banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Mar 2024, 15:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Feb 2018, 14:32 
OffLine
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Postovi: 2062
Koja je granica u pljacki? Koliko im treba...100 miliona, 200...milijardu KM?


-------------------------------------
Kamere i radari za MUP RS/Drska Velika Prevara Tegeltije i Lukača: Firme osnovane dva i po mjeseca prije raspisivanja tendera dobile posao od preko 200 miliona KM

piše: Slobodan Vasković


Željka Cvijanović, premijerka, morala bi odmah da smijeni Dagana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS i ministra finansija Zorana Tegeltiju, jer su direktno učesnici Velike Prevare nabavke kamera i radara za kontrolu brzine automobila u saobraćaju. Uz to, njih dvojica su teško ugrozili, ovim poslom, bezbjednost Republike Srpske i svih njenih građana.

Cijeli posao javno-privatnog partnerstva u stvari je dobro osmišljena akcija ovdašnjih političara i njima bliskih tajkuna, čija je namjera da za deset godina u džepove, na račun građana, strpaju cca sto miliona maraka. Toliko im pripada od pola-pola posla. Iako je sav taj novac, ukupno preko 200 miliona KM, trebalo da ode u budžet, jer su ulaganja minimalna.

Da podsjetim, portal Capital.ba objavio je sledeću vijest, 09.02.2018. godine:
“Republiku Srpsku kamerama i radarima pokriće firme „Inovatraffic holding“ iz Njemačke „Ekin Teknoloji San. Ve Tic. A.S.“ iz Turske i „WKB Consulting“ iz Banjaluke odlučio je ministar Dragan Lukač prilikom izbora privatnog partnera u poslu teškom 12,5 miliona KM. Oko 100 stacioniranih i 15 mobilnih radara biće postavljeno širom Republike, ove firme ugovor s MUP-om potpisaće na period od deset godina, a prihod od naplaćenih kazni dijeliće se pola–pola”.

Kvaka je u tome što su posao dobile firme iz Njemačke i Turske, ali kada se sagleda kada su te firme osnovane, njihovi osnivački ulozi i vlasnici, prestaje svaka dilema oko toga da je na djelu Velika Prevara.

Paradoks je da bi Veliku Prevaru trebao da istraži MUP RS, čiji je čelni čovjek dio Ekipe koja namjerava da izvrši nezakonitu rabotu.

Krenimo redom!

Prevara: Njemačko, a Naše
Firma „Inovatraffic holding“ nije nikakva poznata njemačka firma koja se bavi kamerama i radarima, već je riječ o preduzeću napravljenom 29.03.2017. godine.


Tender za nabavku kamera i radara, putem javno-privatnog partnerstva, objavljen je 10. juna, a zatvoren 17. jula 2017. godine.

Praktično, firma „Inovatraffic holding“ osnovana je, (prema zvaničnim njemačkim dokumentima), svega dva i po mjeseca prije objavljivanja tendera, na kojem je, na kraju, i pobijedila.

Nema nikakve dileme da je „Inovatraffic holding“ i osnovana u Njemačkoj kako bi dobila posao od 100 miliona KM i kako bi se prikrili tragovi ovdašnjih visokih funkcionera u ovoj zaista bezobraznoj i drskoj prevari.

Osnivači/suvlasnici “Inovatrafic” su Đorđe Kačavenda, koji je u nju uložio 24.750 Evra i Miro Maretić, čiji je osnivački ulog 250 Evra.


Firma je registrovana kod privrednog suda u gradu Osnabrück, na adresi Gewerbepark 18 u obližnjem mjestu Bissendorf, pokrajina Donja Saksonija.

Kao direktor je do 23.6.2017 u registru bio upisan Ivan Maretić, ali je 07.12.2017 došlo do promjene i tada je Đorđe Kačavenda upisan za direktora.

