banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 16:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 22:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Znaci On nas je stvori i sad sjedi skrstenih ruku i gleda kako mi sve mijenjamo i izvrcemo. Ja onda ne vidim njegovu ulogu u svemu ovome, sorry.

Po stvaranju prvog covjeka,dobili smo upute ,kako i sta.Pa smo zgrijesili i pogazili Bozji zakon.Pa se Bog javio i rekao,da vise necemo biti u raju,vec taj raj treba djelima da zasluzimo.Znaci kaznjeni smo i istjerani iz raja.
Da On ne sjedi skrstenih ruku pokazuju oni gore nasi postovi Dove,u kojima smo govorili da On nesto stradanjima i ratovima hoce da nam kaze.
Dao nam je razum,da sami trazimo i sami postupamo onako kako mislimo da ce to biti dobro za nas.Dao nam je da samovoljno biramo izmedju dobra i zla,da drzimo kormilo naseg ovozemaljskog zivota.Sad,sto mi sami to upropastavamo Bog je po najmanje kriv :wink:
Slao nam je poslanike da bi upute srcem primili i slijedili,a sta mi radimo?
Pravimo ratove,zasto?Zato sto se smatramo boljima od drugih,hocemo vlast,slavu i ugled.
A po meni je najveci ugled i najveca vlast biti vjernik.
Jednostavno vjernik....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 22:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Dzenita je napisao:
Znaci On nas je stvori i sad sjedi skrstenih ruku i gleda kako mi sve mijenjamo i izvrcemo. Ja onda ne vidim njegovu ulogu u svemu ovome, sorry.

Po stvaranju prvog covjeka,dobili smo upute ,kako i sta.Pa smo zgrijesili i pogazili Bozji zakon.Pa se Bog javio i rekao,da vise necemo biti u raju,vec taj raj treba djelima da zasluzimo.Znaci kaznjeni smo i istjerani iz raja.
Da On ne sjedi skrstenih ruku pokazuju oni gore nasi postovi Dove,u kojima smo govorili da On nesto stradanjima i ratovima hoce da nam kaze.
Dao nam je razum,da sami trazimo i sami postupamo onako kako mislimo da ce to biti dobro za nas.Dao nam je da samovoljno biramo izmedju dobra i zla,da drzimo kormilo naseg ovozemaljskog zivota.Sad,sto mi sami to upropastavamo Bog je po najmanje kriv :wink:
Slao nam je poslanike da bi upute srcem primili i slijedili,a sta mi radimo?
Pravimo ratove,zasto?Zato sto se smatramo boljima od drugih,hocemo vlast,slavu i ugled.
A po meni je najveci ugled i najveca vlast biti vjernik.
Jednostavno vjernik....

Чека да се покајемо, ништа више.
Онда ће мо заслужимо РАЈ, наравно кроз ПРАВОСЛАВЉЕ.
ЈЕР:
Онима који поричу постојање Божије, и тврде да је свет самопостојећи, и да су све ствари у њему настале случајем, без Промисла Божијег анатема.

Онима који кажу да Бог није Дух, него тело, или да Он није праведан, милостив, мудар, свезнајући, и друге такве хуле анатема.

Онима који се усуђују да кажу да Син Божији, а исто тако, и Свети Дух, да нису једно по суштини, и исте части са Оцем, и који исповедају да Отац и Син и Свети Дух нису Један Бог анатема.

Онима који говорећи булазне да долазак у овај свет Сина Божијег у телу и Његово вољно страдање, смрт и Васкрсење нису били потребни за наше спасење и искупљење од греха анатема.

Онима који одбацују благодат и искупљење проповедано Евангелијем као једина средства нашег оправдања пред Богом анатема.

Онима који се усуђују да говоре да Пречиста Дјева Марија није била Дјева пре рађања, при рађању и после рађања анатема.

Онима који не верују да је Дух Свети надахњивао Пророке и Апостоле, а преко њих упућује и нас на истински пут вечног спасења и потврђује исто чудесима, и сада обитава у срцима свих верних и истинских хришћана, и води их у свакој истини анатема.

Онима који одбацују све Свете Тајне држане од стране Цркве Христове анатема.

Онима који се одричу Сабора Светих Отаца и њиховог Предања, које је у сагласности са Божанским Откровењем, и побожно чувано од стране Православне Саборне Цркве анатема.

