banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 17:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 304 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Sledeća

Da li podrzavate gradnju nove crkve u Boriku na mjestu sadasnjeg djecijeg igralista?
Da. 14%  14%  [ 13 ]
Ne. 86%  86%  [ 82 ]
Ukupno glasova : 95
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Avg 2015, 22:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Pa da. Narod će da plati a obogatiće se.. ;)

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 22:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
eno im fruktone... nek je kupe,nek je sruse i naprsve full cool gotivnu crkvu sa igralistem i svim popratnim sadrzajem (kao ona u centru,kod opstine)

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 22:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
mirdza je napisao:
Pa da. Narod će da plati a obogatiće se.. ;)

Kao sto rekoh, nije sve ni u parama... Ima nesto i u egoizmu i vjecnosti :D

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 22:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

wizzy_bl je napisao:
eno im fruktone... nek je kupe,nek je sruse i naprsve full cool gotivnu crkvu sa igralistem i svim popratnim sadrzajem (kao ona u centru,kod opstine)

Ne. Jer je to pljacka naroda. Pobogu, pa ne padaju pare sa Marsa.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 22:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
I u parama. A Jefrem jeste idiot...

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 22:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma kazem da nije sve... Inace bi bilo da se gradi bilo gdje, samo neka se gradi ;)

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 22:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
<Enter_name> je napisao:
drug, stara lokacija mi djeluje mnogo bolje od nove. Ta livada nema nikakve svrhe sem onog ružnog limenog objekta. Mada, opet se postavlja pitanje koliko je Boriku stvarno potrebna crkva...

Građani Borika bi valjda trebali znati treba li im crkva ili ne.

A ova, prvobitna lokacija je i po meni puno bolja. Nekako bi sam objekat bio dominantan. Vjerujem ponovo podjednako udaljen od ostalih crkava u okruženju.

Priznajem da je Grad je to bio dobro uplanirao.

E sad zašto je SPC tražila izmjenu regulacionog plana i novu lokaciju, hm? I zašto baš tu? Saznaćemo, vjerujem, ubrzo.

A da li će crkva biti tu gdje je SPC tražila, zavisiće ponajviše od građana Borika. Svakako. A ne ni od Patkica, Duvala, Tupe nule, pa ni od mene, koji bi kompromisno išao na to da ostane i brdašce i crkva, jer bi bila velika sramota i za Crkvu i za narod, i za naš grad da pošaljemo iz Banjaluke ružnu sliku u svijet - kako srpski narod neće svoju crkvu.

Edit: Džaba, već je krenulo :(

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 22:50 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Bojim se da građani Borika tu imaju najmanje uticaja... previše je jaka veza crkve i aktuelne vlasti. Naše je da pričamo o tome, uradiće se šta je već odlučeno, s vremenom će otići u zaborav... kao i mnogo stvari do sad.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 22:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Problem je sto crkva ima zemljista koje je grad uzeo, pa sada crkva silji onu stvar na sirotinji umesto da jebe vlast, ali ne grizes ruku koja te hrani...

Neko rece obavlja se dzamija kod gimnazije, kao eto nije da ne grade i ne smeta narodu, ali kljucna rec je OBNAVLJA, ona je bila tu, nije islamskoj zajednici palo na pamet da je rukne u sred borika...

Qrac bi bilo kod od ovih sto im je OKi crkva na tom brdascu, bio za gradnju verskog objekta da je dzamija ili katolicka crkva u pitanju

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 23:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Drug, zasto se Jefremova crkva se ponasa kao da je ovo neki tudji narod?

Srpski narod bi cijenio Crkvu. Ali ova Jefremova crkva nije Crkva.

Stoga nemoj krivicu svaljivati na narod.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 23:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Mar 2007, 22:19
Imaju quotu svakih 10 000 jedna crkva

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2015, 00:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:

Neko rece obavlja se dzamija kod gimnazije, kao eto nije da ne grade i ne smeta narodu, ali kljucna rec je OBNAVLJA, ona je bila tu, nije islamskoj zajednici palo na pamet da je rukne u sred borika...
Qrac bi bilo kod od ovih sto im je OKi crkva na tom brdascu, bio za gradnju verskog objekta da je dzamija ili katolicka crkva u pitanju

O daaa, grade se i džamije. Kad si zadnji put prošao rutom od Jajca preko Bugojna pa prema Sarajevu ili Mostaru. Samo svako gradi malko više na "pobjedničkoj teritoriji".

Ova džamija je impoznantna, i nikad nije bila u Sarajevu. Ni policija u nju ne zalazi, niti u njoj vrijede zakoni BiH.
Slika

The_new_Statesman je napisao:
Drug, zasto se Jefremova crkva se ponasa kao da je ovo neki tudji narod?

Srpski narod bi cijenio Crkvu. Ali ova Jefremova crkva nije Crkva.

Stoga nemoj krivicu svaljivati na narod.

Nisam stekao utisak prilikom odlaska na bogosluženje ili liturgiju da je crkva privatizovana. A da su se pojedini sveštenici bahato odnosili - znamo odvajkada. Kako ko i kako gdje. Nije to samo slučaj u SPC. Te bahatosti, ima, znam to dobro, i u IVZ i u Katoličkoj crkvi. I niko ne svaljuje nikakvu krivicu na narod, ti si to nešto pobrkao. Ja sam samo rekao da:

Citiraj:
Da li će crkva biti tu gdje je SPC tražila, zavisiće ponajviše od građana Borika. Svakako. A ne ni od Patkica, Duvala, Tupe nule, pa ni od mene, koji bi kompromisno išao na to da ostane i brdašce i crkva, jer bi bila velika sramota i za Crkvu i za narod, i za naš grad da pošaljemo iz Banjaluke ružnu sliku u svijet - kako srpski narod neće svoju crkvu.