Tada je i premješteno sjedište firme, sa ranije adrese Hasetorwall 18 Osnabrück na sadašnju Gewerbepark 18 Bissendorf (udaljenost 11 km). Na ranijoj adresi Hasetorwall 18 je registrovana jedna advokatska kancelarija i jedan poreski savjetnik, pa je (vjerovatno) to ranije sjedište bilo čista formalnost, a novo sjedište je u tržnom centru.

Djelatnost firme je video nadzor prometa, razvoj rješenja za kontrolu prometa, razvoj softvera i hardvera…

Web sajt firme http://inovatraffic.com/ je, može se reći, amaterski: Ne vidi se ni sjedište, ni bilo kakvi podaci osim nekih generičkih slika sa tekstom koji ukazuje na to da se oni bave video nadzorom.

Tašna-mašna firme
Već ranije sam objavio da je i druga firma, koja je dobila posao, najblaže rečeno, presmiješna.

Riječ je o firmi “WKB Consulting” iz Banjaluke, čiji je osnovač Karl Otto Woll, iz Eisenberga, Njemačka.


Osnivački ulog firme je Jedna Konvertibilna Marka, a dobila je posao ukupne vrijednosti 216 miliona KM (za deset godina), od čega pola ide u budžet RS, a pola u lični budžet drskih prevaranata!

Za razliku od navodnih njemačkih, a suštinski, tašna-mašna firmi ovdašnjih moćnika, preduzeće „Ekin Teknoloji San. Ve Tic. A.S.“ iz Turske je veoma ozbiljna firma koja radi direktno za Obavještajnu službu te države.

Veoma je interesantno, štaviše zapanjujuće, da je desničarski portal “Говори Србија", još 09.10.2017. godine, četiri mjeseca prije konačne doluke o pobjedniku tendera, tvrdio da će pobijediti upravo oni koji su pobijedili - „Inovatraffic holding“ iz Njemačke „Ekin Teknoloji San. Ve Tic. A.S.“ iz Turske i „WKB Consulting“ iz Banjaluke.

Trojanski konji - Turski i Domaći
Portal, koji podržava Dodika, sve to je objavio u tekstu “Турски тројански коњ за рушење Додика и Републике Српске”!

-На први поглед, у дотичном тендеру за јавно-приватно партнерство чији рок истиче крајем овог месеца нема ничег спорног. Саобраћајној полицији РС потребни су радари за надзор саобраћаја и контролу брзине, као и напредни системи за видео надзор и видео аналитику. Међутим, први аларм се пали код избора компанија које су ушле у ужи круг. Наиме, ту су фирме ,,BS TS a.s.”, ,,BS Telecom Solutions”, ,,PROINTER ITSS”, ,,Balkan Security Tech Group”, ,,MEDITRONIK”, ,,SQUALIO CLOUD CONSULTING”, али и конзорцијум ,,InnovaTraffic Holding”, ,,EKIN Technology” и ,,WKB Consulting”. Овај последњи блок три компаније је посебно интересантан јер се детаљнијим увидом у пратећу документацију примећује да он фигурира као параван који скрива једног другог привредног субјекта као подизвођача радова – ,,Мибо комуникације“. Заправо, учешће ,,Мибо комуникација“ у овом послу је замаскирано присуством фирми паравана – ,,InnovaTraffic Holding” и ,,WKB Consulting” - navodi se u tom tekstu.


Ističe se i da je kompanija “Mibo komunikacije” veoma bliska Bakiru Izetbegoviću i njegovoj SDA, što je tačno, jer ta firma dobija gotovo sve poslove u Federaciji BiH iz ove oblati.

U tekstu se ukazuje i na bezbjednosni apsekt, jer je moguća zloupotreba podataka do kojih se dolazi snimanjem saobraćaja.

Ogromni bezbjednosni rizici
Što se tiče Bezbjednosnog aspekta, prema riječima stručnjaka, Osnovna su tri pitanja:
- Gdje se skladište podaci dobijeni radom kamera odnosno da li iko izuzev MUP ima pristup tim podacima?
- Ko vrši administraciju i servisiranje sistema i na koji način (da li proizvođač i/ili treća serviserska strana može daljinski pristupiti kamerama)?
- Da li je MUP izvršio testiranje kamera i sistema sa bezbjednosnog stanovišta i napravio sistem informacionog i tehničkog obezbjeđenja od mogućeg odliva podataka?