Онима који вређају и хуле на свете иконе, које Црква прима у спомен дела Божијих и оних који су му угодили, да би оне који их гледају надахнуле побожношћу и подстакле их да се угледају на њихове примере, и онима који кажу су оне идоли анатема.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 22:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

che.guevara je napisao:
Ljudi, zašto vi vjerujete da Bog postoji a ja nikako ne mogu to sebi da "dočaram"? Šta vi mislite, šta je vas "uslovno natjeralo" da vjerujete u Boga... Mislim, interesuje me prvenstveno radi naučnog shvatanja vjere u Boga i tako to ... Pozdr'av :)

Che,pozdrav :D

Reci cu ti sad svoje iskustvo.
Negdje oko 20-ete god.mojeg zivota,osjecala sam se poprilicno zrelom,malo sam bila i sebicna sto se tih stvari tice,poricala bilo sta u vezi sa Bogom,i drzala se strikto skolskog ucenja.
Ispricacu ti jednu pricu:

Dolazi djecak iz skole i pita svojega oca,kako mu se zvao pradjed,...otac mu rece,mali i dalje pita a kako se zvao otac moga pradjeda,otac mu rece,a mali pita kako se zvao otac oca,moga pradjeda,otac nije znao pa se poljuti i upita:"Sta me to pitas od kud ja znam!"
Mali ce na to:"Ja znam....zvao se majmun"...kaze da su u skoli tako ucili.

Ovim hocu da ti kazem,da mi se skolsko ucenje nije bas poklapalo sa svime ovime sto vidim.
U svetim knjigama je jasno opisan razvoj djeteta u utrobi majke,kako i sta.Pa kad pogledamo kad je mikroskop pronadjen (a kad je ovo zapisano) vidim da je kreator tih knjiga neka uzvisena inteligencija.
Hiljadu i hiljadu dokaza je u nama samima,a kamoli oko nas.Samo se treba osvrnuti.
Pogledaj samo oko.Koja ga kamera moze kopirati?Ono hvata sto ni jedna kamera ne moze.Pogledaj bilo koji organ,ko je to sve izmislio?
Ako smo postali od majmuna,sta je bilo sa onim koji su i dan danas u kavezima?Nisu valjda nasi pradjedovi jos zivi?Nijeli Bog htio bas time nesto da nam daa do znanja?
Pogledaj more i njegove dubine i bica koja zive unutra.Koje je savrsenstvo koje sve u skladu napravi.Ja se divim svim tim bicima.
Hm,pa kad su poceli ronioci da rone?A kad je opisano dno mora u svetim knjigama?
Ili u svetoj knjizi Bog govori da je nevjernik isto kao onaj koji pokusa da leti u visine pa mu nestane daha.
Pa je kasnije naucno dokazano da se na odredjenoj visini vazduh rijedi i da nema kiseonika.
Takodjer je rekao,da ce nam slati dokaze i sami cemo ih nalaziti.
Tako je uistinu i bilo i biva.

svako dobro che :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2005, 03:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Ono sto mi se ne svidja u 90% predstava o bogu je zamisljanje njega kao nekog entiteta, zasebne i odvojene svijesti koja razmislja i djeluje na nacin slican ljudskom. Vecina ljudi koji vjeruju u boga se slazu da je predstava istog kao "dobrog cike na nebu" primitivna i prevazidjena, a sami se nisu mnogo udaljili od takve predstave...
Jer bog nije nista "covjekoliko" ni u pogledu lika ni u pogledu "svijesti". Bog je sam univerzum, kako fizicki tako i duhovni; on nije "stvorio" univerzum nego je svjestan kroz njega, pa i kroz nas i ta velicina i sila moze se osjetiti kroz prirodu, kroz ljude, kroz sebe samog...

Kroz citav kosmos sa svim njegovim dimenzijama prozeta je i utkana ta sila a dio nje smo i mi sami...

Na nivou na kojem smo sad posjedujemo jedan stepen svijesti. To je samo jedna od mnogih vrsta svijesti, ciji je zadatak i cilj da evoluira, da dostize vise nivoe, i sto se vise siri i vise uzdize, sve je bliza onoj vrhunskoj supersvijesti, Bogu ili kako god ga zovete.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2005, 07:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Svojim skromnim učešćem daću podršku ovoj temi i pogotovo načinu na koji je započeta (pozdrav Dženiti :) ).
Na neki način to je ono: "okupimo se oko riječi svima nama zajedničke..." :) :)
Slažem se i sa svima koji kažu da Bog ne gleda koje smo religije i čime se busamo u prsa, nego gleda kakve plodove to u nama donosi.
Različiti načini da ga se doživi i učenja o Njemu koja moguće slijedimo imaju svoju pravu i punu vrijednost jedino kada nas to čini istinski bližim Njemu i kada nas to čini dobrim ljudima tj. bićima učesnicima Njegovog stvaralačkog poduhvata.
Dobro je ako Ga volimo, tražimo i nastojimo se uskladiti s Njim, ali nepriokosnoveno načelo slobodne volje koje je dato ljudima dopušta ljudima da izaberu i nešto drugo, mada uz to idu i posljedice takvog izbora.
Nema razloga "ratniče svjetlosti" da te nervira nečija predstava o Bogu, jer kakva god da je a vodi ga na bolje, dobra je. Kada tad onaj koji traži naći će i bolje i potpunije.
Slava i hvala Tvorcu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2005, 08:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2004, 15:02
SRBIJA je napisao:
Lisa_Simpson je napisao:
Ako postoji Bog, onda on podjednako gleda na sve ljude na ovoj planeti i ne razdvaja ih po religiji.

