banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 06:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Maj 2020, 08:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Da im je da se jebu al da ne uđe (da prostite). I to mislim na čitav svijet.
Šta god uradili, ekonomija se mora pokrenuti. Tu izbora nema pa makar umirali po ulicama od korone (ako se ne pokrene lako bi se moglo desiti umiranje od gladi i oružja).

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2020, 09:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ja u petak zvao da vidim za termin i kaže mi teta da u srijedu tek ima 3 slobodna termina. Kontam eto savršene prilike da se zarazimo... :D

Ništa, odoh u Buk po regulator i bocu vazduha... :D

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2020, 09:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
danijell je napisao:
Ko se bude išao šišati, da zna kako je obavezno pranje kose u frizerskom prije šišanja.

Veze. Nikakvog pomena o pranju kose, standardno šišanje, izuzev žaljenja frizerke da joj teško raditi s rukavicama i makazama.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2020, 10:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Hoćeš reći da sam ja umislio pranje kose i to ne samo moje. E sada, da li su to bile preporuke ili ne... Da neko poštuje koliko i obavezno nošenje maski napolju... nemam pojma. Izgube dosta vremena na tome. Ne isplati im se.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2020, 10:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Još jedan besmisao mjere o nasilnom natjeravanju 65+ populacije u kuće, jeste podatak da je prosječna starost umrlih 71 godina. To je podatak od prije 4 dana. Otad je umrlo još nekoliko starijih osoba, pa je moguće da je taj prosjek još i viši. Dakle tih 65 godina, nije nikakav relavatnan kriterijum, ni po svjetskim statistikama, a evo ni po domaćim.

Mnogo važnije je bilo sačuvati hronične bolesnike i pojačati nadzor nad njima, ali to niko nije ni spominjao, osim što svaki put kad se saopšti da je neko preminuo, navede i da je imao još nekoliko oboljenja.

Ali, neka smo mi naučili da peglamo fraze kao što "nova normalnost", "ravnanje krive" i meni najdraža i najbesmislenija "socijalna distanca"...

Citiraj:
Hoćeš reći da sam ja umislio pranje kose i to ne samo moje. E sada, da li su to bile preporuke ili ne... Da neko poštuje koliko i obavezno nošenje maski napolju... nemam pojma. Izgube dosta vremena na tome. Ne isplati im se.

edit: Ne postoji takva stavka u preporukama IZJZ za rad frizerskih i kozmetičkih salona...

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2020, 10:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Al' vaši kritika, šupljak do šupljaka. Postavljate se kao da se radi o epidemiji nekog dobro poznatog virusa pa se tačno zna šta treba, a šta ne zna raditi i provoditi.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2020, 11:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
Pa ne bi vas ubilo (bez obzira na virus) da ne idete kod frizura sa masnom glavudžom.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2020, 11:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
_зока je napisao:
Al' vaši kritika, šupljak do šupljaka. Postavljate se kao da se radi o epidemiji nekog dobro poznatog virusa pa se tačno zna šta treba, a šta ne zna raditi i provoditi.
Izvini baja al evo 5. mjesec da čitav jebeni svijet(ne 1-2 laboratorije, onako usput) radi na tom virusu i imamo qrac od ovce što se tiče znanja.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2020, 11:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Za vakcinu za grip je trebalo 27 godina rada, upravo jutros čuh na radiju.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2020, 11:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
jovic23 je napisao:
Pa ne bi vas ubilo (bez obzira na virus) da ne idete kod frizura sa masnom glavudžom.

Kakve veze to ima sa ovom pričom. Znaš kakva mi je bila kosa?
Ja napisao da su meni oprali kosu i svima koji su se šišali u tom frizerskom. I to ne zato što je kosa masna, što hoće sebi više posla. Dobro, jesu podigli cijenu za 2 KM, ali sa tim pranjem izgube vremena da bi više zaradili sa starom cijenom bez pranja.
A komentari. Veze. Operi kosu.
Šteta što je ova korona ovako blaga.

I Nitro osjećaš li ti možda crtu general nakon bitke kategoriju svojih komentara?

I da ne bude palamaduš kao doktor, evo doktor koji priča o ovim stvarima. Da ponovo postavim. I to jednsotavno.
https://youtu.be/oocevEQbcNE

Poslednji put menjao danijell dana 12 Maj 2020, 11:50, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2020, 11:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Maj 2016, 23:45
Nece ni biti vakcine. Isto ko da trazis vakcinu za prehladu

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2020, 12:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Citajuci i slusajuci solidan broj poznatih i nepoznatih, medijskih i manje medijskih licnosti sticem utisak da im je iskreno zao sto ovaj virus nije pokosio pola planete samo da ne osjecaju da su na kraju ispali budale... Pa sad se hvataju za strasenje sa strasnim drugim valom u fazonu "vidjecete vi"... Zasto je tesko prebaciti na kont: "Dobro je, prolazi po relativno dobrom scenariju"?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2020, 12:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
GialloRosso je napisao:
danijell je napisao:
Ko se bude išao šišati, da zna kako je obavezno pranje kose u frizerskom prije šišanja.

