banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 06:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 475, 476, 477, 478, 479, 480, 481 ... 576  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jul 2019, 05:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Nis ni ti...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2019, 16:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2016, 23:33
Džontra je napisao:
Zanimljivo je oko tog Pelješkog mosta da se kaže Dodik ide uz dlaku hrvatima, ali samim tim što opozicija kontrira Dodiku po tom pitanju, to govori da oni idu uz dlaku mošnjacima...neki bi rekli zaslužili su nadimak Bakirovi Srbi..

Да ли ти живиш у Републици Српској или у Федерацији БиХ?

Да ли је наш интерес Пељешки мост или уклањање депоније код Новог Града?

Да ли си ти Србин или се размишљаш о томе хоћеш ли бити Хрват или Бошњак?

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2019, 16:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja samo kažem ako jedne prozivaš da su jedno, po automatizmu ti si ovo drugo...
Dalje pelješki most i deponija nemaju nikakvu dodirnu tačku jedno s drugim, tako da izbor ili jedno ili drugo nema smisla...Normalno da se pitanje deponije treba srediti ali kao što rekoh dve nepovezane teme. Treće, kurčite se koliko hoćete, ali nakon 10 godina pitanje movog graničnog prelaza je krenulo s mrtve tačke i bilo bi ga lako stopirati da je Dodik krenuo protiv ovog Pelješkog mosta, i nema potrebe se ni pretvarati da to nije istina.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2019, 16:57 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Nikako ne treba smetnuti sa uma da i pored izgradnje samog mosta Hrvati mogu da nas jebu sa pristupnom saobracajnicom, nadalje sa izgradnjom granicnog prelaza itd itd...
Bez obzira na pricu o mostu, moje misljenje je da ovo sa novim prelazom u Gradisci nece biti zavrseno u sledecih deset godina...

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2019, 17:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
To je promjenljiva stavka.
Npr. Mile je sa Peljesackim mostom pobrao prilican tihih poena. Samim tim svaki njegov (srpski) projekat nece biti bas toliko docekan na noz od strane hr galamace desnice.

Ima tu jos rada, ali sustina se svodi na to da obican puk glasno zeli taj most. Malo karikiram, ali to je to.

Taj most nije neizgradjen iz mrznje prema Mili, vec iz istog razloga sto skoro nigdje nema table Beograd.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2019, 17:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Druga stvar, meni samo nije jasno zašto je opozicija toliko protiv te ideje da se ne dira Pelješki most? Kakvu to konkretnu korist opozicija ima ako se uloži neka žalba na njega, da se toliko protive Dodiku, osim Mile hrvat i Milin kum gradi most retorike...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2019, 17:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pitas veoma komplikovane stvari.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2019, 17:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislim da nema jednostavnijeg pitanja? Evo SDS kaže da Pelješki most nema nikakve veze sa Republikom Srpskom i nema nikakvog interesa tu, ali toliko su spremni da kontriraju Dodiku koji ako ćemo iskreno, zagovara nemješanje u izgradnju istog. Kontriranje Dodiku u stvari vodi njihovom kontriranju samih sebe...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2019, 17:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Opet ti... Fino ti kazem da je to prekomplikovano pitanje.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2019, 17:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
Druga stvar, meni samo nije jasno zašto je opozicija toliko protiv te ideje da se ne dira Pelješki most? Kakvu to konkretnu korist opozicija ima ako se uloži neka žalba na njega, da se toliko protive Dodiku, osim Mile hrvat i Milin kum gradi most retorike...

Да ти објасним простим језиком да би ти то разумио.

Опозиција мисли да нама није требало да се са тим хватамо у коштац.
Туку се Хрвати и Бошњаци и ми сад требамо некоме да држимо страну.
Просто окренеш главу и довиђења.

Који ми имамо интерес у томе?
Да је било у пакету и рок завршетка моста у Градишци и уклањање депоније и тај мост на Пељешцу, па би имало смисла да се потеже то питање.
Овако ми њима дали шта они хоће и сад имаш 16 мјесеци блокирање од Комшића и Џаферовића свега што је нама у интересу.

Ко то нама гарантује да ће они уклонити депонију?

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2019, 17:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cudno vam to nemjesanje :lol:

Elem, Specijalni... Cini mi se da si mi ostao duzan odgovor na pitanje u vezi odnosa prema vecini poslanika koji dolaze iz partija sa rjecju "demokratska" u nazivu.

I s tim u vezi, kakav je vas stav na Saroviceve kombinacija da putem preglasavanja u Predsjednistvu (i vjerovatno slijednog gazenja entitetskog veta u NSRS) dodje na poziciju predsjedavajuceg VM?

