banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 18:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7024 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 352  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Dec 2016, 23:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
U Austriji, kao i u svakoj zapadnoj zemlji, sa jedne strane imate ljude kojima je dobro u zivotu, najcesce vecina populacije glavnog grada, vecina stranaca, vecina ljudi sa diplomom i sa druge strane one koji nisu zadovoljni svojim zivotom i na cija se pleca vecina toga spusta.

U Holandiji eto kriticna tacka jos nije dostignuta, za razliku od Austrije gdje je zadovoljnih/nezadovoljnih 50-50, u Holandiji je zadovoljnih ipak malo vise.

Evo vam ispovjest jednog obicnog, malog covjeka, bez diplome, radnicke klase, koja radi od danas do sutra, koja ima da citav zivot zivi pod kirijom, koja ne moze vise da gleda izrabljivanje sistema i konstantni priliv ljudi koji ce biti teret za sistem:

Citiraj:
Ich will an dieser Stelle einmal etwas loswerden. Für mich bedeutet Demokratie seine Meinung über Politik frei äußern zu können.
Muss tagtäglich mitbekommen, wie Personen im Familienkreis oder in ihren Berufen die "Klappe" halten müssen nur um der Gesellschaft und ihrer Umgebung gerecht zu werden.
Teilweise aus Angst vor Jobverlust und teilweise aus Angst vor Ablehnung. Ich habe aus Überzeugung Herrn Hofer gewählt, nicht weil ich ein Nazi bin und schon gar nicht weil ich einen Ausländer der sich integrieren möchte , nicht die Hände reiche.
Sondern weil das Land eine Veränderung braucht und in diesem Punkt ist sich wohl jeder Österreicher einig.Werde auch nicht alle Punkte der " Blauen" teilen oder befürworten aber eines ist doch klar, fast jeder 2. Österreicher schreit förmlich nach einem Wechsel.
Hab selbst einen nicht gerade arischen Nachnamen und Rechtschreibfehler werden wohl auch in diesem Text zu finden sein aber meine Vorfahren haben sich im Gegensatz zu "einigen anderen" wohl der Kultur angepasst. Als ob noch keinem Grünwähler das Sprichwort" na , jetzt bin i sche Neger" aus dem Munde gerutscht wäre.. man sollte infach vieles nicht sooo dermaßen auf die Waagschale legen und auch Aussagen gewisser Politiker in der Vergangenheit nicht so dramatisieren.
Mir/uns geht es als Österreicher bestimmt nicht schlecht, jedoch steuern wir dank unserer EU Politik immer mehr ins finanzielle Disaster. Ich verschließe sicher nicht die Augen davor, dass Kinder an der Mittelmeerküste ertrinken aber genauso wenig sollte man die Probleme im Inland nicht außer Acht lassen.
Ich höre nach jeder Wahl immer das Gleiche... Reformen da Reformen dort doch unterm Strich ändert sich dann doch herzlich wenig. Man kann den Hamster in seinem Rad zwar austauschen aber das Rad und die Richtung bleibt die Gleiche ;-) Ich respektiere jeden Grün,Rot,Pink,Schwarz , ja sogar jeden Stronach und Lugner Wähler wenn es sachlich und korrekt abläuft. Aber Statistiken die von "Freunden" geteilt werden, wo die Matura oder Hochschulbildung der Blauen angezeigt wird, finde ich lächerlich und sehr armseelig und von diesen Leuten werde ich mich auch distanzieren .Man darf nicht vergessen wer uns täglich zur Arbeit bringt, die Wurst beim Billa aufschneidet, uns die tollen Technologien im Handel verkauft und und und... Jaaa es ist der "einfache" Bürger!
also in diesem Sinne einen schönen Tag noch und Mut haben zur freien Meinung!! ;-)

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2016, 07:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
http://www.politika.rs/scc/clanak/36963 ... m-izborima

А кандидат СНС-а у невјерици. Немој ме подржати, жив и здрав био.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2016, 07:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Мени је веома интересантно читати о аустријској политичкој сцени, не знам само шта је "јадни" Додик вам скривио :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2016, 08:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Dodik cini dobro. Utire put buducim iseljenicima u Austriju.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2016, 08:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Jadni austrijanci.Ako se ovako nastavi morat će i oni riješavati srpsko pitanje u svojoj zemlji.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2016, 09:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kako je Mile uspjesno pogurao iseljavanje naroda moj savjet ti je da obnavljas njemacki.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2016, 09:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma da,eo Lili Marlen mi je na repart

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2016, 09:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sjetices se ti mojih rijeci, samo polako :D

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2016, 09:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Čisto sumnjam jer će da pukne vrlo brzo....horde sa istoka su nemilosrdne
:D
Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2016, 09:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prije ce deda postati Opa :D

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2016, 11:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

