Ma jok, ne interesuješ me

... Mislim, nije on to mislio ... što bi rekli logičari - važno je vjerovati u nešto, a Isus im je "predložio" da vjeruju u njega, na jedan apodiktički način ... e jesam mangup
E sad ... evo da pokušam jednim logičkim putem da nastavim discussion:
- Svi vjernici sebe smatraju vjernicima, jel tako

logično.
- Dzenita, ti kazes da su te dokazi iz svetih knjiga ubjedili da bog postoji. To je tvoja verzija i tu je sve ok, bez prigovora, ništa ne osporavam niti namećem
- Warrior of the Light, tvoja teorija o Bogu je apstraktna i za razliku od Dženite, ti boga vidiš na, neću da definišem, jednostavno drugi način. I ti se smatraš vjernikom. Ne sporim, ne ubjeđujem te u suprotno.
Zaključak: oboje vjerujete u boga, imate isključive teorije koje zajedno ne idu u istu kapu. tokom istorije, stalno su se mijenjala shvatanja o bogu, ali samo jedno je ostajalo... VJERA u boga.
Vjera - vjerovati - ne znati da li nešto postoji i da li nešto jeste, a ipak nadati se da znamo i da postoji ... bez mogućnosti dokaza, ipak vjerovati u nešto ...
Dakle, vjera u boga je vrsta vjere. To je moj zaključak

u jes opasan

malo sam se izgubio u toku, ali sve u svemu, ove dve disjunktivne teorije su me ubijedile da je vjerovanje u boga ipak samo vjerovanje. Hajde, uvjeriteme u suprotno, biću vam zahvalan
Samo još jedna logička "interpretacija": citiraću lisusimpson
"""Ako postoji Bog, onda on podjednako gleda na sve ljude na ovoj planeti i ne razdvaja ih po religiji."""
Veoma zanimljiva implikacija. Evo koje bi bile premise ovoga:
Bog gleda podjednako na sve ljude
Vjerujem u Boga
--- dakle
Ako bog postoji, on gleda podjednako na sve ljude
Čudno, nekako mi djeluje sumnjivo... Ah da! LisaSimpson ustvari *vjeruje* da bog gleda podjednako! Ali opet, sve je to samo vjera... Ljudi, to je samo vjera i implikacija koja slijedi iz nje je takođe vjera onda ...
A zbrke :O Možda bih trebao da ne pošaljem ovaj odgovor, ali evo ipak hoću da ne bude da sam džaba kucao
Pozdrav svima, pomoz logika