ja sam pred onaj turnir u banjaluci za ligu šampiona napisao jedan post,ali sam ga obrisao nakon 15-30 minuta (nisu moderatori!!),i siguran sam da su ga neki od vas vidjeli,tako da ne ispadam general nakon bitke...
na taj post me ponukala izjava direktora brankovića da će zbog "bojinovića probiti budzet za ovu godinu,ali da će se isplatiti"...
u mom postu je stajalo da će baka u januaru ući u 40-tu godinu i da je suludo probijati budzet i praviti nova zaduživanja zbog igrača koji će za godinu dana u petu deceniju...i tim ugovorom zavaljivati klub i ovu ili neke sledeće uprave...
ne znam mladena lično,ali po pričama meni bliskih ljudi,riječ je o velikom borčevcu,i najmanje što bih očekivao od takvog čovjeka je da na ovom potpunom zalasku karijere odigra jednu sezonu,ne gratis,nema toga u profesionalizmu,već za neki prosjek plate u borcu,a ne da se probija budzet zbog njegovog ugovora,pobogu!!!!
da igra onako,ne za raju,već polurekreativno da održava kondiciju i uči ovu našu djecu rukometnim fintama kojih je prepun u svojoj sjajnoj karijeri....i da dignem sve četiri u vazduh da jedan takav čovjek nakon te sezone bira funkciju u klubu,doživotno ako treba!!!
tad bi i u mojim očima postao legenda borca....ovim "pregovorima",u mojim očima on može biti samo legenda partizana,monpeljea,barcelone i psž-a a borca nikako!!
al to je samo u mojim očima,i vas i njega će zaboliti kurac za tim...
a post sam obrisao iz dva razloga...prvo što više nisam redovan na utakmicama (iako od 1975-1990 mislim da utakmicu nisam propustio!!) i odem svega 3-4 puta godišnje,pa da ne solim pamet vama koji ste stalno u dvorani...
a još veći razlog je bio taj što se konačno u gradu ponovo tih dana počelo disati za borac,pričati o utakmici na svakom koraku,pa da ne budem ja neki pušioničar kurca koji mrači taj kompletan ambijent....kontao sam da treba ili nešto afirmativno pisati,ili ćutati da ne jebem atmosferu...zato i pobrisah...
mislim da ni sad nije kasno....i da mladen,koji je igrao u takvim klubovima i toliko zaradio,da bi sam trebao reći,ljudi,"spor sam nije ovo više za mene"....opraštam čitav ugovor,dajte mi da radim sa borčevom djecom...
uradi to Baka...
_________________ "Možete da budete najbolji student ili najbolji stručnjak u nekoj oblasti ali ako niste u sistemu vlasti, ako niste dio vlasti, sve je to zabluda''
|