To što sam ja pitao nije neka marginalna stvar nego jedno od temeljnih učenja Jehovinih svjedoka, ispravite me ako griješim, a to što niko od ovde prisutnih osoba koje se nazivaju Jehovinim svjedocima nema šta da odgovori na postavljeno pitanje, na osnovu Svetog Pisma, to samo govori da ta njihova postavka nema apsolutno nikakvog temelja u Svetom Pismu, tj. da je proizvoljna i nametnuta sa ko zna kojim sitnim ciljem ko zna kojih hoštaplera.
Zar vi mislite da je dovoljno smješkati se i kad treba i kad ne treba, tjerati se da budeš "uglađen" i "fin" i kad ti do toga nije, prizivati i priželjkivati svoju patnju, jad i bijedu i sažaljevati same sebe tražeći od drugih da vas sažaljevaju, prihvatati sve što "uprava" kaže bez i malo kritičkog osvrta na to što je rečeno... Zar mislite da je to dovoljno da bi bili svjedoci Onome koga vi zovete Jehova? Postoji li na ovom svijetu išta gore, jadnije i bjednije od samosažaljenja?
Vi mislite da ćete samo zbog toga što vas protjeruju biti pravednici? Na osnovu čega to tvrdite? Zar su svi koji su protjerivani i istrebljivani od strane Jevreja, vođenih Onim kojeg vi zovete Jehova, bili pravednici?
Ne, nije dovoljno samo biti protjerivan, to čak nije potrebno uopšte, ali ako se i desi ne znači ništa ako vas neko nije protjerao zbog Isusa Hrista, zbog Njegovih Riječi, zbog Riječi Božijih...
Kako možete tvrditi da vas neko progoni zbog Riječi Božijih kad u tim Riječima ne stojite čvrsto? Kako možete od drugih tražiti da osnovu svoga življenja traže u Svetom Pismu i graditi se vođe njima a sami ne stajati u tom istom Pismu, pisanoj Riječi Božijoj?
Spomenula si licemjere. Veoma zanimljivo...
Opet ovom prilikom pitam i pozivam sve one koji se nazivaju svjedocima Onoga koga oni nazivaju Jehova, da mi pokažu pisanu Riječ Božiju koja kaže da se Njegove Riječi mogu samo i isključivo proučavati i razumijevati uz pomoć drugih ljudi!?
Da vidimo ko na čemu stoji i na čemu svoju kuću gradi...