Ne mislim da na BUKVALNO ritam kao ritam nego kao feel. Jebeš ga, nisam završio akademiju pa da se znam izraziti. Evo od početka pjesme pa na dalje:
U uvodu kao da moconja zaboravi prvi bend pa svira samo druga dva. I onda opet tako. Još mu je taj bend sav neki nesretan. Tu su me već izbacili.
Ona KAO da mi svaki stih krene prerano i onda čudno razvuče slogove. Pre. Kratki. bi biili dani. Voljeli. bi. Svoje škole đaci. Neki njen micro-tajming mi ne leži. Eto to nije ritam, od sad to zovem feel.
Imao sam ja neke bendove i to me najviše podsjeća na ono kad mi pjevač/ica dođe na probu, a nije preslušao/la pjesmu. "Znam ja tu pjesmu" sindrom.
Onda ovaj dio svim majkama kao da u puding upadnu ali dobro ide prelaz, sve glasnije i glasnije i onda mi i taj B-C prelaz nekako tiho odsviraju. Mlako jebeš ga.
I ne znam, evo sad opet slušam i meni tu nešto ne leži. Strofe su im sporije od originala, a refren brži?
Ovaj instrumentalni dio, nekako kao ubačen tu, bez previše smisla. Kao da si isjekao pjesmu na pola, paste-ovao njih, i onda nastavio.
100 su puta bolji muzičari od mene i 100 puta više sluha imaju, ne sumnjam, ali meni opet tu nešto nije kako treba.
Opet da naglasim, što se tiče te tehnike koju spominješ, siguran sam da su 100 puta bolji od mene i ne dovodim to u pitanje. Podržavam projekat, organizacija nečeg ovakvog nije jednostavna ali ne mogu se oduprijeti utisku da je moglo bolje. Sa tako dobrim muzičarima MORALO je bolje. Ako ne bolje onda bar zanimljivije. Izbor pjesama je tipična ex-yu-rock kompilacija iz auta nekog rokera u 40 i nekoj (mog starog). A ja bih poradio i na ukupnoj prezentaciji. Rok simfonija, a izgleda kao da je pekam padobranisao na koncert muzičke škole. I neki lik stoji na gajbi.
Mlako, jebeš ga.
Postoje klinci koji u FL-u naprave bolje remikse. Treba im neko da lupi šakom od sto. Neki producent

I treba im mrak i Peri sa par svojih momaka da naprave čudo. Snimi mi izlaz sa miksete i napraviću 20 puta bolji video od ovog eltinog. Kao da je utakmica, bože sačuvaj. Šta 20, 100 puta bolji.
Ja bih ovakvo nešto volio čuti. Ne nužno rijanine pjesme, ali na kraju krajeva, što da ne.
https://www.youtube.com/watch?v=ET993_vVkHo