banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 20:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Mar 2020, 12:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
hadzidado je napisao:
Trenutni je otkriven u Vuhanu. Gdje je nastao je pitanje jer Kinezi nisu našli 0 pacijenta(svašta se priča/piše).

Da, otkriven. Teže je otkriti gdje tačno je nastao. Pa i španski grip vjerovatno nema veze sa Španijom, nego oni kao neutralna država tokom WWI se imala vremena baviti sa tim.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 12:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jutros ja u poštu otišao, taman počeli raditi. Na ulazu spužva natopljena dezinfikacionim sredstvom. Pored čova sa špricom da našprica posjetiteljima ruke. Unutra drugi čiko ide od radnice do radnice i onim "daljinskim" toplomjerom im mjeri temperaturu.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 12:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Čiča iz Rogače je napisao:
munja.alex je napisao:
Ali bi trebalo, zar ne? Nemoj jebat...

Oni vjeruju u boga a ti vjeruješ političarima i plaćenim epidemiolozima...u konačnici ,svi vjeruju u svoje autoritete

Juče umrije onaj episkop od korone. Njihovi autoriteti vode 1:0

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 12:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Citiraj:
УКЦ: Преминула два мушкарца старије животне доби

На Клиници за инфективне болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске преминула су два пацијента, мушкараци старије животне доби.
- На Клиници за инфективне болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске упркос максималним напорима љекара и особља наше установе да им спасу живот, преминула су два пацијента, мушкараци старије животне доби, наводи се у саопштењу УКЦ-а Републике Српске.

Ријеч је о пацијентима из Бањалуке и Лакташа код којих је раније било потврђено присуство новог вируса корона, а који су имали више хроничних удружених обољења.

Пацијент из Бањалуке лијечио се у Клиници за инфективне болести од 22. марта, а пацијент из Лакташа од 27. марта 2020. године.

https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=377035

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 13:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 21 Dec 2012, 16:36
Smatram da je ova mjera oko Fonda solidarnosti i pomoci morala biti obavezujuca. Ovako dobrovoljno darivanje nece mnogo pomoci ...

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 13:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
The_new_Statesman je napisao:
munja.alex je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Uglavnom...Italijani broje mrtve na isti način kako Dodik broji glasove nakon izbora

Da li nacin brojanja cini situaciju bezopasnom?

Ono jesu Micic i Cicko izdrzali svasta, ali ne bih rekao da su ovom slucaju mjerilo ponasanja.

Nego, sta je danas popularno medj rajom?

Prvo se pricalo kako je virus lazan.
Pa se onda slavilo kako ce virus razjebati globalizaciju, dakle nije vise lazan.
A zadnja mantra je da je lazan i da je sredstvo jos jace globalizacije.
Sutra da se rasiri i da krene masovno umiranje bi automatski prestao biti lazan. Onda bi bio stvoren da posluzi dominaciji.
Tako nešto slično toj zadnjoj konstataciji izvali Radovan III na kormilu Vlade....i osta živ.

Volio bih da se forumski teoreticari zavjera odluce bar za jednu od predlozenih. Ovo svskodnevno skakanje sa jedne na totalno drugaciju teoriju pocinje smarat.

Ne postoji forumas koji vise skakuce sa teme na temu, teorije na teoriju, brzo napustanje jucerasnjeg stava i sminkanje toga nekom misterijom :D
Evo npr, reci mi kakve veze ima da li je virus lazan ili ne sa teorijama razjebavanja ili jacanja globalizacije, unistavanja malih ili velikih ekonomija, jacanjem ili slabljenjem velikih igraca na trzistu ili sl.?

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 13:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Malo ko će stisnuti da ne ispoštuju fond solidarnosti.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 13:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Maj 2016, 23:45
danijell je napisao:
hadzidado je napisao:
Trenutni je otkriven u Vuhanu. Gdje je nastao je pitanje jer Kinezi nisu našli 0 pacijenta(svašta se priča/piše).

Da, otkriven. Teže je otkriti gdje tačno je nastao. Pa i španski grip vjerovatno nema veze sa Španijom, nego oni kao neutralna država tokom WWI se imala vremena baviti sa tim.
I spanska groznica je iz Kine dosla sa njihovim radnicima u Evropu

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 14:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
_зока je napisao:
munja.alex je napisao:

Oni vjeruju u boga a ti vjeruješ političarima i plaćenim epidemiolozima...u konačnici ,svi vjeruju u svoje autoritete

