Čiča iz Rogače je napisao:
Rocker.......Nisi mi jasan.Mile nije bio anoniman ni sa dva poslanika.Postojala je opcija da se slično kao u Srbiji oformi novi blok od najjačih partija i to je propalo jer ti koji bi se otrgli od SNSDa nemaju tu snagu i kredibilitet da nešto bitno preokrenu(kao što su to uradili Vučić i Nikolić).Narod voli čvrstu ruku,džaba ti.
Nisam se bas najspretnije izrazio. Mile je tad bio outsider, bez ikakve politicke snage. Taman ko sad Sukalo.
Sjecam se da sam gledao neko suceljavanje pred te izbore posle kojih je Mile postao premijer, dakle apsolutno se nista nije znalo o rezultatima.
Kaze Mile ladno "Ma sve je to vec rijeseno, ja cu biti premijer, a Djokic predsjednik skupstine". Ja zabezeknut jer do tada nikad ni cuo nisam ni za jednog ni za drugog.
Jasno nam je svima da je Mile tada bio jedan od izvodjaca plana za rusenje SDS-a, plan je vise-manje uspjesno proveden.
Bilo bi suludo tvrditi da slican plan ne postoji opet, samo su se uloge promijenile.
Jos ludje bi bilo misliti da ne postoji nikakav plan o urusavanju RS-a. Svi koji nisu na listi prijatelja US fasista su potencijalne mete, ili za rusenje ili za neku revoLJuciju.
Nego, da se vratim na samu pricu, mislim da ce se opet pojaviti neka licnost, kao sto se Dodik tad pojavio i na krilima populizma osvojiti vlast. Ocigledno je da su pajaci iz SDS-a nesposobni, iako voljni. Dakle, neko treci.
Dolazak Mile na vlast ili takozvane demokrtaske promjene u RS 1997 iza kojih su stajali isti centri moci kao danas i iste su se price pricale.Borba protiv kriminala.Krajisnik lopov.Karadzic lopov .SDS pljacka .Karadzic odnio 27 miliona u gepeku iz SDK Banjaluka itd itd itd Znaci isti je sablon.
Tadasnji SDS rezim kome su zapadnjaci tepali da su tvrdolinijasi jer nisu tako lako odstupali od nacionalnih i drzavnih interesa su srusili iznutra.Tako sto su Biljani Plavsic govorili da je ona pametna da otkaci Momu i Rasu i ove sa Pala.Vjerovatno je tu bio u igri kofer sa zelenim novcanicama.Dolazila je tada svako malo u BL i ona vjestica veliki srbomrazac bivsi drzavni sekretar usa Medlin koja je Plavsicku mazila po glavici.I tako je Plavsicka iznutra srusila SDS a Ameri joj podmetnuli svog coveka Milu.Rezultati toga su poznati .Gde je bila RS 1998 a gde je danas.
Sto se tice Mile mislim da je odlucujucu ulogu u njegovom nacionalnom osvescivanju i prosirenju vidika odigro Vojislav Kostunica 2006.Kostunica mu je pomogao da mu dodje iz guzice u glavu.
Znaci njihov nacin djelovanja je poznat.Vjerovatno ce pokusati da iznutra razbiju Milin rezim kao sds 1997
Vjerovatno su igrali na Radojicica ali je ovaj to osjetio i sklonio ga ,nije mu dao ni jednu vaznu stolicu