banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 00:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120044 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4645, 4646, 4647, 4648, 4649, 4650, 4651 ... 6003  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ФК Борац
PostPoslato: 30 Maj 2018, 05:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Za nas je potpuno nebitno ko ce umjesto nas, inace ovo bi se desilo kad tad, jednostavno klub je vec desetak godina na aparatima i niko nije imao hrabrosti da ih iskljuci do danas... licenciranje je svake godine sve rigoroznije, ne treba ovo dozivljavati kao kraj, nego mozda kao novi pocetak... jednostavno jednom se moralo desiti...

To je to.

Kad čitam izjave ovog Vice Zeljkovića, imam osjećaj da je on na nivou djeteta od 5 godina. Šta je Glišić kriv, što traži svoje pare (koje mu je neko nekad iz Borca obećao i potpisao na ovaj ili onaj način)? I traži ih već 10 godina. I jebe ga svaka uprava Borca, pa sad i ti već 10 godina.
Kamo sreće da je do ovoga došlo ranije, do sad bi se vratili bar do 1. lige RS, ako ne i Premijer lige.

Kao što reče RBA, do ovog je moralo doći kad tad.
Ne vidim ovo kao smak svijeta. Dobićemo jedan zdrav klub koji kreće od nule, bez dugova. Više me brine kakve ćemo uprave sad imati. Hoćemo li opet kad se za 5, 10 godina okrenemo iza sebe ugledati novih 10 miliona maraka duga? To me sikira. Ne vidim ljude u ovom gradu koji će klub da vode domaćinski, transparentno. Na kraju svakog mjeseca izaći i reći, zarada je tolika, gubitak je toliki, pa ako i bude duga 100 maraka da se upali alarm i kaže stani, moramo to riješiti. A ne čekati da to naraste na 15 miliona.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2018, 05:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2010, 11:40
Он и јесте на нивоу дјетета до пет година, а у медицини се то зове идиот.

Бигмен како ти не досади бранити ову јадну и неспособну управу.
Лагали су све одреда, слагали и Глишу за масу ствари.
Да су били људи, ко што нису ни у овом, ни у свим другим случајевима, било би другачије.
Овако су уислили да су велики менаџери, ненадјебиви и зато смо најебали.

Видимо се вечерас у 19 у ППК

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2018, 06:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2011, 14:43
MI, navijaci Borca, Lesinari, Borcevci,veterani, bivsi i sadasnji igraci Borca, roditelji, rodbina, simpatizeri, indijanci, smekeri, funkcioneri, itd. u prevodu svima nama koji smo navuceni na Borca, SE MORAMO ORGANIZOVATI!

Moramo se registrovati kao neka vrsta udruzenja koje ce iznjeti konkretna rjesenja pred gradom, koji ce kroz svoje predstavnike u skupstini kluba garantovati transparentnost i domacinsko poslovanje kluba...

O OVOJ UPRAVI NE TREBA RASPRAVLJATI, ONI SU PROSLOST, ali treba razjebati i SKUPSTINU KLUBA koja je najvisi organ u klubu.

Dajte prijedloge kako se organizovati, pada mi na pamet za pocetak najlaksi vid fejsbuk grupa NEDAMO BORAC, i za pocetak samo ljude ubacivati i dodavati .. ovo je trenutak kada imamo priliku postaviti temelje za lijepu buducnost kluba ili da se pozdravljamo...

4 liga,peta liga je najmanji problem...stadion je najmanji problem...
temelje za buducnost trebamo ...borba je teska ali mora se poceti

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2018, 06:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 07:15
@Volim Borac
Tako je! I ja se slažem sa tvojim postom. Tradicija se mora sacuvati jer je ona najvaznija u fudbalu. Konsolidacija i zbiti redove. Deset godina pisemo ovdje. Iz iskustva sa svim prethodnim upravama znao sam da ce ovo ovako zavrsiti. Od sjaja do pakla. To je nas Borac. Moramo se organizovati i krenuti iz pocetka. Dati sebi za cilj da za 100 godina kluba budemo prvaci 2026 i polako kao nasi preci koji su organizovali klub bez para i iskljucivo iz ljubavi.Ono sto je Barcelona Kataloniji, Bajern Bavarskoj to je Borac Republici Srpskoj i ovim su ubili dio Republike. Ako je grupa udruzenje gradjana znaci da ima isti status kao klub. Ljudi tamo znaju kako to funkcionise i da krenemo volonterski ako treba obuci dresove i igrati 4. ligu samo da njima ne predamo ime kluba, grb, dres i tradiciju. BORBA ZA BORAC!