Па и Христоса су успјели да разапну на Крст. Каква је то логика :roll: :roll:
Misle...govorim u trećem licu...da je korona obična propaganda i da je smrtnost u pojedinim državama koje se medijski prate,ista kao prethodnih godina.Da korona virus nije glavni uzrok smrti građana (recimo Italije) već bolesti koje pacijenti vuku prije zaraze.
Misle da će sa COVIDom biti isto kao što je bilo sa svinjskim gripom koji je nakon epidemije proglašen bezopasnijim od influence
Misle da smo kao društvo odgajani da bespogovorno slušamo autoritete (političare,sveštenike,doktore) koji u svojim rukama imaju sve...od medija do zakonodavnih i represivnih tijela i da su oni po nekom piramidalnom svjetskom uređenju samo dobro plaćeni šrafovi u mašineriji koja nas melje.
Misle da se gorepomenutim autoritetima ne može suprostaviti zdravim i logičkim razmišljanjem jer šta znači jedna logička i promišljena rečenica koja je rečena iz usta npr nekog banjalučkog zanatlije,radnika,studenta naspram riječi epidemiologa Predraga Kona koji je usput lobista Novartisa i koji je Srbiji uvalio nepotrebne inekcije protiv gore pomenutog svinjskog gripa za tričavih 26 miliona evra.

Све речено је истина, осим да је корона пропаганда. Постоји, итекако, нажалост. Само, да је настала тако што је са једног шишмиша прешла на продавца на пијаци у Вухану, нешто не знам... Али о том по том, хемијских и медицинских ратова је било и биће.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 14:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Umetnik je napisao:
[
Па и Христоса су успјели да разапну на .

Logika je da vjera očigledno ne štiti od korone, a Hrista su razapeli jer je njegov tata smatrao da to treba tako, očigledno.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 14:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

U Srbiji najteži dan od početka. Preko 100 novih slučajeva i 7 mrtvih.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 14:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Dec 2011, 21:42
pinturichio je napisao:
Smatram da je ova mjera oko Fonda solidarnosti i pomoci morala biti obavezujuca. Ovako dobrovoljno darivanje nece mnogo pomoci ...

Moze ici i kao dobrovoljna ako se oni koji su najvise pokrali samo odreknu svojih naknada i plata u visini od najmanje 50%,da vidis kakva bi lancana dobrovoljna reakcija bila nakon toga.Ovako posto od toga nema nista,ja je necu dobrovoljno dati,a mislim ni vecina gradjana.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 14:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Ne moraš druže, ima nas koji hoćemo.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 14:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Umetnik je napisao:
Све речено је истина, осим да је корона пропаганда. Постоји, итекако, нажалост. Само, да је настала тако што је са једног шишмиша прешла на продавца на пијаци у Вухану, нешто не знам... Али о том по том, хемијских и медицинских ратова је било и биће.

Stručnjaci širom svijeta su vršili istraživanje genoma virusa i svi su došli do zaključka da je virus potekao iz prirode i da je vjerovatno sa šišmiša prešao na čovjeka.
Vrlo rijetko virus mutira u toj mjeri da pređe sa životinje na čovjeka ali dešava se.
Dobra stvar je što ovaj virus vrlo malo mutira od kada traje epidemija ,puno manje od virusa sezonske gripe,pa kada se pronađe vakcina moći će biti korisna duži niz godina.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 14:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

_зока je napisao:
Ne moraš druže, ima nas koji hoćemo.

Svaka tebi cast, ali morala je mjera postati obavezujuca...
Ja ovo sve necu osjetiti po svoj prilici... Nemam neku narocitu platu... Zao mi je ljudi koji rade za minimalac, na 4 sata itd...
A bez obavezivanja ozbiljne pare se nece sakupiti...

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 15:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Skoro 400 mrtvih u VB. Evo razloga usporavanja tokom vikenda.

Citiraj:
Nicola Sturgeon said the sharp rise was partly because 108 of these positive tests came from a lab which was unable to submit data over the weekend.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 15:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
boban1982 je napisao:
Umetnik je napisao:

Stručnjaci širom svijeta su vršili istraživanje genoma virusa i svi su došli do zaključka da je virus potekao iz prirode i da je vjerovatno sa šišmiša prešao na čovjeka.
Vrlo rijetko virus mutira u toj mjeri da pređe sa životinje na čovjeka ali dešava se.
Dobra stvar je što ovaj virus vrlo malo mutira od kada traje epidemija ,puno manje od virusa sezonske gripe,pa kada se pronađe vakcina moći će biti korisna duži niz godina.

Добро, али шта ћемо с овим: https://www.rai.it/dl/RaiTV/programmi/m ... .html#p=39 ?
Или ево с преводом: https://www.youtube.com/watch?v=3ew8L1FSZ_w

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 16:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
_зока je napisao:
munja.alex je napisao:

VJEROVAT ćemo Vučićevim sredstvima javnog informisanja da je vladika umro BAŠ od korona virusa
I moja baba je umrla u 93 godini od sezonskog gripa i dan danas vjerujemo da je umrla od starosti a istina je...da je mogla još koju poživjeti da nebi kobne influence.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 16:11 
Administrator
Korisnikov avatar

Pa ne umire se baš od korone kao što se ne umire baš ni od side. Al da obe bolesti dovode do smrtnog ishoda koji bi bez njih bio malo vjerovatan mislim da nema spora.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 16:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
https://www.index.hr/vijesti/clanak/kak ... 70524.aspx

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]