_зока je napisao:
Za vakcinu za grip je trebalo 27 godina rada, upravo jutros čuh na radiju.
Pa neće baš biti. Istina američka vojska je odmah poslije španske gripe, razmatrala mogućnost razvoja vakcine, ali je stvarni rad na razvoju počeo 1933. kad su izolovali virus i utvrdili da je grip virusna, a ne bakterijska infekcija. 1942. je vakcina bila u primjeni među vojnim trupama, a 1945. dozvoljena je proizvodnja za civilnu upotrebu.
danijell je napisao:
jovic23 je napisao:
Pa ne bi vas ubilo (bez obzira na virus) da ne idete kod frizura sa masnom glavudžom.
Kakve veze to ima sa ovom pričom. Znaš kakva mi je bila kosa?
Ja napisao da su meni oprali kosu i svima koji su se šišali u tom frizerskom. I to ne zato što je kosa masna, što hoće sebi više posla. Dobro, jesu podigli cijenu za 2 KM, ali sa tim pranjem izgube vremena da bi više zaradili sa starom cijenom bez pranja.
A komentari.
Veze. Operi kosu. Šteta što je ova korona ovako blaga.
I Nitro osjećaš li ti možda crtu general nakon bitke kategoriju svojih komentara?
I da ne bude palamaduš kao doktor, evo doktor koji priča o ovim stvarima. Da ponovo postavim. I to jednsotavno.
https://youtu.be/oocevEQbcNE"General nakon bitke"
A kog đavola bih se osjećao tako? Ista pitanja sam postavljao i prije 15-20 dana i do danas ne vidim neki razuman argument za određene stvari. Kad su mjere imale smisla, bile su iz pohvalu, od početka. Onog momenta kad su "struka" postali Višković, Lukač i Dodik, od toga momenta mislim da ima razlog za svaku kritiku. I naravno, nepostojanje izlazne strategije... Ne vidim je i to je problem. Do prije 15ak dana, bio sam ubijeđen da znaju šta i kako. POslije toga je postalo jasno da se mjere vuku kao rekacija na okolne zemlje (čitaj Srbiju). Ali ako je tako, onda mogu fino i da izađu i kažu "Naša strategija je da prepišemo od Srbije. Imaju veće kapacitete, bolje stručnjake i kopiraćemo njihov model".
I ima li odgovora na pitanja. Otkud nagli skok u broju zaraženih, nakon 2 mjeseca karantina? Objašnjenje "struke" je Vaskrs, a za Vaskrs zavedene najrigoroznije mjere. Ko je tu omanuo? Neodgovorni pojedinci. Logično je bilo očekivati da ći ih biti, ali je logično i da institucije nadležne za sprovođenje mjera, iskontrolišu neodgovorne pojedince. Ili je neko očekivao da će svih 1,1 milion ljudi u RS da se bespogovorno povinuje mjerama. Pa da smo takvi kolektivno, onda nam "mjere" ne bi ni trebale.
Rukavice? Danas obavezne, sutra nisu.
Policijski čas? Za Đurđevdan pola dana, već sutradan ide od 22h. I to su sve odluke "struke".
Populacija 65+ u kućnom pritvoru. Zašto 65+. Zašto ne 60+? Ili 70+?