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2018, 06:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Dec 2017, 00:34
Da mi je neko rekao prije par godina da ce najveci otpor i najveca kritika ustvari jedina kritika i napusavanje cuti samo sa ovog foruma ja bih ga najstrasnije iznapusavao i mozda i udarijo iza usiju eto eto do cega smo dosli kad se samo odavde cuje uprava napolje zalosno

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2018, 07:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Rangarok je napisao:
bigman je napisao:
Kakve veze ima ova uprava sa Glisicevim dugom, poreskim dugom, strujom, vodom itd...?

Послато са LG-H870 уз помоћ Тапатока

A da li postoje nova dugovanja nastala pod njihovom komandom?
Da.
Uopste ne branim, i to vec odavno. I mislim da su trebali ranije otici, kad su stvari krenule u ovom smjeru. Sad ce im se zamjerati Glisic i porez + plus sve njihove greske. Sa prvim djelom Makselovog posta se slazem 100%. Ovo sto sam napisao za milionske dug, je zarad objektivnosti.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2018, 07:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Trebalo je da se davno organizuje podrska institucionalnom rijesenju problema kluba. To se trebalo desavati vec pet ili vise godina, imati ovlastene predstavnike koji bi insistirali da drzava iz fonda koji postoji spoji staz onima kojima je hitno za penziju, da ostale dugove, struja, voda, porezi i doprinosi..otpise, da nove obaveze tehnickih troskova preuzme grad, da se donese statut koji bi obvezao smjenu uprave i odredjenog dijela skupstine, te izbore, po automatizmu, i to zbog: 1. dvogodisnjih losih sportskih rezultata 2. minusa u godisnjem finansijskom izvjestaju. Svaka malverzacija trebala bi nositi i krivicnu odgovornost.
Jedna godina u PL s normalnim platama igracima i svim triskovima nije vise od 1,5 miliona km. Grad kroz placanje troskova i sitnu donaciju, plus ulaznice, moze pokriti trecinu. Uprava koja od sponzora i nove djece nije u stanju obrnuti milion i nije sposobna uprava.
Mislim..
Dzaba pisem, lako je sada biti general.
Problem je sto u ovoj prici o zadrzavanju tradicije mi zadrzavamo i dugovanja od 15 miliona. To ne moze niko rijesiti i svaka aktivnost mora krenuti iz tog pravca.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2018, 07:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovako postavljene stvari zapravo ne bi odgovarale nikome ko bi htjeo da cisto vodi klub, u interesu zajednice a ne u interesu politike i punjenja vlastitih dzepova.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2018, 08:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 07:15
Prvo, pitanje za Bigman da sa nama podjeli iskustva kako je to navijati za Zvezdu kad znaš da navijaš za KK FMP? Ja za Krupu neću navijati!

Drugo, stalno ponavljam da IME, GRB i TRADICIJU možemo sačuvati samo mi. Oni kojima je stalo do FK Borac. E, sad sudeći po pasivnosti jako je diskutabilno koliko je ljudima stalo da se nastave boriti za Borac. Umorili smo se svi. Znam. Ali ovo je presudan momenat u borbi i ja vas molim da još malo skupimo snage da idemo do kraja pa makar i iz 4. lige. IME i GRB možemo zaštititi kod instituta za intelektualno vlasništvo postupkom zaštite žiga. To bi bio prvi i najvažniji korak. http://www.ipr.gov.ba/sr

Treće, pitanje je kako je Borac poslovao u zadnju sezonu.
Provjerom u APIF-u zaključio sam da postoje 4 BORCA! Onaj koji je nama najinteresantni i koji je Udruženje građana registrovan je http://bizreg.esrpska.com/Home/PregledUdruzenja/18436 i njegov zastupnik je Radmilo Šipovac! ! !