:wink:

<Enter_name> je napisao:
Bojim se da građani Borika tu imaju najmanje uticaja..

Po meni, opet od građana Borika treba da zavisi. Samo od njih. A posebno ne od nekih koji se nameću da vode "nekakvu kvazipicinoparkašku pobunu" u njihovo ime.

Poslednji put menjao drug dana 15 Avg 2015, 00:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2015, 00:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Treba da zavisi. Ali ne zavisi i nece zavisiti. Tu je kvaka.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2015, 07:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Prije svega, što ne otkupe par zapuštenih lokacija na groblju odmah do škole, izmjeste friške grobove tako i imaju gdje uz groblje da naprave crkvu? Ali ne, interes je lova, stanovi za sveštenstvo džaba i uposlenje, a ne što ogroman dio ljudi Borika to neće. A loša slika se odavno šalje i postoji... Što se tiče ovih koji su bili protiv pa sad za u inat tupom qrcu, podsjećaju na svoje političare koji su prelivode (sjećate se, iz radikala okret u socijaliste itd...)

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2015, 07:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
da pošaljemo iz Banjaluke ružnu sliku u svijet - kako srpski narod neće svoju crkvu.

I kako ovo nije svaljivanje krivice na narod?

Bio sam i ja na bogosluzenjima pa me pop nakon istog u po crkve hvata za miaku i kaze kako je crkveni odbor odlucio da je trebam dati toliko i toliko na ime nekih zidina?!? Mislim da je bas bila u pitanju kuca za njega.

Ne znam kako bi se ti osjecao, ali moj osjecaj je bio kao da imam posla sa reketasima i mafijom.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2015, 07:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
I da, kad budu plaćali porez i doprinose, onda imaju prava na penzije iz fonda a oni i dalje šalju sveštenstvo u penziju preko leđa naroda....vrlo hrišćanski i u duhu vjere...

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2015, 07:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Opet ti drug nas uporedjujes sa federacijom... Ja govorim za banja luku

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2015, 07:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
opet ponavljam...zivim u Boriku,nisam jos sreo covjeka koji je ZA crkvu na skolskom...kakvi SPUHI i ostale budale,niko njih me ebe ni 0,1% ...jednostavno niko nece OVDJE crkvu...a onda citam na temi...pitace se gradjani Borika...koji gradjani,da se njih bila sta pita,vec bi ovi iz crkve odustali,takva je sitaucija na terenu...

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2015, 07:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Odete u MZ, trazite da se raspise referendum i da glasate, pa resite problem ili jednostavno po boriku raspisete potpisivanje peticije

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2015, 07:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Citiraj:
da pošaljemo iz Banjaluke ružnu sliku u svijet - kako srpski narod neće svoju crkvu.

I kako ovo nije svaljivanje krivice na narod?

Ne vadi iz konteksta i ne izvrći moje riječi. Preuzimanje odgovornosti za postupke nije nikakvo svaljivanje. Cijelo vrijeme pokušavam reći da građani Borika trebaju uraditi sve, a mogu uraditi, ako postoji dobra volja, počev od pisanja primjedbi na regulacioni plan u prostorijama MZ i Gradskoj upravi pa do peticije prema SPCO Banjaluka da se stvar riješi na normalan - civilizovan način, prije nego Tupe Nule i ostali nikogovići uzmu stvar u svoje ruke, jer su ti ljudi spremni, zarad 5 minuta slave i nešto parica od kojekakvog "Transparentnog instituta" satanizovati Boga.

Hertzog je napisao:
Opet ti drug nas uporedjujes sa federacijom... Ja govorim za banja luku

Hertz, to pitanje ne možeš lokalizovati. Rekao sam da svi to rade ne samo SPC, samo svako gradi "malo više" na "pobjedničkoj teritoriji". Vidiš džamiju kralja Fahda? Tu uopšte ne vrijede zakoni BiH. Misliš da je neko nekoga nešto pitao kad je počeo gradnju ovog kompleksa?

wizzy_bl je napisao:
opet ponavljam...zivim u Boriku,nisam jos sreo covjeka koji je ZA crkvu na skolskom...kakvi SPUHI i ostale budale,niko njih me ebe ni 0,1% ...jednostavno niko nece OVDJE crkvu...a onda citam na temi...pitace se gradjani Borika...koji gradjani,da se njih bila sta pita,vec bi ovi iz crkve odustali,takva je sitaucija na terenu...

Ja ne znam kakva je situacija u Boriku. Ako je istina da su svi protiv, onda je stvar jasna. Poenta je da građani Borika trebaju i mogu - sami, bez Spuhova i Patkića riješiti ovo pitanje. Ako su svi, kao što ti kažeš protiv, molim lijepo, svih nekoliko desetina hiljada građana -pravac u MZ i svi po jedan papir kako ste protiv. Počev od tebe. Ali da se ne dozvoli da neko drugi pa ni mještani Starčevice odlučuje o brdašcetu u tvojoj blizini. O tome se trebaju izjasniti građani Borika. I to je suština.

Kao što cijelo vrijeme, na ovom forumu pokušavam saznati šta je motivisalo Crkvu da uopšte traži izmjenu lokacije za Parohijski dom i crkvu, pored onako sjajnog uplanirane lokacije kod Jevrejskog kulutrnog centra i to planskim dokumentima Gradske uprave ( Regulacionim planom Centar Istok )?

Slika

Ali, izgleda da to niko ne zna.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 304 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]