Rivaldinho je napisao:
Čovjek je napravio kiks, ali nije jedini, šta su tek radili Šveđani, Britanci npr... nema ko od nas nije nešto zabrljao u svom poslu, samo što se to u njegovoj struci puno osjeti, a naročito kad se tako nešto dešava u javnosti. Sve u svemu, profesura, specijalizacije, praksa i sve ostalo mislim da moraju biti polazna tačka kad se o njemu govori, sramota je da se dovodi na nivo "sveznadara" što iskaču po Jutjubu.
Druga stvar, ni sad se o virusu još ne zna previše, a tek onda se nije znalo, u vremenu kad je on ono lupio, a da je lupio, jeste.
Inače sam čuo i ja privatno neke dobre glasove o njemu.
Nije on napravio kiks u svojoj struci, jer epidemiologija, virusologija.... nije njegova struka. Nego je on pulmolog i alergolog. A taj kao kiks u jednini, imaš ih pojedinačnih i prije pandemije. Recimo početkom godine.
Citiraj:
– Paracetamol je prekjuče u Kaliforniji stavljen na listu kancerogenih supstanci. Ja to stalno pričam, to je jako opasan lijek jer oštećuje jetru i mozak. Može da se da brufen, ali generalno najbolje bi bilo skidati temperaturu nekim “seljačkim metodama”. Recimo kod odraslih kafa je najefikasnija za skidanje temperature. Jaka koncentrovana kafa na svaka 4 sata je odličan antipiretik. Možda je najbolji list bundeve, ali gdje sada da ga nađete? On je vrhunski u skidanju temperature, skuva se jedna i po šaka lista bundeve na litar vode i konzumira 4 puta dnevno i temperature nema, to je vrhunska terapija – otkriva dr Branimir Nestorović.
Ali on nije neko na forumu, reddit-u, FB... ko lupeta, prenese... nego su njega stavili da bude u centru pažnje. Možda baš zbog toga, da na sebe privuče negativne kritike.
A to što mnogi kažu da je stručnjak u svojoj oblasti uz malo drugačiji pristup, to svaka čast. I taj pozitivni stav i priča mogu djelovati, posebno što kod nas imaš dr koji te i ne pogledaju.