banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 14:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7023 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 ... 352  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Dec 2016, 23:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Schlager je napisao:
Nadam se,da ovog našeg Predsjednika,tamo u Austriji niko ne doživljava...i da ovaj njegov poziv Srbima da glasaju za tog Hofera,nije nigdje ni objavljen tamo... :D ...

Можда због тога што је подршка објављена у суботу,а суботом се у Аустрији не ради прес-служба. Рецимо да је то главни разлог. Да је обајвљено нпр. у среду, било би сигурно у неколико медија.

Citiraj:
Vidjeces da ce se sutra pricati kako su Turci presudili

Наравно да Турци нису пресудили јер нема ни логике да пресуђује неко ко није већина. Увек већина пресуди а то су аутотхони Аустријанци. Наслови које сам читао на српским медијима како Срби могу да одлуче изборе, тек су небулозни.

Али треба рећи да је одазив Турака, Арапа и Шиптара на овим изборима био велики као никад. На бирачком месту где сам ја радио изашло је преко 50 Албанаца да гласа. Исламска заједница је такође позвала муслимане да подрже ВдБ и вероватно у томе и лежи разлог великог одазива.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2016, 05:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Schlager je napisao:
Nadam se,da ovog našeg Predsjednika,tamo u Austriji niko ne doživljava...i da ovaj njegov poziv Srbima da glasaju za tog Hofera,nije nigdje ni objavljen tamo... :D ...

Можда због тога што је подршка објављена у суботу,а суботом се у Аустрији не ради прес-служба. Рецимо да је то главни разлог. Да је обајвљено нпр. у среду, било би сигурно у неколико медија.

Citiraj:
Vidjeces da ce se sutra pricati kako su Turci presudili

Наравно да Турци нису пресудили јер нема ни логике да пресуђује неко ко није већина. Увек већина пресуди а то су аутотхони Аустријанци. Наслови које сам читао на српским медијима како Срби могу да одлуче изборе, тек су небулозни.

Али треба рећи да је одазив Турака, Арапа и Шиптара на овим изборима био велики као никад. На бирачком месту где сам ја радио изашло је преко 50 Албанаца да гласа. Исламска заједница је такође позвала муслимане да подрже ВдБ и вероватно у томе и лежи разлог великог одазива.

Eво и подаци о изласку странаца са аустријским држављанством на изборе и њиховом утицају:

Највећа излазност им је у 15-ом бечком бецирку где је од укупног броја гласова које је добио ВдБ 40% дошло од гласача мигрантског порекла.
У 16-ом тај број је око 30%. У 20-ом око 35%. Што се других градова тиче у Велсу (Горња Аустрија, градоначелник из СПА) то је било 20%, као и у Линцу исто 20%. Слично је било и у Грацу.

Што се Хофера тиче он је подршку странаца добио пре свега у градовима и општинама Корушке и Штајерске и то највише у Филаху где је добио 15% и на другом месту је Куфштајн (Тирол) такође око 15%.

Значи, познавајући величине бечких бецирка ипак је ово заиста не мало гласова које је ВдБ прикупио од мигрантског дела држављана.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2016, 07:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Schlager je napisao:

I da je objavljen poziv sumnjam da bi imao ikakvog uticaja kod Srba koji su nagulili sa ovih prostora zbog likova poput Dodika.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2016, 07:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Za dobro jutro si odvalio mnogo zabavnu glupost. Kada bi broj svjesnih glasaca uticao na ishod izbora niti bi Mile bio ovaj sad Mile, niti bi SDS bio ovaj sada SDS.

Tvojom logikom bi se dalo zakljuciti da u RS veoma dobro zivi nekoliko stotina hiljada ljudi koji su Milini glasaci.

U zadnje vrijeme djelujes kao da ti je Fiki maznuo nalog. Ravnas svijet prema Lemiju :D

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2016, 07:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Чича, шта ти је?

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2016, 08:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

.Pročitajte još jednom šta sam napisao i citirajte dio koji vam nije jasan.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2016, 08:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Гастоса који воле чути шта Додик каже, и који се, иначе, примају на јевтину демагогију и испразан национализам, има неупоредиво више од ових што их ти помену, што им је доста било разних Додика, па су нагулили.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2016, 09:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ko je izvršio ispitivanja te vrste?
Možda se takvi likovi ,kao što ih opisa Klajv,više ističu ali to ne znači da ih ima neuporedivo više.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2016, 09:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Мој лични утисак.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2016, 09:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Spijo, ne cupaj se. Ja sam bas prokomentarisao ove druge.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2016, 12:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Klajv_Biksbi je napisao:
Гастоса који воле чути шта Додик каже, и који се, иначе, примају на јевтину демагогију и испразан национализам, има неупоредиво више од ових што их ти помену, што им је доста било разних Додика, па су нагулили.

