banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 12:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 150 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 14:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
ooooooooooo jel po ovom novom unitarnom bosanskom zakonu zabranjeno jesti svinjetinu na teritoriji B i H? De prosvijetli me , molim te.

Pa ak jeste, da izbacim ove snicle iz frizidera.. da me nek ne uhapsi lol

:lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 14:15 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Dijete, nisi skontao o kakvim je svinjama rijec. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 14:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2004, 15:02
Ups.....ja zalutah, sorry... :wink:

Sta drugo da napisem, kada vidim gdje ode ova tema...zato kidam na...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 14:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dust je napisao:

ma jesam kako nisam... chiko.

p.s. nije 'skontao', vec 'skontala'

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 15:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Micelijus,

Ti izgleda mislis da ako ti se stvari ne rasclane na pojedinacne ( citaj : tebi razumljive ) dijelove, imas propusnicu za nastavak lupetanja !?!

Citiraj:
Možda zakletve JNA i jesu bile pod prisilom, ali ko je mogao natjerati ljude da plaču po ulicama kada je Tito umro i ko ih je mogao natjerati da pjevaju himnu koja na kraju kaže "Proklet bio izdajica svoje domovine"?

Ako neko nekoga i može natjerati da nešto potpiše, al ne može ga natjerati na ove stvari.

Niko nikoga nije tjerao da ima postovanje prema Titu.
Citiraj:
Pa ja sam i rekao da Srpski narod nikada neće prihvatiti BiH kao što i vi niste prihvatili Jugoslaviju, a ti si sa ova prethodna dva svoja posta samo potvrdila da Bošnjaci nikada nisu prihvatali Jugoslaviju, ispravi me ako griješim.

Znas ti vrlo dobro da grijesis, i svi vi znate da su Bosanci na sve moguce nacine izbjegavali rat i s vama i uopste. Mudar je bosanski narod, no mudrost nije uvijek dovoljna. Nazalost.
Citiraj:
Još jednom kažem, ja samo iznosim ono što svaki dan oko sebe vidim i čujem, a jedna od tih stvari je i ta da Srbi nikada neće prihvatiti unitarnu Bosnu u bilo kom pogledu, a kamoli kao domovinu

I zbog toga blokirate ekonomski razvoj, povratak ljudi svojim kucama, hvatanje ratnih zlocinaca, itd, itd.

Izdrzali smo mi i gore. To je ono sto stalno zaboravljate.

Stvar je u tome da u tom procesu "Kopanja jame drugome", u ovom konkretnom slucaju Bosni i Bosancima, ne mozete izuzeti sebe. No, evo nas u 2005 godini, 10 godina nakon prestanka ratnih dejstava i vi to jos ocigledno niste shvatili.

Citiraj:
, i zbog toga mi nije jasno, ako ste se vi osjećali tako u Jugoslaviji i borili ste se da izađete iz Jugoslavije

Bosanci se nikad nisu borili za izlazak iz Jugoslavije. Ti si Bosance pomjesao sa nekim drugim narodima izgleda.

Citiraj:
zašto tjerate Srbe da se osjećaju isto kao što ste se i vi osjećali i zar misliš da se i Srbi neće boriti u BiH za ono za šta ste se vi borili u Jugoslaviji?

Bosanci su bili dio Jugoslavije i Jugoslovena ni manje ni vise od bilo koga drugoga. Prema tome - prestani lupetati !

Citiraj:
Želite li novi rat? Znam da ovi strani okupatori to zasigurno žele i jedva čekaju, a želite li vi ili ste samo toliko naivni da ne vidite očigledne stvari, to je drugo pitanje.

Nemas granica u glupostima. Znas li ti i tebi slicni ista drugo nego pozivati na razaranje !

Lijeci se Micelijus, sto prije. Ovo ti govorim najprijateljskije.

Citiraj:
P.S. Moja jedina domovina je bila i jeste JUGOSLAVIJA!

