roserbud je napisao:
zerocool je napisao:
Ne racunajuci raznorazne Cece, Miligrame i slicne turbofolk izvodjace, kao i one gdje je dzabni ulaz, ja se ne sjecam da je bilo vise od 2-3k ljudi (tako nesto?) od onog koncerta na Kastelu kad je bila Apocalyptica.
Koje su to pjesme bili hitovi? Gdje su ti nabrojani drzali te silne koncerte sa vecim brojem ljudi, ako ih vec mi u BL gusimo svojim zlobnim komentarima?
Ponavljam, ne želim da nabrajam i da se raspravljam. Poslije svega postavljam pitanje da li vam je čudno što baš niko od naših muzičara nije napravio samostalni koncert u svom gradu? Da li ste se ikad pitali zbog čega? Nije poenta ni u hitovima več u talentima koje imamo...evo, gore pomenuta Kristina Ivanović nema svojih pjesama ili "hitova" ali ja bih rado platila kartu u pozoristu da je slušam jer je fantastičan talenat...
Istina je da je najteze uspjeti u svom selu, ali kvalitet ispliva tek kad i ostali uslovi budu zadovoljeni. Niko tim ''uspjesnim'' ljudima ne brani da kvalitetno rade i promovisu se, ali ako ocekuju da im ja organizujem snimanje, marketing, promociju, i jos da dodjem i platim tih 10-20 KM za ulaznicu onda ju se malo zeznuli u proracunu. Dobar primjer mi je ova tzv. Rok Simfonija. Iako nemam neko visoko misljenje o projektu sa tako pretencioznim imenom, postujem da su se momci okupili i organizovali, prije svega u svrhu vlastite promocije, i napravili nesto da pokrenu vlastitu karijeru. Da su sjedili na klupi, svirali i duvali, kukajuci kako su svi ljubomorni na njihov talenat, niko ne bi ni cuo za njih.