banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 18:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9343 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278 ... 468  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Total TV u RS
PostPoslato: 14 Okt 2019, 20:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Nov 2016, 23:29
Može,ali ne radi preko WiFi,moraš povezati LAN kabal sa TV.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2019, 11:18 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Jul 2013, 12:16
Ubacena zadruga tv na eon 1-4 trenutno je otkljucano.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2019, 15:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009, 15:22
evo je, nova afera. vlasnici totala, neki operater iz banjaluke i elektrokrajina

Od kada su Večernje novosti otkrile da je Trion Tel nelegalno izgradio telekomunikacionu u mrežu u Banja Luci, javnost se opravdano pita kako se je takvo nešto uopšte moglo dogoditi pored svih inspekcija. Javnosti nije poznato da se radi o “povratnicima“ koji su ponovili crnu gradnju.

Plan o nelegalnoj gradnji je osmišljen još 2017 godine. Tada se činio vrlo jednostavnim: krijući, što prije instalirati čim veću mrežu u Banjoj Luci, te pri tome izbeći dugotrajnu, zahtjevnu i skupu proceduru dobijanja građevinskih dozvola i plaćanja svih taksi za šta, očito ni Trion Tel ni Telemach, nisu imali interesa.

Javnosti je takođe malo poznato da su Trion Tel i Telemach pri sprovođenju tog plana od gradonačelnika Banje Luke Igora Radojičića, dobili “hladan tuš” na samom početku izvođenja tog plana 2017. godine. Da podsjetimo na citat iz novinarskog teksta objavljenog 2017.godine (24.03.2017).

Banjalučki inspektori jutros su, po nalogu gradonačelnika Igora Radojičića, počeli sa uklanjanjem nelegalno postavljenih instalacije dva gradska kablovska operatera. Akcija, koja je počela skidanjem instalacija na Banjalučkom polju, u blizini poslovne zgrade “Euroherca“, odnosi se na kablovsku kanalizaciju preduzeća “Soft net“ i “Trion tel“.

Gore napisano najbolje demantuje onu narodnu da se novcem sve može kupiti. Poslije odlučne intervencije grada Banjaluka, kompanije Trion Tel i Telemach su promijenile strategiju. Nelegalnu gradnju kablovske mreže su od tada dalje neovlašteno obavljali kroz cijevnu kanalizaciju “Elektrokrajine” i takva gradnja je ostala sakrivena pred inspekcijama, najviše zahvaljujući pojedinim tadašnjim funkcionerima “Elektrokrajine”.

Međutim, nije ostala sakrivena pred svima. Novinari Večernjih novosti su prvi došli do informacija o nelegalnoj gradnju koja će ući u anale kao najveći projekat građen “na crno” koji je, kako je objavljeno, trebao biti prodat Telemachu za 28 miliona maraka, što ovu nelegalnu gradnju postavlja na prvo mesto u istoriji Srpske.

Po definiciji gradnja “na crno” predstavlja opasnost za ljude i okolinu. Začuđuje da su neke poslovne banke, koje bi morale prednjačiti u sigurnosti podataka i njihovoj zaštiti, prenosile te podatke putem nelegalne i (posljedično) nezaštićene mreže, pa obim moguće štete i rizika, za zloupotrebu potencijalno ukradenih podataka u budućnosti u ovom momentu nije moguće sagledati.

U slučaju Trion Tel-a je iznenađujuće da su građani bili mnogo oprezniji od nekih poslovnih banaka, pa je relativno mali broj korisnika iskazao povjerenje kompaniji Trion Tel.

I, kako to obično biva, Trion Tel u ovoj situaciji nije pomislio na korisnike koji će uklanjanjem tih, na crno postavljenih, kablova ostati bez usluge, pa je to dodatna dimenzija ove nelegalne gradnje – da se želja za lakom zaradom ne obazire na posljedice.

Da bi Telemach kupio mrežu izgrađenu na crno za 28 miliona maraka – niko ne može tvrditi da to predstavlja poslovni interes Telemacha.
Sigurno je da se iza toga krije neki drugi interes. Koji i čiji, to će biti jasnije kada se razotkrije ko sve je lobirao za to da ovaj nelegalni projekat Trion Tel-a uspije.

http://srpskacafe.com/2019/10/afera-tri ... MDh9gNf6Ek

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2019, 16:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Srpska Cafe i "istraživačko novinarstvo" :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2019, 17:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Elta polaže kablove vikendom jer nema inspekcije, a bune kad neko drugi koristi njihov recept. Trebali su im neki keš uplatiti za autorska prava.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2019, 18:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Koliko je meni poznato, a zanimalo me i čitao sam svojevremeno nešto o ovome, kada je to bilo aktuelno na forumu, polaganje kablova i optičke mreže u gradu Banjaluci je legalizovano gradskim odlukama i propisima, na sve se plaća taksa i Grad prihoduje pristojna sredtstva po tom osnovu. Nije uopšte bitno kada se kopa, već je važno da kablaža kako kablovske televizije tako i optika bude položena u roku koji propiše nadležni gradski organ i to se dobrano poštuje. E to kačenje kablova po stubovima, nije u skladu sa propisima koje je msm prije godinu dvije donijela gradska skupština. Takve stvari inspekcija kažnjava, već smo mislim na ovu temu pisali, i to nema ama baš nikakve veze sa istraživanjem u novinarstvu već sa poštovanjem gradskih propisa kojih bi se svi trebali pridržavati. Od novinarstva niko nikad koristi nije vidio. :)

Što se tiče konkretno, ovog slučaja, imam jednog druga koji radi u Elektrokrajini baš ću se raspitati. ;)

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2019, 11:46 
Majstor
Majstor

Koristili eon iko ovaj preko totala na smart tv meni nece ni jedna verzija sto sam skinuo?

