banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 04:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 14:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
kao sto Marylin Manson otpjeva "I am a slave to a God that does not exist"

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 14:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
BSE je napisao:
kao sto Marylin Manson otpjeva "I am a slave to a God that does not exist"

Ај се завуци под камен.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 15:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

zasto ?
taj text pjsme je k`o stvoren za ljude poput tebe :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 15:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
zasto ?
taj text pjsme je k`o stvoren za ljude poput tebe :)

Јок за оне као ти ЈЕРЕТИКЕ:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 15:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

izgleda da ne razumijes engleski
text je namjenjen slijepcima kao sto si ti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 16:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
izgleda da ne razumijes engleski
text je namjenjen slijepcima kao sto si ti

ЈОК БОГОХУЛНИЦИМА КАО ТИ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 16:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

bogohulnik po jednoj religiji vjernik po drugoj
the truth is in the eyes of beholder ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 16:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Vader je napisao:
To stoji ako pod vjerom i vjernicima posmatrate jedino ovakve kao što su Maran Ata, Srbija i slični. Meni je žao zbog toga što su vjera i duhovnost na lošem glasu zbog takvih, a to sam viđao mnogo puta. Takvi čine "medvjeđu uslugu" vjeri i duhovnosti jer ih zgade ljudima. Da ne znam kako stvari stvarno stoje i meni bi ih zgadili, i ja bih možda izgubio interes za tim, kao i vjeru u istinsku dobrobit duhovnosti.

Takvi nesvjesno udaljuju ljude od vjere šireći mržnju, pakost, zlobu, zadrtost, fanatizam, netoleranciju, i na kraju - laž. Jer najveći dio onoga što takvi pišu je prije svega laž.

A navjeća greška koju drugi mogu na naprave je da pomisle da je ono što oni rade zaista ispoljavanje vjere i duhovnosti, i da pomisle da sveti spisi podržavaju takvo ponašanje, jer u tom slučaju zaključe da ako duhovnot i vjera to uče i ako sveti spisi to uče i kad vide da to nije dobro i ne može biti dobro onda donesu pogrešan zaključak da sam koncept vjere i duhovnosti nije dobar, i da sveti spisi uče loše stvari. A to nema veze sa istinom, iako ovi uzrupatori i mrzitelji nariktaju neka svoja tumačenja svetih spisa kojima kao opravdavaju svoje ponašanje, pri čemu svjesno zanemare nebrojeno mnogo jasnih i nedvosmislenih stihova iz svetih spisa koji ih opovrgavaju.

Poenta je da ne ocjenjujete vjeru i duhovnost na osnovu fanatika, kao što ne biste prestali koristiti nožjer ste čuli da je neko nekim nožem nekoga ubio. Sve zavisi od toga kako mi to koristimo, i šta ono što radimo i u šta vjerujemo izaziva u nama, kakvi postajemo kao ljudi.

Predlažem vam da pročitate ono što je novi učesnik foruma yagmur napisao povodom toga na drugoj temi, evo direktne adrese:

http://forum.blic.net/viewtopic.php?p=263215#263215

Ovo si jako lijepo rekao Vader, svaka cast. A gore pomenuti likovi, ne uzimam ih zaozbiljno, tako da njihove izjave samo izazivaju sazaljenje a nikako ne uticu na moje stavove.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 16:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Dove je napisao:
Vader je napisao:
To stoji ako pod vjerom i vjernicima posmatrate jedino ovakve kao što su Maran Ata, Srbija i slični. Meni je žao zbog toga što su vjera i duhovnost na lošem glasu zbog takvih, a to sam viđao mnogo puta. Takvi čine "medvjeđu uslugu" vjeri i duhovnosti jer ih zgade ljudima. Da ne znam kako stvari stvarno stoje i meni bi ih zgadili, i ja bih možda izgubio interes za tim, kao i vjeru u istinsku dobrobit duhovnosti.

Takvi nesvjesno udaljuju ljude od vjere šireći mržnju, pakost, zlobu, zadrtost, fanatizam, netoleranciju, i na kraju - laž. Jer najveći dio onoga što takvi pišu je prije svega laž.

A navjeća greška koju drugi mogu na naprave je da pomisle da je ono što oni rade zaista ispoljavanje vjere i duhovnosti, i da pomisle da sveti spisi podržavaju takvo ponašanje, jer u tom slučaju zaključe da ako duhovnot i vjera to uče i ako sveti spisi to uče i kad vide da to nije dobro i ne može biti dobro onda donesu pogrešan zaključak da sam koncept vjere i duhovnosti nije dobar, i da sveti spisi uče loše stvari. A to nema veze sa istinom, iako ovi uzrupatori i mrzitelji nariktaju neka svoja tumačenja svetih spisa kojima kao opravdavaju svoje ponašanje, pri čemu svjesno zanemare nebrojeno mnogo jasnih i nedvosmislenih stihova iz svetih spisa koji ih opovrgavaju.

