banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 10:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 150 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 16:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
BSE je napisao:
mala edukacija neukih masa : U Srbiji zive Srbi a ne Srbijanci
Srbijanci je nepostojeci pojam (nacija) pa da ne bi vise ispadali smjesni nemojte ga upotrebljavati

Zive Srbi, ko kaze da ne zive, al' zive i druge nacije-jesu li i oni Srbi?!Dakle ti si taj koji brka pojmove, nacionalnosti i drzavljanstva?
Pa cak i u engleskom jeziku prave razliku izmedju "Serbians" i "Serbs"
Btw thank's for miseducation
A evo malo i literature
http://host.sezampro.yu/jezikdanas/5-98/5-98_4.htm

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 19:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Micelijus je napisao:
Što se tiče Bosne i Bošnjaka, mene samo interesuje da mi neko, ako je moguće, objasni zašto su svi toliko željeli iz Jugoslavije da su je rasturili i to na krajnje nelegalan i protuustavan način, a sada kao hoće ponovo da stvaraju neku Bosnu koja bi bila Jugoslavija u malom. Takođe, kako nekoga sada brine (ne)zakonitost i (ne)ustavnost toga što 99% ljudi u RS želi da se odcijepi od BiH i da se potpuno odvoji od Federacije BiH, a nikoga, pa ni tu "demokratsku" evropu, nije brinula (ne)zakonitost i (ne)ustavnost razbijanja Jugoslavije?

Po kom su to principu Bosna, Hrvatska, Slovenija, mogle da se odcjepe od Jugoslavije a Republika Srpska sada to isto ne može da uradi prema BiH?

Ako se vi braćo Bošnjaci niste osjećali kao Jugosloveni i ako vam je Jugoslavija toliko smetala, zašto sada mene prisiljavate da se izjašnjavam i osjećam kao Bošnjak? Kako ne možete da razumijete da Srpski narod nikada neće prihvatiti unitarnu Bosnu kao što ni vi niste prihvatili Jugoslaviju, i tačka.

Svaka čast momcima na polaganju zakletve koji su imali makar toliko obraza da kažu ono šta misle a ne da se zaklinju pa da kasnije gaze svoju zakletvu.

Mislim da je ova tema odavno otišla off topic i da je odavno zrela za "Politiku"...

Svaka cast na ovom postu Micelijus.Slazem se 100% s tobom. =D> =D> =D>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 19:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Micelijus,

Odavno nisam procitala nesto sto u sebi sadrzi ujedno toliku kolicinu besmislica koliko i mrznje.

Neka ti se barem Milostivi Bog smiluje, kad vec sam sebi ne mozes pomoci.

Niko sa barem zrncem zdravog razuma ne moze se osjecati tvojim bratom.

Zalim te iz dubine srca.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 20:05 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Micelijus je napisao:
Dove je napisao:
Japanese_rose, moze li kako bez italics? Toliko je tesko citati da ja poslije prve recenice odustanem, a cini mi se da ima interesantnog sto pises.
Kako to Dove možeš uopšte da pitaš, pa mora dotična dama da istakne to što piše, jer sve što ona napiše je daleko vrijednije i bitnije nego nešto što drugi učesnici napišu. Kako to ne možeš shvatiti… :roll:
Koji cinizam. Ti i duhovnost nebo i zemlja.

Micelijus je napisao:
Što se tiče Bosne i Bošnjaka, mene samo interesuje da mi neko, ako je moguće, objasni zašto su svi toliko željeli iz Jugoslavije da su je rasturili i to na krajnje nelegalan i protuustavan način
Sjecas li se referenduma??? Svi su mogli glasati (koji su imali pravo na to). Sad to sto vi niste HTJELI da glasate to je vas problem. Ko zna da ste izasli na izbore, procenat onih za PROTIV bi bio mnogo manji. Ovako mlatite praznu slamu.
Micelijus je napisao:
Po kom su to principu Bosna, Hrvatska, Slovenija, mogle da se odcjepe od Jugoslavije a Republika Srpska sada to isto ne može da uradi prema BiH?
Hocu i ja da odsjepim moje dvoriste u BL, da pripada Federaciji.