Ma hajde ! Ona sa Slovencima, Bosancima, Hrvatima, Makedoncima, Albancima i Crnogorcima ili neka tvoja vizija iste ?

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 26 Apr 2005, 15:17, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 15:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2005, 17:48
Dove je napisao:
dasha je napisao:
E pa kad kanadjani pocnu pricati kanadski :roll: i mi cemo ovde u Bosni pricati bosanski...

Kanadjani uopste nisu optereceni tim jezickim pitanjem kao sto je to slucaj tamo kod vas/nas. Ali, niko mi nije odgovorio, zasto se Srbi ne bune sto se isti taj njihov Srpski jezik zove i Hrvatski? A imaju problem da se zove Bosanski, ne kontam?

Eh jesi dasha nasla da se 'ubjedjues' sa sa Srbijom, ccc.

Japanese_rose, moze li kako bez italics? Toliko je tesko citati da ja poslije prve recenice odustanem, a cini mi se da ima interesantnog sto pises.
Ej vidi Srbi ne smatraju svojim jezikom kajkavski i cakavski govor...tako da Hrvati imaju svoj jezik...Sto se tice bosanskog jezika...bosancice...... to je promasena investicija..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 15:46 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
XIX century je napisao:
Dust je napisao:

ma jesam kako nisam... chiko.

p.s. nije 'skontao', vec 'skontala'

Nisi skontala

p.s. nije chiko, nego teta :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 17:43 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 18:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Sada, nakon provociranja i ispoljavanja nacionalisticke mrznje prema Bosancima pokusavas biti "humoristican" ? Samo te posmatram.
Citiraj:
Hehehe, izgleda da su žene najžešće ovde.
Sva sreća da nisu bile na rukovodećim pozicijama dok se ratovalo, ne bi od Jugoslavije ni kamen na kamenu ostao. :

Greska !

Da smo slucajno mi bile na vladajucim pozicijama, ne bi se ni kamen s mjesta pomjerio ! Dapace !

Umjesto toga bismo uzele tupavim Evropljanima i Amerima velike pare za tu privilegiju da vide nase turisticke atrakcije, razvile infrastrukturu ( pocevsi sa autoputevima i modernim aerodromima kroz cijelu ex-Yu ), Japancima bismo radili mini-kompove i kamere sa najpreciznijom tehnologijom u nasim mini-fabrikama, uvele bi privatno vlasnistvo i natjecanje za sto bolji domaci proizvod ( ali npr. gljiva, a ne pusaka ), razvili bi modnu industriju na etno fazonu, a onda to uz dobru reklamu uvalili Zapadu, svoje finansijske magove bi imali u Wall Streetu i londonskom City-ju, razvili bi "organic" ( bez pesticida ) poljoprivredu, razvile bi modernu auto-industriju ( koristeci domace repromaterijale i dizajnere ) .Itd, itd...

Nesreca ex- Yugovicki je upravo u tome sto ste nas vi zapali kad je Bog dijelio muskarce. U protivnom, budi siguran da se niko na lijepom Balkanu ne bi morao mnogo brinuti sta i kako raditi.

Citiraj:
(Ajd sada da sa nacionalističkih pređemo na seksističke teme.)

P.S. Japanese, nemoj se jediš, nije dobro za kardiovaskularni sistem, a čuo sam da ni za ten nije baš najbolje.

Brigu sacuvaj za onoga kome je potrebna.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 23:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Постоји само Србски Језик и наречја, Хрватски и др.
А за Муслимане. Ср(б)ски Језик (СТАРА ГРАМАТИКА ПРЕ КОМУНИСТА).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 23:49 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Feb 2005, 00:02
[quote="SRBIJA"]Постоји само Србски Језик и наречја, Хрватски и др.
А за Муслимане. Ср(б)ски Језик (СТАРА ГРАМАТИКА ПРЕ КОМУНИСТА).[/quot
O jadna ti majka Srbija sto ti je koeficijent inteligencije razvijen.Covjece ,kada ces jednom da shvatis da samo mlatis praznu slamu ili je to za tebe visa filozofija?.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2005, 00:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
sarah je napisao:
SRBIJA je napisao:
Постоји само Србски Језик и наречја, Хрватски и др.
А за Муслимане. Ср(б)ски Језик (СТАРА ГРАМАТИКА ПРЕ КОМУНИСТА).[/quot
O jadna ti majka Srbija sto ti je koeficijent inteligencije razvijen.Covjece ,kada ces jednom da shvatis da samo mlatis praznu slamu ili je to za tebe visa filozofija?.

