banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 19:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276 ... 438  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: NBA
PostPoslato: 07 Mar 2019, 14:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Na koji drugi način?

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2019, 14:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Kao najkompletniji i najkonstantniji igrač ikad... Cleveland je bio tim sa najbojim skorom u ligi, sledeću sezonu je prešao u Miami, jedino on, i bili su najgori tim lige :) Završiće karijeru kao igrač koji je u Top 10 strijelaca, asistenata i kradljivaca lopti... Pri tom, moguće da će biti igrač sa najviše postignutih poena ikad... Volio bi vidjeti Jordana u današnjoj košarci, gdje je "djelimična zona" dozvoljena u pokrivaju se "comfort zone" najboljih igrača, kao i Lebrona u košarci od prije 20 godina... Nemoguće ih je porediti zbog Jordanovih nevjerovatnih nastupa i finalima, ali pozicije 2 i 3 su jedine na kojima nema dileme ko je najbolji... Na 4 imamo Duncana, Malonea, Dirka,... na petici Kareem, Wilt, Russel, Olajuwon, Shaq,... Na pleju Magic, Stockton, Oscar, Kidd, Nash, pa i Curry... Od 5 ljudi, svih 5 će izabrati različite igrače na 1, 4 i 5 i svih 5 će imati Jordana i Jamesa na 2 i 3...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2019, 14:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prestao sam čitati kad je napisao da je James najkompletniji i najkonstantniji igrač ikad...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2019, 14:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nego ko je?

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2019, 14:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
shakal je napisao:
Prestao sam čitati kad je napisao da je James najkompletniji i najkonstantniji igrač ikad...

Najkompletniji ikad bez neke konkurencije.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2019, 15:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Da, a kako su tukli u odbrani MJ i generalno u to doba i sada?
Promjene pravila od doba Jordana do danas u nba su dovele do toga da je ono tada bila kosarka a ovo danas cirkus sa likovima koji nabijaju statistiku tipa vestbruk ili sa hardenom i njegovom odbranom i nesviranim koracima... LBJ je produkt svega toga.
Daleko od toga da nema talenta ali on mi je u basketu ono sto je nejmar u fudbalu!

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2019, 15:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jamesu bi savršeno odgovarala košarka od prije 20 i kusur godina, kad se većina napada igrala 1na1, jer ne postoji igrač koji ga na taj način može zaustaviti... Porediti njega i Neymara... :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2019, 16:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
enc0re je napisao:
shakal je napisao:

Da igra i 50% Dzordanove odbrane pa i da diskutujemo.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2019, 16:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
LBJ je toliko kompletan da mu ne treba trener :)

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2019, 16:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
enc0re je napisao:
shakal je napisao:

Da igra i 50% Dzordanove odbrane pa i da diskutujemo.

Kad zeli da igra, igra.

Da ne spominjem da može vjerovatno sve pozicije čuvati.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2019, 17:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I ja kad zelim da igram sam najbolji defanzivac na svijetu, ali nikad nisam zelio jebiga

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2019, 17:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisi.

MJ je 9 puta bio 1st all defensive team.

LBJ je bio 5 puta, jednom u drugoj petorci što ga stavlja na 24. mjesto svih vremena.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2019, 17:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sa druge strane, MJ je u top 3 defanzivca svih vremena. Lebron nije ni u 20. Da stanemo ovdje sa pricom o kompletnosti jer nema smisla, van svakih poredjenja.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2019, 17:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam siguran da imamo istu definiciju svestranosti.

Možda da onda vjerujemo ekspertima koji kažu da je Lebron James na drugom mjestu liste "most versatile players ever".... Samo Magic je ispred. Treba reći da je na nekim listama i na prvom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2019, 20:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Apr 2011, 15:27
Ja ne mogu vas shvatiti. Ne računam Shakala tu, lik je idiot.