за све вас "аустријанце"

".....Кад испалиш сву муницију, а непријатељ и даље наступа – на БАЈОНЕТ! Кад ти сломе нож – на РУКЕ. Кад ти поломе обе руке – на ЗУБЕ. Кад ти избију и последњи зуб све док мрдаш, док те има – НАПАДАЈ! Кад те смртно погоде гледај да им паднеш на сред пута, да те прескачу, заобилазе, склањају. МРТАВ ДА ИМ СМЕТАШ! Подофицира који викне „ЈУРИШ БРАЋО!“ одмах ћу убити. Виче се само „ЗА МНОМ БРАЋО. ЗА МНОМ БРАЋО!“ Тако подофицир виче кад је испред стотину војника. Тако виче и кад остане сам. И јуриша. Највише што мрзим да видим то је мртав војник и жив подофицир! Част ми је обавестити вас да ћемо ми бити на положају који ће сачекати главни непријатељски удар. До тог положаја одавде са падина Цера има равно 28 километара. Те километре ћемо кад затреба, поднаредниче, шта ћемо радити са 28 км кад викнем: „За мном Браћо?“

– Тих 28 км господине поручниче ћемо претрчати!

– Нећемо претрчати. У Жандармерији се трчи, у војсци се ЛЕТИ. Прелетећемо их. Ми припадамо батаљонима стратегијске резерве, што значи летећим батаљонима. И бићемо тамо где је најтеже. Ако сте икада чули за реч ПОВЛАЧЕЊЕ, од данас је заборавите. Ту реч, док сте под мојом командом, док су нам куће и деца за леђима, док су нам раке дедова на поглед удаљене, ту реч из мојих уста нећете чути. Повлачења неће бити. Сви се могу повући, сви могу прећи на резервне положаје, ми нећемо педља назад. За мене постоје само две команде. Команда Врховне команде и команда моје земље, а она је изнад сваке друге команде и наређује само НИ КОРАКА НАЗАД. Ко се осврне угледаће цев мог пиштоља и то ће му бити последње што је угледао. Ја и ви смо браћо од наших кућа пошли мртви, то да вам буде увек на памети, пошли смо мртви, немамо шта да изгубимо. Ако Бог да те победимо, у овом рату ћемо се родити. У овом рату бранимо ОТАЏБИНУ, земљу отаца наших, и боримо се за СИНОВИНУ, земљу синова наших. Између ОТАЏБИНЕ и СИНОВИНЕ нас нема. Јел јасно?

– О нашој војсци аустроугарске новине пишу на првим странама да смо дроњави опанчарски батаљони. Исмевају нас. Ругају се сиротињи јер смо вековима на њиховим граничним положајима, у рововима до гуше, као пси чувари. Док се Европа градила, зидала, богатила. Док је Европа играла, певала. Док је Европа пљачкала, отимала и уништавала мале и сироте народе као што је наш. Данас Србија има 4 милиона душа. Црна Гора 280.000, а Аустроугарска 55 милиона. Оскар Фон Поћорек, седи у Тузли, пије коњак и говори да ће рат трајати две недеље. Решили су, вели да нас прегазе, побију и мртве на тацни однесу у Беч 18. августа на рођендан цара Фрање Јосифа. Ми смо дакле по Оскаровом плану мртви, један од дарова који ће обрадовати главатог Јосифа. Главати Јосиф има све ловачке трофеје, изнад камина му недостају једино главе опанчарских батаљона. Једино дивљачи зване Срби. Годинама прете, годинама вриште, као Србија мора доживети челично купање. У животу ништа смрдљивије, поганије нисам чуо од такве претње да један народ буде окупан челиком. Зато вам сад понављам. Други официри поштоваће међународни договор о ратним заробљеницима. Ја заробљеника нећу имати! Сви моји заробљеници биће побијени при покушају бекства. Ко ми на децу крене неће стићи да дигне руке да се преда. Добиће метак по сред чела. Ту!...."

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2016, 11:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

за све вас "аустријанце"

".....Кад испалиш сву муницију, а непријатељ и даље наступа – на БАЈОНЕТ! Кад ти сломе нож – на РУКЕ. Кад ти поломе обе руке – на ЗУБЕ. Кад ти избију и последњи зуб све док мрдаш, док те има – НАПАДАЈ! Кад те смртно погоде гледај да им паднеш на сред пута, да те прескачу, заобилазе, склањају. МРТАВ ДА ИМ СМЕТАШ! Подофицира који викне „ЈУРИШ БРАЋО!“ одмах ћу убити. Виче се само „ЗА МНОМ БРАЋО. ЗА МНОМ БРАЋО!“ Тако подофицир виче кад је испред стотину војника. Тако виче и кад остане сам. И јуриша. Највише што мрзим да видим то је мртав војник и жив подофицир! Част ми је обавестити вас да ћемо ми бити на положају који ће сачекати главни непријатељски удар. До тог положаја одавде са падина Цера има равно 28 километара. Те километре ћемо кад затреба, поднаредниче, шта ћемо радити са 28 км кад викнем: „За мном Браћо?“

– Тих 28 км господине поручниче ћемо претрчати!