Ukoliko jedno od tri gore navedena pitanja nisu jasno regulisana postoji visok bezbjedonosni rizik.

Ukoliko nisu jasno regulisana, postoji otvorena mogućnost da treće strane imaju uvid u kretanje građana RS i BiH.

Primjera radi, zamislite kada bi baze ulaska/izlaska iz BiH koje ima Granična policija bile javne? Ili kada bi se bez strogo kontrolisanog bezbjednosnog protoka informacija tek tako davali podaci? To bi bilo krivično djelo i neviđena afera i bruka za Graničnu policiju. U odnosu na slučaj sa saobraćajnim kamerama, razlike nema.

Sudeći prema izjavi Zorana Tegeltije, nadležni iz Republike Srspke nisu jasno regulisali Osnova tri pitanja. Štaviše!!!


“Svjedoci ste da se stalno priča o javno privatnom partnerstvu, da ga mnogi zagovaraju a kada dođe do toga želimo ga zaustaviti. Kada je u pitanju ovaj projekat naše stanovište je da se on može realizovati na jedan ili drugi način. Ono što je problem ako ga realizujete kroz direktno finansiranje jeste da vam treba u jednom trenutku značajan iznos finansijskih sredstava i imate ogromne troškove održavanja. Trebate nove ljude koji će brinuti o sistemu održavanja. Ovako bi taj cijeli teret bio na privatnom investitoru a poslije toga bi taj sistem i tako i tako pripao ministarstvu unutrašnjih poslova pa samim tim i prihodi od tih radara”, rekao je Tegeltija, nakon što je Vlada RS odbacila zahtjev Odbora Narodne skupštine RS za bezbjednost kojim je od Vlade RS zatraženo da odustane od javno privatnog partnerstva u projektu nabavke radara i sama, ukoliko je projekat neophodan, finansira nabavku! (srpska cafe, 04.01.2018.).

Iz Tegeltijine izjave može se zaključiti da će “partneri” imati potpuno slobodan pristup svim podacima; Štaviše, oni će brinuti o njima. A to jeste veliki bezbjednosni problem!!!

Tegeltija odbacio negativno mišljenje stručnih službi o cijelom poslu
Da podsjetim, stručna lica u Ministarstvu finansija Republike Srpske dala su mišljenje da je ovaj posao štetan po MUP RS.

Međutim, ministar finansija Zoran Tegeltija ignorisao je negativne stavove stručnih lica.


Izvori bliski premijerki Željki Cvijanović su mi saopštili da je Tegeltija na sjednici Vlade RS, na kojoj se odlučivalo da li će MUP RS ići i javno-privatno partnerstvo ili će se ta institucija kreditno zadužiti, insistirao da “nema prostora za kreditno zaduženje”!

Cvijanovićeva, prema istim izvorima, nije bila oduševljena takvim projektom, ali se nije usudila suprotstaviti Tegeltiji i Lukaču.

Njihova je bila ključna, tako da MUP RS neće sam ubirati sredstva od naplate kazni, već će 50 posto otići “stranim partnerima”.

Postupak okončan
„Postupak izbora privatnog partnera okončan je donošenjem rješenja ministra od 6. februara. Na javni poziv MUP-a RS za javno-privatno partnerstvo stigle su tri prijave. U skladu sa studijom ekonomske opravdanosti, period na koji se zaključuje ugovor je deset godina, dok raspodjela prihoda od naplaćenih prekršajnih kazni iznosi po 50 odsto. Obaveze i prava javnog i privatnog partnera biće utvrđene ugovorom o javno-privatnom partnerstvu“, kazali su u MUP-u za CAPITAL.

Taj portal naveo je i raniju izjavu ministra Lukača o tome za šta služe kamere i radari.

