Ne znam kako je SPC došla na ideju da pravi crkvu baš na toj lokaciji. I ne samo SPC nego i ostale konfesije u gradu. Znači i Katlička crkva i IVZ Banjaluka. Bilo bi možda lijepo da, nama neukima, objasne, čime su motivisani pri izboru parcele i upućivanju zahtjeva prema lokalnoj zajednici. Ali nije isključeno da su mještani Borika tražili crkvu u svom naselju. Ako nisu, SPC-u treba ponuditi zamjensku lokaciju.
_зока je napisao:
Nije neka al' je jedina u Boriku. U HR imaju digitalnu televiziju i to bolju od naše. Trebamo li i mi raditi digitalizaciju? Beograd ima bolje plivače i vaterpoliste. Da srušimo GOB i tu napravimo Bogoslovski fakultet? To što negdje postoji nešto bolje ne znači da ovde treba uništiti ono što imamo.
Boldovano nije argument. Niti je poređenje adekvatno, to znaš i sam. Kakve veze ima digitalna televizija sa sankanjem. Bolji argument je prva rečenica. Mještani Borika koji se protive izgradnji crkve žele sačuvati sankalište, jedino u Boriku.
Da li su emotivno vezani za njega ili iz praktičnih razloga ili im je lijeno protegnuti noge na Banj brdo i do Starčevice? Ko zna.
A i zagovornici Crkve mogu reći: "I nama je lijeno protezati noge do crkve koja nam je daleko cijelih 1 km. Stari smo, mi stari samo i idemo u crkvu. Da ima više vas mladih koji idete u crkvu, sve bi bile pune. Kao katolici nedjeljom ujutro."
Sve je relativno.
Ovo po meni građani Borika prvo trebaju riješiti među sobom. Hoće li crkvu na toj lokaciji ili brdašce za sankanje. Bez mješanja raznoraznih bezmudara sa strane. Ni mene to nešto posebno ne zanima, meni je svejedno šta će tu biti jer sam odrastao na Starčevici. Nikad se nisam sankao na tom brdašcetu i nemam nikakvu emociju. Ali pogotovo se u ovaj slučaj ne smiju upetljati kojekakvi Patkića i Propuhala... Takvi su zarad sopstvenih 5 minuta slave u stanju zaratili sa Patrijarhom.