Изгледа да си једну превише подувала.

E nek si ti samo progovorio...inace slazem se i sa Lisom, ,sve nas je On Jedan stvorio...ali se isto slazem i sa Dzenitom, ,da su nasi pra, pra, prapreci to mijenjali i razdvajali jedan te isti narod, bracu od sestara i obrnuto...a svi cemo na kraju se Njemu vratiti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2005, 12:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Astor_Piazzolla je napisao:
D. Balasevic : "Neko to od gore vidi sve"

:) :) :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2005, 13:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Jovan 14,6. Isus mu reče: ja sam put i istina i život; niko neće doći k ocu do kroza me.

Толико о тврдњи да Богу није битно у шта се то верује. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2005, 13:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Dust je napisao:
Mislim da su sva ta stradanja Dove, ljepota u poredjenju sa paklom. Sve su to iskusenja. Bog je rekao: necu promjeniti sudbinu nijednog naroda, dok taj narod ne izmjeni samog sebe.

mozes li 100% da tvrdis da se mi sad mozda ne nalazimo u paklu (ako to doista postoji)?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2005, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Mislim da je rasprava o bogu uzaludna.To je nesto izvan naseg poimanja.

pozdrav za sve

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2005, 15:33 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Maran Ata je napisao:
Jovan 14,6. Isus mu reče: ja sam put i istina i život; niko neće doći k ocu do kroza me.

Толико о тврдњи да Богу није битно у шта се то верује. :lol:

citat je izvađen iz konteksta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2005, 17:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Докажи твоју тврдњу. Објави цели контекст и објасни зашто то тврдиш... ако си мангуп. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2005, 19:57 
Urednik
Urednik

Ma jok, ne interesuješ me 8) ... Mislim, nije on to mislio ... što bi rekli logičari - važno je vjerovati u nešto, a Isus im je "predložio" da vjeruju u njega, na jedan apodiktički način ... e jesam mangup :)

E sad ... evo da pokušam jednim logičkim putem da nastavim discussion:
- Svi vjernici sebe smatraju vjernicima, jel tako :) logično.
- Dzenita, ti kazes da su te dokazi iz svetih knjiga ubjedili da bog postoji. To je tvoja verzija i tu je sve ok, bez prigovora, ništa ne osporavam niti namećem
- Warrior of the Light, tvoja teorija o Bogu je apstraktna i za razliku od Dženite, ti boga vidiš na, neću da definišem, jednostavno drugi način. I ti se smatraš vjernikom. Ne sporim, ne ubjeđujem te u suprotno.

Zaključak: oboje vjerujete u boga, imate isključive teorije koje zajedno ne idu u istu kapu. tokom istorije, stalno su se mijenjala shvatanja o bogu, ali samo jedno je ostajalo... VJERA u boga.

Vjera - vjerovati - ne znati da li nešto postoji i da li nešto jeste, a ipak nadati se da znamo i da postoji ... bez mogućnosti dokaza, ipak vjerovati u nešto ...

Dakle, vjera u boga je vrsta vjere. To je moj zaključak :) u jes opasan :) malo sam se izgubio u toku, ali sve u svemu, ove dve disjunktivne teorije su me ubijedile da je vjerovanje u boga ipak samo vjerovanje. Hajde, uvjeriteme u suprotno, biću vam zahvalan :)

Samo još jedna logička "interpretacija": citiraću lisusimpson
"""Ako postoji Bog, onda on podjednako gleda na sve ljude na ovoj planeti i ne razdvaja ih po religiji."""
Veoma zanimljiva implikacija. Evo koje bi bile premise ovoga:

Bog gleda podjednako na sve ljude
Vjerujem u Boga
--- dakle
Ako bog postoji, on gleda podjednako na sve ljude

Čudno, nekako mi djeluje sumnjivo... Ah da! LisaSimpson ustvari *vjeruje* da bog gleda podjednako! Ali opet, sve je to samo vjera... Ljudi, to je samo vjera i implikacija koja slijedi iz nje je takođe vjera onda ... :)
A zbrke :O Možda bih trebao da ne pošaljem ovaj odgovor, ali evo ipak hoću da ne bude da sam džaba kucao :)

Pozdrav svima, pomoz logika :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2005, 00:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Aragorn je napisao:
Nema razloga "ratniče svjetlosti" da te nervira nečija predstava o Bogu, jer kakva god da je a vodi ga na bolje, dobra je. Kada tad onaj koji traži naći će i bolje i potpunije.
Slava i hvala Tvorcu.