„Nadzorne kamere će 24 sata snimati prolazak svih vozila preko naših cesta, ulaze i izlaze iz naših gradova i na taj način ćemo imati bolju pokrivenost i kontrolu kretanja i kriminogenih osoba i onih počinilaca krivičnih djela koji izvrše krivično djelo bilo gdje u RS i ako su prošli vozilom mi ćemo to znati“, rekao je Lukač.

-Опрема турског произвођача ,,EKIN Technology” (што је иначе компанија позната по својим везама са турском обавештајном заједницом) коју ће ,,Мибо комуникације“ монтирати даје озбиљне могућности за надзор грађана.

Prikaz funkcionisanja sistema "Ekin patrol"/Izvor "Ekin"

Њихови системи радарске контроле саобраћаја су много више од тога и пружају могућности симултаног препознавања и повезивања регистарских таблица са лицем власника возила и његовим релевантним подацима. Ради се заправо о шпијунској опреми представљеној као реквизитима за саобраћајце. Дотичним пројектом је планирано да оваквом опремом буде покривена читава Република Српска, и то на преко 110 локација-, tvrdi portal “Говори Србија". (nastaviće se)

_________________
Dodik-Bio je GENOCID u Srebrenici!
https://www.youtube.com/watch?v=01Qa2tkMYi8
Dodik: Malo sam plaćen za ono što radim
https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 12 Feb 2018, 21:00 
OffLine
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Postovi: 2062
Novi radari u RS, prihod od kazni privatnim firmama

https://www.youtube.com/watch?v=m4fZ2LVC1nc

Slika

_________________
Dodik-Bio je GENOCID u Srebrenici!
https://www.youtube.com/watch?v=01Qa2tkMYi8
Dodik: Malo sam plaćen za ono što radim
https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 13 Feb 2018, 16:05 
OffLine
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Postovi: 2062
Tegeltija i Lukač - Drski, Beskrupulozni, Bezobrazni Moćnici koji Amaterski otimaju 100 miliona KM/novi dokumenti
piše: Slobodan Vasković


Zoran Tegeltija, ministar finansija i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač kreatori su rijetko drskog i bezobraznog postupka, nazvanog javno-privatno partnerstvo za nabavku kamera i radara za kontrolu saobraćaja za MUP RS.


“Republiku Srpsku kamerama i radarima pokriće firme „Inovatraffic holding“ iz Njemačke „Ekin Teknoloji San. Ve Tic. A.S.“ iz Turske i „WKB Consulting“ iz Banjaluke odlučio je ministar Dragan Lukač prilikom izbora privatnog partnera u poslu teškom 12,5 miliona KM. Oko 100 stacioniranih i 15 mobilnih radara biće postavljeno širom Republike, ove firme ugovor s MUP-om potpisaće na period od deset godina, a prihod od naplaćenih kazni dijeliće se pola–pola”, objavio je portal Capital.ba, 09.02.2018. godine.


Cijeli posao je namještaljka za favorite Tegeltije i Lukača, što sam i dokazao objavljujući njemačke službene dokumente o firmi „Inovatraffic holding“, koji svjedoče da je osnovana 29.03.2017. godine, svega dva i po mjeseca prije raspisivanja Javnog poziva za realizaciju projekta Javno-privatnog partnerstva.

(Osnivači/suvlasnici “Inovatrafic” su Đorđe Kačavenda, koji je u nju uložio 24.750 Evra i Miro Maretić, čiji je osnivački ulog 250 Evra. Firma je registrovana kod privrednog suda u gradu Osnabrück, na adresi Gewerbepark 18 u obližnjem mjestu Bissendorf, pokrajina Donja Saksonija).


Javni poziv potpisao je ministar Dragan Lukač, 06.06.2017. godine, a objavljen je par dana kasnije.

