banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 00:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 451 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 23  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Nov 2016, 22:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2016, 15:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
Citiraj:
Njega smo prvog zarobili i mada smo bili naelektrisani niko od nas ga nije ni pipnuo. Vidio je da nema šanse i predao se. Prvo nam se predstavio kao Marinko Tubić iz Maglaja, srbin. Na pitanje komandira da se prekrsti i da kaže koju krsnu slavu slavi, rekao je Đurđevdan. Nije znao kojeg datuma mu je slava, a krstio se sporo i ne sigurno.

dobar fazon, mada mogao je biti i Srbin komunjara.
Ovako su švabe špijune ameri fatali, i kažu nabroj nam bejzbol timove.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2016, 15:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Iz mog iskustva mogu reci da je HVO za klasu imao bolju organizaciju i disciplinu i od nas i od turaka.
Doduse, imali su na svim vecim zaristima profesionalne jedinice sa dobro placenim borcima (U Zepcu su u "Bojni" imali platu 500 DEM, sto je za nas bila fantazija).
Vrlo dobro su koristili ono malo sredstava i orudja koje su imali, a ljudstvo su koristili maksimalno.
Na liniji koju su drzale nase dvije cete su imali maksimalno 30 ljudi u nekoliko dobro ukopanih tunela. Jebena "Hatkina Njiva" je imala posadu od samo 12 HVO vojnika, a mi u potkovici oko njih cijelu cetu.
A kako su bili ukopani nismo znali dok nam nisu predali te polozaje. Katakombe . . .

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2016, 18:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Dobro da smo to analizirali malo, to me zanimalo, znam da su ovima turci bili zajebaniji. Uglavnom njihova teorija je, hrvate ako napadnes zestoko i oni vide da gube bjezanija je, slobodno idi tamo kad pobjegnu niko nije ostao da te posalje u vjecna lovista a turci ne odustaju, kazu nema sanse niko na svijetu da nas probije, kako smo postavljeni, ukopani i naoruzani, a oni napadaju po citav dan. Prvo smo kaze po dvojica u rovu, rafali u smjenama, jedan puca, drugi puni, nema potrebe uopste da pucamo samo 84e su dovoljno da ih zaustave al eto. Predjemo na jedinacnu, ne treba rafal, ne mozes promasiti, i tako do noci. Svane jutro nigdje lesa nema ni komada oruzja, sve preko noci izvuku i opet napadaju... Ako oni lazu mene i ja lazem vas :)

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2016, 19:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Takav napad nije ni logičan(vojno) ,a ni normalan(ljudski,psihički).
Ali, oni su imali ljudstva koje uglavnom nisu žalili i jbg.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2016, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Mi smo u dva navrata, tokom napada "sedme muslimanske" tukli bacacima po svojim rovovima, dok su nasi pjesadinci jos uvijek bili unutra. Nije bilo drugog nacina da se napad odbije, zbog vrlo komplikovane konfiguracije terena i tih mungosa koji su jurisali ko mutavi.
Oba puta su ipak odbijeni, i osim krvavih mrlja po bukvama i jelama nasi nisu nasli nijedno tijelo a zive da ne pominjem.
Treci put su uspjeli posjesti polozaj jednog voda kojeg su drzale izbjeglice iz Zenicke opstine, ali su vec do ujutro bili najureni.
Ugl, po prici ekipe sa linije, jurisali su ko partizani na Ljubin Grob.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2016, 21:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Kad čitam njihov spisak poginulih boraca, čovjek se mora zapitati kakve su ih to budale vodile.

https://www.facebook.com/Udru%C5%BEenje ... 633642891/

Svaki treći im je poginuo od granate. Morali su znati sa kakvom vatrenom moći raspolažemo.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2016, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Prije nekoliko godina u onom njihovom avazu procitah izjavu komandanta neke jedinice na obiljezavanju neke akcije proboja iz Sarajeva. Parafraziram njegove rijeci na obracanju porodicama stradalih
Nasu jedinicu komanda je odredila da ide u proboj. Krenuli smo u 5 ujutro. U pocetku smo imali uspijeh i ostvarili zacrtane ciljeve. Nakon sat vremena doslo je do odredjenih problema i morali smo se povuci, te se danas sjecamo nasih 76 stradalih i oko 200 ranjenih,
:D :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 00:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Znao sam gledati njihove mrtve kad ih dovode sa položaja, ni dlaka sa glave im nije falila, ali opet su krvarili na uši i oči.

Tek 1994. kad na Igman dolaze UN snage za brza dejstva, oni granatiraju položaje VRS, ali i po naseljima, valjda da političare primoraju na pregovaranje, tad ja razumijem one iz Sarajeva.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 03:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
filozof sa vrbasa je napisao:
Znao sam gledati njihove mrtve kad ih dovode sa položaja, ni dlaka sa glave im nije falila, ali opet su krvarili na uši i oči.

Tek 1994. kad na Igman dolaze UN snage za brza dejstva, oni granatiraju položaje VRS, ali i po naseljima, valjda da političare primoraju na pregovaranje, tad ja razumijem one iz Sarajeva.

Pa jebote :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 10:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

veteran 1987 je napisao:
Prije nekoliko godina u onom njihovom avazu procitah izjavu komandanta neke jedinice na obiljezavanju neke akcije proboja iz Sarajeva. Parafraziram njegove rijeci na obracanju porodicama stradalih
Nasu jedinicu komanda je odredila da ide u proboj. Krenuli smo u 5 ujutro. U pocetku smo imali uspijeh i ostvarili zacrtane ciljeve. Nakon sat vremena doslo je do odredjenih problema i morali smo se povuci, te se danas sjecamo nasih 76 stradalih i oko 200 ranjenih,
:D

To su valjda gubici jedinice za čitav rat?

