banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 11:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Apr 2020, 11:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Znači represalije čak se pojačavaju u BL.

Citiraj:
❗Sve ranije restrikcije i zabrane rada pojedinih djelatnosti, uključujući i djelatnosti kojima je od juče dozvoljen rad odlukom republičkog štaba, ostaju na snazi u Banjoj Luci, odlučio je Štab za vanredne situacije grada Banje Luke;

⏩Prema odluci Štaba, to znači da u Banjoj Luci i dalje nije dozvoljen rad trgovinama bijelom tehnikom, vodovodnim i elektro materijalom i sanitarjima, auto dijelovima, građevinskim materijalom, odnosno zabrane važe za set poslovnih djelatnosti koje su juče liberalizovane odlukom republičkog štaba;

⏩Iz ove odluke izuzet je jedino rad tržnica, ali uz veoma striktna pravila u vezi držanja distance, dezinfekcije i svih ostalih mjera predostrožnosti;

⏩Ova odluka je na snazi do 5. aprila, kad će biti ponovo preispitivana, zavisno od razvoja epidemiološke situacije;

❗️ Po odluci Štaba, u petak, 3. aprila u periodu od 07.00 do 11.00 časova na području Banje Luke zabranjeno je kretanje svim osobama ispod 65 godina, kako bi se izbjeglo miješanje sa starijom populacijom koja ima dozvolu izlaska u to vrijeme;

⭕️Od petka, 3. aprila, zabranjena je šetnja na gradska izletišta (Banj brdo, Park Mladen Stojanović, teretane u prirodi i zelene površine oko novog mosta na mjestu nekadašnjeg Zelenog mosta). Ovi prostori biće i fizički ograđeni;

⏩Štab je Domu zadravlja naložio dodatnu higijensko- epidemiološku analizu, dezinfekciju i kontrole u više poslovnih subjekata, u kojim ima zaraženih korona virusom, uključujući pošte, nekoliko republičkih fondova i tvornicu obuće „Bema“;

⏩Po odluci Štaba, Domu zdravlja je naloženo da, zavisno od kontrola, procijeni da li ima potrebne i za dodatnim mjerama, uključujući i eventualnu zabranu obavljanja djelatnosti;

⏩Od Republičkog štaba zatraženo da preispita odluku o dozvoli prevoza na međuoopštinskim linijima, manjim od 50 kilometara, te upozoreno da je nelogično da u Banjoj Luci bude zabranjen javni prevoz, a da i dalje nesmetano dolaze autobusi iz okolnih opština;

⏩Sve ove mjere donosene su sa ciljem zaštite stanovništva od daljeg širenja korona virusa, koji je juče odnio živote dva naša sugrađanina;

⏩Prema podacima zdravstvenih službi, u Banjoj Luci trenutno ima 157 zaraženih korona virusom.

Danijell kakva je sad klinička slika tvoga stubišta?

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2020, 12:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Pa stubište se još dobro drži. Iako je već u tridesetim, lift radi. Povremeno prestane da radi, ali dođe majstor da ga reanimira. Možda bi trebalo i okrečiti, zub vremena ostavlja tragove kao bore. Iako su prošle godine majstori zamazali.

Inače, na temu. Jedan pacijent u Kini je bio zaražen 49 dana.

Citiraj:
On days 2 through 5 of hospitalization, the patient presented with intermittent low fever, with the highest body temperature under 37.5
°C and other vital signs stable (Fig. 1A). A nucleic acid amplification test (NAPT) for COVID-19 was positive (Fig. 1A and 2D). Re-examination of Chest CT scan showed obvious resorption of the infection lesions of bilateral lungs. From hospital days 6 till now, the overall status of Case 1 remained stable. The patient presented with normal levels of vital signs including body temperature (Fig. 1A). Nevertheless, COVID-19 testing on specimens collected from oropharyngeal swabs on illness days 17, 22, 26, 30, 34, 39, 43 and 49 were positive and on illness day
47 was negative (Fig. 1A). T

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2020, 12:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Citiraj:
❗️ Po odluci Štaba, u petak, 3. aprila u periodu od 07.00 do 11.00 časova na području Banje Luke zabranjeno je kretanje svim osobama ispod 65 godina, kako bi se izbjeglo miješanje sa starijom populacijom koja ima dozvolu izlaska u to vrijeme;
U petak na posao u drugu smjenu samo izgleda.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2020, 12:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Može ići ko treba na posao.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2020, 12:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Danijell šaljivdžijo stara, šta je sa onom temperaturom u one djevojke?

Poslednji put menjao filozof sa vrbasa dana 01 Apr 2020, 12:21, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2020, 12:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Treba ovdje Švedski model.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2020, 13:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Danijell šaljivdžijo stara, šta je sa onom temperaturom u one djevojke?

Test neg na isteku 14 dana.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2020, 14:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Jutros neki "novinar" postavlja pitanje Seranicu a da ne zna osnovne termine.
Pa jel tesko barem malo se upoznati sa materijom. Jos je uspjeo i nasmijati ministra.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2020, 14:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Naši novinari su posebna priča. Čast izuzetcima.