A tu se glasovi naroda onda ne pikaju? Ili cemo morati i zaboraviti kako je i Mile dosao na vlast sa dva poslanika. Prvi put. Drugi put je pregazio.

M?

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2019, 17:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:

Elem, Specijalni... Cini mi se da si mi ostao duzan odgovor na pitanje u vezi odnosa prema vecini poslanika koji dolaze iz partija sa rjecju "demokratska" u nazivu.

I s tim u vezi, kakav je vas stav na Saroviceve kombinacija da putem preglasavanja u Predsjednistvu (i vjerovatno slijednog gazenja entitetskog veta u NSRS) dodje na poziciju predsjedavajuceg VM?

A tu se glasovi naroda onda ne pikaju? Ili cemo morati i zaboraviti kako je i Mile dosao na vlast sa dva poslanika. Prvi put. Drugi put je pregazio.

M?

Шта је писац хтио да каже?

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2019, 17:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dakle opet, nije naša stvar da se mješamo, ali kontriraćemo polititici nemješanja, u slučaju koji je čist ko suza? Takođe kontriraćemo slučaju koji nikakve veze nema s nekim drugim slučajem, ali zbog tog slučaja?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2019, 17:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Pa Mile se prvi umješao....Bespotrebno.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2019, 17:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Special one je napisao:
The_new_Statesman je napisao:

M?

Шта је писац хтио да каже?

Nista. Rekoh ja Dzontri da je prekomplikovano.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2019, 18:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sto se Sarovica tice, prica ide ovako:

Potrebno je da Predsjednistvo raspusti dom naroda bih jer isti kroz SNSD.ove poslanike moze da blokira njegovu kandidaturu.
Naravno, u slucaju raspustanja doma naroda, Dodik bi bio preglasan i stvar bi vjerovatno zavrsila na NSRS.
Tu bi prirodnim slijedom stvari SDS podrzao preglasavanje clana predsjednistva iz Republike Srpske, a u licnu korsit predsjednika partije.

Vjerovatno je potrebno jos neko preglasavanje po istom obrascu u predsjednistvu kako bi stvar sa Sarovicem legla.

Pozitivno je sto je Borenovic prilicno direktno rekao da nije za takve akrobacije.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2019, 18:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Special one, TnSnsd™ hoće da ksze ds se u skupštini uvijek treba složiti oko srpskog veta jer će danas-sutra bitnije teme na NSRS.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2019, 18:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne, ja zelim da ukazem kako gosn Sarovic razvija igricu ulazuci srpski veto.

I to po cijenu pisanja po volji glasaca koji su upravo postavili snsd da drma u Sarajevu.

Da. Opravdanje ce biti da je i Mile tako radio. Ok, pa koji ce te kurac vi? Da budete Mile umjesto Mile?
I kada budu krali, reci ce i Mile je. I kada se ispostavi da su neupitno nesposobni, reci ce i Mile je tako...

Pa koji cete kurac onda ovom narodu?

Izvolite udrite, ali kako god bilo, SDS ima odredjenu politiku kontinuiteta. Luzeri bili i ostali. Cisto sumnjam da bi vas glasaci obilato nagradili glasovima ako na ovaj nacin ustolicite Sarovica. Cisto sumnjam.

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 26 Jul 2019, 19:05, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2019, 18:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Нова Варош je napisao:
Special one, TnSnsd™ hoće da ksze ds se u skupštini uvijek treba složiti oko srpskog veta jer će danas-sutra bitnije teme na NSRS.

Ako je stvar oko entitetskog veta bas toliko nebitna, zasto je onda OHR podigao palicu tako sto je donio odluku da je potrebno dvije trecine glasova umjesto prvobitnih 50%+1?

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2019, 19:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Нова Варош je napisao:
Pa Mile se prvi umješao....Bespotrebno.

Da li je Pelješki most vitalni nacionalni interes? Nije. Da li je novi granični most vitalni nacionalni interes? Nije. Da li je taj most nacionalni interes? Jeste. Ako blokiranje prvog moža voditi blokiranju drugog, i jedini način da se to zaustavi je potezanje vitalnog nacionalnog interesa, ja to podržavam. Možda je malo zloupotreba, ali jebi ga, nije velika.
Sad, možemo reći Dodikova firma gradi most, mora on opravdati i ove auto puteve, sve to stoji, ali i stoji da će život biti puno lakši s novim graničnim prelazom. E sad ako Hrvatska opet zajebe, pa blokira "naš" most e onda jebi ga, sve bilo za džabe.

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 475, 476, 477, 478, 479, 480, 481 ... 576  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]