banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Mar 2024, 18:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Jehovini Svjedoci
PostPoslato: 15 Jul 2017, 08:52 
OffLine
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Mar 2009, 21:45
Postovi: 692
Prvi znak da je Bosna i Hercegovina načisto propala i jeste to što u dobričest evo peta godina kako nisam vidjeo Jehovine svjedoke:)

_________________
Once you're grown up, you can never come back!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Jehovini Svjedoci
PostPoslato: 15 Jul 2017, 09:39 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Postovi: 4681
Lokacija: Kostajnica
Bogam ne znam kako je u bl al kod mene su i kinezi zatvorili i pobjegli :)

Sent from my LG-D855 using Tapatalk


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Jehovini Svjedoci
PostPoslato: 15 Jul 2017, 10:07 
OffLine
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Postovi: 23477
Najveći neprijatelji Jehovinih svjedoka su ulazi koji se zaključavaju.

_________________
Rad je od čovjeka napravio roba, neradu smo odani sve do groba.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Jehovini Svjedoci
PostPoslato: 15 Jul 2017, 11:39 
OffLine
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Postovi: 12660
Lokacija: Treći kamen od Sunca
cooltura je napisao:
Prvi znak da je Bosna i Hercegovina načisto propala i jeste to što u dobričest evo peta godina kako nisam vidjeo Jehovine svjedoke:)

ne znam kako kod tebe i u kojoj zabiti zivis, al u BL su negdje u martu aprilu bili bas prisutni javno, cak su imali standove u parku Petra Kocica i ispred poste


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Jehovini Svjedoci
PostPoslato: 15 Jul 2017, 11:47 
u doboju redovno stoje u gradu


Vrh
  
 
 Tema posta: Re: Jehovini Svjedoci
PostPoslato: 15 Jul 2017, 19:51 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Postovi: 9838
Lokacija: Далеко од раја
Imaju i sada svaki dan obično budu tamo preko puta Palasa.

_________________
Ко не воли ракију, не воли ни људе.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Jehovini Svjedoci
PostPoslato: 17 Feb 2018, 12:24 
OffLine
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Postovi: 2333
JEHOVINI SVEDOCI
Čarls Tjez Rasel 1852-1916 Bio učenik Adventista-njihovih pionira.
Ko je zapravo Rasel?
Mason-veliki majstor 33 stepena>