Drugi Borac je Sportsko fudbalsko preduzeće "BORAC" d.o.o. Banja Luka zastupnik je Damir Špica http://bizreg.esrpska.com/Home/PregledPoslovnogSubjekta/1518
Pogledajte osnivače:
"AGROIMPEX" d.o.o. Banja Luka,
"BINIS" d.o.o. Banja Luka,
"ELNOS BL" d.o.o. Banja Luka,
"INTEGRAL INŽENJERING" a.d. Laktaši,
"KORS" d.o.o. Laktaši,
"MAXMARA" d.o.o. Banja Luka,
"NISKOGRADNJA" d.o.o. Laktaši,
"TAMARIS COMPANY" d.o.o. Banja Luka,
"TROPIC" izgradnja i upravljanje nekretninama, usluge d.o.o. Banja Luka Skraćeni naziv glasi: "TROPIC" d.o.o. Banja Luka,
"VITAMINKA" a.d. Banja Luka,
GP "KRAJINA" a.d. Banja Luka,
GRAD Banja Luka,
ZAVOD ZA IZGRADNJU a.d. Banja Luka.

Treći Borac je GRADSKI FUDBALSKI KLUB 'BORAC 1926' http://bizreg.esrpska.com/Home/PregledUdruzenja/23175 zastupnik je Štrabac Stanoja??

I četvrti i najnoviji BORAC je Društvo za marketing FK BORAC d.o.o. Banja Luka čiji je osnivač FK BORAC. http://bizreg.esrpska.com/Home/PregledPoslovnogSubjekta/14456 Zastupnik Dejan Lukendić.

E sad pitam ja Vas ko su Felšo i Vico koga oni zastupaju i gase??? Ova privredna društva su sticala profit na osnovu imena BORAC koristili poslovne prostore koje je grad dodijelio FK BORAC i bogatili se na račun BORCA. Ljudi o ovome jako malo znaju.

Ova društva imaju opciju:
1. Da preuzmu sva dugovanja na sebe i zaključe ugovor o preuzimanju duga sa Udruženjem građana tj. NAMA ako se organizujemo,
2. Kasnije neka oni idu u stečaj jer su pravna lica. Sve po zakonu.
3. Da ih mi tužimo za štetu koju su napravili UDRUŽENJU GRAĐANA FK BORAC gomilajući dugove a uzimajući dobit koja je siguran sam postojala ako ništa od ulaznica.

Takođe, je interesantno kako posluje RK Borac
Državno preduzeće "BORAC HANDTRADING" Banja Luka, p.o osnivač UG RK Borac.

Naime, brend i tradicija imena BORAC je nalagala da se lokalna zajednica pobrine za to i u staroj državi su dodjeljivani poslovni prostori na korištenje ovim organizacijama. Koje su razna privredna društva pod plaštom sponzorstva prisvojila i dala u podzakup i ostvarivala dobit.

Toliko za sad! Ovo su moje ideje, volio bih da i vi kažete koju, pogotovo Šlager kojeg cijenim kao forumaša....

Pozdrav i BORBA ZA BORAC jer U ŽIVOTU JE VAŽNO BITI BORAC!

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2018, 08:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Маниту, какав оптис дуга, ако отпишу Борцу, нек отпшу свима.
Од тог нема ништа.

Једино приватизација у оквиру државе, па се можда посрећи да неки пијани милијардер опере паре преко клуба. Све остало је врћење у круг. Домаћинског пословања нема, а све и да се крене у нормално пословање не знам како би вратили тај дуг од 10 милиона пореској, а и џаји овај од 500 000.

Рече колега, Зрињски уплатио 500 000км пореза разноразних, ајд погађајте колико смо ми уплатили :D , како ћеш бити конкурентан :( :( и у истој позицији ко и они. Нема шеме.

Слобода, Челик и Борац послују мимо свих закона и процедура, нама се обило о главу, а и њима ће ускоро. Челик се можда исчупа с овим турцима ако нису неки преваранти, Слобода тешко.

Дакле, приватизација спорта, можда нам неће бити боље, али горе од овог не може.

Вицо и Фелшо одлазите, немате ниједан разлог остати у клубу.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2018, 08:50 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
zli mrkvić je napisao:
Prvo, pitanje za Bigman da sa nama podjeli iskustva kako je to navijati za Zvezdu kad znaš da navijaš za KK FMP? Ja za Krupu neću navijati!