Бар сам писмен.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2005, 08:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
EZAN je napisao:
Zastava BOSANSKA (ispred UN)
Himna DRZAVNA
Jezik BOSANSKI (u USTAVU)
Narodnost BOSNJAK
Granice DRZAVNE ....

Zastava, himna i granice - da... Jezik, ako vec hoces da citiras Ustav, nije odredjen, nego je receno da su u BiH sluzbeni jezici u upotrebi srpski, hrvatski i takozvani bosnjacki, s tim da se srpskim sluze tamo gdje je vecinsko stanovnistvo srpsko, a isto vrijedi i za Hrvate i takozvane Bosnjake...

Narodnost muslimana u BiH sada jeste Bosnjak, ali nekada se nisu tako zvali... Ipak, pod Bosnjake ne mozes podvoditi Srbe i Hrvate, jer oni s tim nemaju nikakve veze... Ajd da si rekao da su Bosnjaci Srbi... To bi i bilo razumno...

EZAN je napisao:
Kome nije jasno ..... nemam druge rijeci nego IMBECIL.
A KOME SE NE SVIDJA .... nek se dobacuje s argumentima s onim koji su to sve priznali.
Dakle vi ste ti koji treba da argumentiraju .... a mi DOKAZIMA vec masemo.

Ti, i slicni tebi, masete praznim pricama, pozivate se na Ustav, a doticni ne samo da niste vidjeli kako izglda nego nemate pojma sta u njemu pise...

EZAN je napisao:
Sto se zakletve tice ..... (moram biti malo vulgaran) KO *EBE ono malo vojnika. neka oni trabunjaju sta hoce.
Vazno je da su oficire natjerali da postave zastavu ... sigurno i da se zakunu Bosni i Hercegovini (naravno formalno), da se drzavna himna intonira u srcu CETNISTVA, jer tio sto vi pricate i zagovarate nema veze sa srpstvom samo sa zatucanim stavovima i glupavim sljedbenicima.

Je li??? A tvoje price o Bosnjacima kao super-rasi u BiH??? Ti to znas da su se oni formalno zakleli??? Ili mases nekim nepoznatim cinjenicama??? I kada spomenu cetnistvo svakome je postalo, na ovom forumu, jasno odakle dolazis i skoje strane vjetar duva u tvom pisanju... Nista ti nisi manji islamski fanatik od cetnika koji su u Drugom svjetskom ratu cinili zlocine...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2005, 08:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Japanese_rose je napisao:

Spusti gas, Japanese_rose... Micelijus ti baci vruc krompir sa kilogramom argumenata i ti onda ne znas nista drugo osim da vrijedjas!!! Ako ne znas lijepo pisati i argumentovano diskutovati na forumu onda odjezdi s istog ( ne znam da li znas sta znaci glagol odjezditi, jer ga u bosnjackom jeziku nema?!)...

Jest, bas je taj bosanski narod mudar... To se danas najbolje ocituje u nastojanjima vaseg lidera Sulejmana Tihica da ukine sve sto je srpsko... Srecom - ne ide mu!

Vi ocigledno niste shvatili ko je taj rat poceo, a ako se vratis malo u proslost (nekih 400-500 godina!) vidjeces da se neki tvoj cukun-cukun-cukun-deda zvao Djordje... Je l to tebe najvise boli?!?

Bosanci nisu bili dio Jugoslavije... Muslimani jesu...

