banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2005, 15:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
cosma je napisao:
[ koliko vas je IKAD na koncertu Dugmeta bilo? Ili pamti "vrijeme" Dugmeta?

Ja sam bio dva puta na koncertu Bijele puljke :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2005, 16:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Ja ne znam kako neko moze da kaze nesto oko Bijelog Dugmeta (osm da mu se svidja/ne svidja njihova muzika) kad su oni svojom muzikom potvrdili ko su si sta su. Dugo ce vremena proci da ce na nasim prostorima jedan bend napraviti tako nesto. Ja licno volim BD i mislim da su nasa najbolja grupa. Bila sam na 2 njihova koncerta (sa Tifom i Alenom u SA). Ne zanm zasto je to tako cudno sto se opet okupljaju, pa da je i lova u pitanju, sta fali? Meni je to bas super i ndam se da ce biti koji CD sa tih koncerata.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2005, 07:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
a ako ne bude, saljem ti snimak s koncerta Dove :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2005, 07:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Citiraj:
p.s. Ruzice, gdje si srecice?

Evo me srecice.

Na koji koncert ces ici ? Ja se dvoumim izmedju ZG i SA.

Slazem se da se tesko moze porediti EKV i Bijelo Dugme.

Ali posto prvih vise nema, :cry: a ovi drugi se digose iz pepela, postoji samo jedna opcija. :wink:

Njihovi razlozi okupljanja me ne zanimaju pretjerano. ( iako mislim da nije samo finansijska strana u pitanju ).

Od "naseg" opusa trenutno ponudjenog narocito na Zapadu, :wink: ipak se bitno razlikuju.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2005, 09:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
Kako doci do karata?

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2005, 11:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pitas mene da ti nabavim. :oops:

Divi mene sad k'o neka svercerka. :lol: Hajmoooo ! :lol:

Nisam se jos raspitala da li su karte u prodaji. U principu treba pokusati doci do VIP karata, inace se ne isplati jer ce biti ludnica. :D :evil: :roll: :D

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2005, 12:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Idem na ovaj u Sarajevu :wink: .. Indi, jel trebaju karte? :wink: no sikiriki :wink:
JR, ne dvoumi se bona, gdje ces u Zagrebu dobre cevape pojesti :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2005, 12:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
vid' vid' što mace šamaraju sa kartama......de i nime jednu mama !! :wink: il' jednostavnije da me povedeš sa sobom.a ??

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2005, 12:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
Ozbiljno pitam? Kada ce karte biti pustene u promet ( ili vec jesu)? I na koji nacin da se dodje do njih?

Ruzo a ti bi odma pa u VIP :P

Mamara ako imas dva komada viska, adresu znas :D

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 23:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Okt 2004, 18:55
stoji da su postojale cetiri legende SFRJ ...
koje su provocirale histeriju,maniju i haos gdje god su se pojavljivale i i gdje god nisu ......
one su obiljezile vrijeme
koje su tad bili apsolutni vladari vremena i prostora...

takvo nesto sad ne postoji niti ce u skorijoj buducnosti ...kako stvari stoje ..

legende, sampioni i najveci se prije svega postuju ..
mozes da ih mrzis, mozes da si ravnodusan, moze da ih volis, moze da ti se svidja ili ne sta i kako to oni rade, itd....
ali ono sto su oni i sto su napravili od sebe se mora postovati ..(sticaj okolnosti ili ne ipak najveci se ne moze biti bez velikog talenta i rada)
cak i da ih ne postuju i omalovazavaju nieko im ne moze uzeti to sto su oni ...jer niko nije veci od njih da im uzme to sto su oni ....