Veze. Nikakvog pomena o pranju kose, standardno šišanje, izuzev žaljenja frizerke da joj teško raditi s rukavicama i makazama.
Evo upravo se ošišao.
Pranje kose u salonu je obavezno
E sad to što možda neko ne pere je druga stvar.
I poskupilo je sa 6 na 10km.

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2020, 13:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Maj 2020, 16:30
Ja sam ubijeđen da smo u aprilu imali 5 zaraženih dnevno da bi nas oni držali zatvorene bez obzira na sve.
Ja razumijem strah, al toliko odsustvo logike u ovih mjesec i po je ipak fascinantno.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2020, 14:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Zatvorene zbog čega? Da spriječe masovna okupljanja opozicije i nezadovoljnih koja su kod nas tradicija? Dajete si preveliku važnost.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2020, 14:10 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Dce/02 je napisao:
GialloRosso je napisao:
danijell je napisao:

Evo upravo se ošišao.
Pranje kose u salonu je obavezno
E sad to što možda neko ne pere je druga stvar.
I poskupilo je sa 6 na 10km.

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Deset kilometara???? Od mene mogu dobiti samo 10 santimetara tanane meke kur*ine...
Svaki put nakon šišanja ostane sila dlaka koje strše, pa popravi vamo, popravi tamo, i još to da naplate cenera, tccc, bogme će zanatlije postati pravi buržuji uskoro...

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2020, 14:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
@GialloRosso daj ime koji je salon?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2020, 14:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ima li neka odluka kojom se kaže da je obavezno pranje kose u salonu?

Ne žalim tih par KM, samo me interesuje odakle potiče taj uslov...

Da li frizeri imaju maske i vizire?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2020, 14:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
_зока je napisao:
Za vakcinu za grip je trebalo 27 godina rada, upravo jutros čuh na radiju.

Pa neće baš biti. Istina američka vojska je odmah poslije španske gripe, razmatrala mogućnost razvoja vakcine, ali je stvarni rad na razvoju počeo 1933. kad su izolovali virus i utvrdili da je grip virusna, a ne bakterijska infekcija. 1942. je vakcina bila u primjeni među vojnim trupama, a 1945. dozvoljena je proizvodnja za civilnu upotrebu.

danijell je napisao:
jovic23 je napisao:

Kakve veze to ima sa ovom pričom. Znaš kakva mi je bila kosa?
Ja napisao da su meni oprali kosu i svima koji su se šišali u tom frizerskom. I to ne zato što je kosa masna, što hoće sebi više posla. Dobro, jesu podigli cijenu za 2 KM, ali sa tim pranjem izgube vremena da bi više zaradili sa starom cijenom bez pranja.
A komentari. Veze. Operi kosu.
Šteta što je ova korona ovako blaga.

I Nitro osjećaš li ti možda crtu general nakon bitke kategoriju svojih komentara?

I da ne bude palamaduš kao doktor, evo doktor koji priča o ovim stvarima. Da ponovo postavim. I to jednsotavno.
https://youtu.be/oocevEQbcNE

"General nakon bitke"
A kog đavola bih se osjećao tako? Ista pitanja sam postavljao i prije 15-20 dana i do danas ne vidim neki razuman argument za određene stvari. Kad su mjere imale smisla, bile su iz pohvalu, od početka. Onog momenta kad su "struka" postali Višković, Lukač i Dodik, od toga momenta mislim da ima razlog za svaku kritiku. I naravno, nepostojanje izlazne strategije... Ne vidim je i to je problem. Do prije 15ak dana, bio sam ubijeđen da znaju šta i kako. POslije toga je postalo jasno da se mjere vuku kao rekacija na okolne zemlje (čitaj Srbiju). Ali ako je tako, onda mogu fino i da izađu i kažu "Naša strategija je da prepišemo od Srbije. Imaju veće kapacitete, bolje stručnjake i kopiraćemo njihov model".

I ima li odgovora na pitanja. Otkud nagli skok u broju zaraženih, nakon 2 mjeseca karantina? Objašnjenje "struke" je Vaskrs, a za Vaskrs zavedene najrigoroznije mjere. Ko je tu omanuo? Neodgovorni pojedinci. Logično je bilo očekivati da ći ih biti, ali je logično i da institucije nadležne za sprovođenje mjera, iskontrolišu neodgovorne pojedince. Ili je neko očekivao da će svih 1,1 milion ljudi u RS da se bespogovorno povinuje mjerama. Pa da smo takvi kolektivno, onda nam "mjere" ne bi ni trebale.

Rukavice? Danas obavezne, sutra nisu.
Policijski čas? Za Đurđevdan pola dana, već sutradan ide od 22h. I to su sve odluke "struke".
Populacija 65+ u kućnom pritvoru. Zašto 65+. Zašto ne 60+? Ili 70+?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2020, 14:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Slika

Slika od 28.04.

Meni je malo licemjerno pričati o obaveznim rukavicama i maskama, a sa druge strane možemo vidjeti ovakve slike...
Ko treba dati dobar primjer, ako ne vlast? :roll:

Ovo nije izuzetak, već više pravilo. Kad pogledate slike Gradske uprave, možete vidjeti da se značajan postotak ne pridržava vlastitih pravila...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]