The_new_Statesman je napisao:
Citiraj:
da pošaljemo iz Banjaluke ružnu sliku u svijet - kako srpski narod neće svoju crkvu.
I kako ovo nije svaljivanje krivice na narod?
Ne vadi iz konteksta i ne izvrći moje riječi. Preuzimanje odgovornosti za postupke nije nikakvo svaljivanje. Cijelo vrijeme pokušavam reći da građani Borika trebaju uraditi sve, a mogu uraditi, ako postoji dobra volja, počev od pisanja primjedbi na regulacioni plan u prostorijama MZ i Gradskoj upravi pa do peticije prema SPCO Banjaluka da se stvar riješi na normalan - civilizovan način, prije nego Tupe Nule i ostali nikogovići uzmu stvar u svoje ruke, jer su ti ljudi spremni, zarad 5 minuta slave i nešto parica od kojekakvog "Transparentnog instituta" satanizovati Boga.
Hertzog je napisao:
Opet ti drug nas uporedjujes sa federacijom... Ja govorim za banja luku
Hertz, to pitanje ne možeš lokalizovati. Rekao sam da svi to rade ne samo SPC, samo svako gradi "malo više" na "pobjedničkoj teritoriji". Vidiš džamiju kralja Fahda? Tu uopšte ne vrijede zakoni BiH. Misliš da je neko nekoga nešto pitao kad je počeo gradnju ovog kompleksa?
wizzy_bl je napisao:
opet ponavljam...zivim u Boriku,nisam jos sreo covjeka koji je ZA crkvu na skolskom...kakvi SPUHI i ostale budale,niko njih me ebe ni 0,1% ...jednostavno niko nece OVDJE crkvu...a onda citam na temi...pitace se gradjani Borika...koji gradjani,da se njih bila sta pita,vec bi ovi iz crkve odustali,takva je sitaucija na terenu...
Ja ne znam kakva je situacija u Boriku. Ako je istina da su svi protiv, onda je stvar jasna. Poenta je da građani Borika trebaju i mogu - sami, bez Spuhova i Patkića riješiti ovo pitanje. Ako su svi, kao što ti kažeš protiv, molim lijepo, svih nekoliko desetina hiljada građana -pravac u MZ i svi po jedan papir kako ste protiv. Počev od tebe. Ali da se ne dozvoli da neko drugi pa ni mještani Starčevice odlučuje o brdašcetu u tvojoj blizini. O tome se trebaju izjasniti građani Borika. I to je suština.
Kao što cijelo vrijeme, na ovom forumu pokušavam saznati šta je motivisalo Crkvu da uopšte traži izmjenu lokacije za Parohijski dom i crkvu, pored onako sjajnog uplanirane lokacije kod Jevrejskog kulutrnog centra i to planskim dokumentima Gradske uprave ( Regulacionim planom Centar Istok )?

Ali, izgleda da to niko ne zna.