banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 20:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Maj 2020, 13:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 14 Avg 2015, 21:36
Da bas su doktori krivi sto ne mogu citati stoci(ljudima) misli... X puta se desilo do sad, doktor na dezurstvu, dodje mu stoka i laze za podatke sto traze, i kad se sve procedure i pregled zavrsi oni se sjete reci da im je dolazio neko iz inostranstva ili su bili u kontaktu sa zarazenim... Jeste doktori su krivi, nek je stoka sve u pravu.
Sa druge stranje, manjina ima i doktora starijih koji se prave vazni pa bez zastite pregledaju, ali vecinski se desava ovo prvo

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2020, 13:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
danijell je napisao:
30 od početka? U Italiji dok broj zaraženih nije prešao 15000, 10% su bili medicinski radnici. 447 ukupno pozitivnih u BL, pa znači da smo još uvijek bolji od žarišta Italije. Koliko ukupno ima radnika na UKC? Oko 2500?

Femić pomenu da je juče 18 bilo aktivnih slučajeva među medicinarima u UKC-u, koji su u Studentskim centru (13 u centru +5 novih), dodaj današnje brojke, a to je 6, dakle ima 24 zaražena sa UKC-a.

448 je bilo potvrđenih slučajeva u BL.
232 oporavljena, ostaje 216. Kada oduzmeš broj preminulih, dolazimo da je prešlo 10 odsto od broja aktivnih slučajeva.

Da nije niko preminuo bilo bi 11 odsto medicinara od ukupnog broja aktivnih slučajeva u BL.

Koliko je preminulih iz BL, nema te brojke na ovim sajtovima sa podacima? Pa da izračunamo tačan postotak.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2020, 13:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Evo kako je bilo u Lombardiji kada je broj zaraženih u italiji bio oko 13000.

Citiraj:
What makes the situation even worse is that some of the beds are being used to treat medical personnel themselves.

"Here, probably 20 to 30 percent of health care professionals got infected," D'Antiga said. "In my department, I have 25 pediatricians, and currently 10 are off sick. This is the same in other departments, and it's a major challenge."

https://www.nbcnews.com/health/health-n ... t-n1162786

Na svu sreću, mi smo daleko od toga.

Vezano za podatke, imaš ovdje.

http://covid19.etfbl.net/

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2020, 13:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A što bi se poredili sa Lombardijom?
Zašto ne sa drugim regionom u drugoj zemlji?

Samo zato što su pobijene tvoje tvrdnje.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2020, 13:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zato što je Lombardija ono najgore i zbog čega su uvedene sve mjere. I Lombardija je bila žarište u Italiji, kao što smo mi u BiH.
Možda sa Tuzlom da se poredimo, gdje danima bilo nula zaraženih i onda odjednom krenuli umirati zaraženi ljudi koji su pušteni iz Klinike za srce.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2020, 13:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U pravu si. Je li ti sada lakše?

To što nisi nema veze.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2020, 14:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa navedi primjer. Nađi region neki pa poredi. Glumiš TnS iz najboljih dana diskusije. Ti si plakao zbog par sati blokade zbog polumaratona. Mogu misliti kako ti tek ovo pada teško. Mislim, nemam šta misliti. Osjeti se.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2020, 14:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Уђе вирус и у клинички центар. Е јебига, и то кад је услиједио нови талас заразе... Ако ћемо искрено, то се зна дешавати, на крају крајева у тим установама се и ради са зараженима, није толико чудо да се вирус увуче у особље. Али, да имамо озбиљан здравствени систем са довољно опреме и озбиљности у раду, то је било могуће избјећи. Међутим, какав је наш здравствени систем, добро је да смо и до сад издржали... Нека нам се квалитетни кадар сели у Њемачку, а онај ко хоће да ради, има шта радити, ено њива, копајте! Завршили сте медицину? Копај, ори!! Тако рече свевишњи леми додо.

А ова корона је одлична димна бомба да се прикрије и склони пажња са убиства труднице. Иначе би то доспјело у жижу јавности, за то би требао неко одговарати 1/1, али да ли ће? Једнако као и за ово ширење вируса у Клиничком центру, као и за довођење болесника међу здраве и обрнуто... Нема везе, народ је стока, народ не поштује богом дане мјере, народ треба само окрутно казнити, опалити по џепу, само батина на нас дјелује, Шеранић бог, шах, цар, браво за лукача што је увео плави час, то је најбоља и најучинковитија мјера у борби против короне. И рукавице ће нас спасити!

Народ јесте стока, али стока јер је ретардиран.
Choban je napisao:
Sada je policijski nepotreban i samo džaba "troše" policiju.

Није непотребан, то је још један начин за финансирање нових викендица, оваај хоћу рећи државног буџета.
Rivaldinho je napisao:
Kad je uvođen policijski u tom terminu 20:00 - 05:00, rečeno je da je osnovna svrha da se sprijei lumperaj po stanovima koji je prijetio da nastane zbog zatvaranja kafana, tako da vjerujem da isti služi svrsi, još uvijek. Ukinuti ga bukvalno onda kad se i kafanama odobri rad, prije toga ne vjerujem da je bezbijedno. Nismo valjda zaboravili Jova bar "klaster"... ovako može 50 stanova da se pretovri u to, za jednu sedmicu...

Па зар не може сад да се претври и зар се не претварају? Или приватна дворишта у баште за окупљање, пијење и роштиљ?

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2020, 14:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Stevandić za N1.
Citiraj:
Jedini je problem da neko možda ne nosi tu zaštitnu opremu, kao i od građana,

Pa valjda bi oni trebali nositi, dati primjer dugima...

I niko da kaže sa kojih odjela su zaraženi, da li su svi radili sa pacijentima sa koronom...