Drugo, stalno ponavljam da IME, GRB i TRADICIJU možemo sačuvati samo mi. Oni kojima je stalo do FK Borac. E, sad sudeći po pasivnosti jako je diskutabilno koliko je ljudima stalo da se nastave boriti za Borac. Umorili smo se svi. Znam. Ali ovo je presudan momenat u borbi i ja vas molim da još malo skupimo snage da idemo do kraja pa makar i iz 4. lige. IME i GRB možemo zaštititi kod instituta za intelektualno vlasništvo postupkom zaštite žiga. To bi bio prvi i najvažniji korak. http://www.ipr.gov.ba/sr

Treće, pitanje je kako je Borac poslovao u zadnju sezonu.
Provjerom u APIF-u zaključio sam da postoje 4 BORCA! Onaj koji je nama najinteresantni i koji je Udruženje građana registrovan je http://bizreg.esrpska.com/Home/PregledUdruzenja/18436 i njegov zastupnik je Radmilo Šipovac! ! !

Drugi Borac je Sportsko fudbalsko preduzeće "BORAC" d.o.o. Banja Luka zastupnik je Damir Špica http://bizreg.esrpska.com/Home/PregledPoslovnogSubjekta/1518
Pogledajte osnivače:
"AGROIMPEX" d.o.o. Banja Luka,
"BINIS" d.o.o. Banja Luka,
"ELNOS BL" d.o.o. Banja Luka,
"INTEGRAL INŽENJERING" a.d. Laktaši,
"KORS" d.o.o. Laktaši,
"MAXMARA" d.o.o. Banja Luka,
"NISKOGRADNJA" d.o.o. Laktaši,
"TAMARIS COMPANY" d.o.o. Banja Luka,
"TROPIC" izgradnja i upravljanje nekretninama, usluge d.o.o. Banja Luka Skraćeni naziv glasi: "TROPIC" d.o.o. Banja Luka,
"VITAMINKA" a.d. Banja Luka,
GP "KRAJINA" a.d. Banja Luka,
GRAD Banja Luka,
ZAVOD ZA IZGRADNJU a.d. Banja Luka.

Treći Borac je GRADSKI FUDBALSKI KLUB 'BORAC 1926' http://bizreg.esrpska.com/Home/PregledUdruzenja/23175 zastupnik je Štrabac Stanoja??

I četvrti i najnoviji BORAC je Društvo za marketing FK BORAC d.o.o. Banja Luka čiji je osnivač FK BORAC. http://bizreg.esrpska.com/Home/PregledPoslovnogSubjekta/14456 Zastupnik Dejan Lukendić.

E sad pitam ja Vas ko su Felšo i Vico koga oni zastupaju i gase??? Ova privredna društva su sticala profit na osnovu imena BORAC koristili poslovne prostore koje je grad dodijelio FK BORAC i bogatili se na račun BORCA. Ljudi o ovome jako malo znaju.

Ova društva imaju opciju:
1. Da preuzmu sva dugovanja na sebe i zaključe ugovor o preuzimanju duga sa Udruženjem građana tj. NAMA ako se organizujemo,
2. Kasnije neka oni idu u stečaj jer su pravna lica. Sve po zakonu.
3. Da ih mi tužimo za štetu koju su napravili UDRUŽENJU GRAĐANA FK BORAC gomilajući dugove a uzimajući dobit koja je siguran sam postojala ako ništa od ulaznica.

Takođe, je interesantno kako posluje RK Borac
Državno preduzeće "BORAC HANDTRADING" Banja Luka, p.o osnivač UG RK Borac.

Naime, brend i tradicija imena BORAC je nalagala da se lokalna zajednica pobrine za to i u staroj državi su dodjeljivani poslovni prostori na korištenje ovim organizacijama. Koje su razna privredna društva pod plaštom sponzorstva prisvojila i dala u podzakup i ostvarivala dobit.

Toliko za sad! Ovo su moje ideje, volio bih da i vi kažete koju, pogotovo Šlager kojeg cijenim kao forumaša....

Pozdrav i BORBA ZA BORAC jer U ŽIVOTU JE VAŽNO BITI BORAC!

