banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 02:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Maj 2020, 18:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
"Ismir Jusko, ministar MUP-a KS rekao je večeras za Avaz da su svim učesnicima zabave na licu mjesta izdati su prekršajni nalozi od 500 maraka dok gazdi objekta prijeti kazna od 2.000 do 10.000 KM."

Па то исто као да мени напишеш казну од 5 КМ.
Само се питам имају ли више образа рећи да народ не поштује мјере, да се не придржавају, да ово, да оно, не поштујете ни ви, багро у краватама! Али ми није јасно само зашто ико објављује то на Инстаграму, па исто као да идем у пљачку банке и објавим стори, #идемоупљачку #бићепара. IQ негдје мало испод броја обуће. И ко да се уопште више придржава мјера? Добро, у складу са стањем у држави, добро смо се и држали. Првих 10-ак дана, онда раскол, све већи и већи. Такви смо, такве су нам власти и то је то.
И муријски час сутра од 15 ч, значи људи идите на славе, окупљајте се, ма дај...

Да није прерано почети 11. маја? Ипак смо у јеку 2. таласа... Боље укините час, да људима ипак буде мало опуштеније, а не да имају могућност да шире заразу по кафанама. Сви ће похрлити, то је ваљда јасно.

Елем, видим укида се обавеза ношења маске, барем на јавним површинама, ајде, и то је нешто, да поздравим напоком једну мјеру још од друге половине марта.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2020, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Evo i opozicija malo dernecila:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/derneci ... /200505144
:lol:
Pleme im jebem bahato!

Poslednji put menjao Simpatizer dana 05 Maj 2020, 18:35, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2020, 18:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ukida se obaveza nošenja rukavica na otvorenom, maske su još obavezne.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2020, 18:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Ilija Čvorović je napisao:
Tabako Pit je napisao:
Nitro je napisao:
Citiraj:
Inače Univerzitetska klinika za virusologiju u Bonu, objavila je tzv. Hajnsberg studiju u kojoj je utvrdila da stopa smrtnosti od ovog virusa iznosi oko 0.4%. Ako je to tačno, kod nas, u RS, u ovom trenutku ima preko 10000 inficiranih.

Pitanje je kako su istrazivali? Prema objavljenim podacima smrtnost u Njemackoj nije 0,4% vec je oko 4% i kod nas je oko 4%.

Ako im je pak tacno da je smrtnost 0,4%, to znaci da je i u Njemackoj, sa prikazanim brojem umrlih 6.993, onda broj zarazenih veci za 1000.000 od prijavljenog broja 166.199 ili ako je broj zarazenih 166.199 tacan onda je od korne umrlo samo 699 a ne 6.993 kako su prijavili.
Nesto u smislu ili su vec krdo ili je korona u stvari pi*kin dim.

Prema prikazanim podacima vecina EU autoriteta Italija, Spanija, Holandija, Engleska, Francuska, Madjarska i Svedska imaju smrtnost vecu od 10% a ko ce ga znati kako se vode statistike i ko sta u to ubraja.

Broj potvrđenih slučajeva na kronu i broj zaraženih koronom nije isti. A smrtnost se gleda prema ukupnom broju zaraženih.
Upravo... Suština i jeste da se pokuša identifikovati koliki je stvarni broj zaraženih, kako bi se:
1. razbio mit o smrtonosnom virusu koji hara planetom
2. utvrdila stopa asimptomatskih pacijenata koji su u stvari najveći prenositelji i širitelji. A njih je očito mnogo.

Ovo drugo je potencirao i sad već poznati Kristijan Drosten, koji je ranije rekao da je broj stvarno zarženih nemoguće utvrditi isključivo kroz testiranje, čak i kroz izuzetne njemačke kapacitete. Znači ostaju studije na izolovanim zajednicama, a Hajnsberg je bio idealan,zbog visoke stope zaraženosti stanovništva (bio karneval u vrijeme prvih slučajeva)

I još jedna vrlo bitna stvar u Hajnsberg studiji. U preko 400 domaćinstava, u kojima su živjele porodice sa jednim ili više zaraženih članova, nigdje na kućnim površinama nisu pronađeni tragovi virusa...