Bas si ogranicena ako mislis da Micelijusovi postovi zagovaraju bilo kakav rat... Ali, tako to ide kada se pazljivo ne cita...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2005, 09:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Spusti gas, Japanese_rose... Micelijus ti baci vruc krompir sa kilogramom argumenata i ti onda ne znas nista drugo osim da vrijedjas!!! Ako ne znas lijepo pisati i argumentovano diskutovati na forumu onda odjezdi s istog ( ne znam da li znas sta znaci glagol odjezditi, jer ga u bosnjackom jeziku nema?! :D )...

Jest, bas je taj bosanski narod mudar... To se danas najbolje ocituje u nastojanjima vaseg lidera Sulejmana Tihica da ukine sve sto je srpsko... Srecom - ne ide mu!

Vi ocigledno niste shvatili ko je taj rat poceo, a ako se vratis malo u proslost (nekih 400-500 godina!) vidjeces da se neki tvoj cukun-cukun-cukun-deda zvao Djordje... Je l to tebe najvise boli?!?

Bas si ogranicena ako mislis da Micelijusovi postovi zagovaraju bilo kakav rat... Ali, tako to ide kada se pazljivo ne cita...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2005, 10:36 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Citiraj:
Ti, i slicni tebi, masete praznim pricama, pozivate se na Ustav, a doticni ne samo da niste vidjeli kako izglda nego nemate pojma sta u njemu pise...

To je stvar koja je odredjena u Ustavu Federacije ... clan 6
Citiraj:
Službeni jezici Federacije su bosanski jezik i hrvatski jezik. Službeno pismo je latinica.

kao sto je u RS
Citiraj:
U Republici je u službenoj upotrebi srpski jezik ijekavskog i ekavskog izgovora i ćirilično pismo, a latinično pismo na način određen zakonom.

Citiraj:
, pod Bosnjake ne mozes podvoditi Srbe i Hrvate, jer oni s tim nemaju nikakve veze...

Ko je to ikada htio i tvrdio ....
To su vase umisljotine.

Na stranu zeza na vase tvrdnje da su stanovnici Srbije Srbi .... (tad je i bilo da su stanovnici Bosne - Bosnjaci - inace nikada niko to nije tvrdio).
Citajte malo sta je napisano ..... pustite vise tu vasu mastu i "vidovitost" kraju.
Citiraj:
takozvane Bosnjake...

opet u krug ....
Citiraj:
Micelijus ti baci vruc krompir sa kilogramom argumenata

Nema tu ni jednog argumenta ... samo mlacenje slame.

Citiraj:

:lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2005, 12:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ako Micelijus mlati slamu,onda ti :-({|= k...u!Ustvari...nebitno je sta Micelijus pise,ti opet :-({|= k...u!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2005, 13:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2004, 15:02
SRBIJA je napisao:

Бар сам писмен.

:lol: :lol: jesi me oraspolozio....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2005, 10:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Samo da pitam??

Zasto neki od vas stalno porede Bosnu nekad (prije rata) i sad, u raznim kontestima?

Pa valjda je svima jasno da biti/zvati se/ osjecati se Bosanac nekad, u staroj Yu, i danas je potpuno razlicito.. dvije absolutno razlicite koncepcije.

Prema, tome na staru Bosnu se no pozivajte kad diskutujete o danasnjoj tzv. drzavi Bosni, bos .jeziku itd..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 09:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2005, 17:48
Smesno je sa Muslimanima pustiti se u raspravu....
Oni ne samo da negiraju postojanje Republike Srpske... a inace Srpska je u ustavu... nego negiraju i srpski jezik...koji je takodje u ustavu... negiraju Hrvate kao konstutivan narod ,hoce da im nametnu da su nacionalna manjina...a u ustavu su konstitutivan....
Lupetaju da su Srbi i Hrvati nastali iz Bosnjaka...
Skoro sve svoje ambicije i zelje su postigli uz pomoc osvajaca... prvo Turaka , a sada Esdauna...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 150 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]