Hm, da u pravu si - ne mislim ni ja da je moja predstava konacna, tacna i definitivna niti imam pravo da mislim tako nesto. Zapravo ljudska svijest ne moze da shvati i pojmi boga. To je kao kad pocnete da razmisljate o beskonacnosti univerzuma - jednostavno ne mozete to da shvatite i da svojim umom obuhvatite ma koliko to zeljeli...

Ipak je najcrnji od svega ateizam... Cesto mi se desi da saznam za neku osobu sa kojom nikako ne mogu naci zajednicki jezik da je zadrti ateista.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2005, 00:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Zamolila sam vas na samome pocetku,i opet vas molim:

Sve one koji zele da pisu,neka zaborave vjeru,naciju,il bilo sta sto ce narusiti ono sto nas spaja,ono sto je nase...a to je BOG

zahvaljujem se unaprijed!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2005, 00:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Aragorn je napisao:
Svojim skromnim učešćem daću podršku ovoj temi i pogotovo načinu na koji je započeta (pozdrav Dženiti :) ).
Na neki način to je ono: "okupimo se oko riječi svima nama zajedničke..." :) :)
Slažem se i sa svima koji kažu da Bog ne gleda koje smo religije i čime se busamo u prsa, nego gleda kakve plodove to u nama donosi.
Različiti načini da ga se doživi i učenja o Njemu koja moguće slijedimo imaju svoju pravu i punu vrijednost jedino kada nas to čini istinski bližim Njemu i kada nas to čini dobrim ljudima tj. bićima učesnicima Njegovog stvaralačkog poduhvata.
Dobro je ako Ga volimo, tražimo i nastojimo se uskladiti s Njim, ali nepriokosnoveno načelo slobodne volje koje je dato ljudima dopušta ljudima da izaberu i nešto drugo, mada uz to idu i posljedice takvog izbora.
Slava i hvala Tvorcu.

Brate,izvoli i dobro nam dosao :D

Iskreno receno nadala sam se i ranije tvome odgovoru,jer znam da i ti tezis za Njim,kroz bilo sta ,ili bilo koji put.
Drago mi je sto si se ti nasao,i sto ti je On ukazao na put,a znam da je to naporan i put pun trnja i spoticanja.
Zeljela bih da znam,sta je to sto tebe posebno ocarava sto se tice Bozijeg stvaranja.Cime te je posebno zadivio?

svako dobro

Gospodaru nas,Ti koji srca cinis meksim,ti koji na pravi put ukazujes,saberi nas medju dobrim robovima Tvojim i na pravi nam put ukazi!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2005, 00:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

che.guevara je napisao:
Ma jok, ne interesuješ me 8) ... Mislim, nije on to mislio ... što bi rekli logičari - važno je vjerovati u nešto, a Isus im je "predložio" da vjeruju u njega, na jedan apodiktički način ... e jesam mangup :)

E sad ... evo da pokušam jednim logičkim putem da nastavim discussion:
- Svi vjernici sebe smatraju vjernicima, jel tako :) logično.
- Dzenita, ti kazes da su te dokazi iz svetih knjiga ubjedili da bog postoji. To je tvoja verzija i tu je sve ok, bez prigovora, ništa ne osporavam niti namećem
- Warrior of the Light, tvoja teorija o Bogu je apstraktna i za razliku od Dženite, ti boga vidiš na, neću da definišem, jednostavno drugi način. I ti se smatraš vjernikom. Ne sporim, ne ubjeđujem te u suprotno.

Zaključak: oboje vjerujete u boga, imate isključive teorije koje zajedno ne idu u istu kapu. tokom istorije, stalno su se mijenjala shvatanja o bogu, ali samo jedno je ostajalo... VJERA u boga.

Vjera - vjerovati - ne znati da li nešto postoji i da li nešto jeste, a ipak nadati se da znamo i da postoji ... bez mogućnosti dokaza, ipak vjerovati u nešto ...