Micelijus je napisao:
Ako se vi braćo Bošnjaci niste osjećali kao Jugosloveni i ako vam je Jugoslavija toliko smetala, zašto sada mene prisiljavate da se izjašnjavam i osjećam kao Bošnjak?
Nije tacno (osim ako nisi islamske vjeroispovjesti). Bosnjaci su Bosanci islamske vjeroispovijesti. Ti si Bosanac, Srbin- pravoslavac BIO I OSTAT CES.
Micelijus je napisao:
Svaka čast momcima na polaganju zakletve koji su imali makar toliko obraza da kažu ono šta misle a ne da se zaklinju pa da kasnije gaze svoju zakletvu.
Steta sto je sada moraju ponoviti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 20:46 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 20:55 
Majstor
Majstor

Micelijus je napisao:
Što se tiče zakletve, svaka zakletva ili iskaz koji su dati pod prisilom, po zakonu su nevažeći, a vidilo se koliko su ti momci "drage volje" dali zakletvu "Bosni"... :wink:

Koliko ih ima koji su pod prisilom dali zakletvu bivsoj JNA? Mislis da su sve te zakletve bile drage volje, kako ti to kazes. Prema tome nema ljutish :wink:

p.s. drage volje ili ne oni ce se zakleti BiH, jer na kraju krajeva to je i vasa domovina koliko i moja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 00:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Japanese_rose je napisao:
SRBIJA je napisao:

А ја сам већ у својој кући РЕПУБЛИЦИ СРБСКОЈ, а из Срарајева сте ме већ истерали, толико о вашој толеранцији.

Prije svega "Srbija" tesko mi je vjerovati da si Sarajlija, jer bi po prirodi stvari znao da se kaze Srpska. Obrazovanje i kultura izrazavanja je u Sarajevu uvijek bila razvijena disciplina.

Kazes da te je "neko" istjerao. Interesantno, i ja sam od "nekoga" istjerana.

Zar nismo oboje samo "necije" zrtve ?

Ja Сарајлија јесам, стара породица.
Србски је Србска Граматика коју не знате.
А Сарајево и изражавање Ха ха ха, :drinking: где ти живиш ја не знам али у Сарајеву очигледно не.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 05:00 
Majstor
Majstor

SRBIJA je napisao:
Ja Сарајлија јесам, стара породица.
.

Ejs :roll: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 10:17 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 11:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Ima tu jos mnogo toga... Nisu se valjda zvanicnici obaju ovih nakaza-drzava ponadali da ce se Srbi zaklinjati Federaciji i cjelokupnoj BiH, protiv koje su ratovali... Tome je mogao da se nada samo neki iracionalan um, koji je mislio da ce vojnici Republike Srpske viknuti:"Zivjela BiH!" To su naivna nadanja...
Vojnke ne mozes kupiti, i kao sto rece Micelijus, sve i da mozes, ne mozes ih natjerati da za nekim placu...
Bosanci su tokom istorije toliko puta mijenjali imena (bili su Bosanci, pa Srbi pravoslavne vjeroispovijesti, muslimani, bosnjaci, Turci) da vise, vjerovatno, ni oni sami ne znaju sta su bili niti sta su sada... A Srbi su oduvijek bili Srbi...
Pretpostavljam da ce Ezan sada dici nos i reci kako su to gluposti, ali on nece dati nijedan argument koji ide protiv ovih mojih tvrdnji...
Ne znam sta ste toliku dreku digli oko toga ko je Bosanac, to jest Bosnjak, a ko Srbin... Srbin je onaj koji se tako osjeca, isto tako i Bosnjak...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 12:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
dasha provjeri ponovo
postoje samo Serbs i "Serbian people, citizens,...)
ne postoji Serbians
postoji serbian ali samo kao pridjev a ne postoji nacija
btw nema na cemu na edukaciji, tuzno je da stranci bolje poznaju nasu gramatiku nego mi sami

