banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 23:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 304 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Sledeća

Da li podrzavate gradnju nove crkve u Boriku na mjestu sadasnjeg djecijeg igralista?
Da. 14%  14%  [ 13 ]
Ne. 86%  86%  [ 82 ]
Ukupno glasova : 95
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Avg 2015, 13:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pa nece valjda popadije koje se docepaju parohijskog doma dozvoliti da im se ispod prozora skupljaju luzeri sa djecom iz lamela?

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 14 Avg 2015, 13:34, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 13:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Kod nas dozvoljavaju.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 13:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Ma naravno da dozvoljavaju. Glupavo pitanje.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 18:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
A zašto ne bi mogli i crkva i igralište? Gdje smo izgubili mozak? 8)

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 18:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Zašto crkva? Koja je potreba za njom? Tri crkve koje su u blizini su prenapučene? Ne zadovoljavaju potrebe pripadnika SPC zbog nedovoljnih kapaciteta?

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 18:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
drug je napisao:

Zato sto nije fizicki moguce tu napraviti toliku gradjevinu i sacuvati kosinu za sankanje.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 18:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Odavno oni hoće da svako naselje u gradu ima svoju crkvu.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 18:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Slika

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 18:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
danijell je napisao:
Odavno oni hoće da svako naselje u gradu ima svoju crkvu.

Koji su to oni?!!

Btw, ja bi to obavezno uz vodovod i rasvijetu.
Sta fali da ljudi imaju duhovno svetiste, skloniste i svjetovne repere.

A dobro je i za orijentaciju lakse je reci na uglu kod crkve nego na cosku kod semafora pa neznas na koji semafor i cosak misli.
A jos kad bi mogao sat da se stavi pa kad neko dodje da odmah zna i gdje je i koliko je sati. :)
E boze boze...mora da se i on svaki put prekrsti kad nas pogleda. :roll: :roll:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 18:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Zašto crkva?

Pa vjerovatno je neko tražio da tu bude crkva. I to stanovnici Borika, nije sigurno nama sa Starčevice palo na pamet da uputimo zahtjev za izgradnju crkve u Boriku. Mi imamo crkvu na vrh brda. 8)

A.J.V.A.R. je napisao:
drug je napisao:

Zato sto nije fizicki moguce tu napraviti toliku gradjevinu i sacuvati kosinu za sankanje.

Onda je protest nakaradno osmišljen? Nije fora u dječjem igralištu nego u kosini za sankanje. :D Pa realno, i nije neka kosina, kod nas na Starčevici ima boljih kosina od te Boričke - koliko hoćeš, čak i pored izgrađene Kotlovnice se opet možeš sankati. :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 18:52 
Administrator
Korisnikov avatar

drug je napisao:
_зока je napisao:
Zašto crkva?

Pa vjerovatno je neko tražio da tu bude crkva. I to stanovnici Borika, nije sigurno nama sa Starčevice palo na pamet da uputimo zahtjev za izgradnju crkve u Boriku. Mi imamo crkvu na vrh brda. 8)

Ovo temeljiš na osnovu duge tradicije crkvenog uvažanjava mišljenja običnog puka?
A.J.V.A.R. je napisao:
Nije fora u dječjem igralištu nego u kosini za sankanje. :D Pa realno, i nije neka kosina, kod nas na Starčevici ima boljih kosina od te Boričke - koliko hoćeš, čak i pored izgrađene Kotlovnice se opet možeš sankati. :wink:

Nije neka al' je jedina u Boriku. U HR imaju digitalnu televiziju i to bolju od naše. Trebamo li i mi raditi digitalizaciju? Beograd ima bolje plivače i vaterpoliste. Da srušimo GOB i tu napravimo Bogoslovski fakultet? To što negdje postoji nešto bolje ne znači da ovde treba uništiti ono što imamo.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 19:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne znam kako je SPC došla na ideju da pravi crkvu baš na toj lokaciji. I ne samo SPC nego i ostale konfesije u gradu. Znači i Katlička crkva i IVZ Banjaluka. Bilo bi možda lijepo da, nama neukima, objasne, čime su motivisani pri izboru parcele i upućivanju zahtjeva prema lokalnoj zajednici. Ali nije isključeno da su mještani Borika tražili crkvu u svom naselju. Ako nisu, SPC-u treba ponuditi zamjensku lokaciju.

