom, kao i ostali virusi. Sad prilično ugrijalo kod nas, pa ćemo vidjeti može li šta pomoći.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2020, 18:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
U Africi je populacija prosječno dosta mlađa. Tek koji procenat starijih od 65 godina.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2020, 19:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Dobro, to je relevantno za stopu smrtnosti, ali i mlađi mogu biti zaraženi. Možda je caka i u broju testova, ali opet je generalno prevelika razlika bila sve do sada.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2020, 23:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
danijell je napisao:

Да, обична грипа коју нико ни не осјети осим тамо неких небитних старкеља и људи са придруженим болестима. Да... :roll:

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2020, 10:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
31 novi slučaj zaraze na 211 testiranih.

Poslednji put menjao Gazda1970 dana 29 Jun 2020, 10:54, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2020, 10:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
U istom tekstu vam piše i da se dosad vjerovalo da obični virus gripa ne može da prođe kroz krvno moždanu barijeru, a sad mnogi smatraju da može, što će reći da neurološka oštećenja može da izazove i "obični grip"...

To naravno nije interesantno istraživanje jer "obični grip" nema ovako dobar PR marketing...

https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/republika_srpska/aktuelno.655.html:775731-U-Republici-Srpskoj-grip-odneo-33-zivota

https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/republika_srpska/aktuelno.655.html:775473-Za-vikend-deset-ljudi-umrlo-od-gripa

Sličnosti je lako utvrditi...

Baš me zanima da li su moralne vertikale i početkom prošle godine držale lekcije o higijeni, izolaciji i policijskom času.

Da rezimiram... Ne negiram postojanje ovog virusa, bez obzira odakle potiče. Da li je potrebna ovolika hajka? Mislim da ne. Potrebno je zaštititi stariju populaciju i hronično oboljele. Sve preko toga, predstavlja silovanje stanovništva, a posljedice neće biti teško utvrditi.

Dosad je u RS, dijagnostifikovano 2200 slučajeva, od kojih većina nije imala nikakve simptome. 0,2 odsto populacije dakle ima potvrđenu dijagnozu.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2020, 11:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
У поређењу са обичним грипом се занемарује једна ствар, а то је да у сезони грипа нема никаквих мјера, док је код ове епидемије буквално цијела планета била у блокади како би се спријечило ширење. И имамо приближне бројеве што се тиче умрлих.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2020, 11:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
@Nitro
Šta pričaš ti bolan? Jesi normalan jebote?

Italijani su zakasnili sa mjerama i previše su se opušteno ponašali. Rezultat toga je znaš šta? Rezultat je 35000 mrtvih. To je čitav jedan Prnjavor ili Laktaši jebote...

Mi smo imali od početka rigorozne mjere jednostavno zbog straha. Zbog toga smo imali i tako malo zaraženih.
Pogledaj kako sad rastu cifre kod nas, kad nema mjera... https://www.klix.ba/koronavirus-u-bih

Ti ako želiš da rizikuješ, slobodno zarazi svoju porodicu i stavi njihove živote na kocku, ali ja svoju neću...

@WW
Tako je, ja ne kontam kako ljudi zaboravljaju tu razliku...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2020, 11:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Zakljucno sa danasnjim danom od ove uzasne posasti (ili bolje receno sa prisustvom korone sa udruzenim bolestima) umrlo je 0,0066% svjetske populacije. Zatvaraj sve, gotovo je!!!!

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2020, 11:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Бројке умрлих баш и нису исте, правио сам поређење на некој од претходних страна. Годишње од грипе у РС никад није умрло 150 и колико већ људи. А ово је тек 4. мјесец како је корона код нас.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2020, 11:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Castra je napisao:
@Nitro

Italijani su zakasnili sa mjerama i previše su se opušteno ponašali. Rezultat toga je znaš šta? Rezultat je 35000 mrtvih. To je čitav jedan Prnjavor ili Laktaši jebote...