Bijelo Dugme
Zdravko Colic
Lepa Brena
Tito (definitivno nije moj omiljeni lik)

najvise sam volio i mnogo sam slusao dugme, leb i sol, smak, oktobar

drage su mi bile i ekv i azra ali ne kao ova gore prva postava

bio sam na nekoliko dugmetovih koncerata i svaki put je bilo ludilo ...
bio sam na po nekoliko koncerata svakog od ovih gore bendova i to po raznih gradovima bivse SFRJ ...
ali dugme je stvarno specijalno ..... citav haos, atmosfera, uzbudjnje, zvuk ..sve .......oni su stvarno najveci

pitali su jednom Vlatka Stefanovskog koji je tad (a siguran sam i danas) vazio za najboljeg gitaristu SFRJ (moje licno misljenje mozda i u svijetu)
i koji je iza sebe imao manijake muzicare koji su svaki na svom instrumentu bili nenadmasivi i mozda cak i sad neprevazidjeni ..
a sve u kontekstu stalnog prepucavanja koji je band najveci u SFRJ i po cemu bi on odredio ko je veci ....

i kazu mu .. " Bregovic dolazi na vase koncerte i mnogo vas cijeni kao gitaristu, Da li bi vi otisli na koncert Bijelog Dugmeta i ima li tamo bilo sta interesantno za vas?"

a on odgovara: " Ne bih otisao zbog muzike i svirke. Ali bi sigurno otisao da gledam kako 15 000 ljudi pada u trans. To na mojim koncertima ne mogu da vidim. " I jos je dodao kako mu je nekad stvarno truba kad prepoznaje face ljudi na njegovinm koncertima po SFRJ...

slicnu atmosferu sa koncerata Bijelgo Dugmeta sam jos jedino dozivio na koncertima Colica .... mada je BD ipak uvijek imalo rokersku publiku za razliku od Colica ....

na zalost necu biti u mogucnosti da odem na bilo koji od tri koncerta ..
:-(

evo i sad se sjetim osjecaja i ludila kad se kroz eter prolomi ...

"ima neka ..tajna veza .....za sve ljude ........itd..."

ili one

" ne spavaj mala moja ......"

ili one

"proljece na moje rame slijece ..."

ili

" jesi l' mala ljubila do sada ....."

ili

"sanjao sam nocas da te nemam..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 10:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
AztecMystique je napisao:
Zasto ljudi moraju sve da zaseru ? Verujem da ce turneja biti razocaranje... Bili su legende u svoje vreme, bolje je da ih ljudi i pamte kao takve. Btw, full respect za Bregovica ali ostali sux (mozda izuzev Ristovskog). To su i dokazali, proteklih godina kako Bijelo Dugme ne postoji njihove solo karijere su za smeh ....

Lupetash...4 Asa je daleko blizu uspeha Bijelog Dugmeta, ali sigurno zauzima poziciju na Top10 Ex-Yu izvodjacha svih vremena.Tifu nebih ni komentarisao, on je institucija za sebe, itd,itd..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 11:26 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2001, 01:00
BlackHand je napisao:
Zasto ljudi moraju sve da zaseru ? Verujem da ce turneja biti razocaranje... Bili su legende u svoje vreme, bolje je da ih ljudi i pamte kao takve. Btw, full respect za Bregovica ali ostali sux (mozda izuzev Ristovskog). To su i dokazali, proteklih godina kako Bijelo Dugme ne postoji njihove solo karijere su za smeh ....

Lupetash...4 Asa je daleko blizu uspeha Bijelog Dugmeta, ali sigurno zauzima poziciju na Top10 Ex-Yu izvodjacha svih vremena.Tifu nebih ni komentarisao, on je institucija za sebe, itd,itd..

Da vidimo kako me sluzi prosta algebra ... ti imas 17 godina, znaci da si rodjen kada je BD izbacilo svoj poslednji album... Kako ljudskom bicu treba barem 3-4 godine da postane svesno i razvije osnovnu memoriju, recimo da poznajes BD sa arhivskih TV snimaka. Zakljucak je - kada sledeci put kazes nekome da "lupeta" a pri tom imas lack iskustva, kulture, pameti ili cega vec sve ne, dobro razmisli.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 13:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Uvjek sam obozavo dugme,,

Mada ih dugo nije bilo,,cinjenica je da ce napuniti,,sve do posljednjega mjesta gdje god da se pojave,,,,

To jedino dugme moze,,,

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 16:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

u pravu si BB zivi bili pa vidjeli.. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 17:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
cosma je napisao:
a ako ne bude, saljem ti snimak s koncerta Dove :wink:

Super cosma, drzim te za rijec ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
BlackHand je napisao:

Da vidimo kako me sluzi prosta algebra ... ti imas 17 godina, znaci da si rodjen kada je BD izbacilo svoj poslednji album... Kako ljudskom bicu treba barem 3-4 godine da postane svesno i razvije osnovnu memoriju, recimo da poznajes BD sa arhivskih TV snimaka. Zakljucak je - kada sledeci put kazes nekome da "lupeta" a pri tom imas lack iskustva, kulture, pameti ili cega vec sve ne, dobro razmisli.