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 12:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
blabla je napisao:

Ali mene interesuje sljedece:
Zasto su npr. Srbi u BiH-Srbi, a ne bosanski pravoslavci i Hrvati-Hrvati, a ne Bosanski katolici kada su svi kao i mi Bosanci (znam nacionalne odrednice i blabla) ali, da li takvim imenovanjem, mozemo i pravoslavnog u Grckoj nazvati Srbinom (jer tako brate ispada po vasim pricama, da su svi ljudi Srbi-ili su samo Muslimani Srbi-podrazumijevajuci valjda pod tim da smo pravoslavci ustvari :roll: ) jer Grka u Srbiji sigurno zovemo Srbinom itd.itd. Znaci da mi neko pojasni sve te silne identifikacije sa drugim narodima i njihovim nacionalnostima, ako zive na sasvim drugom prostoru zemlje....

Pa.. ne znam.. valjda zato sto se osjecaju bezbednije il ponosnije kas kazu da su srbi ili hrvati a ne bosanci?? mozda smatraju Bosnu shugavom drzavom pa ih sramota reci da su 'Bosanci' ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 12:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2004, 15:02
SRBIJA je napisao:

Ма и ја сам за Самосталну Србску, али у унији са Србијом

Pa covjece ti ne znas niti da pises, a hoces nesto :( Daj nauci se vise da nije Srbska, nego Srpska.... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 12:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2004, 15:02
Micelijus je napisao:
Dust,
Pa ja sam i rekao da Srpski narod nikada neæe prihvatiti BiH kao ¹to i vi niste prihvatili Jugoslaviju, a ti si sa ova prethodna dva svoja posta samo potvrdila da Bo¹njaci nikada nisu prihvatali Jugoslaviju, ispravi me ako grije¹im.

Ne slazem se sa ovom tvrdnjom...mislim da su Muslimani uvijek prihvatali Jugoslaviju, ali nisu zeljeli prihvatiti onakvu kakvu je htio Milosevic...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 13:17 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Citiraj:
ali on nece dati nijedan argument koji ide protiv ovih mojih tvrdnji...

Ko to TVRDI da se ovdje PRDI .....

I mazgama se moze objasniti ali .... zatucanim ni ne treba pokusavati.

Nemamo mi potrebe vama nista vise argumentovati.

Zastava BOSANSKA (ispred UN)
Himna DRZAVNA
Jezik BOSANSKI (u USTAVU)
Narodnost BOSNJAK
Granice DRZAVNE ....

STA VAM JOS TREBA ?

Kome nije jasno ..... nemam druge rijeci nego IMBECIL.
A KOME SE NE SVIDJA .... nek se dobacuje s argumentima s onim koji su to sve priznali.
Dakle vi ste ti koji treba da argumentiraju .... a mi DOKAZIMA vec masemo.

BTW..... drago mi je da ste i siptare svrstali u Srbe ..... :lol:
Jadnici nisu ni znali ko su .... dok eto vi ne dodjoste i SVRSTASTE ih.

Sto se zakletve tice ..... (moram biti malo vulgaran) KO *EBE ono malo vojnika. neka oni trabunjaju sta hoce.
Vazno je da su oficire natjerali da postave zastavu ... sigurno i da se zakunu Bosni i Hercegovini (naravno formalno), da se drzavna himna intonira u srcu CETNISTVA, jer tio sto vi pricate i zagovarate nema veze sa srpstvom samo sa zatucanim stavovima i glupavim sljedbenicima.