Prof. Štrek bi lako mogao da sruši dosta mitova o ovom virusu, koji su se raširili planetom.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2020, 18:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
Roka se i u Petrovcu https://www.klix.ba/vijesti/bih/korona- ... /200505141

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2020, 19:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Maj 2020, 16:30
Nitro je napisao:
Upravo... Suština i jeste da se pokuša identifikovati koliki je stvarni broj zaraženih, kako bi se:
1. razbio mit o smrtonosnom virusu koji hara planetom
2. utvrdila stopa asimptomatskih pacijenata koji su u stvari najveći prenositelji i širitelji. A njih je očito mnogo.

Ovo drugo je potencirao i sad već poznati Kristijan Drosten, koji je ranije rekao da je broj stvarno zarženih nemoguće utvrditi isključivo kroz testiranje, čak i kroz izuzetne njemačke kapacitete. Znači ostaju studije na izolovanim zajednicama, a Hajnsberg je bio idealan,zbog visoke stope zaraženosti stanovništva (bio karneval u vrijeme prvih slučajeva)

I još jedna vrlo bitna stvar u Hajnsberg studiji. U preko 400 domaćinstava, u kojima su živjele porodice sa jednim ili više zaraženih članova, nigdje na kućnim površinama nisu pronađeni tragovi virusa...

Prof. Štrek bi lako mogao da sruši dosta mitova o ovom virusu, koji su se raširili planetom.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Znam za tu studiju.
Postoje recimo još dvije studije, njemačke i švajcarske koje pokazuju da su početne mjere smanjivanje masovnih okupljana i pojačana lična higijena bile dovoljne da se spriječi širenje epidemije.
Što se tiče asimptomatskih prenosa, na sajtu svjetstke zdravstvene organizacije i dalje stoji da je veoma mali broje prenosa asimptomatski i da to ne igra veliku ulogu.

Svakako već ima dosta pokazatelja koliko se ofulalo, ali treba će još dosta studija da se stvori prava slika.
Onog koga to interesuje imaće priliku da isprati.
Većina će ipak svesti na nosi maske, meći noge u spužvu.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2020, 19:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Vidim večeras da se ukida obaveza nošenja rukavica na otvorenom. To je ok, ali kad krene javni prevoz tu treba najviše voditi računa da se nose i maske i rukavice. Bojim se da će sad nakon ukidanja strogih mjera broj zaraženih otići na stotine jer smo mi po prilično neodgovorni i mnogi misle kako to neće mene. Neki dan stojim pred prodavnicom u redu i neki stariji gospodin počinje priču kako je ovo laž, kako nema korone i sl... Došao sam na red pa nisam ispratio priču do kraja.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2020, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Па и хоће се повећати, ем је више људи заражено, а репродуктивни фактор се, вјерујем, није умањио за више пута у односу на период кад је заражених дневно било мало, а ем се укидају мјере...

Дивно. Само лумпујте, а народ затварајте. Битно да онима који прекрше неку мјерицу пропишете казне да би вам пиће и храна била гинансирана на оваквим фештама. Стварно не би имали образа кад би прозвали народ како не поштује мјере.

Али чекај, сад све услужне дјелатности могу да раде, осим образовних установа, биоскопа, хотела, све ради, а плави час је и даље ту? Браво...

вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2020, 21:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Bitno da vožd pogleda buljavim očima, okrene volujsku glavu i kaže da brani RS, sve opet dobro. :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2020, 22:10 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Apr 2020, 22:42
Samo i na TV-u su cesto okupljanja neznam koliko to prolazi,neku noc gledam na Novoj BH prenose emisiju Granda Veceras sa.. jeste da su to samo estradni umjetnici,ali su bez maski i sjede jedni pokraj drugih,mislim da nije snimak od ranije,mozda je to na njihovu odgovornost...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2020, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Sinoć onaj korona-dernek u Sarajevu, mediji buknuli, javnost osuđuje, očekivano, međutim, sutra se otvaraju džamije u FBiH, stotine ljudi će biti na okupu i praviti daleko veći rizik.
Kako to da se za dan-dva toliko promijene restriktivne mjere?????
Kod nas veliki skok "slučajeva" ovih dana, a za koji dan se otvaraju kafići i maltene sve ostalo.
Kontam da ljudi moraju raditi, ali kod nas je sve stalo kad je bilo 10 "slučajeva", a sada kod hiljadarke se sve otvara, je li to logično?????
Fahrudin u FBiH oprao pare za respiratore, kod nas naši oprali pare za mobilnu bolnicu.
Policija kaže da se sada maske i rukavice NE MORAJU nositi kad si sam u autu ili sa nekim iz porodice.
Buraza mog neki dan murija htjela kazniti jer nije imao masku na licu, iako je imao kod sebe (bio je sam u autu) i jedva se izvukao.
Više ne gledaju saobraćajnu, kacige kod motorista, svjetla, pojaseve, možeš voziti i bez tablica, samo kontrolišu izolaciju, i rukavice i maske koje šire klice okolo.
Logično da maska koliko-toliko štiti u marketu, banci, među ljudima, ali na po džade gdje nema ljudi na 50 metara, nema efekta i ima samo kontra-efekte.
Znam odavno da je ovo govno od države, ali ovolike nelogičnosti treba nekome nabiti u dupe.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2020, 23:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Šta će mu maska koji kur.. u autu ? :oops: Što kažeš hajd kad si u kupovini, nekoj gužvi i sl.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2020, 23:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
To su "robot" policajci. Drže se glupih pravila bez zdravog razuma.