“WKB” osnovana mjesec dana prije nego je raspisan tender na kojems u pobijedili
„Inovatraffic holding“ mogla bi se, sa svoja dva i po mjeseca postojanja prije objavljivanja unaprijed namještenog tendera, nazvati i firmom sa tradicijom, ako se uporedi sa „WKB Consulting“ iz Banjaluke, koja je, takođe, dio Konzorcijuma koji je od Lukača i Tegeltije dobio posao vrijedan preko 200 miliona KM, u narednih deset godina. Od čega sretnicima ide pola - cca 100 miliona KM.


“WKB Consulting” je, vjerovali ili ne, registrovana u Okružnom privrednom sudu u Banjaluci 04.05.2017. godine, samo MJESEC dana prije nego je Lukač raspisao javni poziv za već namješten posao.

Njen osnivač je Karl Otto Woll, iz Eisenberga, Njemačka. Osnivački ulog firme je Jedna Konvertibilna Marka.





Bezobrazni, beskrupulozni Amaterizam
Drskost, bahatost i prezir prema građanima koji su Tegeltija i Lukač pokazali, namještajući ovaj posao, prešla je sve granice podnošljivog.

Najuvredljivi od svega je Amaterizam: Čak se nisu ni potrudili da kvalitetnije sakriju tragove, toliko su sigurni da im niko ne može ništa!

Dati posao od 200 miliona KM firmama koje postoje svega mjesec do dva jeste amaterizam, ali i sirova, beskrupulozna bahatost drskih moćnika.


Važno je navesti i “podjelu posla” između Tegeltije i Lukača: Ministar finansija je onemogućio na Vladi RS kreditno zaduživanje MUP-a RS i na taj način otvorio put javno-privatnom pafrtnerstvu i zaradi od sto miliona KM za njihove favorite.

Lukačev “ručni rad”
Lukačevo je bilo da, nakon uspješne Tegeltijine akcije u Vladi RS, sprovede u djelo Plan - Kako se dokopati sto miliona KM!

Sve instrukcije nadležnim u MUP-u davao je lično Lukač.

U prvom čitanju bilo je odlučeno da se ponuda “Konzorcijuma” odbaci, jer, objektivno, iz Svemira se Golim Okom vidi da nijedna od firmi, ni „Inovatraffic holding“ iz Njemačke ni „WKB Consulting“ iz Banjaluke, nisu mogle biti uzete u razmatranje, budući da su im reference NIŠTA.

Međutim, Lukač je naredio “da se uzmu u razmatranje”.


Nakon što je ta “prepreka” premošćena za postupak je, po Lukačevom nalogu, zadužen Dragiša Koščica.

Nekadašnji igrač za tendere Dragoljuba Davidovića, u vrijeme dok je bio gradonačelnik, već par godina je vihorni tendernapadač Dragana Lukača. Koščica, koji je najzaslužniji je za potop projekta “Akvana”, sada potapa MUP RS.

Interesantno je da ga je Slobodan Gavranović, bivši gradonačelnik otjerao, a Lukač, umjesto da ga istražuje, smjestio u MUP, na prijedlog Davidovića.

Koščica mora slušati! (nastaviće se)

_________________
Dodik-Bio je GENOCID u Srebrenici!
https://www.youtube.com/watch?v=01Qa2tkMYi8
Dodik: Malo sam plaćen za ono što radim
https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 13 Feb 2018, 18:38 
OffLine
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2017, 09:17
Postovi: 331
U Sloveniji je ovakav projekat propao, građani bi noću polupali postavljene radare i država je odustala njih. Kad bi naši ljudi bili pametni i ugledali se na slovenski živalj, Tegeltija bi bankrotirao. :)


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 13 Feb 2018, 20:25 
OffLine
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Postovi: 11323
Lokacija: PL / BL
Postaviće Policiju da čuva radare...

_________________
Zovem se Miroslav i pravim igračke.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 13 Feb 2018, 21:47 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Postovi: 3179
papazjanija je napisao:
U Sloveniji je ovakav projekat propao, građani bi noću polupali postavljene radare i država je odustala njih. Kad bi naši ljudi bili pametni i ugledali se na slovenski živalj, Tegeltija bi bankrotirao. :)


Naprotiv, naručio bi nove. O državnom trošku.