NA MJESTU RAHAT.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 13:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vidim tvoj stav da je svako ko se ne slaze sa tobom IMBECIL.Nema sta,svaka cast.E BAS ZATO MI NE PADA NA PAMET DA ZIVIM SA TAKVIM KAO STO SI TI.
O zatucanosti mi samo ti nemoj pricati,molim te.Stvarno :-({|= k...u!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 13:33 
Majstor
Majstor

Nemas ti sta u tima pitanjima da se slazes sa mnom.
Ono nabrojano nisu nikakva pitanja ni tema za raspravu .... ono su CINJENICE.
To nema veze sa mnom i mojim misljenjem.
Mi nemamo nikavu potrebu da se s vama objasnjavamo oko necega sto je zavrsena stvar. Vi osporavajte - to je vase pravo.

Ko tebe uopste pita s kim ti hoces da zivis????

Gledaj koga ces ozeniti a ko ce ti komsija biti ... na to malo mozes da utices.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
za Enana...

Zivim na podrucju tzv. B i H, no, medjutim:

- zastava BiH?? ne znam ni kako izgleda.

- himna B i H ? ne znam kako idu rijeci niti ustajem kad se intonira.

- granice? ne znam kuda prolaze ( precizno )

- fina to neka drzava gdje se na silu polaze zakletva a potpisi iznudjavaju prijetnjama.

- Siptari? Te supke necu ni komentarisati i ne daj boze da ih iko ikad nazove Srbima kad su onako ruzni i smrde na biljno maslo.. Pa kad ih vidis onako zatucane, samo prave djecu i puse duvan ispred onih svojih jadnih kuca.. pa ja bih prije, kao zensko, u Irak otisla nego na Kosovo.

I Enane... samo vi nama masite cinjenicama... mi vama masemo kurcem !!

Aj cao...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

EZAN je napisao:
...Ko tebe uopste pita s kim ti hoces da zivis????...

Interesantna ti je ova recenica zaista.Samo kad mi Srbi kazemo da se RS treba odvojiti od B i H,onda slijede komentari tipa:"i mi smo tu","i mi se nesto pitamo","to nije samo vasa zemlja" i sl.!Pa onda vam treba odgovoriti:KO VAS PITA HOCETE LI ILI NECETE ZIVITI U RS????

Malo bezveze,zar ne :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 13:51 
Majstor
Majstor

XIX century je napisao:
za Enana...

Zivim na podrucju tzv. B i H, no, medjutim:

- zastava BiH?? ne znam ni kako izgleda.

- himna B i H ? ne znam kako idu rijeci niti ustajem kad se intonira.

- granice? ne znam kuda prolaze ( precizno )

- fina to neka drzava gdje se na silu polaze zakletva a potpisi iznudjavaju prijetnjama.

- Siptari? Te supke necu ni komentarisati i ne daj boze da ih iko ikad nazove Srbima kad su onako ruzni i smrde na biljno maslo.. Pa kad ih vidis onako zatucane, samo prave djecu i puse duvan ispred onih svojih jadnih kuca.. pa ja bih prije, kao zensko, u Irak otisla nego na Kosovo.

I Enane... samo vi nama masite cinjenicama... mi vama masemo kurcem !!

Aj cao...

Puno toga ti/vi ne znas/te. ZABRINJAVAJUCE, zar ne.

Sto se mahanja tice .... mahnite kevama iznad serpe, one nemaju nista protiv svinjetine i tako.

Citiraj:
Interesantna ti je ova recenica zaista.Samo kad mi Srbi kazemo da se RS treba odvojiti od B i H,onda slijede komentari tipa:"i mi smo tu","i mi se nesto pitamo","to nije samo vasa zemlja" i sl.!Pa onda vam treba odgovoriti:KO VAS PITA HOCETE LI ILI NECETE ZIVITI U RS????

Naravno da smo tu ..... i da i jeste nasa zemlja.
Zato ti i pisem da malo mozes uticati na "komsiju".

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 150 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]