Krešo (na rubu znanosti) ih savršeno opisao:
https://youtu.be/ZGFcBlEumQ0?t=3039

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2020, 23:54 
Pripravnik
Pripravnik

https://www.youtube.com/watch?v=IkHTAGEe6qI
Tvrde ovdje da je komunisticka partija od ranije znala za Koronu...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2020, 23:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rider on the storm je napisao:
kod nas je sve stalo kad je bilo 10 "slučajeva", a sada kod hiljadarke se sve otvara, je li to logično?????

И одговор:
Rider on the storm je napisao:
Znam odavno da je ovo govno od države

Нема логике, наравно. Да ли ће се то набити некоме у дупе? Неће, наравно. Јер, та они су нешто радили, покушавали, доносили мјере, укидали, контролисали, вамос-тамос, па нису сједили скрштених руку, али вирус је био јачи. Што и јесте истина, вирус је пргав, а и они су као нешто радили и покушавали, само што као да су доносили одлуке према ономе што су ту ноћ уснили, без имало учешћа логике и погледа на ситуацију на терену.

вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2020, 00:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kopernik1 je napisao:
https://www.youtube.com/watch?v=IkHTAGEe6qI
Tvrde ovdje da je komunisticka partija od ranije znala za Koronu...

Они су у почетку СЗО-у и јавили да имају само класичну грипу... Не знам тачно који су датуми, али тај став су имали негдје до краја јануара, чини ми се, или чак послије. Није немогуће да су крили од јавности, нека врста комунизма је то, што објашњава све.

вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2020, 00:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mene zanima još jedna stvar. Od čega zavisi da li je kazna 100 ili 300, odnosno 500 ili 1500KM ?Jel to po "objektivnoj procjeni "roboto" policajca/inspektora ili ima neka šema ?

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2020, 01:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Nisam nijednom nosio masku u autu tokom zadnja dva mjeseca niti sam imao problema, mada nisam nesto pretjerano ni isao kojekuda, ukupno mozda 15-20 puta. Uvijek stavim i masku i rukavice neposredno prije izlaska iz auta. Danas sam imao situaciju da hocu da se parkiram na prazno mjesto i policija iz suprotnog smjera me pusta da se uparkiram, zaustavili su se na par metara iza mene, nisu ni obracali posebno paznju ni na mene ni na zenu (nijedno nismo imali masku u autu).

Obavezno je bilo nosenje maski i rukavica "na otvorenom i na javnim povrsinama", a privatno auto ne bi trebalo da je ni jedno ni drugo. Znajuci nase policajce, ne sumnjam da je bilo moguce naletjeti na nekog ko ne umije najbolje da rastumaci tu naredbu za maske i rukavice i sta tacno treba da se sankcionise, ali takodje nisam siguran da mogu da kazne za nenosenje maske i rukavica u autu. Na stranu sto nosenje istih u autu nema nikakve logike.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2020, 02:47 
Pripravnik
Pripravnik

Valjda ce gradonacelnik se sjetit napravit neki koncert da slavimo pobjedu nad koronom kao na primjer sa brkom :lol: :D odavno se nisam nasluso njegove muzike pokraj Kastela :D .

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2020, 07:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Pečenko je napisao:
Mene zanima još jedna stvar. Od čega zavisi da li je kazna 100 ili 300, odnosno 500 ili 1500KM ?Jel to po "objektivnoj procjeni "roboto" policajca/inspektora ili ima neka šema ?

Ne. Policija nalogom može izreći samo minimalni iznos (100 ili 500KM).
Sud može, ako dođe do sudskog odlučivanja, izreći bilo koji iznos u propisanom rasponu.

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]