banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Jul 2025, 00:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 142 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Okt 2019, 07:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
A.J.V.A.R. je napisao:
pegla, mali ručni usisivač i klasični usisivač koji su svi svakodnevno u pogonu

Kad stigneš svakodnevno? A i zašto? :)

Kuvalu za vodu dušu vadim (Vivax), Delimano chopper koristim kao mini blender za kašice svaki dan. Par puta sedmično mikrovalnu (Beko) i veliki blender (neki old school njemački, neuništiv, u njemu meljem i orašaste). Mikser rijetko, a štapni nikako, mogla sam i bez njega, nikad ne napravi glatki mix kao blender. Pegla i toster no name, usisivač Beko koristim kad stignem :D

Famozni pizza pekač dobijen na poklon, ne znam kud bih s njim, a pogotovo nema šanse da kupujem pekače za palačinke, hljeb i sl.

Ne jurim nikakve brendove, dok radi dobro je, kad ne radi kupim novo.

Poslednji put menjao Najgora dana 22 Okt 2019, 07:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2019, 07:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Ja bih voljela imati dobar aparat za kafu, al nikako da se posvetim toj problematici. Imam neki zepterov, ali u njega mogu samo njihove kapsule, a kafa im je postala bas ruzna.
Imam onaj mixy od zeptera pa s njim moze i blendanje, i orasasti plodovi, i kao mikser za kreme i kolače, to bas koristim. Kao i onaj kao toster, sto "pritisnes" sendvic, i to je stalno u upotrebi i kuhalo za vodu.
Imam onaj vaxy za vakumiranje i staklene posude za to, sto je
stvarno super ali ja se ne sjecam se da li sam ista vakumirala zadnjih 100g.
Mozda najbolje napraviti neku forumsku rasprodaju/razmjenu aparata koje ne koristimo. :D

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2019, 07:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 31 Jan 2013, 18:13
zaboravih pizza pekac tkz picopek,neka spanska marka, jako skup bio, tipa 350 km,ali, alal mu cufte, radi 15 god bar 3x sedmicno,manje za pizze koliko pece rostilj odlicno,plus podgrijavanje svega i svacega pa je pita od ujutro uvece ili sled dan kao da je sad iz rerne

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2019, 08:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
@Najgora - svaki dan tona mrva u trpezariji i dnevnom se usisa jer me to nervira, cijeli stan ne usisavam svaki dan. A pegla je svakodnevno u upotrebi u smislu da se popegla sta se naredni dan oblaci. Masovno peglanje je uglavnom rezervisano za vikend i tada nema puno jer poslije susilice i nema mnogo posla :).

@lolly - tava za palacinke i pekac za palacinke su, da izvines, isto sranje samo drugo pakovanje :). Imala ti posebnu tavu koju koristis samo za palacinke ili aparat za njih mu dodje na isto. Jedina razlika i najbitnija zbog koje je i kupljen je dimenzija. Kod mene se ne pravi manje od 20-25 standardnih palacinki, a ove iz palacinkara su 2-3 puta vece od standardne. Napravim 7-8 njih i svi zadovoljni, a ponajvise ja jer krace traje i pecenje i mazanje s obzirom da ih je brojcano manje. I isto kao i sa tavom, ocistim palacinkar i cusnem ga negdje do iduce upotrebe.

Sto se tice aparata za kafu, ja sam osmekala favorita, samo je skupooo:
De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110.B

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2019, 08:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skypostman je napisao:
Ima li ko pekac hljeba, koji proizvodjac se najbolje pokazao?

Imam ja Moulinex-ov i odlicno me sluzi. Pored hljeba, cesto zamjesim samo tijesto za picu ili kiflice. Pisala sam na nekoj temi vec da sam i pekmez u njemu pravila :).

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2019, 08:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Kakve su te vakumirke? Razmišljam da nabavim za vakumiranje domaćih suhomesnatih proizvoda... Je li dovoljna ona najjeftinija od 60-70KM ili da ganjam nešto bolje, gde se poslije nabavljaju vrećice kad se potroši ono što dođe uz nju?...
+1 za Moulinex pekač, u pogonu već par godina...

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2019, 08:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
A.J.V.A.R. je napisao:
@Najgora - svaki dan tona mrva u trpezariji i dnevnom se usisa jer me to nervira, cijeli stan ne usisavam svaki dan. A pegla je svakodnevno u upotrebi u smislu da se popegla sta se naredni dan oblaci. Masovno peglanje je uglavnom rezervisano za vikend i tada nema puno jer poslije susilice i nema mnogo posla :).