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 13:08 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
sto se tice tih gubitaka,stoji negdje moj post,kako se to dobro krilo...i moralo kriti u ratu,vjerovatno da ne dodje do demoralizacije :(

i kako nakon rata neke stvari isplivavaju...

ne zanosite se da mi nismo imali drasticnijih primjera....

to,na temi 1 bvp smo pisali kako su 32 momka iz vojne policije i izvidjaca izginuli za manje od sat vremena :(

al ono sto me tad nagnalo na taj post,je to jebeno glodjansko brdo (prosle sedmice bila 23-godisnjica)....gdje su oricevci napravili akciju i za 15 minuta pobili 126 nasih boraca :( :( ...i to po nasim izvorima,kad se obiljezava ta godisnjica

pa jebote zivot!!!!!! :( :(

kad sam to prvi put cuo...nisam znao ni gdje je to....al onda me bas zaboljelo,pa sam googlao o toj akciji.....to je negdje kod zvornika,crni vrh,caparde....strasno....

zato,ne treba se ismijavati takvim stvarima,vec kao i uvijek reci,bilo ne ponovilo se :( ...

al kazem,vjerovatno se to krilo i od nas,da ne pada moral.....i vjerovatno je i bolje sto je tako....uglavnom,laka im srpska zemlja.....srpska,zato sto je to kasnije vraceno...iscitao sam bukvalno sve o toj akciji,jer jednostavno u glavi nisam mogao percipirati kako se tako nesto uopste moze desiti :(

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 13:13 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

znaci,lijepo je to slusati,uz rakijicu,pivo..... kako ne mozes nanijeti municije koliko kosis neprijatelja,ali rat nije video igrica :( :(

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 14:09 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Schlager je napisao:
sto se tice tih gubitaka,stoji negdje moj post,kako se to dobro krilo...i moralo kriti u ratu,vjerovatno da ne dodje do demoralizacije :(

i kako nakon rata neke stvari isplivavaju...

ne zanosite se da mi nismo imali drasticnijih primjera....

to,na temi 1 bvp smo pisali kako su 32 momka iz vojne policije i izvidjaca izginuli za manje od sat vremena :(

al ono sto me tad nagnalo na taj post,je to jebeno glodjansko brdo (prosle sedmice bila 23-godisnjica)....gdje su oricevci napravili akciju i za 15 minuta pobili 126 nasih boraca :( :( ...i to po nasim izvorima,kad se obiljezava ta godisnjica

pa jebote zivot!!!!!! :( :(

kad sam to prvi put cuo...nisam znao ni gdje je to....al onda me bas zaboljelo,pa sam googlao o toj akciji.....to je negdje kod zvornika,crni vrh,caparde....strasno....

zato,ne treba se ismijavati takvim stvarima,vec kao i uvijek reci,bilo ne ponovilo se :( ...

al kazem,vjerovatno se to krilo i od nas,da ne pada moral.....i vjerovatno je i bolje sto je tako....uglavnom,laka im srpska zemlja.....srpska,zato sto je to kasnije vraceno...iscitao sam bukvalno sve o toj akciji,jer jednostavno u glavi nisam mogao percipirati kako se tako nesto uopste moze desiti :(

Pa oko Zvornika je bilo dosta mutna vojna situacija.....jer nije bilo klasicne linije ovo sto Schlager spominje.
Drugo na Zvornik i hidrocentralu se naslanja Kula grad koja je prakticno bila neosvojiva je se rad o brdu koje bukvalno RASTE iz Drine. Trece tu su muslimani branili svoje kuce...Kula grad je danas poznatpo ogromnoj dzamiji sa pet minareta....
Dalje Crni vrh je na putnoj komunikaciji Caparde -Karakaj i srbi su ovladali ovom komunikacijom tek po oslobodjenju Srebrenice a do tada bilo je vrlo rizicno putovati tim djelom jer je bila nicija zemlja i putovalo su u konvojima a vojska sa oklopom je cuvala konvoje....i bilo je gas do daske.....
Sa Pala dolaskom do Vlasenice jedno prema Zvorniku se moglo preko Sekovica i Capardi preko Crnog vrha pa za Karakaj.....
Sve ovo sam dobro upoznao radeci fiksnu telefonsku mrezu za Mtel u periodu 2006-2010......

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 14:10 
Stara kuka
Stara kuka

I mozda bi ova tema trebala da se prebaci na vojnu tehniku a ne da bude ovde na istoriji....

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 15:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

126 ti sunca jebem!!!
Poginulih!!! 1 akcija!?
Jel uopšte bilo ranjenih?
Krilo se, jašta da jest. Čuješ na rtv 5-6 poginulih, a znaš da je 20.
Ali 126!!!

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 15:42 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

i mene je brate to sokiralo :( :(

guglaj...citaj,ko i ja sto sam :( ...i nase i njihove sajtove

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 18:08 
Stara kuka
Stara kuka

Moze li Schlager ovo preciznije malo .....da ne guglam ......daj neki nas izvor...jer za ovo nisam cuo, da su bili takvi gubici.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dovoljno je guglat "glođansko brdo" i nađe se svega.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka

Izguglao i nasao.....
I opet podaci se ne slazu .....jedni tvrde o pogibiji 126 vojnika a drugi maksimalno o 50-60 vojnika!!!
Ali po opisu akcije muslimani su usli iza ledja i simultano napali sprijeda i odozada.....i to lininu koja nije ni bila utvdjena nego osvojena u ofanzivi prethodnih dana......

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 451 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 23  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]