1.Rasel je prorekao da će 1874 Isus doći u nevidljivoj formi.(provera ispravnosti tog učenja)
Biblija: Marko 13.32 ,,   A o danu tom ili o času niko ne zna, ni anđeli koji su na nebesima, ni Sin, do Otac.,,Čujemo iz Biblije da NIKO NEZNA vreme Gospodnjeg dolaska a oni rekoše godinu i time su sebe predstavili lažnim prorocima. Dela apostolska 1.7 ,,A On im (Isus) reče: Nije vaše znati vremena i leta koje Otac zadrža u svojoj vlasti,, Oni nisu poslušni pa određuju lažna vremena.Drugi deo rečenice kaže kod njih ,,BIĆE NEVIDLJIV KAD DOĐE,, čujmo šta na to Biblija kaže: Otk.1.7 ,, Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.,,Pismo kaže da nisu rekli istinu niti po pitanju ne vidljivosti.
2.Prorekao je da se 1881 završava vreme milosti. (provera učenja)
Biblija: II Dnevnika 20.21 ,, 20:21  I tako dogovoriv se s narodom postavi pevače Gospodnje da hvale svetu krasotu idući pred vojskom i govoreći: Hvalite Gospoda, jer je doveka milost Njegova.Biblija nas uči da je Bog ljubav i da Njegova milost traje doveka a oni odrediše dokle će trajati Božja milost. Psalam.136 u celosti peva Božju milost. Jakov 2.13 ,, 2:13  Jer će onome biti sud bez milosti koji ne čini milosti; i hvali se milost na sudu.,,Čak I u vreme suda će trajati milost a masoni je ukidaju I pokazuju ko su.
3.Ponovo prorekao dolazak Gospodnji za 1914. Koji je znak da je tad stigao kažu SVETSKI RAT. (provera tog učenja)
Biblija: Otk.21.4 ,, 21:4  I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe.,,
Biblija kaže da Isus ne uzrokuje ratove svojim dolaskom već MIR.
4.Rasel izjavljuje 15.09.1910 za svoje knjige ,,Ove knjige su u stvari izlaganja Svetog Pisma,ovo nije samo Biblijski komentar,već sama Biblija.Ljudi ne mogu da shvate Božji plan kad proučavamo Bibliju u svojoj vlastitoj svetlosti.Mi smo ustanovili da ako neko dve godine proučava ove knjige mora biti obraćen isto tako,ako ih prestane proučavati za dve godine pašće u potpunu tamu,, Ove reči su hula na Božju reč gde čovek svoje misli izjednačava sa Božjim,zato oni imaju roba koji ih uči umesto Duha Svetog jer je njima taj rob ne pogrešiv a mi znamo da je samo Bog ne pogrešiv.
Šta vam i danas Raselovi svedoci kažu kad dođu kod vas?
,,Vi niste u stanju razumeti Božju reč zato vam treba vođstvo vernog roba,, (provera učenja)
Biblija: Jovan 14.26 ,, A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh.,,
Ko nema Duha Svetoga za učitelja taj ide za lažnim učiteljima.
5.Radeford proriče da će 1918 biti uništene sve crkve osim crkve svedoka.(provera tog učenja)
Biblija: Efes.5.25 ,, Muževi! Ljubite svoje žene kao što i Hristos ljubi crkvu, i sebe predade za nju,, Čujemo da je Isus život položio za skupove verujućih-crkvu i da ne uništava verujuće.
6.Radeford proriče da će 1925 svi patrijarsi vaskrsnuti. Za tu priliku je sagrađen zamak u San Dijegu-Kalifornija.
Da li su vaskrsnuli svi patrijarsi i nastanili se u zamku 1925...NISU.(Zamak je 1948 prodat) Biblija kaže ako bi neko nešto prorekao a to se ne zbude da je to lažni prorok i ako se njegovo učenje suprotstavlja učenju apostolskom da je lažni učitelj mi oboje nalazimo u toj zajednici.
Nejton preuzima vođstvo njega menja Frederik a njega Milton a onda Adams.
7.Stiže zabrana 1938 da se ne može ženiti niti udavati jer navodno stiže Armagedon.
Biblija: I Timot. 4. 1-3 ,, A Duh razgovetno govori da će u poslednja vremena odstupiti neki od vere slušajući lažne duhove i nauke đavolske,
4:2  U licemerju laža, žigosanih na svojoj savesti,
4:3  Koji zabranjuju ženiti se, i zapovedaju uzdržavati se od jela koja Bog stvori za jelo sa zahvalnošću vernima i onima koji poznaše istinu.,,
Čuli smo koji duh vodi masone i po nauci ih poznajemo.
8.Izjava data 1969 da tadašnja omladina neće ostariti jer će doći kraj.
Biblija kaže da nije naše znati vremena ali duh pogađački zavodi laike stvarajući u njima ponos a to je osobina zbog koje pada satana .Sve su slagali jer gde Duh Božji ne vodi i ne poučava tu đavo caruje.
9. Krunsko proroštvo dato iz Kule stražare da od 1975 počinjeHristovo milenijumsko carstvo na zemlji.
Kad se uspostavi carstvo tad NEMA RATOVA a da li ih ima od tad do danas?Znači da tamo nema istine u toj zajednici jer sve što obavljaju,uče ili proriču je neistina.
10.Da li ta organizacija prorokuje istinu? Čujmo odgovor iz Biblije: V Mojsijeva.18.20 ,, Ali prorok koji bi se usudio govoriti šta u moje ime što mu ja ne zapovedim da govori, ili koji bi govorio u ime drugih bogova, takav prorok da se pogubi.,,
Njima govori ,,verni rob,,zato nemaju istinu i govore od svoga zato u svemu i greše.