Sa Vukajlije jedna od najboljih definicija srbovanja:

Двонедељни боравак гастарбајтера у отаџбини током кога се поштено наједе, напије, напроведе и наобилази родбине и другара.
На растанку их грли и тужним гласом каже:"Ипак је овде најлепше
живети" и оде у ЕУ или у САД по своју плату од 2000 евра па навише.

Otprilike ovakav:

Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2016, 13:13 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Naglasio bih da je rijec o zaradi...

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2016, 13:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I ja mislim da je rijec o zaradi, a ne o npr. licnom primanju u Telekomu ili slicnom uhljeb hranilistu :D

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2016, 14:10 
pa njemu i jeste najljepse kada dodje tih nekoliko sedmica... :D

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2016, 15:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
silvio ti si tamo veoma dugo i pratis njihove politicke procese, dok becka ima samo ubrzan kurs njemackog jezika

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2016, 18:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Klajv_Biksbi je napisao:

Sa Vukajlije jedna od najboljih definicija srbovanja:

Двонедељни боравак гастарбајтера у отаџбини током кога се поштено наједе, напије, напроведе и наобилази родбине и другара.
На растанку их грли и тужним гласом каже:"Ипак је овде најлепше
живети" и оде у ЕУ или у САД по своју плату од 2000 евра па навише.

Otprilike ovakav:

Slika

Ових који дођу 2 седмице је све мање и зато "гастарбајтерске општине" све више пропадају јер једноставно "гастоси" више не улажу у бетон. Ови што су улагали већ су или у пензији или зашли у године, а млађи те 2-3 недеље рађе проведу на мору него у "отаџбини". Једино ако су још ђед или баба живи онда се некако и појаве у повратку или одласку са мора на 1-2.

То се наравно не може ужети за лоше, него то је живот, а чињеница је да ће та повезаност дијаспоре са РС (или Србијом) како деценије буду пролазиле бити све мања док на крају не дође на неки амерички ниво оне предратне или послератне емиграције.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2016, 19:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Smetnuo si sa uma da je, obzirom na masovan egzodus, gastarbajtera sve vise i vise.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2016, 12:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Silvio Dante je napisao:
...не треба да се проваљујеш и буквално погрешно информишеш људе овде јер читајућу твоје уписе стичу слику која са реалношћу нема никакве везе. То као прво. Слично и овај флејв.

Izvini direktore...nisam zaista vidio da ste to vi. :roll: Cuj njega jbt...uzima sebi za pravo da odredjuje ko se provaljuje a ko ne. Ima flejv malo vise pojma o Austriji i bez kilometarskih postova o analizi politicke situacije i hvalospjevima za Hofera i FPÖ. Uprdilo se malo vise godina ovdje. A vidim povukao si na Hofera i Strahea taj osjecaj za diskusiju i uvazavanje suprotnog misljenja.
Citiraj:
Хофер је прихватљивији и за медије и за бираче, а и иначе је човек чија политичка каријера нема никакве флеке и не може нико ништа да му приговори.

Nadam se da znas (dovoljno) njemacki...pa procitaj:
http://www.stopptdierechten.at/2016/11/ ... more-10301
Svi navodi imaju svoje izvore. Znaci nije ono "Lügenpresse"..."Alle sind gegen uns mimimimi..."

Citiraj:
...Што се тиче разлога који су одлучили изборе то је сигурно у првом реду један широки фронт политичких партија, медија и медијске елите притив Хофера. Даље, аустријски менталитет који има обичај да своје незадовољство радом владе прикаже кроз мање важне изборе (прва рунда председничких), да би онда у тренуцима одлуке ипак попустили и изабрали оно што се сматра као пожељно од стране СПО-а и демохришћана...

Sta Austrijanci znaju sta je za njih dobro!? Jel' tako?

Citiraj:
То се види и на тзв. "бирачкој струји" где је у односу на мај 70 хиљада хоферових бирача изабрало ВдБ.

Doslo ljudima iz dupeta u glavu.

Citiraj:
...Лично сам на изборима гласао за Хофера јер је по мени био далеко бољи кандидат. Није ми јасно како неко може да подржи ВдБ који је каријеру почео као социјалиста, између је био масон, онда је био близак комунистима, а коначно је прогледао као Зелени, за које је до половине децембра 2015. седео у бечкој скупштини, а у јануару 2016 кандидовао се као "независни" кандидат. Мени је то све, само не веродостојно...

To nisam ni u jednom momentu doveo u pitanje. :roll:
https://davidprokopblog.wordpress.com/2016/04/27/wofur-steht-eigentlich-norbert-hofer/

Citiraj:
...Што се тиче ових прича о екстремизму и сл. то су будалаштине...

Kakav je ovo autizam jbt!? Gluposti? Ne znam gdje zivis, ali rado bih te proveo malo kroz neke dijelove Beca i upoznao sa nekim lobanjama.