Šta znam, izgleda mi ne mrvimo toliko ili ignorišem nesvjesno mrve :)
Veš koji može u sušilicu svakako ne peglam, a ovo što ne može, tipa majica sa šljokicama i aplikacijama nakupim jednom sedmično i riješim.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2019, 08:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Ja kupio Gorenje prošle godine u Zokiju na nekoj akciji. Oko 100 km. Kese poskupe,ali kad uzmeš u obzir da sve suvog što vakumiraš može stajati ihahaj... Odlična stvar, samo žalim što ne kupih ranije.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2019, 08:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja nemam taj aparat za vakumiranje sa kesama, vec onaj sto vakumira hranu u staklenim posudama. Imam nekoliko vrsta tj. velicina tih posuda sa tim nekim spec poklopcima, za vakumiranje hrane. I onda aparatom izvuces vazduh i tako mozes 100 dnevno u istoj posudi istu hranu vakumirati i koristiti. Al kao sto rekoh, slabo koristim. Skoro nikako

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2019, 09:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Pošteni Srda je napisao:
Ja kupio Gorenje prošle godine u Zokiju na nekoj akciji. Oko 100 km. Kese poskupe,ali kad uzmeš u obzir da sve suvog što vakumiraš može stajati ihahaj... Odlična stvar, samo žalim što ne kupih ranije.

Naručiš kese preko Alija... :D

Npr: https://www.aliexpress.com/item/3278911 ... 4c4d90MjHn

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2019, 09:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Ovaj tvoj link:
"Can not deliver to Bosnia And Herzegovina"

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2019, 10:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Citiraj:

Ovo je jeftino da jeftinije ne moze biti. Bez 700-800€ ne treba pocinjati tu pricu.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2019, 10:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jul 2011, 07:27
despot777 je napisao:
Kakve su te vakumirke? Razmišljam da nabavim za vakumiranje domaćih suhomesnatih proizvoda... Je li dovoljna ona najjeftinija od 60-70KM ili da ganjam nešto bolje, gde se poslije nabavljaju vrećice kad se potroši ono što dođe uz nju?...
+1 za Moulinex pekač, u pogonu već par godina...

Iz mog iskustva dovoljna ti je i najobičnija vakumirka, ne treba ganjati neke brendirane. Kese možeš nabaviti u Modulu, kod prijedosrske petlje su (blizu hale Farma Prom), ja uzimam tu, otprilike 20 KM za 100 kesa, bude mi više nego dovoljno. Kvalitet im je prilično dobar, u poređenju sa kesama koje sam kupovao na drugim mjestima.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2019, 10:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Citiraj:

Ovo je jeftino da jeftinije ne moze biti. Bez 700-800€ ne treba pocinjati tu pricu.

Ocigledno nismo isti finansijski razred.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2019, 10:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nema to veze. Vec je jeftino i cisto bacanje novca. Bolje je uzeti sa kapsulama ili sa onim pads.

Ta ista firma najvise proda aparata koji su skuplji od cifre koju sam pomenuo.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2019, 11:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

700-800€ za kucni kafe aparat bih dala samo kad bi uz kafu ispadao i zlatni dukat pride.
Aj molim te..

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2019, 11:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To vam je kao Vivax TV od 250 maraka spram Panasonica od 800. Tako posmatrajte. Plus sto ce ovaj jeftini kafe aparat najvjerovatnije zavrsiti svoju karijeru cim prodje garancija.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2019, 12:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2010, 18:28
Ми смо имали прије тај апарат (De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110.SB - разлика је само у боји у односу на првобитно наведени модел, наш је био силвер) и тада је купљен као једини апарат вриједан пажње у понуђеном цјеновном рангу.

У принципу ова машина је изузетак од уобичајне праксе која је већином истинита (више пара, више музике).

Апарат је радио више него добро, није имао ове фенси екране на додир и слично, али је кафу правио ко луд. Једноставно се одржава и не одаје утисак да је ”смеће” квалитетом израде. И дан данас ради пуном паром у другом домаћинству без замјерке (преко 3 године од куповине истог).

Од замјерки или разлика у односу на нови (који је из ове фенси категорије) могу навести изглед и ниво буке (бучан је кад меље). О укусу немам много шта рећи, он више зависи од зрна које се користи, али за неке ”нормалне” кориснике је био сасвим ок. И да, то ми је продавац рекао приликом куповине, да не може мљети кафу на најфиније подешавање, чини ми се да је било од 1 до 10 и да испод 2 не треба штимати јер зна да заглави. Ми смо користили на 3-4 и било је све у реду, није никада заглавио.

С моје стране препорука у том цјеновном рангу свакако.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2019, 12:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2017, 23:20
Gubiš se TNS.
Dal si realan? Pa, kafići daju tolike pare na aparate.
Da ne spominjem da nemaš inženjerski pristup problematici :P

Ima li iko ono malo "italijansko" cudo za kafu?

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2019, 13:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 31 Jan 2013, 18:13
kafici daju za polovne 2000-5000 km,a nove malo ko i kupi..tu nema stednje, glavna zarada je na kafama i cajevima, pa shodno tome..

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 142 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]