Lebron u ovoj fazi karijere ne može igrati odbranu na najvišem nivou, ako želi da istraje još nekoliko sezona na vrhunskom nivou. Vremena sad i u vrijeme Jordana su nebo i zemlja. U ovoj eri je sve bitno, svaki i najmanji rekord ako se može srušiti teži se ka tome. James je i sam bezbroj puta ponovio da ge ne porede sa Jordanom, ali da on hoće da ostavi svoj legacy iza sebe i to upravo radi. A usput je i dalje sa 34 godine najbolji igrač na svijetu.

Dalje, što se tiče direktnih poređenja. Jordan je imao mentalitet assassina, Lebron ne. I tu završava svako poređenje o GOAT-u. Koje opet nema veze sa poređenjem u košarkaškim vještinama, jer je Lebron James, pa vjerovatno, najbolji igrač koji se pojavio u istoriji košarke. A to znači: pokriva pozicije od 1 do 4, ima izuzetnu tehniku za svoju visinu, u karijeri šutira 50%, sjajnu leđnu tehniku, u izolaciji 1 na 1 je nezadrživ, svojom visinom i eksplozivnošću može igrati vrhunsku odbranu na svim pozicijama osim centarske, nevjerovatan pregled igre i pas(koji mu je trenutno vjerovatno najbolji u ligi, iako to ljudi podcjenjuju), itd... Sad, sve ovo što sam naveo je potkrepljeno statistikom. Pazi, jedini igrač u istoriji lige koji je u top10 u poenima i asistencijama...

Pazite, i prije sam to govorio i sad ponavljam: Uživajte u Jamesu dok možete, kao što su neki od nas uživali u Jordanu, ne razmišljajući da će doći dan kad će se povući. Kad se povuče James, svi će pričati da se povukao drugi najbolji igrač svih vremena i najbolji košarkaš svih vremena.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2019, 20:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

"jer je Lebron James, pa vjerovatno, najbolji igrač koji se pojavio u istoriji košarke"

Nisi ti baš najuredniji s glavom

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2019, 20:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Apr 2011, 15:27
Ajde evo ti meni odgovori, šta tu nije tačno?

Ajde ti reci ko je najbolji ''košarkaš'' svih vremena? Pogrešno sam se izrazio, igrač i košarkaš su dva različita pojma.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2019, 21:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Sondri je napisao:
Kao najkompletniji i najkonstantniji igrač ikad... Cleveland je bio tim sa najbojim skorom u ligi, sledeću sezonu je prešao u Miami, jedino on, i bili su najgori tim lige :) Završiće karijeru kao igrač koji je u Top 10 strijelaca, asistenata i kradljivaca lopti... Pri tom, moguće da će biti igrač sa najviše postignutih poena ikad... Volio bi vidjeti Jordana u današnjoj košarci, gdje je "djelimična zona" dozvoljena u pokrivaju se "comfort zone" najboljih igrača, kao i Lebrona u košarci od prije 20 godina... Nemoguće ih je porediti zbog Jordanovih nevjerovatnih nastupa i finalima, ali pozicije 2 i 3 su jedine na kojima nema dileme ko je najbolji... Na 4 imamo Duncana, Malonea, Dirka,... na petici Kareem, Wilt, Russel, Olajuwon, Shaq,... Na pleju Magic, Stockton, Oscar, Kidd, Nash, pa i Curry... Od 5 ljudi, svih 5 će izabrati različite igrače na 1, 4 i 5 i svih 5 će imati Jordana i Jamesa na 2 i 3...

https://bleacherreport.com/articles/2820162-luka-doncic-bigger-court-3-second-rule-make-nba-easier-to-score-in-than-europe

:wink:

Nekad vrhunski igrači iz Evrope nisu mogli uspjeti u NBA jer se nisu mogli prilagoditi na čvrstinu igre, a sad Dončić spominje da je lakše igrati nego u Evropi. Pravilo za čuvanje Džordana je bilo "ubij ga, samo da ne ulazi u reket" a danas svaka brža šuša ulazi u reket, ide na polaganje, flouter... tako da vjerujem stručnjacima kad kažu da bi MJu danas prosjek bio 45-50 poena. Pogledajte samo snimke plejofa iz 1991, 1992... na svakom ulazu 2 ili 3 igrače te skole kad priđeš košu i strašne batine se dobiju ako probaš da forsiraš. Kad je već poređenje sa Lebronom, njegova igra cijelu karijeru je da ide na ulaz i raznese jednog igrača na putu do koša, jer ga niko osim Kavaj Lenarda ne može sačuvati kombinacijom brzine i snage.