Dakle, vjera u boga je vrsta vjere. To je moj zaključak :) u jes opasan :) malo sam se izgubio u toku, ali sve u svemu, ove dve disjunktivne teorije su me ubijedile da je vjerovanje u boga ipak samo vjerovanje. Hajde, uvjeriteme u suprotno, biću vam zahvalan :)

Samo još jedna logička "interpretacija": citiraću lisusimpson
"""Ako postoji Bog, onda on podjednako gleda na sve ljude na ovoj planeti i ne razdvaja ih po religiji."""
Veoma zanimljiva implikacija. Evo koje bi bile premise ovoga:

Bog gleda podjednako na sve ljude
Vjerujem u Boga
--- dakle
Ako bog postoji, on gleda podjednako na sve ljude

Čudno, nekako mi djeluje sumnjivo... Ah da! LisaSimpson ustvari *vjeruje* da bog gleda podjednako! Ali opet, sve je to samo vjera... Ljudi, to je samo vjera i implikacija koja slijedi iz nje je takođe vjera onda ... :)
A zbrke :O Možda bih trebao da ne pošaljem ovaj odgovor, ali evo ipak hoću da ne bude da sam džaba kucao :)

Pozdrav svima, pomoz logika :)

Che... :D :D :D

Stvarno cesto puta dok citam tvoje postove "moram" da se smijem,jer su tako i prosti i logicni :D :D
A sad kad gledam iz drugog ugla,zao mi je sto nemozes da vidis Bozije djelovanje kroz svaku opipljivu stvar,koja ti je zasigurno logicna dok je vidis.
A dali bi ti meni mogao da objasnis,tom tvojom logikom,kako to da ima toliko zivotinja razno raznih,pa biljaka razno raznih sa kojima se lijecimo,pa vazduh koji disemo,pa noc koja nam je za odomor i pocinak,i dan za rad i umor,i hrana za odrzavanje organizma,i sam taj organizam,nervi,tetive,misici,oci,srce.Objasni mi onako prosto kako ti umijes od kud to savrsensto?
Majka priroda,slucajnost?Kosmicka prasina?
Objasni mi ti i uvjerime da nema Boga :D :D

svako dobro....i blagoslov...naravno :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2005, 00:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
ne mislim ni ja da je moja predstava konacna, tacna i definitivna niti imam pravo da mislim tako nesto. Zapravo ljudska svijest ne moze da shvati i pojmi boga. To je kao kad pocnete da razmisljate o beskonacnosti univerzuma - jednostavno ne mozete to da shvatite i da svojim umom obuhvatite ma koliko to zeljeli...

Pozdrav ratnice :D

Slazem se...ali samo do nekle.Ljudcka svijest moze i te kako (kad hoce i odobri samoj sebi) da jasno vidi da je uzrok svemu ovome savrsenstvo.E sad,atesiti cesto postavljaju pitanje,pa ko je onda Boga stvorio,ako je On sve stvorio.Tu i dotle je ljudski um ogranicen,a ja imam utisak da mi nas mozak ne koristimo ni 10 % koliko on u stvari kapaciteta posjeduje.
Ko trazi taj ce zasigurno naci,al opet sad uz ovu recenicu ide i ono ako nam Bog odobri.
Nema nam puta ni upute bez Njega

svako dobro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2005, 11:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Dzenita je napisao:
Lisa_Simpson je napisao:
Ako postoji Bog, onda on podjednako gleda na sve ljude na ovoj planeti i ne razdvaja ih po religiji.

Mi smo se sami porazdvajali.Bog nista nije izmjenio od samoga stvaranja pa do danas.Mi smo ljudi ti koji izvrcemo.

Ali Astor,zakon mora da postoji i pravila kojim bi stekli Boziju milost.

Pa mislim da te zakone ipak prave ljudi,i ako ih se ljudi pridrzavaju onda ce i steci milost. A svi znamo sta su grijesi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2005, 15:00 
Urednik
Urednik

Dzenita, odgovor je HAOS. Svijet je ogroman, u njemu nastaju polu izolovani podsistemi u kojima vlada haos. Ali zbog tog polu izolovanja haos opet ima neku formu jer je njegovo djelovanje polu ograničeno :)

Sve u svemu, broj čestica je ogroman - a ovo poluhaotično kretanje i polu izolovanje dovelo je do stvaranja galaksija u njima sistema u sistemima planeta etc i svi su oni u nekoj vezi ali imaju svoj nivo haosa. Tj slobode. A opet ne dovoljno da se izgubi forma.

Eeee, ako ima neka greška ili ako je nešto nejasno, pa nije ni meni, evo prvi put da nekom pričam svoju teoriju o nastanku života. Haos i poluhaos.

Ima logike, wow, možda postanem filozof jednog dana!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]