_зока je napisao:
Nije neka al' je jedina u Boriku. U HR imaju digitalnu televiziju i to bolju od naše. Trebamo li i mi raditi digitalizaciju? Beograd ima bolje plivače i vaterpoliste. Da srušimo GOB i tu napravimo Bogoslovski fakultet? To što negdje postoji nešto bolje ne znači da ovde treba uništiti ono što imamo.

Boldovano nije argument. Niti je poređenje adekvatno, to znaš i sam. Kakve veze ima digitalna televizija sa sankanjem. Bolji argument je prva rečenica. Mještani Borika koji se protive izgradnji crkve žele sačuvati sankalište, jedino u Boriku.
Da li su emotivno vezani za njega ili iz praktičnih razloga ili im je lijeno protegnuti noge na Banj brdo i do Starčevice? Ko zna.
A i zagovornici Crkve mogu reći: "I nama je lijeno protezati noge do crkve koja nam je daleko cijelih 1 km. Stari smo, mi stari samo i idemo u crkvu. Da ima više vas mladih koji idete u crkvu, sve bi bile pune. Kao katolici nedjeljom ujutro."

Sve je relativno.

Ovo po meni građani Borika prvo trebaju riješiti među sobom. Hoće li crkvu na toj lokaciji ili brdašce za sankanje. Bez mješanja raznoraznih bezmudara sa strane. Ni mene to nešto posebno ne zanima, meni je svejedno šta će tu biti jer sam odrastao na Starčevici. Nikad se nisam sankao na tom brdašcetu i nemam nikakvu emociju. Ali pogotovo se u ovaj slučaj ne smiju upetljati kojekakvi Patkića i Propuhala... Takvi su zarad sopstvenih 5 minuta slave u stanju zaratili sa Patrijarhom.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 19:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Mjesto je podjednako udaljeno od 3 crkve koje su mu najbliže, možda je to kriterij izbora lokacije?

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 19:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ama covjece, Jefrem hoce tu sebi jos spomenik. Zasto bas tu? Zato sto mu se svidja. Zasto mu se svidja, ne znam. Vjerovatno je vidljivo, nije zabaceno. Nivo, znas.

Jefremov egoizam ili djeciji osmjesi?

Ja biram ovo drugo. Bar je iskreno.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 19:44 
Administrator
Korisnikov avatar

drug je napisao:
Da li su emotivno vezani za njega ili iz praktičnih razloga ili im je lijeno protegnuti noge na Banj brdo i do Starčevice? Ko zna.

Je l' na to treba život u gradu da se svede? Da ako želiš da ti se dijete poigra ili sanka moraš ga posaditi u auto i odvesti na periferiju ili van grada? Kontam da onda, tokom roditeljskog radnog vremena, djeca vrijeme trebaju provoditi u kući ili u crkvi....

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 19:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kod mene u Austriji je grad u ravnici, ali jedno od naselja ima par u kome je vjestacki pre 40-tak godina napravljena uzvisica poput te u Boriku. Mogu zamisliti sta bi se desilo kada bi neki genije dosao na ideju da na livadi ispod pravi neku crkvu ili bilo sta drugo.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 19:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
S obzirom kakve javne licnosti je dao taj tvoj grad, sumnjam da bi im gradnja crkve na livadi bio najveca sramota :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 19:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tim prije :D
Obratite paznju na to da sam napisao da su hladni i proracunati Austrijanci djeci napravili sankaliste. A nasi dusevni pop Jefrem pun ljubavi i brige za svoje stado djeci zeli uskratiti ono malo zimskih radosti oko Bozica. Jbg... Snijega je sve manje. U pravu je covjek.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 20:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Je l' na to treba život u gradu da se svede? Da ako želiš da ti se dijete poigra ili sanka moraš ga posaditi u auto i odvesti na periferiju ili van grada? Kontam da onda, tokom roditeljskog radnog vremena, djeca vrijeme trebaju provoditi u kući ili u crkvi....

Jbg ni mi na Starčevici nemamo bazen, već ga napravili kod vas u Boriku, pa moram dijete voditi u vaše naselje na kupanje. :lol: A Dodik obećao napraviti bazen na Starčevici pa slagao. :D Nego, nemoj da tebi bude lijeno dovesti dijete na sankama u moj komsiluk. Za tako nesto ti ne treba auto. :wink:

Hertzog je napisao:
S obzirom kakve javne licnosti je dao taj tvoj grad, sumnjam da bi im gradnja crkve na livadi bio najveca sramota :lol:

The_new_Statesman živi ovdje Slika ?

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2015, 20:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Da 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 304 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]