Kolega,drago mi je što me cjeniš,ali moram te razočarat,da nisam ni približno upoznat sa problematikom,zakonima,niti potkovan kao ti..tako da zaista nemam šta pametno reć...bolje da ćutim,nego da lupam..
Za početak ću podržat ove proteste koji kreću u Parku,i momke koji to organizuju...Jutros sam saznao za to,a imam već neki sastanak večeras dogovoren,pa sumnjam da ću stići večeras...Ali već sam animirao dosta ljudi da dođu..
Naravno,nadam se da neće okupljanja trajat samo jedan dan,i biću redovan od sutra,kad god budem u BL.

Drago mi je da je konačno neko pokrenuo nešto....Eto sreće da je i koji dan ranije...Našle bi se pare ekspresno,ne bi nas izbacili ovako ko zna gdje :(
Ali,od nečeg se mora krenuti,i svaka čast momcima koji pokreću ovo...Čućemo kakve su njihove ideje za budućnost kluba.
Nadam se da ćemo se viđati u PPK,dok se ne pronađe neko rješenje...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2018, 08:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 11 Jul 2010, 19:09
Kako god, trebamo animirati svakoga kome Banjalucki sport znaci da dodje u Park veceras u 7.
Nije vise ni vico ni felso u pitanju, u pitanju je Banjalucki sport koji se sistemski rusi vec godinama..

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2018, 08:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
bigman je napisao:
Kakve veze ima ova uprava sa Glisicevim dugom, poreskim dugom, strujom, vodom itd...?

Onog momenta kad je uprava preuzela mandat, to je postala njena odgovornost.

Kome to nije jasno, taj je ili za vrtića, ili za ludaru.

Ako za to nisi spreman, jer je neko drugi te dugove napravio, onda ne preuzimaš funkciju i mandat.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2018, 09:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:30
У ППК вечерас у 7 је матура грађевинске школе..

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2018, 09:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2011, 14:43
Veceras je spontano prilicno kasno javljeno...koliko god dodje dobro je...

za vikend okupiti se u 19.00 da se organizuju ljudi i da na vrijeme saznaju

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2018, 09:43 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Mar 2018, 06:49
Niko nema pojma , SAMO JE VICO UPRAVU , glumi Diktatora

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2018, 09:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Dec 2012, 21:34
A sta je cilje okupljanja, mislim ko organizuje, jel postoji neka ideja ili aj da se okupimo jednom pa cemo vidjeti sta cemo ?

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2018, 10:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo Mile Kovacevic kaže da je pravi put Borca "15 godina lige RS"

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2018, 10:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Dec 2017, 19:27
Gadno je u 7 radni dan...Ja prvi radim a ne zelim da ne dodjem u PPK,po cijenu otkaza cu doci,ali bilo bi bolje da se pomjerilo za 8 ili 9 ili vikend dok se jos malo 'PROCUJE' prica po ovom gradu ako se uopste i procuje,pozdrav i vidimo se u PPK

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2018, 11:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2011, 09:54
bigman je napisao:
Hirosima je napisao:
bigman je napisao:
Фузија је могућност али су шансе мале. То само у случају да сви они којима је Борац дужан одбију да се договоре и у једном тренутку, одлуче да наплате, одједном, оно што им се дугује. На првом мјесту Џаја.
Тог тренутка, други излаз не постоји, сви да добију к***, и да се Борац преименује, фузионише или шта већ.
Лично мислим да се то неће никад догодити, али као опција постоји. Разговора на ту тему није било, медији серу.
За лиценцу сам оптимиста, мислим да ће бити позитивно ријешено. Ово друго све, остаје као проблем.

Stigle pare,priznaj,samo necete da kazete,opet spasioci u zadnji trenutak ali dzaba vam,ljudi nisu telad,ovo je naj gora uprava u istoriji Borca a tako ste fino poceli.......jednom sam vasem jednom gore u kancelarijama rekao da ce sto pocetak bude bolji kad zaserete gnjev navijaca biti gori....i eto obistinilo se.......pod mac bato!!!
I sta sad???

EVO SAD SE JAVNO IZVINJAVAM TEBI STO SI BIO U PRAVU I STO SAM MISLIO SA ONIM 1% SANSE DA CE BITI NESTO,ZNAO SAM DA STE GOVNA ALI NI U LUDILU NISAM MOGAO POMISLITI DA STE TOLIKA GOVNA,ZATO SE IZVINJAVAM I SAM SEBI ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120044 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4645, 4646, 4647, 4648, 4649, 4650, 4651 ... 6003  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]