Recimo: https://www.youtube.com/watch?v=YWsgkauZb-U

Od 42 poena jedno jedino polaganje, i to akrobatsko na drugi obruč na 7:30.

Ili: https://www.youtube.com/watch?v=u1tjPC15bSk

Većina poena iz skok šuta sa solidne distance, od kojih dobar dio ide u kategoriju teških šuteva. Na 7:20 obratite pažnju, kad probije neposrednog čuvara trojica su tu da skupe i tu prolaza nema, efektivno zona...

Zatvorena košarka u kojoj nije bilo prostora da se radi ovo što radi Lebron, da imaš jednog igrača od kapice do obruča, a ako neko udvoji onda puca odbrana i ide lak pas samom igraču... a Lebrona moraš udvojiti jer zbog čudovišne kombinacije brzine i snage niko, osim pomenutog Lenarda Kingslayera :D ne može da ga čuva kad krene do obruča. Dakle, upravo današnja pravila savršeno odgovaraju Lebronu, Vestbruku... superatletskim igračima. Za takve su i napravljena, bukvalno ima negdje na sajtu NBA lige "new rules are introduced to open up the game", tamo oko 2004. godine :wink:

Za poređenje: https://www.youtube.com/watch?v=j9DZHvy-AaA

Očigledno, neuporedivo šira igra, više prostora za ulaz, za dodavanja.

To što se nekad igralo sa poludistance nije jer je neko mislio da je tako najljepša košarka, već upravo jer je puno lakše bilo odjseći ulaz, pa su morali šutati iz svih pozicija.
Tako da, mislim da bi Lebronu daleko teže bilo da forsira svoj stil negdje ranih 90-ih, nego Džordanu danas kad je neuporedivo lakše približiti se obruču i korisititi atletske sposobnosti.

Sad, neko voli tu dinamiku i otvorenost današnje NBA, neko ne, meni je lično to vještak, sve utakmice i ekipe vremenom počinju da liče jedna na drugu, širi sa linije za 3 poena i onda ulaz, pa ide koš ili opet pas na trojku... Nešto kao Malmsteenova muzika, prvih pola sata si oduševljen i onda skontaš da je te jedno, te isto, te jedno, te isto :D

Spoiler:
https://www.youtube.com/watch?v=8-rvq7bLX_0

:D

A uzgred, ne volim ove rasprave nešto posebno, jer kad kažeš "Džordan je bolji od Kobija" onda nekako zvuči kao "Pa i nije Kobi nešto posebno", a lik nebeski igrač. Realno svi oni su imali fantazija trenutaka u kojima smo mogli uživati.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2019, 00:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo nekih mojih listi:
Top 3 najboljih defanzivaca:
1. Rodman
2. Ben Valas
3. Dzordan

Najbolji napadaci:
1. Kobi
2. Dzordan
3. Lebron

Najbolji asistent:
1. Stokton
...
...
...
Ostali

Najbolji skakac:
Rodman

Cuda prirode:
Sek
Lebron
Grik frik
(Ima vjerujem i starijih kojih se ne sjecam)

Najbolji bijelac:
Tica
Pit

Najbolji timovi ikad:
Cikago devedesetih
GSW sada

Najgotivniji tim:
Detroit sa pocetka devedesetih

Et

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2019, 05:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Gdje asistencije a nigdje Džejson Kida?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276 ... 438  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]