Poenta je da ne ocjenjujete vjeru i duhovnost na osnovu fanatika, kao što ne biste prestali koristiti nožjer ste čuli da je neko nekim nožem nekoga ubio. Sve zavisi od toga kako mi to koristimo, i šta ono što radimo i u šta vjerujemo izaziva u nama, kakvi postajemo kao ljudi.

Predlažem vam da pročitate ono što je novi učesnik foruma yagmur napisao povodom toga na drugoj temi, evo direktne adrese:

http://forum.blic.net/viewtopic.php?p=263215#263215

Ovo si jako lijepo rekao Vader, svaka cast. A gore pomenuti likovi, ne uzimam ih zaozbiljno, tako da njihove izjave samo izazivaju sazaljenje a nikako ne uticu na moje stavove.

Жали ти себе снајка.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 16:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

BSE je napisao:

ДА али је само једна истина ПРАВОСЛАВНА. :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 16:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

SRBIJA je napisao:
BSE je napisao:

mislim da cinjenice ne govore tebi u prilog

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 21:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
SRBIJA je napisao:
BSE je napisao:

mislim da cinjenice ne govore tebi u prilog

Које чињенице, дела СРБИНЕ, ДЕЛА.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2005, 21:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2004, 20:09
"ako sumnjate u pravoslavlje"

pravoslavlje nije osoba, stvar ili ideja da su u njega vjeruje. mislim da si htjeo da napises ako sumnjate u jednoga boga i njegovog sina isusa hrista.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2005, 08:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
del_capo je napisao:
mislim da si htjeo da napises ako sumnjate u jednoga boga i njegovog sina isusa hrista

Mislio je ono što je napisao, nažalost. Ako duže pratiš njihov nastup možeš vidjeti da podređuju sve pravoslavlju, i da "pravoslavlje" stavljaju iznad svega...nesvjesni koliko je to ponekad daleko od ideja Oca, Sina, Duha Svetog i Svetog Pisma.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2005, 16:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
del_capo je napisao:
mislim da si htjeo da napises ako sumnjate u jednoga boga i njegovog sina isusa hrista

Mislio je ono što je napisao, nažalost. Ako duže pratiš njihov nastup možeš vidjeti da podređuju sve pravoslavlju, i da "pravoslavlje" stavljaju iznad svega...nesvjesni koliko je to ponekad daleko od ideja Oca, Sina, Duha Svetog i Svetog Pisma.

Јок тебе СЕКТАША ће питам.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2005, 16:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
BSE je napisao:
ako sve religije dolaze iz istog izvora onda :
1. Bog ne postoji ili
2. Bog se sa nama dobro zabavlja :)

Mozda je malo drugacije : :wink:

1 ) Bog Milostivi nije silnik na nacin na koji je to svojstveno ljudima

2 ) Dao je upute, ostavio svakome izbor

3 ) Da se cesto zabavlja s nama, u to je nemoguce posumnjati - zabavni smo :lol: :wink:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2005, 12:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

"2 ) Dao je upute, ostavio svakome izbor "
japanese rose bas u tome je fazon, dao je razlicite upute (ako postoji)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2005, 23:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ПОМАЖЕ БОГ.

На свом архијерејском сабору
Руска Загранична Црква донела је ОСУДУ
ЕКУМЕНИЗМА која гласи:
"Онима који Цркву Христову нападају мудровањем да је она подељена на такозване гране које се
разликују учењем и начином живота, и онима који тврде да Црква не постоји на видљив начин, него
ће настати у будућности кад се све гране или секте или чак религије уједине у једно тело, и онима који
не разликују истинско свештенство и тајне Цркве од јеретичких, него веле да су крштење и причешће
јеретика довођени за њихово спасење, и онима који опште са гореспоменутим јеретицима, или помажу
или бране њихову нову јерес екуменизма под изговором братске љубави или као пут сједињења
подељених Хришћана
АНАТЕМА!!"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2005, 14:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Vader je napisao:
del_capo je napisao:

Које ли ироније да Божју Православну Цркву оптужујеш да је "далеко од Светог Тројства", када је управо Православна Црква одбранила ту веру од насртаја безбожника кроз векове и управо њој треба да смо захвално што уопште и Библија постоји оваква каква јесте и без иједног јеретског списа у њој. А да не говорим о томе да је све то постигнуто Божјим благословом који је Он дао својој Православној Цркви, и која попут Нојеве барке спасава Божје стадо кроз миленијуме. Такву глупост може да лупи само крајње необразован човек који нема благе везе о Црквеној историји, као и дешавањима у протекла 2 миленијума. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2005, 17:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2004, 20:09
Ja ne bi rekao da je Vader optuzio SPC da je daleko od svetog trojstva vec da su gore navedeni komentari daleko od svetog pisma.
Citiraj:
А да не говорим о томе да је све то постигнуто Божјим благословом који је Он дао својој Православној Цркви

mozes li objasniti o tom blagoslovu?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]