11. Božje ime na tetragramu JHVH se čita JAHVEH što u prenosnom smislu znači ONAJ KOJI JESTE. Biblija: II Mojsijeva.3.13-14 ,, A Mojsije reče Bogu: Evo, kad otidem k sinovima Izrailjevim, pa im kažem: Bog otaca vaših posla me k vama, ako mi kažu: Kako Mu je ime? Šta ću im kazati?
3:14  A Gospod reče Mojsiju: Ja sam Onaj što jeste. I reče: Tako ćeš kazati sinovima Izrailjevim: Koji jeste, On me posla k vama.,, Oni tvrde da su hrišćani izbacili ime Jahve iz Biblije ali to nije istina,OČE NAŠ molitva odmah po pozivanju Oca mi izgovaramo KOJI JESI što je ime Božje i potom na to izgovoreno ime KOJI JESI kažemo da se ono sveti.Dakle,i ta tvrdnja im je neistinita ali to ima dublje značenje zašto oni to pokušavaju prodati onima što neznaju Bibliju da bi im potom Isusa predstavili samo prvim stvorenjem a to je teško neverstvo i šarlatanstvo po pitanju teoloških znanja.
12.Oni ne uzimaju telo Hristovo niti piju krv Hristovu.
Biblija: Jovan 6.53-54 ,, A Isus im reče: Zaista, zaista vam kažem: ako ne jedete telo Sina čovečijeg i ne pijete krv Njegovu, nećete imati života u sebi.
6:54  Koji jede moje telo i pije moju krv ima život večni, i ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan:
Ne samo da proriču neistinu i da uče neistinu već su otvoreno stali Hristu nasuprot i odbijaju da uzimaju telo i piju krv tvrdeći da imaju život večni i bez toga a Hristos kaže izričito da: ,, nećete imati života u sebi.,, Oni to ne mogu čuti niti razumeti jer im je masonski duh začepio uho i zatvorio oči te kao slepi idu za,,vernim robom,, u jamu.
13. Duh Sveti je Raselovim đacima ENERGIJA.(Bog je duh-Jovan 4.24) Oni hule na Duha Svetog i negiraju da postoje i danas darovi Duha i negiraju da ih Duh zapečaćava za život. Zato njih vodi verni rob-ČOVEK.Verujući narod iz Biblije jasno čuje da je Sveti Duh ličnost koja: GOVORI,ODLUČUJE,DAJE DAROVE,PEČATI ZA ŽIVOT,ŽALOSTI SE,UTEŠAVA POUČAVA,PRENOSI,RAĐA NAŠ DUH...itd.Njima je Đerdap ogromni duh kao i kiša i vetar i vatra i svaka vrsta energije zato slobodno hule na Duha Svetoga a tu NIKAD nema oprosta.
14. Zabranjuju transfuziju krvi pozivajući se na I Moj.9. 1-6 jer su izmenili smisao tih reči,tamo je zabranjeno proliti krv čovečiju što znači ubiti ili raniti čoveka a ne pomoći čoveku dajući mu iz ljubavi krvi da bi živeo.
Biblija: I Jovanova 3.16 ,, Po tom poznasmo ljubav što On za nas dušu svoju položi: mi smo dužni polagati duše za braću.,,
Mi verujući smo dužni živote za braću u veri položiti a oni nedaju ni par decija krvi da bi nekome pomogli i gde je tu ljubav,gde je tu vera u svetu Božju reč...nema.Ko nije spreman život položiti za brata u veri taj nije verujući niti je Hristov već je glumac koji glumi vernika a to nije.
15.Njima je Gospod samo PRVO BOŽJE STVORENJE.
A mi znamo ako smo verujući da je to UTELOVLJENI BOG čujmo : Isaija 9.6 ,, Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.,, Jovan 14.7-9 ,, Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga.
14:8  Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.
14:9  Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?
Jovan 8.24-25 ,, Tako vam kazah da ćete pomreti u gresima svojim; jer ako ne uzverujete da sam ja, pomrećete u gresima svojim.
8:25  Tada Mu govorahu: Ko si ti? I reče im Isus: Početak, kako vam i kažem
Otk.. 1:17  I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,
1:18  I Živi: i bijah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.
16.Armagedon im je sredstvo za plašenje naroda. Bitka na visoravni Megido u Izraelu će se odvijati kroz period VII/og pečata i VI trube. A šta predhodi sedmom pečatu...naravno VI pečat.
Otk.6.12-17 ,, I videh kad otvori šesti pečat, i gle, zatrese se zemlja vrlo, i sunce posta crno kao vreća od kostreti, i mesec posta kao krv;
6:13  I zvezde nebeske padoše na zemlju kao što smokva odbacuje pupke svoje kad je veliki vetar zaljulja.
6:14  I nebo se izmače kao knjiga kad se savije, i svaka gora i ostrvo s mesta svojih pokrenuše se.
6:15  I carevi zemaljski, i boljari, i bogati, i vojvode, i silni, i svaki rob, i svaki slobodnjak, sakriše se po pećinama i po kamenjacima gorskim;
6:16  I govoriše gorama i kamenju: Padnite na nas, i sakrijte nas od lica Onog što sedi na prestolu, i od gneva Jagnjetovog.
Da li se zbilo ovo što čitamo,naravno NE.A pošto se to dešava u ŠESTOM pečatu a sedmi ide tek posle šestog otkrili smo i ovu providnu prevaru jer bitka u Izraelu ne može početi pre sedmog pečata u kom je i predstavljena.Kad vam dođu na vrata poželite im sretan put.

