banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 12:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 202 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Jul 2015, 09:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
wizzy_bl je napisao:
.cinjenica jeste da se uvijek isplati naci firmu koja se tim bavi i sa njima dogovoriti tacno sta trazis i tacno koliko para to kosta...kad ti nesto pametujes,majstori ce te preveslati samo tako,nema tu morala i etike kod majstora....naplati ce ti 50-100% vise nego sto je njihova najniza cijena,jer zna da te vise nece vidjeti u zivotu ...a vidi da moze sad uzeti.

Kad tako saberes sve majsotre...ovaj ti uzme 100% ,ovaj ti uzeo 50% ,ovaj ti nije nista uzeo jer ti je drug(ali zato ce uraditi kad stigne) ...dodjes do neke cifre 50% u prosjeku da ti sve to pretplatis...i nemas pojma oko orgnazacije radova...

Ovdje uzmes covjeka koji sve to organizuje,tacno zna proces,kako je najbolje i najbrze to ide...ruke majstora sreze na najnizu cijenu (po kojoj ce oni raditi,jer znaju da im on donosi stalno posla i da od njega zavise) . ..na kraju on ugradi i sebe...al tebe kao konacnog kupca u najgorem slucaju izadje par procenata vise ...a nerijetko izadje i jeftinije.Neuporedivo manje boli glava,a svi zadovoljni.
Nema to veze...Moj buraz je za sanaciju angažovao firmu, komšija angažovao firmu i nadzorni organ i preveslaše ih i jedne i druge. Em ih izašlo znatno skuplje nego što je predračun bio em ih sfušeriše gdje god su mogli. Ja angažovao dva zidara i dva pomoćna majstora, električara, vodoinstaletera i keramičara, sve odvojeno i niko nije fušerio, a skuplje je izašlo samo zato što prilikom sanacije kreneš jedno, a onda skontaš "kad već radim ovo gre'ota bi bilo ne uraditi i ono" i tako se nabirika dodatnih troškova. Kao i kod svakog posla moraš biti uključen u ono što radiš maksimalno. Jedina prednost angažovanja firme je to što ne moraš ganjati majstore ponaosob i ukomponovati njihove termine. Kao i u svakom poslu, zajebaće te ko može i ko stigne ako mu dozvoliš.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 11:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2012, 22:52
wizzy_bl je napisao:
Da ti se drug ne zove Dragan ?

Ne zove se Dragan.

Zoka, sa firmom imas ugovor (ako si pametan napravices ga) i sa njim kakvu takvu sigurnost. Ovako sa majstorima mozes samo pajser da uzmes.
Da mi je dosadno u zivotu i da imam vremena da se maksimalno posvetim sredjivanju stana tj. da sa majstorima provodim po cjele dane sta ce mi onda oni. Sredicu sam stan. Realno, svako ko je prosjecno inteligentan moze sam da uradi vise od 70% radova. Majstori i onako pola stvari naopako rade.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 12:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Ma da, ništa lakše nego sam sređivati stan. Probaj, čisto onako, oštemati jednu sobu da bi razveo struju u njoj. O potrebnom alatu da ne govorim. Ovaj komšija imao ugovor, evo već tri godine, bar, se ganja po sudu. I dobiće qrčinu na kraju. Biće sretan ako ne bude morao šta platiti još.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 14:33 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ima i druga varijanta sa majstorima

gazda to ce da te kosta 300 i 3 dana posla
nema frke majstore imas 400 ako bude u 3 dana i ako ne bude zamjerki ako bude zamjerki popravljas ti o svom trosku

i rade jebo im ti babu kad ih ne natezes i kad se pogodis ali i kad im das do znaja da nije sve u sitnoj lovi ima nesto i u pajseru rade ko bombone

pokojni sukrija slasticar je mom pokojnom dedi svaki put govorio majstore samo ti sfuseri ali ti ces do godine za sobom popravljati i onda meni deda vele jebes mu vraga onda moras i posteno odraditi jer ces iduce godine imatii duplo posla za iste pare

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 19:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 21:26
Citiraj:
Zoka, sa firmom imas ugovor (ako si pametan napravices ga) i sa njim kakvu takvu sigurnost. Ovako sa majstorima mozes samo pajser da uzmes.
Da mi je dosadno u zivotu i da imam vremena da se maksimalno posvetim sredjivanju stana tj. da sa majstorima provodim po cjele dane sta ce mi onda oni. Sredicu sam stan. Realno, svako ko je prosjecno inteligentan moze sam da uradi vise od 70% radova. Majstori i onako pola stvari naopako rade.

E pametnice,vjerovatno ti ni alat ne treba,na primjer stemaces glavom,ccc sta sve neces ovdje procitati.....
Nisi ti jaru busilice u ruci drzao.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 20:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

U pravu si 100%. Sve prejebeni poslovi i jos sofisticiraniji alati...stemanje, busenje, utovar, istovar, busilica, cekic, kist, pajser,...

Ajmo ralno sagledati... alat koji mi treba za rigips, laminat, plocice, famozno stemanje, krecenje, farbanje i lakiranje kosta cirka 300KM (ja imam skoro sve).
Ostalo sto mi treba su ledja. Mozga ti treba taman toliko da procitas upustvo za postavku rigipska koje je napisano na dvije strane A4 sa sve slikama (ko ne zna da cita ima na youtube objasnjeno sve u 3 minuta).
Ono za sta ti eventuano treba pomoc majstora je struja i voda i tu treba biti vrlo oprezan jer ima budala koliko oces. Pravog majstora za to nije bas lako naci. Ja recimo znam ekstra dobrog elektricara, a vodoinstalatera sam se nagledao koliko oces i ni jednog ne bi preporucio.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 20:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
e jest ti i alat od 300 mari za sve to....