Mi smo imali od početka rigorozne mjere jednostavno zbog straha. Zbog toga smo imali i tako malo zaraženih.
Pogledaj kako sad rastu cifre kod nas, kad nema mjera... https://www.klix.ba/koronavirus-u-bih

Ti ako želiš da rizikuješ, slobodno zarazi svoju porodicu i stavi njihove živote na kocku, ali ja svoju neću...

@WW

Smiri doživljaj. Godišnje u svijetu umre preko 600000 ljudi od respiratornih oboljenja. Umre ih i preko 600000 od malarije, preko 800000 sa HIV virusom, milion i nešto godišnje gine u saobraćajnim nesrećama, preko 8 miliona umre od posljedica pušenja, od čega je više od milion nepušača... Statistički gledano daleko je veća šansa da pogineš u saobraćajnoj nesreći ili od posljedica duvanskog dima, nego od covida 19, pa me živo zanima, da li zbog toga ne koristiš automobili i po svaku cijenu izbjegavaš duvanski dim?

Na kraju krajeva, niko nikog ne tjera da se izlaže. Masku na lice, iz kuće izlazi samo kad je neophodno i kraj priče.

WinstonWolfe je napisao:
У поређењу са обичним грипом се занемарује једна ствар, а то је да у сезони грипа нема никаквих мјера, док је код ове епидемије буквално цијела планета била у блокади како би се спријечило ширење. И имамо приближне бројеве што се тиче умрлих.

A zašto ne bi imali mjere? Zbog čega su žrtve covid 19, važnije od onih koje umru od običnog gripa?

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2020, 11:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Сложићемо се да се не слажемо и свака расправа би била узалудна.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2020, 12:32 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
WinstonWolfe je napisao:

neko je zelio mjere ove godine..

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2020, 12:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nitro je napisao:
Castra je napisao:
@Nitro

@WW

Smiri doživljaj. Godišnje u svijetu umre preko 600000 ljudi od respiratornih oboljenja. Umre ih i preko 600000 od malarije, preko 800000 sa HIV virusom, milion i nešto godišnje gine u saobraćajnim nesrećama, preko 8 miliona umre od posljedica pušenja, od čega je više od milion nepušača... Statistički gledano daleko je veća šansa da pogineš u saobraćajnoj nesreći ili od posljedica duvanskog dima, nego od covida 19, pa me živo zanima, da li zbog toga ne koristiš automobili i po svaku cijenu izbjegavaš duvanski dim?

Na kraju krajeva, niko nikog ne tjera da se izlaže. Masku na lice, iz kuće izlazi samo kad je neophodno i kraj priče.

WinstonWolfe je napisao:

A zašto ne bi imali mjere? Zbog čega su žrtve covid 19, važnije od onih koje umru od običnog gripa?

Brt, ti si pangla jebote.
Kad ja nosim masku, ne štitim sebe, već tebe. Zar još nisi skontao kako stvari funkcionišu?

U svijetu je za ovih pola godine (početak u Kini je bio tad, u Evropi je počelo oko marta, u Americi još kasnije) i uprkos svim ovim mjerama umrlo 500000 ljudi.
Koliko bi bilo da se čitav svijet ne bori ovako grčevito?

Nisi vidio masovne grobnice u Italiji i Americi? Nisi vidio vojne transportere i komercijalne hladnjače kako vozikaju mrtve? Tebi je to normalno i opuštena situacija?

Nemoj porediti sa malarijom. Od malarije godišnje strada oko 435000 ljudi, a i vektor prenosa je potpuno drugačiji. Misliš da se ne radi na suzbijanju komaraca?
HIV se takođe drugačije prenosi i problematičan je uglavnom i nisko-razvijenim zemljama. Lako ga je suzbiti i kontrolisati kao što smo vidjeli na primjeru Evrope i Amerike u prošlom vijeku...

Tačno ne mogu da skontam da raspravljamo o ovome... Nevjerovna mi je ova doza ignorantizma i idiotizma...
Kao kad su ljude učili da ne trebaju srati tamo gdje jedu...