_________________
,,Joj dobro je, znaci i vi ste u stvari ljudi ko i mi svi ostali.
Uh, covjece eto ja cijelo vrijeme isto to mislim ma ovo su ljudi, ma jesu ljudi, sigurno su ljudi isti ko i mi.,, Brale.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Jehovini Svjedoci
PostPoslato: 17 Feb 2018, 12:37 
OffLine
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Postovi: 2333
https://www.jwfacts.com/watchtower/blog ... emason.php

_________________
,,Joj dobro je, znaci i vi ste u stvari ljudi ko i mi svi ostali.
Uh, covjece eto ja cijelo vrijeme isto to mislim ma ovo su ljudi, ma jesu ljudi, sigurno su ljudi isti ko i mi.,, Brale.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Jehovini Svjedoci
PostPoslato: 17 Feb 2018, 12:48 
OffLine
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Postovi: 2333
http://freemasonry.bcy.ca/biography/rus ... ell_c.html

_________________
,,Joj dobro je, znaci i vi ste u stvari ljudi ko i mi svi ostali.
Uh, covjece eto ja cijelo vrijeme isto to mislim ma ovo su ljudi, ma jesu ljudi, sigurno su ljudi isti ko i mi.,, Brale.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Jehovini Svjedoci
PostPoslato: 09 Dec 2018, 08:49 
OffLine
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Mar 2012, 00:02
Postovi: 314
KRIVO u naučavanju JS:
======================

Nespašenici će biti zauvijek uništeni
------------------------------------------------
Nespašenici neće biti uskrsnuti
-----------------------------------------
Ljudska duša prestaje postojati prilikom smrti
------------------------------------------------------------
Nema vječne muke za nespašenike
------------------------------------------------
Samo 144.000 ide na nebo
------------------------------------
144.000 osoba uskrsavaju kao duhovna bića
-----------------------------------------------------------
Ostali spašenici uskrsavaju na drugi uskrs kao tjelesna bića
-------------------------------------------------------------------------------
Ti drugo uskrsli u tijelima ostaju na zemlji – ne idu na nebo
------------------------------------------------------------------------------
Unošenjem krvi u tijelo intravenozno krše se Božji zakoni
----------------------------------------------------------------------------
Držanje sabata vrijedilo je samo za Izraelce i prestalo je s Mojsijevim zakonom
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Isus je duhovno biće
----------------------------
Isus je Mihael
------------------
Isus je Logos
-----------------
Isus je mali bog
---------------------
Isus je SU stvoritelj
-------------------------
NE konzumacija Gospodnje Večere
------------------------------------------------
Jehoshua SIN je već došao 1.914. god. kao duhovno biće
-----------------------------------------------------------------------------
Sljedeći Isusov dolazak će biti u nevidljivom obliku
-------------------------------------------------------------------
Prvo Uskrsnuće je već počelo
---------------------------------------
.....
...
..
.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38

Sva vremena su u UTC [ DST ]


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting BitLab
Prevod - www.CyberCom.rs