Послато са KING_KONG_3 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2020, 15:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Podrška za još rigoroznije odluke da bi se smanjili okupi. Dobro je što su zatvorili izletišta i parkove, ljudi su se počeli ponašati kao da smo na feriju, a ne da vlada epidemija. Ovo sa penzionerima je iznuđena mjera. Žalili su se svim nivoima vlasti da je nas mlađe juče boljela ona stvar što u ta tri jadna sata oni nigdje nisu mogli stići. I sam sam se uvjerio da je to istina. Vidim 4 klinke na ulasku u market i red penzije i one ništa. Ne hebu živu silu. Stoka. Penzionerima u petak liježu penzije, vlast zna da su oni najuzorniji sloj društva, da uredno plaćaju svoje obaveze i da su tanki sa netom, stoga sklonimo neodgovorne klinke i bahate moodonje sa ulice, iz marketa, iz banke. Jašite ponovo od 11.30. I da, ova mjera se ne tiče ljudi koji tada idu na posao ili su tada na poslu.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2020, 15:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Meni uopste nisu jasni ljudi koji imali obraza jucer otici do prodavnicu prije 10:00. Ocigledno da takvih ima pun grad i zbog toga ovakva mjera.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2020, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
boban1982 je napisao:
Ovaj virus se raširio po cijelom svijetu i naučnici širom svijeta ga istražuju.
Do sada bi Amerikanci. prije svih izašli sa tvrdnjom da je ovaj virus vještački da je to istina.
Istina je da je jedna laboratotija,ne sećam se u kojem gradu,vještački napravila ovaj virus,ali nakon izbijanja epidemije u Kini,da bi lakše došli do vakcine.

U budućnosti će biti sve više virusa među ljudima jer čovjek sve više uništava njihovo prirodno stanište .

Па види, шансе да ће америка, кина, Русија, циа, нато, илуминати и ко већ све изаћи и рећи јавно "извините, бјелосвјетски народе, ми смо се играли и направили овај вирус да вас мало потаманимо, волимо се играти са вашим животима, хајде да заборавимо све и да се поново вооолимоо" су равне нули. Наравно да неће рећи и да ће оптужити неке продаваче на пијацама у Вухану. Постоји много тајни и ствари које ми обични смртници не знамо и много прича коијма се те тајне радње морају поткријепити, које пласирају ови горепоменути. А и не знам што би била невјероватна прича да је корона направљена у лаборатоирији. Дапаче, сасвим је логично :-?

Још једна мјера која је онако, мање логична и потребна. Ако се сви придржавају размака од 2-3 метра, нема бојазни по пензионере. Не знам каква је већа сигурност да старији од 65 иду један дио дана вани, млађи иду други дио. Осим што ће се мање сусретати једни са другима, али опет, уз довољан размак, све је могуће извести безбједно.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2020, 16:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Neka koriste elektronsko bankarstvo. :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2020, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Neka penzićima ne dostavljaju račune do maja.
Nema računa - nema redova u bankama.
I "mirna Bosna".
Ali, onda nema ni plata mnogima.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2020, 16:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo UK se danas približila broju od 600 žrtava. Prije sedam dana se vrtili oko 50 po danu. Očito još krdo nije steklo imunitet.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2020, 17:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
https://kurier.at/chronik/oesterreich/i ... /400798298

Da izvucem dvije teze:

1. Virusolog iz teksta smatra da se u Ischglu vec razvio imunitet krda jer po nekim istrazivanjima na jednog sa simptomim ide 9 bez ili sa sa slabim simptomima. Iduce sedmice ce napraviti 300 testiranja na antitijela pa ce se vise znati.
2. Ona veliku smrtnost u Italiji povezuje sa upotrebom nekakvih lijekova za visok pritisak koji se u AT ne upotrebljavaju.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2020, 18:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2017, 17:03
❗️ Po odluci Štaba, u petak, 3. aprila u periodu od 07.00 do 11.00 časova na području Banje Luke zabranjeno je kretanje svim osobama ispod 65 godina, kako bi se izbjeglo miješanje sa starijom populacijom koja ima dozvolu izlaska u to vrijeme....

:mad: :evil: :mad: :evil:

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2020, 18:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
BANJALUKA - Iz Gradske uprave su za "Nezavisne" pojasnili da u petak ujutro od sedam do 11 časova kad je uvedeno ograničenje za sve druge osobe osim starijih od 65 godina neće biti potrebne potvrde za one koji idu na posao.

"Ljudi će normalno moći ići na posao i neće im biti potrebne potvrde.

Ukoliko vas zaustave organi reda potrebno je samo naglasiti da ste krenuli na posao", dodali su iz Gradske uprave.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2020, 20:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Pa rečeno je da se svi koji rade mogu kretati....

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2020, 21:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
U prevodu, ljudi, pobogu, samo budite bar malo normalni i pustite naše drage penzionere da dignu svoje penzije i kupe sebi ono što im treba. I prekinite da se ponašate kao da se ništa ne dešava, bar dvajest dana, kakvo fensiranje po Banj brdu i pentranje na spomenik, pa ne morate bar u epidemiji korone praviti budalu od sebe.

Šetanje kraj Vrbasa i masovni badminton u PMS ostavite za period kada je tome i vrijeme. Za ljeto. Dajte da kroz sve ovo prođemo što bezbolnije.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]