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 21:00 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Dodaš jednu nulu i dobiješ malo bolji za jednokratnu upotrebu.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 21:27 
Administrator
Korisnikov avatar

babun je napisao:
U pravu si 100%. Sve prejebeni poslovi i jos sofisticiraniji alati...stemanje, busenje, utovar, istovar, busilica, cekic, kist, pajser,...

Ajmo ralno sagledati... alat koji mi treba za rigips, laminat, plocice, famozno stemanje, krecenje, farbanje i lakiranje kosta cirka 300KM (ja imam skoro sve).
Ostalo sto mi treba su ledja. Mozga ti treba taman toliko da procitas upustvo za postavku rigipska koje je napisano na dvije strane A4 sa sve slikama (ko ne zna da cita ima na youtube objasnjeno sve u 3 minuta).
Ono za sta ti eventuano treba pomoc majstora je struja i voda i tu treba biti vrlo oprezan jer ima budala koliko oces. Pravog majstora za to nije bas lako naci. Ja recimo znam ekstra dobrog elektricara, a vodoinstalatera sam se nagledao koliko oces i ni jednog ne bi preporucio.

Nemaš ti dečko pojma. Osrednja hiltovka koja služi za štemanje košta cca 500-600 KM. Naravno možeš i ručno, štemajzl i čekić i opleti.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 21:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Nemas ti pojma.
Aj pametnjakovicu reci ti koji alat treba za postavku laminata, za rigips, za ljepljenje plocica u kupatilu? Ove 3 stavke su minimum 50% posla kod renoviranja stana.
Jebenu hiltovku iznajmicu na 5 dana, vise mi ne treba.

Poslednji put menjao babun dana 29 Jul 2015, 21:34, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 21:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

hahaha svaka dalja rasprava sa tobom je suvisna,za 300 maraka ne mozes ni burgija kupiti,e zato nam i jeste ovako sto su svi pametni i sto svi sve znaju raditi,zato majstor i treba ovakvim naplatiti i 6 puta vise,kad ti stane iznad glave i pocne pametovati.....

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 21:35 
Administrator
Korisnikov avatar

babun je napisao:
Nemas ti pojma.
Aj pametnjakovicu reci ti koji alat treba za postavku laminata, za rigips, za ljepljenje plocica u kupatilu?
Jebenu hiltovku iznajmicu na 5 dana, vise mi ne treba.

Može samo skuplji komadi alata?
Laminat - ubodna pila ili ručni cikular 150KM
Keramika - rezač za keramiku 100KM
Rigips - aku bušilica 100KM

Cijene su za polovne alate u solidnom stanju. I da, za razliku od tebe postavljam po potrebi i rigips i laminat.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 21:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

I jesi se puno smorio dok si skontao kako se postavlja rigips i laminat?

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 21:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Pa da bi uradio iole kvalitetno treba ti barem tri puta više vremena nego majstoru. Plus što kada nešto zapne majstor već zna rješenje,a ti trebaš tek da ga skontaš. Plus nemanje pravog alata za posao. Plus milion sitnica koje nećeš uraditi jer nemaš taj posao u malom prstu, a koje će ti bosti oči kad završiš posao. Al' kao što neko reče, takvi i zaslužuju da ih majstori kupaju i da im fušere.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 21:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pa meni se taj posao ne radi niti imam potrebe da ga radim. Ima za to kvalifikovanijih od mene (eto recimo ti).

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 21:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

btw radio sam i rigips, i postavljao laminat i ljepio plocice... kad sam bio mali.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 21:46 
Administrator
Korisnikov avatar

babun je napisao:
Pa meni se taj posao ne radi niti imam potrebe da ga radim. Ima za to kvalifikovanijih od mene (eto recimo ti).
Al' imaš potrebu da sereš po majstorima i nipodaštavaš njihov posao i znanje?
babun je napisao:
btw radio sam i rigips, i postavljao laminat i ljepio plocice... kad sam bio mali.
Da jesi ne bi lupao gluposti kao maloprije. To što si starom dohvaćao pivo dok je on radio se ne računa u postavljanje i ljepljenje.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 21:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:

Uprnog lika,ja kazem majstori zive za takve likove,pretpostavljam da sad upravljas spejs satlom,da moras biti nadprosjecno inteligentan da bi to mogao raditi.....

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 21:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ja nisam srao po majstorima. Ja sam srao po "majstorima" iznad cije glave moras stalno stajati da bi nesto zavrsili kako valja. Na zalost takvih je trenutno vise nego normalnih.
Kao sto sam i napisao mislim da je sto puta bolje naci normalnu agenciju pa pustiti da se oni jebu sa majstorima jer te na kraju izadje isto ili cak jeftinije, a imas i ugovor za razliku od divljanera.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2015, 21:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

pendula je napisao:
Citiraj:

Uprnog lika,ja kazem majstori zive za takve likove,pretpostavljam da sad upravljas spejs satlom,da moras biti nadprosjecno inteligentan da bi to mogao raditi.....

hehe ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 202 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]