– Нећемо претрчати. У Жандармерији се трчи, у војсци се ЛЕТИ. Прелетећемо их. Ми припадамо батаљонима стратегијске резерве, што значи летећим батаљонима. И бићемо тамо где је најтеже. Ако сте икада чули за реч ПОВЛАЧЕЊЕ, од данас је заборавите. Ту реч, док сте под мојом командом, док су нам куће и деца за леђима, док су нам раке дедова на поглед удаљене, ту реч из мојих уста нећете чути. Повлачења неће бити. Сви се могу повући, сви могу прећи на резервне положаје, ми нећемо педља назад. За мене постоје само две команде. Команда Врховне команде и команда моје земље, а она је изнад сваке друге команде и наређује само НИ КОРАКА НАЗАД. Ко се осврне угледаће цев мог пиштоља и то ће му бити последње што је угледао. Ја и ви смо браћо од наших кућа пошли мртви, то да вам буде увек на памети, пошли смо мртви, немамо шта да изгубимо. Ако Бог да те победимо, у овом рату ћемо се родити. У овом рату бранимо ОТАЏБИНУ, земљу отаца наших, и боримо се за СИНОВИНУ, земљу синова наших. Између ОТАЏБИНЕ и СИНОВИНЕ нас нема. Јел јасно?

– О нашој војсци аустроугарске новине пишу на првим странама да смо дроњави опанчарски батаљони. Исмевају нас. Ругају се сиротињи јер смо вековима на њиховим граничним положајима, у рововима до гуше, као пси чувари. Док се Европа градила, зидала, богатила. Док је Европа играла, певала. Док је Европа пљачкала, отимала и уништавала мале и сироте народе као што је наш. Данас Србија има 4 милиона душа. Црна Гора 280.000, а Аустроугарска 55 милиона. Оскар Фон Поћорек, седи у Тузли, пије коњак и говори да ће рат трајати две недеље. Решили су, вели да нас прегазе, побију и мртве на тацни однесу у Беч 18. августа на рођендан цара Фрање Јосифа. Ми смо дакле по Оскаровом плану мртви, један од дарова који ће обрадовати главатог Јосифа. Главати Јосиф има све ловачке трофеје, изнад камина му недостају једино главе опанчарских батаљона. Једино дивљачи зване Срби. Годинама прете, годинама вриште, као Србија мора доживети челично купање. У животу ништа смрдљивије, поганије нисам чуо од такве претње да један народ буде окупан челиком. Зато вам сад понављам. Други официри поштоваће међународни договор о ратним заробљеницима. Ја заробљеника нећу имати! Сви моји заробљеници биће побијени при покушају бекства. Ко ми на децу крене неће стићи да дигне руке да се преда. Добиће метак по сред чела. Ту!...."

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2016, 12:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije li receno da smo uvaljeni u taj rat zahvaljujuci engleskoj crnoj ruci?

A sta sa cinjenicom da je u to doba nekoliko puta manje srpskog stanovnista u Monarhiji, dalo nekoliko puta vise naucnika i mislilaca nego sto ih je bilo u Srbiji? A i ovo sto ih je bilo u Srbiji je dobrim dijelom imalo neke veze sa AU Monarhijom.

Kreni od Tesle, Boskovica, Pupina, Matavulja, pa i Karadzica.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2016, 12:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ма да није било аустрије не би било ни Срба

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2016, 12:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ako cemo realno, vise je Srba pobjeglo odavde zahvaljujuci velikim Srbima poput Lemija, nego Aliji devedesetih. Pa ti sad sabiraj i oduzimaj koliko hoces.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2016, 13:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Pa ako cemo realno, vise je Srba pobjeglo odavde zahvaljujuci velikim Srbima poput Lemija, nego Aliji devedesetih. Pa ti sad sabiraj i oduzimaj koliko hoces.

Зато што је сад лако отићи а тада је то био баш велики проблем.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2016, 15:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A otici se mora zbog?

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2016, 15:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
The_new_Statesman je napisao:
A otici se mora zbog?

Sira i vojne muzike.... :roll:

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2016, 17:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Далеко од тога да браним вожда, али није једини, односно и сви су претходни радили на томе.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2016, 17:02 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
Други официри поштоваће међународни договор о ратним заробљеницима. Ја заробљеника нећу имати! Сви моји заробљеници биће побијени при покушају бекства.

po danasnjim haskim kriterijumima,ovdje ima elemenata ratnog zlocina! 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7024 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 352  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]