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2019, 11:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
U Total paketima nema EON smart tv aplikacije.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2019, 12:04 
Majstor
Majstor

Znam to nego ja sam skidao ovu aplikaciju za android telefon prosle godine za android box neku stariju verziju eona pa je radilo samo bilo sporo bio mi slab android box sad uzeo smart tv pa gledam korisiti li iko tako skinuo 4-5 verzija pa nece.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2019, 12:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mislim da više ne može,aplikacija prepoznaje o kojem smart uređaju je riječ.
Može se uzeti kod Telemacha EON na drugoj mreži,ima i smart tv aplikacija ali nema Arene i RTS uz puno lokalaca iz federacije pa se ne isplati to kupovati.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2019, 13:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

bojanbojan je napisao:
Znam to nego ja sam skidao ovu aplikaciju za android telefon prosle godine za android box neku stariju verziju eona pa je radilo samo bilo sporo bio mi slab android box sad uzeo smart tv pa gledam korisiti li iko tako skinuo 4-5 verzija pa nece.

Ne funkcioniše više ta mobilna aplikacija na Android TV OS. Radi samo na android boxovima koji imaju "obični" Android sisitem i naravno potreban je miš.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2019, 16:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009, 15:22
drug je napisao:
Koliko je meni poznato, a zanimalo me i čitao sam svojevremeno nešto o ovome, kada je to bilo aktuelno na forumu, polaganje kablova i optičke mreže u gradu Banjaluci je legalizovano gradskim odlukama i propisima, na sve se plaća taksa i Grad prihoduje pristojna sredtstva po tom osnovu. Nije uopšte bitno kada se kopa, već je važno da kablaža kako kablovske televizije tako i optika bude položena u roku koji propiše nadležni gradski organ i to se dobrano poštuje. E to kačenje kablova po stubovima, nije u skladu sa propisima koje je msm prije godinu dvije donijela gradska skupština. Takve stvari inspekcija kažnjava, već smo mislim na ovu temu pisali, i to nema ama baš nikakve veze sa istraživanjem u novinarstvu već sa poštovanjem gradskih propisa kojih bi se svi trebali pridržavati. Od novinarstva niko nikad koristi nije vidio. :)

Što se tiče konkretno, ovog slučaja, imam jednog druga koji radi u Elektrokrajini baš ću se raspitati. ;)

ko placa gradu taksu i koliko novca od toga zaradi grad?

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2019, 22:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Svi plaćaju gradu taksu. Kao što sam već napisao, još jednom se mislim baš ovdje negdje na ovom forumu povela diskusija na ovu temu, ili na onom od Elta kabela, nebitno, uglavnom mora se plaćati - ima dvije godine. Grad prihoduje najmanje 200 000 KM godišnje na osnovu nove mreže,a za legalizaciju postojeće ide od 20 do 50 000 u zavisnosti od zone.

https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=254337

http://www.banjaluka.rs.ba/wp-content/u ... ljiste.pdf

Citiraj:
Za posebnu, prvu i drugu sezonu godišnji paušal iznosi 50.000 KM, za treću i četvrtu zonu naknada je 30.000 KM, dok je za petu i šestu zonu i ostalo građevinsko zemljište godišnje potrebno uplatiti 20.000 KM.

https://www.banjaluka.rs.ba/%D0%B7%D0%B ... _pismo=cir

Stoga, svi bi trebali plaćati. Bez izuzetka.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2019, 22:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Daky je napisao:

Ne funkcioniše više ta mobilna aplikacija na Android TV OS. Radi samo na android boxovima koji imaju "obični" Android sisitem i naravno potreban je miš.

Ta aplikacija na android box-u je otpočetka bila smeće. Ako me išta iznervira to je miš. :D

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2019, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa baš zato što i nije namjenjena za android box nego za telefon i tablet :)

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2019, 22:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Smeće :D

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2019, 22:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma važi :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2019, 23:55 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Okt 2013, 18:47
drug je napisao:
Ta aplikacija na android box-u je otpočetka bila smeće. Ako me išta iznervira to je miš. :D

Eon je vrh...Vjerovatno je tvoj uredjaj smece.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2019, 12:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

bojanbojan je napisao:
Jesi pokušao instalirati probnu verziju EON smart tv aplikacije?

Jest da traje 15 dana

https://www.google.com/search?q=eon+free+trial

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2019, 14:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

mark05 je napisao:
drug je napisao:

Eon je vrh...Vjerovatno je tvoj uredjaj smece.

Obzirom da je moj uređaj vrh i sve na njemu radi fenomenalno, osim aplikacije o kojoj smo upravo pričali, a za koju treba je#eni miš, biće ipak da je ipak ona smeće. :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9343 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278 ... 468  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]