Na kraju cu samo reci ono sto kazu ovi Austrijanci sa "pogresnim" mentalitetom...WIEN DU GEILE SAU

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2016, 20:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Izvini direktore...nisam zaista vidio da ste to vi. :roll: Cuj njega jbt...uzima sebi za pravo da odredjuje ko se provaljuje a ko ne. Ima flejv malo vise pojma o Austriji i bez kilometarskih postova o analizi politicke situacije i hvalospjevima za Hofera i FPÖ. Uprdilo se malo vise godina ovdje. A vidim povukao si na Hofera i Strahea taj osjecaj za diskusiju i uvazavanje suprotnog misljenja.

Нисам баш директор али на добром си трагу. Ваљда зато што знам (довољно) немачки.

Овде се не ради о мишљењу, већ о чињеници да износиш неистине.

Citiraj:
Nadam se da znas (dovoljno) njemacki...pa procitaj:
http://www.stopptdierechten.at/2016/11/ ... more-10301
Svi navodi imaju svoje izvore. Znaci nije ono "Lügenpresse"..."Alle sind gegen uns mimimimi..."

Није "лигенпресе" али јесте "штопдирехтен" (зауставите десничаре). Платформа коју држи ако се не варам антифа коју опет држе пар посланика Зелених и Социјалистичка омладина. Прилично веридостојан извор... Опет сам себи скачеш у стомак.

Што се тиче "буршеншафтлера" (а видим да се текст бави њима), познајем неколико и нисам приметио да једу људе. Једино што се њима узима као терет је изгледа што се и даље изјашњавају као Немци а не Аустријанци. Не видим шта је ту екстремно. До 1945. су сви у Аустрији били Немци, Аустријанац као национална одреница није постојало. И онда сад одједном преко ноћи сви Аустријанци, осим ове екипе која броји од 4000 чланова у Аустрији и то је сад колико видим најопаснији покрет. А иначе, доста њих је у Слободарској партији, мада их има и у другим странкама. Рецимо Михаел Хојлл, градоначелник Беча је био буршеншафтлер за време студија. Вероватно је и он нациста...

Хофер иначе никада није био буршеншафтлер, већ је почасни члан "die pennale Burschenschaft" из његовог места, а то је средњошколско удружење. Овде неко меша бабе и жабе, желећи своје тврдње да учини некако веродостојним. И на крају да додам да су та удружења у време нацизма била строго забрањена. Зато су ваљда данас нацисти...

Citiraj:
Sta Austrijanci znaju sta je za njih dobro!? Jel' tako?

Аустријанци бирају онако како они мисле да треба, а одлука већине је ту да се прихвати. Понедељак је осванио као и сваки, људи су ишли на посао. Све је било у реду. А да је рецимо победио Хофер да ли би било тако? Па за обичне људе да, било би али би већ у недељу вече у Бечу имали демонцтрације екстремне левице окупљене око странке Зелених, Социјалистичке омладине, тзв. "Аутономних", сукобе са полицијом, уништавање приватне и државне имовине и сл. И када се то погледа ја не знам онда ко је екстреман и ко је опасност за уставни поредак.
Citiraj:
Doslo ljudima iz dupeta u glavu.

Питање је да ли је могло другачије након што су 6 месеци тровани пропагандом типа ако победи Хофер избија грађански рат (имали смо и овакве наслове) или ако победи Хофер Аустрија излази из ЕУ (иако председник нема никакво овлашћење којим би покренуо тај механизам).

Citiraj:
To nisam ni u jednom momentu doveo u pitanje. :roll:
https://davidprokopblog.wordpress.com/2 ... ert-hofer/

Ко ти је овај? Гласач ван дер Белена направи некакав блог против Хофера и то је веродостојан извор? Полако почињеш да ме задивљујеш.
Citiraj:
Kakav je ovo autizam jbt!? Gluposti? Ne znam gdje zivis, ali rado bih te proveo malo kroz neke dijelove Beca i upoznao sa nekim lobanjama.

Na kraju cu samo reci ono sto kazu ovi Austrijanci sa "pogresnim" mentalitetom...WIEN DU GEILE SAU

Нема потребе да ти мене проводиш било где, могу ја само тебе да проведем да научиш нешто о Аустрији, јер изгледа да ван Беча ниси излазио. А што се тиче Беча, генерално никада нисам волео велике градове па тако ни Беч. Довољно ми је што морам да га посетим с времена на време, а и тада једва чекам да му окренем леђа.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2016, 23:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Smetnuo si sa uma da je, obzirom na masovan egzodus, gastarbajtera sve vise i vise.

Али су и животне потребе и циљеви другачији. Из тог разлога ће бити све теже доћи до тог новца од гастоса. То ће се тек осетити у РС, Србији и остатку екс-ју простора.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7023 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 ... 352  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]