_________________
Lično više volim strat,
jer mi leži takav vrat...


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 13 Feb 2018, 21:50 
OffLine
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 23:49
Postovi: 647
Lokacija: BL
lopovska drzava check
sta ces ti uraditi? nista check
brag and bitching check
ko se ljuti utjeram mu kruti check
sutra je novi dan check

note:zasto TI ne ukrades te kamere,znas da su skupe imat ces i ti onda para?

_________________
Shoot first,ask question later


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 13 Feb 2018, 21:57 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Postovi: 3179
Ima čovjek samo dva bubrega, pa vjerovatno ne bi htio da ih izlaže štetnom uticaju pendreka...

_________________
Lično više volim strat,
jer mi leži takav vrat...


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 13 Feb 2018, 22:59 
OffLine
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Maj 2016, 23:45
Postovi: 1903
Nemoj bogati vise lijepiti ovog retarda Vaskovica sto se naziva novinarem


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 14 Feb 2018, 07:36 
OffLine
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Postovi: 2062
Nije uopste bitno ko pise, sve dok je tacno i potkrijepljeno dokazima.
Sta je netacno? Da su firme osnovane mjesec dana prije tendera i da ce zaraditi 200 miliona maraka ? Sve potkrijepljeno dokazima.

------------------
Cijeli posao je namještaljka za favorite Tegeltije i Lukača, što sam i dokazao objavljujući njemačke službene dokumente o firmi „Inovatraffic holding“, koji svjedoče da je osnovana 29.03.2017. godine, svega dva i po mjeseca prije raspisivanja Javnog poziva za realizaciju projekta Javno-privatnog partnerstva.

(Osnivači/suvlasnici “Inovatrafic” su Đorđe Kačavenda, koji je u nju uložio 24.750 Evra i Miro Maretić, čiji je osnivački ulog 250 Evra. Firma je registrovana kod privrednog suda u gradu Osnabrück, na adresi Gewerbepark 18 u obližnjem mjestu Bissendorf, pokrajina Donja Saksonija).

Slika


“WKB” osnovana mjesec dana prije nego je raspisan tender na kojems u pobijedili
„Inovatraffic holding“ mogla bi se, sa svoja dva i po mjeseca postojanja prije objavljivanja unaprijed namještenog tendera, nazvati i firmom sa tradicijom, ako se uporedi sa „WKB Consulting“ iz Banjaluke, koja je, takođe, dio Konzorcijuma koji je od Lukača i Tegeltije dobio posao vrijedan preko 200 miliona KM, u narednih deset godina. Od čega sretnicima ide pola - cca 100 miliona KM.

Slika




“WKB Consulting” je, vjerovali ili ne, registrovana u Okružnom privrednom sudu u Banjaluci 04.05.2017. godine, samo MJESEC dana prije nego je Lukač raspisao javni poziv za već namješten posao.

Njen osnivač je Karl Otto Woll, iz Eisenberga, Njemačka. Osnivački ulog firme je Jedna Konvertibilna Marka.

Slika

_________________
Dodik-Bio je GENOCID u Srebrenici!
https://www.youtube.com/watch?v=01Qa2tkMYi8
Dodik: Malo sam plaćen za ono što radim
https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 14 Feb 2018, 09:53 
OffLine
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Maj 2016, 23:45
Postovi: 1903
Ne bih me cudilo da on lijepi svoje tekstove ovde da bi podigo popularnost svog blogica


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 14 Feb 2018, 11:14 
OffLine
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Postovi: 36385
Cuj, taj predobri i nadasve objektivni brt Vaske jos ne pomenu toplanu.

Sta je rec? :-D


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 14 Feb 2018, 12:02 
OffLine
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2017, 09:17
Postovi: 331
Vaske nekad pretjeruje. Valjda tako mora biti, inače nema 'ljeba.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 14 Feb 2018, 12:20 
OffLine
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Postovi: 2062
Ima li iko ista konkretno da zamjeri ovom njegovom tekstu? Nema, jer su sve gole cinjenice.