Znachi po ovom tvom, ja sam se rodio nakon njihovog zadnjeg albuma, tako da ja ne znam ko su oni, ja nemam sve njihove albume, i ne znam biografiju sve i jednog chlana ?Kakve to ima veze..koliko nas je uzhivo slushalo Elvisa, pa opet svi znamo i ko je i shta je..
A tebi koliko god da je godina nisi kompetentan da procenjujesh kvalitet neke grupe ili solo pevacha..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2005, 09:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
Dove je napisao:
Ja ne znam kako neko moze da kaze nesto oko Bijelog Dugmeta (osm da mu se svidja/ne svidja njihova muzika) kad su oni svojom muzikom potvrdili ko su si sta su. Dugo ce vremena proci da ce na nasim prostorima jedan bend napraviti tako nesto.

Svaka čast! :hello1: :headbang: :notworthy:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2005, 16:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2004, 13:53
vidim da je puno proslo od zadnjeg posta, ali da se pohvalim:
BIO SAM JUCE NA KONCERU BIJELOG DIGMETA !!!!

Ljudi bilo je fenomenalnoooooo, Bebek je bash iz duse pjevao (cak je bio i zaplakao).

Napravio sam nekoliko fotki, pa cu ih okaciti danas u tokum dana, ili sutra, tek da mozete vidjeti sta ste propustili :) !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2005, 16:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2005, 00:07
Ti si vjerovatno jos pod euforijom, ali koncert kao koncert (mislim na svirku) nije bio nista posebno. Ovako bend je sve odsvirao OK, pjevaci su dobro otpjevali, repertoar pjesama je bio dobar, ALI OZVUCENJE JE BILO KATASTROFALNO (najblaze receno) i jos uz to Bregovic je skroz lose odsvirao-na bendu se vidi da su vjezbali, a on prekjuce dosao iz Azije, pa misli: "Vi vjezbajte,lako cu ja to" (doduse u novinama je i izjavio da ce biti puno improvizacija i da ce akcenat biti na interpretaciji pjevaca ,ali je ono (mislim na njegovu improvizaciju) bilo previse.
Doduse to je samo potvrdilo moju tezu da Bregovic nezna svirati gitaru (kao sto ga okivaju u nebesa), nego je samo talentovan kao kompozitor.
Jos jedna stvar, mogao je naci cetvoricu roma koji bi sigurno bolje odsvirali Djurdjevdan od onog orkestra.

Naravno, ja sam na taj koncert otisao da vidim i to Bijelo Dugme jednom, pa makar on svirao gitaru sa jednom zicom.

Ali ce izgleda Beograd pokazati kako se organizuju koncerti. Ljudi su sve odradili bas profesionalano, pa cak i pustaju viseminutni skec na TV-u, sa svim podacima o koncertu, kao npr. gdje su parkinzi, koliko ulaza ima, ko gdje ulazi i sl. Profesionalno nema sta. Cak najavljuju i spektakularne svjetlosna efekte, te dobro ozvucenje.
Sve razmisljam da odem i u Beograd (mozda i odem ako nebude neki ispit u dan dva oko koncerta)
Mozda kasnije posaljem i opsirnije utiske sa koncerta.

BTW. Da spomenem i to da su se karte kod tapkarosa mogle kupiti po cijeni od 20-25KM na bashcarsiji, pa 10-15KM na 500 metara od stadiona, pa i do nevjerovatnih 5KM ispred stadiona.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2005, 18:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:( Nisam uspjela otici u Sarajevo.

Jos uvijek se nadam da cu uspjeti otici u ZG ili BG...

Alf, hajde nam to docaraj jos malo...je li pjevao samo Bebek, je li istina da je bilo 60.000 ljudi, je li bilo nekih iznenadjenja, koliko je trajao koncert, sve sto ti padne na pamet... :wink:

Ma liberté

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]