banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 10:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 742 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 38  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: kad ce 4g u BL?
PostPoslato: 11 Apr 2019, 13:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
5 по 5, накупи се.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2019, 13:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Pa tek tada bi bila gužva, da bi ljudi tražili da plate 10 KM samo da brže završe :)

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2019, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
boban1982 je napisao:
U BHT-u do 1.6 besplatno mjenjaju SIM kartice za nove USIM a ovi u mtelu naplacuju 5,85 KM.

Besplatno je na BHT samo za one koji pređu sa pripejda na neki paket, ili sa jednog paketa na drugi.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2019, 13:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 14 Feb 2017, 23:37
Dočekasmo i mi 4G u BiH. U BL za sada samo m:tel ima 4G signal ali vjerujem da će i ostala dva telekom operatera do maja pustiti 4G u BL. M:tel je poprilično pokrio grad 4G signalom, signal je pun i unutar zgrada. Pošto je ovo testni signal, brzina jeste manja nego što to 4G omogućava ali vremenom će se to srediti. Ja sam se prošli mjesec prebacio u Eronet (samo na 3 mjeseca) radi dobijanja statusa "novog korisnika" ako bih se vratio u m:tel.
BHT je pokidao sa ponudom novih postpaid tarifa, Eronet najavljuje nove tarife a vidjećemo hoće li m:tel nešto promjeniti? M:tel je već 2-3 godine na vrhu sa ponudom za postpaid za nekoga ko troši više od 35KM mjeselno. Ipak, meni treba tarifa za negdje od 20-25KM a da za to dobijem pristojan broj min/sms/gb. U šestom mjesecu idem kod operatera koji nudi najviše za moj novčani limit potrošnje. Za sada je to BHT sa Extra S paketom!
M:tel bi mogao barem ponuditi neograničene minute u manjim paketima unutar svoje mreže i da se one troše nezavisno od minuta ka drugim mrežama. Evo u CG m:tel ponudio tarifnu opciju "neograničeno ka svim CG mrežama" za 6,9 Eura.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2019, 14:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Koliko bi "na papiru" trebala biti brzina 4g? I koje su još prednosti u odnosu na 3g?

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2019, 14:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Teoretski za 4G LTE je do 150/50 Mbps. Po meni najveća prednost 4G je upload i već juče sam osjetio tu prednost gdje sam upload-ovao neki sadržaj od 3,4GB na cloud service i to je tako brzo išlo...

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2019, 14:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ok teoretski, nisam upratio, sta je mtel najavljivao, koliko? Po ovom sto ste kacili vidim da malo ko ima preko 25

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2019, 14:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Ima li još neka sirotinja poput mene da je na XS tarifi jer mi imamo na 3G maksimalnu brzinu neta 2 Mb/s, dok svi paketi od S pa nadalje imaju do 21 Mb/s.
E sad me zanima kakva je situacija sa 4G, hoćemo li opet biti skrajnuti?

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2019, 14:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

@dtkbl Prije svega, bilo bi bruka ostaviti taj XS paket na 150MB dok ostala dva operatera nude min 500MB. Iskreno se nadam da će i m:tel izbaciti nove ili izmjeniti postojeće pakete do ljeta...

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2019, 15:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
Ljudi nece ostaviti pakete na 500 Mbps. Pa uradis speedtest 2 puta i potrosis cijeli protok. Ako tako urade onda su stvarno budale najvece.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2019, 15:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ma svakako planiram da pređem na S+net sa 20GB. Koliko čitam na 4G će nam jesti gigabajte samo tako.

I što se tiče tog S+neta, ako je neko prelazio uz onih 50% popusta ako ne kupuješ uređaj jel to važi samo ako prelaziš s druge mreže ili sa nižeg paketa?

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2019, 15:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

dtkbl je napisao:
I što se tiče tog S+neta, ako je neko prelazio uz onih 50% popusta ako ne kupuješ uređaj jel to važi samo ako prelaziš s druge mreže ili sa nižeg paketa?

50% popusta za taj s net + paket važi samo za korisnike koji sa dopune pređu na pretplatu ili iz druge mreže pređu u m:tel. Do 01. marta dobijao se popust tokom 24 mjeseca za ovaj paket a sada se dobija samo 50% popusta na prvih 12 mjeseci UO. Ova akcija traje do 31. maja pa ćemo vidjeti šta će dalje biti...

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2019, 15:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hvala, zvao sam jednom kol centar da mi kažu al zaboraviše reći za taj sitni detalj. Ništa, onda biti konj pa preći na prepiad pa se vratiti na postpaid. :)

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2019, 15:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ako to uradiš @dtkbl ima još jedan uslov a to je da na prepaid-u moraš biti minimum 90 dana.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2019, 15:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

haha ne moš ti zeznut mtel to ti je... Ajde nadam se da će pojačati brzine, ja sam do sada kupovao 2GB za 11.70 bilo mi dovoljno za mjesec ali za 4G ce vjerovatno trajati sedmicu.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2019, 15:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Za 12 km mjesec ima tarifa 4 gb+fb.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2019, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

boban1982 je napisao:
Za 12 km mjesec ima tarifa 4 gb+fb.

ali to je prepaid ponuda na mtelu, ja spominjem postpaid kupovinu neta.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2019, 17:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
dtkbl je napisao:
Koliko čitam na 4G će nam jesti gigabajte samo tako.

Naravno da neće jesti, to zavisi od tebe. Ako ti više otvaraš stranica, više gledaš video, naravno da će pojesti gigabajte, ali ako surfaš kao što si i do sada surfao, 4g neće promijeniti tvoju potrošnju, samo ćeš dobiti brže učitavanje sadržaja.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2019, 17:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Ok teoretski, nisam upratio, sta je mtel najavljivao, koliko? Po ovom sto ste kacili vidim da malo ko ima preko 25

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2019, 18:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2010, 10:22
Izgleda da je mtel pustio 4G signal na nižim bandovima, tj. frekvencijama (prednost istih je veći domet i kapacitet), pa su zbog toga brzine poprilično skromne, dok se čini da je obrnuta situacija kod BHT-a, jer im je pokrivenost zasad dosta slabija, ali kidaju sa brzinama. A rekoh već ranije, osim brzina, najveće prednosti u odnosu na 3G su veći kapacitet baznih stanica, tako da neće biti zagušenja mreže na koncertima, utakmicama i generalno stabilnija konekcija u pokretu.

dtkbl je napisao:
Koliko čitam na 4G će nam jesti gigabajte samo tako.

Hoće ako budeš radio speedtestove. :D Osim brzine učitavanja sadržaja, nema apsolutno nikakve razlike u potrošnji.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 742 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 38  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]