Poslednji put menjao Choban dana 02 Maj 2020, 14:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2020, 14:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Kakva diskusija,raspravljate o brojkama da bi dokazali ko je više kriv.
Lekari ili pacijenti.
Kao da nisu ljudi,samo brojke.
I da li smo bolji ili gori od najgorih.

Zar je bitno ko je kriv?
Znamo da se najveći broj smrtnih slučajeva u Italiji i Španiji desio kad se virus proširio bolnicama i staračkim domovima.
To nam se sada dešava,bitno je kako sprečiti širenje zaraze.

I koliko se lekara zarazilo u UKC-u a koliko van posla?
Lekari su sigurniji na poslu nego van njega.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2020, 14:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Možda je bitnije sa kojih su odjela.
To ne govore.

Pa eto sam Stevandić je rekao da neko "možda" ne nosi zaštitnu opremu.
Samo nije precizirao u UKC-u ili van njega.

Napisah gore, jebi ga, oni bi trebali biti kao neki primjera drugima.

Poslednji put menjao Choban dana 02 Maj 2020, 14:17, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2020, 14:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Sad se vec moze govoriti o pozitivnim efektima dosada uvedenih mjera.
Utjerase nas u kuce, nalupase se gluposti a ovamo broj u dobrom porastu. I ne nisu oni krivi sto ne znaju, kriv je narod.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2020, 14:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Umetnik je napisao:
Па зар не може сад да се претври и зар се не претварају? Или приватна дворишта у баште за окупљање, пијење и роштиљ?

Pa, sigurno da neće toliko, kao bez zabrana.
Sad čujem da u Srbiji ukidaju policijski čas, prvi put ovog vikenda, samo ne znam u kojoj mjeri. Opet ostaje na snazi zabrana okupljanja više od 2 osobe na javnom mjestu. Meni se čini razumnija mjera od ovoga kod nas, jer je ovim časom "do 12 sati" došlo do nuspojave velike koncentracije naroda po marketima.

Isto kao što mi nije bilo jasno što su zatvorili Šehove, gdje je na trasi daleko manja koncentracija ljudi nego u gradu predveče, ovih dana, ako su mogli jednostavno poslati patrolu na Trešnjik i spriječiti grupna okupljanja, kazniti one bez maski i sl. Kao i tek sad uvođenje novčanih kazni... Je li vlast možda bio strah od nezadovoljstva stanovništva i gubitka eventualne izborne podrške, pa su se ustezali?

Citiraj:
Napisah gore, jebi ga, oni bi trebali biti kao neki primjera drugima.

Gore tek ima svašta, da se ne lažemo. Ko gore zaglavi, može naletiti na anđela, a i na ono drugo... Sve zavisi koji odjel ubodeš. Za kakve primjere aljkavosti i bahatosti se može čuti, ne bi me čudilo da su neki i sami krivi.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2020, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Ti si plakao zbog par sati blokade zbog polumaratona. Mogu misliti kako ti tek ovo pada teško. Mislim, nemam šta misliti. Osjeti se.

Jebote trebalo mi vremena da se sjetim.
Plakao nisam, a ti ako si se odmah sjetio moje kritike na bespotrebnu blokadu celokupnog saobraćaja u većini grada, onda dečko, samo tri riječi: "Get a life".
Ako treba prevod, javi se ;)

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2020, 14:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Mar 2020, 15:35
Moooooooc je napisao:
Da bas su doktori krivi sto ne mogu citati stoci(ljudima) misli... X puta se desilo do sad, doktor na dezurstvu, dodje mu stoka i laze za podatke sto traze, i kad se sve procedure i pregled zavrsi oni se sjete reci da im je dolazio neko iz inostranstva ili su bili u kontaktu sa zarazenim... Jeste doktori su krivi, nek je stoka sve u pravu.
Sa druge stranje, manjina ima i doktora starijih koji se prave vazni pa bez zastite pregledaju, ali vecinski se desava ovo prvo

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Doktorima svaka cast ali kad vidim da su dojucerasnje konobarice u nedostatku medicinskog kadra postale "medicinske sestre", ja bih to sve pohapsio ili pobio ili oboje.

Sent from my London using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2020, 15:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Mozda su samo otvorili neki fus paket testova koji imaju sklonosti davati lazno pozitivne rezultate. Kad vidim ko se sve ukljucio u nabavku medicinske opreme, nista me ne bi cudilo.

Pisalo se jucer da je prosla turisticka agencija na tenderu za nabavku zastitnih maski,ili cega vec... Koga zanima, nek malo gugla pa ce doci i do imena direktora, povezanosti sa Gradom,itd...

Nece nas ubiti korona i drugi virusi, nas ce ubiti negativna selekcija.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2020, 15:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Mar 2020, 15:35
FDA u Americi odobrila lijek za Covid 19

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2020, 16:29 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Apr 2020, 22:42
Guzve na cesti,a ima dosta ljudi koji nece da nose maske,vrijeme je da pocnu takve kaznjavat,a ne Sve.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2020, 16:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2010, 10:22
Kad smo već kod maski, naletjeh na ovo.

Slika

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2020, 16:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
prokelj je napisao:
FDA u Americi odobrila lijek za Covid 19

U pitanju je lijek koji se koristi u lečenju ebole a koji se u istraživanju pokazao da skraćuje liječenje oboljelih od korona virusa.
I to će se primenjivati samo kod teško bolesnih jer su došli do zaključka da lijek ima veću korist nego rizik kod tih pacijenata.
Mada su Kinezi rekli da taj lijek ne pomaže u liječenju korone po podacima koje je objavila SZO.

Poslednji put menjao boban1982 dana 02 Maj 2020, 16:50, izmenjena 4 puta

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]