_________________
Dodik-Bio je GENOCID u Srebrenici!
https://www.youtube.com/watch?v=01Qa2tkMYi8
Dodik: Malo sam plaćen za ono što radim
https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 14 Feb 2018, 13:31 
OffLine
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Maj 2016, 23:45
Postovi: 1903
Ajd ba Vaskovicu ne jedi govna


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 14 Feb 2018, 13:33 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 20:10
Postovi: 2051
Aj crveni, smiri dozivljaj.

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=YIBNb8rrs80
Nikad ne zaboravi ko ti je bio djed!


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 14 Feb 2018, 13:33 
OffLine
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Postovi: 36385
Osim poznate cinjenice da se i istinitim cinjenicama moze manipulirati javno mjenje ima jos jedna.

Projekcije zarade su ciste nebuloze iz najmanje dva razloga:

1. Sa vremenom nakon ukljucivanjem kamera ce konstantno padati broj naplacenih kazni jer ce vozaci vise paziti na ogranicenje.
2. Namirivanje manjka prometa se ne moze tako lako promjeniti poostravanjem visine kazni jer o tome odlucuje drzavni nivo. Osim ako se i Mektic ne tali :-D Ili ce da bude kao sa BL toplanom, da se cijene dizu kako se gazdi nadigne ;-)
3. Smanjem brzine se smanjuje steta zbog udesa. Nista od ovog nije neko otkrice.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 14 Feb 2018, 17:41 
OffLine
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Postovi: 2062
Evo npr. zarade od jednog radara, a mup nabavlja 100 stacioniranih i 15 mobilnih radara.
Znaci, za pola godine je zaradio 304 160 sto znaci za godinu dana 600 000 km. Tako da je po ovome, zarada od 200 miliona od 115 radara cak i skromno predvidjanje.

Hajde, da prepolovimo cifre...pa umjesto 600 000, zarada od jednog bude 300 000 km. Od 115 radara, godisnja zarada je 34.5 miliona km, sto znaci da ce za 10 godina zaraditi 345 miliona km. Znaci, Vaskovic je cak umanjio cifru koju ce zaraditi Lukac, Dodik...i ostali.

--------------------------

https://banjaluka.net/otkrivamo-jedan-r ... -policija/

Jedan radar, koji se naizmjenično rotira na tri lokacije u Banjaluci, u proteklih godinu dana zaradio je više novca u republički budžet nego svi banjalučki policajci zajedno, pokazalo je istraživanje Banjaluka.net-a.

Prema podacima MUP-a RS, radarski sistem na tri fiksne lokacije u Banjaluci (radi se o jednom radaru koji se naizmjenično premješta tako je da samo uskom krug ljudi poznato koji je trenutno aktivan) u protekloj godini izrekao je 14.687 prekršajnih naloga, a u prvoj polovini ove godine njih 7.760.

– Na osnovu tih naloga, u 2014. godini naplaćeno je 425.780 KM, a za prvih šest mjeseci ove godine 304.160 KM – navode u MUP-u.

_________________
Dodik-Bio je GENOCID u Srebrenici!
https://www.youtube.com/watch?v=01Qa2tkMYi8
Dodik: Malo sam plaćen za ono što radim
https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 14 Feb 2018, 17:46 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Postovi: 4664
Od mene mogu samo kurac naplatit.

_________________
MANGA


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 14 Feb 2018, 18:10 
OffLine
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Postovi: 36385
Korisnik, da li si prirodno ovakav ili vjezbas redovno?

Veci broj radara znaci vecu pokrivenost. Veca pokrivenost vozacima govori da je veliki brat bas svugdje i da im je jeftinije da popuste sa gasa.

Odnos vozaca spram sadasnjih par radara je isti kao i pre njih. Svi se uzdaju u srecu.

Btw. dje zapelo sa Toplanom? Pa ni slova, a evo javljaju pojak minus narednih dana :lol:


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 15 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting BitLab
Prevod - www.CyberCom.rs