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2020, 13:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
I bez ove korone RS ima problema sa mortalitetom, tako kad sam poredio sa Italijom u kojoj svaki dan umre oko 1600 ljudi, kod nas umre oko 35, a da je standard kao u Italiji maksimalno bi bilo 20 po danu. Životni vijek u Italiji je u prosjeku je duži za 10 godina od životnog vijeka u RS.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2020, 13:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Maj 2020, 16:30
Govoriš o iddiotizmu, a onda govoriš o masovnim grobnicama u Americi (FOTO/VIDEO)... Čuveni snimak groblja za beskućnike u Njujorku il gdje već.

U Italiji je u sezoni 2017/18 umrlo 25.000 ljudi. Ne vjerujem da je bio ijedan naslov.

Kada bi svakoj bolesti posvetili pažnje koliko se posvećuje pažnji kovidu, proporcionalno sa broju umrlih, ne bi pričali ni očemu drugom nego brojali mrtve, i mjerili vjerovatnoću da umremo sutra. I bilo bi nam malo 24 sata dnevno da sve ispratimo.

Razumijem da je novi virus i da je i duplo opasniji od "običnog gripa" kako se ovdje posprdno naziva, al ovo odavno prevazilazi sve granice normale...

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2020, 14:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kada bismo novoj koroni posvetili pažnje koliko se posvećuje ostalim bolestima, situacija bi bila puno gora... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=MaN6NREprmw
https://www.youtube.com/watch?v=SQYvA6NjOdo
https://www.youtube.com/watch?v=Os1TJHJ_ijc

Pokažite mi ovakve kadrove zbog obične gripe i ja ću reći da ste u pravu...

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2020, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Castra je napisao:
Kada bismo novoj koroni posvetili pažnje koliko se posvećuje ostalim bolestima, situacija bi bila puno gora... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=MaN6NREprmw
https://www.youtube.com/watch?v=SQYvA6NjOdo
https://www.youtube.com/watch?v=Os1TJHJ_ijc

Pokažite mi ovakve kadrove zbog obične gripe i ja ću reći da ste u pravu...

Brate ti si naivan mnogo... Masovne grobnice kažeš? HArtovo ostrvo u NY je već sto godina grobno mjesto za nepoznate žrtve, zatvorenike, beskućnike i napuštene osobe. Bukvalno ih tako sahranjuju od kraja 19 vijeka, na tom mjestu. Proguglaj malo, bar to nije teško danas...

Znači doslovno pročitaj članak na vikipediji,

Citiraj:
The dead are buried in trenches. Babies are placed in coffins, which are stacked in groups of 100, measuring five coffins deep and usually in twenty rows.[8] Adults are placed in larger pine boxes placed according to size, and are stacked in sections of 150, measuring three coffins deep in two rows.[8][9]:138[14] There are seven sizes of coffins, which range from 1 to 7 feet (0.30 to 2.13 m) long.[63] Each box is labeled with an identification number, the person's age, ethnicity, and the place where the body was found, if applicable.[53][64] Inmates from the Rikers Island jail are paid $0.50 per hour to bury bodies on Hart Island.[53][65]

A poslije toga nađi izjavi gradonačelnika Njujorka u kojoj jasno govori da neće biti masovnih sahranjivanja žrtava korone na Hartovom ostrvu. Znači da se prosto izrazim "niđe veze"...

Scene iz Bergama nisu prijatne i ne sporim da je taj grad pogođen epidemijom, ali nije da svaki od tih 11 kamiona prevozi po deset sanduka, već vjerovatno po jedan, kako bi se izolovali i smanjila kontaminacija nakon smrti.

Šta onda da dalje raspravljamo, kad ti slijepo vjeruješ u svaku informaciju koja ti se servira...

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2020, 15:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Maj 2020, 16:30
Castra je napisao:

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2020, 15:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Svinjski grip je osetljiv na Sunce, ovaj očigledno nije jbg.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]