Lucifer je napisao:
Odakle ti ova informacija? Jel imas nekog u studentskom koga licno znas ili je ovo neko objavio na facebooku, twiteru itd?
Ja koliko sam upucen stari studentski je iseljen jos pocetkom marta kada su zatvoreni fakulteti, a studenti poslani kucama upravo zbog priprema studentskog za karantin tako da ne bi trebalo biti studenata ni njihovih stvari. Ne znam koji bi bio smisao trpati zarazene zajedno sa studentima...
Nije tačno da je iseljen zbog pripreme za karantin.Stvar je tekla ovako: izbilo sr4nje sa ovim virusom, obustavljena predavanja a većina studenata otišla kući jer nisu imala šta da rade.Ja i šačica studenata smo ostali.Otišao sam preko tog jednog vikenda kući kako bih u ponedjeljak (valjda) saznao da imam nekoliko sati da odem po stvari prije nego što trajno zatvore paviljone zbog dezinfekcije.
Fast forward na koji već datum kada smo saznali da su preko noći odlučili da se u paviljone smještaju zaraženi pri čemu su nepoznati ljudi kopali po tuđim stvarima kako bi ih iznijeli iz soba.Najveća jebada je to što su ih sve stavili u paviljone 1 i 2 umjesto u 3. i 4. gdje imaju ambulantu i dentalnu kliniku, ali eto, 4. paviljon je samo za elitu a on se ne smije dirati ni u kom slučaju...Još se ta 2 paviljona nalaze pored velike stambene zone a 3. i 4. se nalaze u maksimalno izoliranom dijelu, čak imaju i ograde...
Što se tiče krađe, da.Žalili su se ljudi na Facebook-u, a vidim da je isto bilo i kada je raznesen krov prije oko 2 godine.
Megabyte je napisao:
Odes sa rukavicama pa nek po njima sprica
I ta stvar sa rukavicama je bezveze.Ako sve diraš rukavicama šta si postigao?Isto kao da ih nemaš.Jedino što sada ne uništavaš ruke dezinfekcionim sredstvima već rukavice.
Usput, koja je svrha sa ovim testovima ako nema lijeka?Ako se radi o zaštiti zdravih od bolesnih onda je to osuđeno na propast.